Orijinalini görmek için tıklayınız : tarihe geçen cevaplar
Ünlü bilgin Albert Einstein’ın bir sözüyle başlayalım:
"3. dünya savaşının nasıl olacağını bilmiyorum; ama 4. dünya savaşının taş ve sopalarla olacağını biliyorum."
.........
Kulakları normalden büyük olan ünlü bilgin Galileo Galilei’ye geveze bir adam, "Üstad kulaklarınız bir insan için fazlaca büyük değil mi?" diye sorar.
Galileo yaptığı işten başını kaldırarak adamı süzdükten sonra şöyle der:
"Evet, benim kulaklarım bir insan için biraz fazlaca büyük; ama seninkiler de bir eşek için fazlaca küçük sayılmaz mı?"
.........
Yazar Bernard Shaw, Başbakan Churchill’i "Pygmalion" adlı tiyatro oyununun galasına davet ederek şöyle bir not gönderir:
"Size iki bilet ayrıldı. Bir dostunuzu da getirin, eğer varsa..."
Churchill hemen bir not karalayarak ünlü yazara yollar:
"İlk gece gelemeyeceğim için üzgünüm. Fakat ikinci gece gelebilirim, eğer hálá devam ederse."
.........
Bir toplantıda Eflatun’a sorarlar:
"İnsanlarda gözlemlediğiniz ve sizi en çok şaşırtan davranışlar nelerdir?"
Eflatun şöyle yanıtlar:
"Çocukluktan sıkılırlar, büyümek için acele ederler; sonra çocukluklarını özlerler...
Para kazanmak için sağlıklarını yitirirler, ardından sağlıklarını geri almak için para öderler...
Yarından endişe ederken bugünü unuturlar, dolayısıyla ne bugünü ne de yarını yaşarlar.
Böylece hiç ölmeyecek gibi yaşarlar; ama hiç yaşamamış gibi ölürler."
.........
İspanya Kralı, Napoleon Bonaparte karşısında yenilmiş ve esir düşmüştü. Her şeyini yitiren kralın gururu da incinmişti. Fakat kral bunu belli etmeme gayretiyle Napoleon’a şöyle der:
"Siz yalnızca para, altın ve toprak elde etmek için savaşırsınız. Oysa biz onur ve namus için savaşırız."
Kralın içinde bulunduğu durumu anlayan Napoleon şu yanıtı verir:
"Doğru söylüyorsunuz, kimin neye gereksinimi varsa onun için savaşır."
.........
Ünlü ressam Picasso bir gece evine dönerken kapıda evine girmeye uğraşan bir hırsızla karşılaşır. Yakalamaya fırsat kalmadan hırsız kaçar. Derhal evine giren Picasso, hırsızın resmini çizerek polis merkezine gönderir. Bir hafta sonra ünlü ressama şu bilgi verilir:
"Sayın üstad! Gönderdiğiniz resim üzerine çoğu sakat olmak üzere yirmi kişi, iki at, bir kedi ve birkaç adet konserve kutusu yakalanmıştır..."
.........
"Guernica" adlı tablo Picasso’nun en ünlü eseri olarak bilinir. Savaşın acı yüzünü net olarak gösteren bu büyük tabloda 27 Nisan 1937 yılında İspanya iç savaşı sırasındaki Alman bombardımanı sembolize edilir.
O dönemde Picasso, Paris’te bulunuyordu. Atölyesinde tablosunu tamamlamak üzereyken içeri bir Alman subay girer. Resme uzun uzun baktıktan sonra, "Bu resmi sen mi yaptın?" diye sorar.
Picasso öfkeli bir şekilde, "Hayır! Siz!.." der.
"Efendim, dünyada en çok kimi seversiniz?
"Terzimi severim," diye cevap vermiş.
Soruyu soranlar şaşırmışlar:
"Aman üstad, dünyada sevecek o kadar çok kimse varken terzi de kim
oluyor?
O da nereden çıktı? Neden terzi?"
Bilge, bu soruya da şöyle cevap vermiş:
"Dostlarım, evet ben terzimi severim. Çünkü ona her gittiğimde, benim ölçümü
yeniden alır. Ama ötekiler öyle değildir. Bir kez benim
hakkımda karar verirler, ölünceye kadar da, beni hep aynı gözle görürler.
Bir bilgeye sormuşlar:
- Bir insanın zekasını nereden anlarsınız?
- Konuşmasından.
- Ya hiç konuşmazsa?
- O kadar akıllı insan yoktur ki!..
Bir bilgeye nasıl bu kadar doğru kararlar alabildiğini sormuşlar,
"Deneyim" demiş. O deneyimi nasıl kazandın, diye sormuşlar
"Hatalarımla" demiş
Bilgeye sormuşlar dünya da en güzel şey ne diye?
´Sevmek´ demiş...
Peki sonra? demişler...
´Sevilmek´ demiş...
Peki neden sevmek sevilmekten önce geliyor? demişler...
O da demiş ki ´insan sevdiğine sevildiğinden daha çok emindir...
Bir bilgeye sormuşlar en mutlu insan kimdir. İşte o dağdaki çobandır
demiş.
Neden diye sormuşlar. Çünkü demiş insan bildikleriyle yaşar, onun
bildikleri koyunları ve çevresiyle sınırlı kendisini mutsuz edecek
veya kafasını karıştıracak fazla bir bilgiye sahip değil
Nefis sözler. Teşekkür ederim.
Çok hoş sözler .Paylaşım için teşekkürler.
Sagol entegre. Bir tane de ben ekleyeyim.
Mehmet Akif'in saci sakalina karismistir. Birgun biri soyle der: Ayni maymunlara donmussun. Mehmet Akif'in cevabi sudur: Dur o zaman duvara doneyim!
slaughter_666
25-10-2006, 11:48
cok gusel sozler zaten bole kişiliklere bole sozler yaksısır saolasn tşk.ustad
teşekkürler iyi çalışmalar olmuş
Sormuşlar bir bilgine: HAYAT ne? Diye
Demiş bilgin; iki yönlü bir yol
devam eder bilinmeze.
Sen görmemezlikten gelsen de
vardır bir yoldaş her köşesinde
Bazen çıkarsın zorlukla dar bir yokuştan
bazen de aşarsın dertleri
sanki uçuyormuş gibi inerek buradan.
Peki, SEVGİ nedir? Demiş biri
Kalbine sığmayacak kadar geniş
Dedikodusunu yapamayacağın kadar temiz,
kokusunu alamayacağın kadar uzak
hayal edemeyeceğin kadar yakın...
Ya KORKU nedir? Diye atılmış diğeri
Bir yağmur damlasındaki barut kokusu.
Belki de saklanılan bir hayal yontusu
ya bir miniğin haykırırışı,
ya da yüreği yaralı bir kuşun feryadı....
Peki ya UMUT nerededir? Diye atılmış bir umut avcısı.
Bilinmezde değildir bilirim, demiş yerini kaygılı ve tasalı.
Aradın boşuna heryeri ama unuttun en kolay yeri besbelli
bunu derken işaret etti insanın en derinden yaralanan yerini...
Peki DOST kimdir? Diye sormuş biri.
Demiş; paylaştın mı sevgini, korkunu, ümidini ve yenilgini,
verdin mi desteğini, sordun mu halini,
yolladın mı yüreğini, ağladın mı onun gibi.
Hissettin mi DOSTLUĞU? Demiş diğeri.
Bilgin demiş:
Karşılığı olmadan verilir mi hiç yürekteki sevgi?
Dostluk dediğin; tek bir ruhun, iki ayrı bedende dirilmesi
Bu dahil bütün genellemeler yanlıştır. F.NİETZSCHE
Gömlegin ilk düğmesi yanlış iliklenince digerleri de yanlış gider. C.BRUNO
Hayat, yaşantı aramak değil, kendimizi aramaktır. C.PAVESE
Yarın bambaska bir insan olacağım diyorsun. Niye bugünden başlamıyorsun? EPIKTETOS
İnsan uçurumun kenarına varmadan kanatlanmaz. KAZANCAKIS
Vicdani tertemizdi, cünkü onu hiç kullanmamıştı. S.LEC
Bildigimizi zannetmemiz ögrenmemizin en büyük düşmanıdır. DR.C.BERNARD
Küçük şeylere fazla önem verenler ellerinden büyük şeyler gelmeyenlerdir. EFLATUN
Insan ancak anladığı şeyleri duyar. GOETHE
Iki tür insan daima açtır. Biri bilimi arayan, diğeri de parayı. CAT STEVENS
Hepimizde baskalarına katlanacak güç vardır. LA ROCHEFONCAULD
Temiz elleri olan insanların da kirli düşünceleri vardır. S.LEC
Kaptanın ustalığı deniz durgunken anlaşılmaz. LUKIANOS
Çevrelerine uymak icin kendilerini yontanlar, tükenip giderler R.HULL
Ölümün bizi nerde bekledigi belli degil, iyisimi biz onu her yerde
bekleyelim. MONTAIGNE
En insani davranış, bir insanın utanılacak duruma düşmesini önlemektir NIETZSCHE
Kelimelerin gücünü anlamadan, insanların gücünü anlayamazsınız....Konfüçyüs
Şanssızlığa katlanabiliriz , çünkü dışarıdan gelir ve tümüyle rastlantısaldır. Oysa yaşamda bizi asıl yaralayan , yaptığımız hatalara hayıflanmaktır. Oscar Wilde
Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı. Alphonse Karr
İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur. Mevlana
Cehaletle deha arasındaki gerçek fark nedir biliyor musunuz? Dehanın sınırları var cehaletinse hiçbir sınırı yoktur. Whoopi Goldberg
Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır. S. M. Power
Büyük adamların hataları güneş tutulmasına benzer, onları herkes görür. Cucong
Boş zaman yoktur boşa geçen zaman vardır. Tagore
Acınmaktansa kıskanılmak dana iyidir. Heredot
Düşman isterseniz dostlarınızı geçmeye çalışınız. Dost isterseniz , bırakın , dostlarınız sizi geçsin. La Rochefoucauld
Yirmi yaşındaki bir insan, dünyayı değiştirmek ister . Yetmiş yaşına gelince , yine dünyayı değiştirmek ister, ama yapamayacağını bilir. Clarence S.Darrow
Doğruluk sonsuzluğun güneşidir. Nasıl olsa doğar. Wendell Phillips
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. Bugün yarına dünle beslenerek yol alır. Bertolt Brecht
Sık ve çok gülmek; zeki insanların saygısını ve çocukların sevgisini, şefkatini kazanmak; dürüst eleştirilerin taktirine layık olmak ve yanlış arkadaşların ihanetlerine katlanabilmek; güzelliği taktir edebilmek, başkalarındaki "en iyiyi bulabilmek"; sağlık Ralph Waldo Emerson
Herşeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım. Herman Melville
Aşk bir kadının yaşamının tüm öyküsü, erkeğin ise yalnızca bir serüvenidir. Madama de Stael
Aşkın gizemi, ölümün gizeminden daha büyüktür. Oscar Wilde
John F. Kennedy (A.B.D. Başkanı, 10 Kasım 1963)
Atatürk bu yüzyılın büyük insanlarından birinin tarihi başarılarını, Türk halkına ilham veren liderliğini, modern dünyanın ileri görüşlü anlayışını ve bir askeri lider olarak kudret ve yüksek cesaretini hatırlatmaktadır...
Çöküntü halinde bulunan bir imparatorluktan özgür Türkiye nin doğması, yeni Türkiye nin özgürlük ve bağımsızlığını şerefli bir şekilde ilan ve o zamandan beri koruması, Atatürk ün Türk halkının işidir. Şüphesiz ki, Türkiye de giriştiği derin ve geniş inkılaplar kadar bir kitlenin kendisine olan güvenini daha başarı ile gösteren bir örnek yoktur.
vusturyalı Heykelci Krippel
Atatürk öyle bir insandır ki, hayali değildir. İstediğini bilir, bildiğini yapar, yapamayacağı bir şeyi de istemez.
Maurice Baumant (Fransız Profesör)
Eski Osmanlı imparatorluğu bir hayal gibi ortadan silinirken, milli bir Türk Devleti nin kuruluşu, bu cağın en şaşırtıcı başarılarından birisidir. Mustafa Kemal, yüce bir eser ortaya koymuştur. Atatürk ün parlak başarısı bütün sömürgeler için bir örnek olmuştur.
atimerini
Türkiye, dost ve düşmanlarının hayran olduğu bir deha adama sahip olmak bahtiyarlığına erişmiştir.
Çin Atasözü
Kopan bir ipe sımsıkı bir düğüm atarsanız, ipin en sağlam yeri artık bu düğümdür. Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan tek nokta yine o düğümdür...
************************************************** **
Goethe
Çiçeğin dikeni var diye üzüleceğimize, dikenin çiçeği var diye sevinelim.
Goethe
Her zaman güvensizlik göstermek, her zaman güvenmek kadar büyük bir yanlışlıktır
Ey insanlar!olumden nıye korkuyorsunuzki...
Ölumden korkmak aptallıktır.Çünkü siz oldugunuzda ölüm yok,ölüm oldugunda ıse siz yoksunuz!!!!!
-- Başkalarını anlamak bilgeliktir,kendini anlamaksa aydınlanmaktır --
--- LAO-TZU ---
Kızılderili Atasözleri :
* Gördüm ki hiçbir büyük işi başarmak insanın sadece kendine güvenmesi ile olmuyor. (Isna La Wica, Siyu kabilesi)
* İnsanların gözleri öyle kelimelerle konuşur ki dil onları telaffuz edemez. (Crow kabilesi)
* Kuvvet istiyorum, kardeşimle dövüşmek için değil, en büyük düşmanımla, kendimle dövüşmek için istiyorum.
* Tok kuş aç kuşla beraber uçamaz. (Omaha kabilesi)
* Bir insan takdire layık bir iş yaptığında hepimiz ne kadar harika olduğunu söyleriz. Fakat gecenin ve gündüzün birbiri peşi sıra değişmesini, gökteki güneşi, ayı, yıldızları, yeryüzündeki mevsimleri, her mevsim olgunlaşan meyveleri gördüğümüz zaman bütün bunların insandan çok daha kuvvetli bir varlığın işleri olduğunu fark etmiyor muyuz ? (Mato Kuwapi, Siyu kabilesi)
* Yeryüzünün sonuna gittim
Suların sonuna gittim
Gökyüzünün sonuna gittim
Dağların sonuna gittim
Arkadaşım olmayan birşey bulamadım (Şarkı, Navajo kabilesi)
* Arkamda yürüme, öncün olmayabilirim, önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece eşit oluruz. (Ute kabilesi)
Hata yapmak insancadır, aynı hatayı yapmakta ısrarcı olmaksa aptalcadır.
Yumuşak olma ezilirsin, sert olma kırılırsın.(VICTOR HUGO)
Geçmiş dert için yakınmak ,yeni dert edinmektir.(Shakespear)
Esaret dağlarında gül olmaktansa, hürriyet dağlarında diken olmayı tercih ederdim..
İnsanların umudunu kırma..belki de sahip olduğu tek şey odur!!!
Söz ağzınızdan çıktımı size hakim olur. Söylemedikçe siz ona hakim olursunuz
Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir.(John Christian)
Hatirlarmisin! Sen Dogdugunda Sen Aglarken Herkes Guluyordu. Oyle Bir Omur Gecirki Herkes Aglasin Oldügünde Sen Mutlulukla Gülümse.
Dosttan bol şeyde yok dünyada,dosttan bulunmaz şeyde.(La Fontaine)
Duygularınıza dikkat edin
davranışlarınıza dönüşür...
Davranışlarınıza dikkat edin
alışkanlıklarınıza dönüşür...
Alışkanlıklarınıza dikkat edin
değerlerinize dönüşür...
Değerlerinize dikkat edin
karakterinize dönüşür...
Karakterinize dikkat edin
kaderinize dönüşür... "
Mahatma GHANDI
"Bugünün bir daha asla doğmayacağını düşün."
DANTE
"İyi iş, bir başkasının yüzüne mutluluk gülücüğü konduran iştir."
HZ. MUHAMMED
"Size gül veren elde her zaman biraz koku kalır."
ÇİN ATASÖZÜ
"Dertli olmanın sırrı, dertli olup olmadığımızı düşünecek kadar boş vakte sahip olmamızdır."
BERNARD SHAW
"Sahip olduklarımızı nadiren, eksiklerimizi her zaman düşünürüz."
SHAKESPEARE
"Siyasi bir zafer, işlerinizin iyi gitmesi, hastalığınızın geçmesi, uzaktaki bir arkadaşınızın geri dönmesi veya son derece dış dünya ile ilgili bir olay moralinizi düzeltir sizi güzel günlerin beklediğini zannedersiniz. Buna inanmayın, asla öyle olmaz. Size kendinizden başka hiçbirşey huzur ve mutluluk getiremez."
EMERSON
"Hayatım, çoğu asla gerçekleşmeyen felaketlerle dolu olmuştur."
MONTAINGIE
"Mide ülserlerine yedikleriniz neden olmaz. Ülserler sizi yiyenlerden oluşur."
DR. JOSEPH MONTAGUE
"İnsanların düşünmekten kaçınmak için başvurmayacakları yol yoktur."
TOMAS EDISON
"Sadece elli-altmış yıl yaşamak için bu dünyaya geliyor ve yeri doldurulmaz saatleri, bir yıl içinde kendimizin ve herkesin unutacağı şeyleri kara kara düşünerek geçiriyoruz. Hayır! Yaşamımızı dişe dokunur işlere ve duygulara, büyük düşüncelere, gerçek aşklara ve kalıcı şeylere adayalım. Çünkü hayat küçük olmayacak kadar kısa."
DISRAELLI
"Ey Büyük Ruh; Beni iki hafta birinin yerine geçmedikçe, onu yargılamaktan ve eleştirmekten esirge."
KIZILDERİLİ DUASI
"Hayatta amaçlanacak iki şey vardır. Önce istediğinbe ulaşmak sonra onun keyfini çıkarmak. Sadece en akıllılar ikinciye ulaşır."
LOGAN PEARSALL SIMITH
"Aslında hiçbirşey iyi veya kötü değildir. Herşey bizim onlar hakkında ne düşündüğümüze bağlıdır."
SHAKESPEARE
"Mutluluğa giden tek yol vardır ve bu irademizin dışındaki şeyler yüzünden kaygılanayı bırakmaktır."
EPISTETUS
"İnsanların en mucizevi özelliklerinden biri eksiyi artıya dönüştürme gücüdür."
ALFRED ADLER
"Akıllı insanlar, oturup kayıplarına hayıflanmazlar, keyifle zararlarını nasıl karşılayabileceklerini düşünürler."
SHAKESPEARE
"Hayata en önemli şey kazançlarınızı kullanmak değildir. Bunu herkes yapar. Asıl önemli olan kayıplarımızdan kazanç sağlamamızdır. Bu zeka gerektirir; akıllı insanlarla aptal insanlar arasındaki fark budur."
WILLIAM BOLITH
"En rahatlatıcı moral güçleri sağlıklı bir din, uyku, müzik ve kahkahadır. Allah'a inanın. İyi uyumayı öğrenin. İyi müziği sevin. Yaşamın eğlenceli yönünü görün. Sağlık ve mutluluk sizin olsun."
DALE CARNEGIE
"Allah'ın olayları yönettiğine ve benim önerilerime ihtiyaç duymadığına inanıyorum. Allah iş başında olunca, sonuçta herşeyin en iyi şekilde biteceğine inanıyorum."
HENRY FORD
"Bizim ve Allah'ın birbirimizle işimiz var ve kendimizi onun etkisine açtığımız zaman en derin alın yazımızı gerçekleşir."
WILLIAM JAMES
"Biz dünyaya anlaşılmak için değil anlamak için geldik. Anlaşılamamanın üzüntüsünü duyacağımız yerde bütün ruhumuzla başkalarını anlamaya çalışsaydık hayat ne kadar güzel olurdu."
RENAN
"Diğerlerine iyi davranırsan kendine en büyük iyliği yapmış olursun."
ZOREASTER
"Hayata yapılacak o kadar çok hata varki, aynı hatayı yapmakta ısrar etmenin anlamı yok"
SARTRE
Mutluluk iki bölümden oluşur. Birincisi bulunduğun yere ait olmak, ikincisi ve en iyisi, günlük yaşamı rahat geçirmek.. Yani güzel bir uyku ve yeni ayakkabının ayağını vurmaması..
Theodor Fontane (Alman yazar, 1819-1898)
Herkes hazza kosar,cok azı onun basında beklemeyi bilir.
Ben sana bir elma versem, sen bana bir elma versen, bende bir elma, sende bir elma olur.
Ben sana bir bilgi versem, sen bana bir bilgi versen, bende iki BİLGİ, sende iki BİLGİ olur.
KONFİÇYUS
Hayat merdivenlerini çıkarken, insanlara iyi davranalım. Çünkü inerken gene aynı insanlara rastlayacağız.
Cenap Şehabettin
Yiğit harpte, dost dertte, olgun adam hiddette belli olur.
Arap Atasözü
Bilmediğini bilenin arkasından gidin, bilmediğini bilmeyeni uyarın, bilmediğini bilene öğretin, bilmediğini bilmeyenden kaçının.
Conficius
Gençliğinde bilgi ağacı dikmeyen, yaşlılığında rahatlayacağı bir gölge bulamaz.
Seneca
Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir.
Mark Twain
Konfor, bir misafir olarak gelir, gitmemek için elinden geleni yapar, sonunda bizi esir ederek kalır.
Lee S. Bickmore
Bencillik dostluğun zehiridir.
Balzac
Bizi esas yoran yaptığımız iş değil, yapmadan kenarda bıraktığmız işlerdir.
Ebner-Eschenbach
Planınız bir yıl içinse pirinç ekin, on yıl içinse ağaç dikin, yüz yıl için ise insanları eğitin.
Huang-Çe
İnsanlar köprü kuracakları yerde duvar ördükleri için yalnız kalırlar.
Newton
Çektiğimiz sıkıntı parasızlık sıkıntısı değil, bilgi sıkıntısıdır.
İ. İnönü
Alkışı en sessiz şekilde karşılayan, alkışı hak etmiş demektir.
Emerson
Sana düşmanlık edecek kadar dostuna kuvvet verme.
Sadi
Konfor, bir misafir olarak gelir, gitmemek için elinden geleni yapar, sonunda bizi esir ederek kalır.
Lee S. Bickmore
Asla herşeyi bildiğini sanma. Gerçekten çok bilgili olsan da "ben cahilim" diyebilecek cesaretin daima olsun.
Ivan Pavlov
Kusuru kendisine söylenmeyen adam, ayıbını hüner sanır
Başkalarına karşı zafer kazanan kuvvetlidir, kendi nefsine karşı zafer kazanan ise kudretlidir.
Lao-tzu
Haklı olan bir iddia, ergeç muzaffer olur.
J.Simon
Kimse bizi aldatamaz, biz ancak kendi kendimizi aldatırız.
Goethe
Eğitim sadece okumak değildir. Okudukları üzerinde düşünebilmek yeteneğidir
Hilty
Başka birinin sizin kadar iyi yapabileceği bir şeyi bırakın o yapsın, siz yapmayın.
Andre Gide
Başkaları ile ilgilenirsen iki ay içinde birçok dostlar kazanabilirsin; başkalarının seninle ilgilenmesini beklersen, iki yılda bile tek dost kazanamazsın.
Dale Carnegie
Zirvelerde kartallar da bulunur, yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir.
Cenap Şahabettin
Ana ve babaların çocuklarına bağışlayabilecekleri en güzel miras, günlük zamanlarından bir kaç dakikadır.
O.A. Batista
Bilim ve sanat takdir edilmediği yerden göç eder.
İbni Sina
Çocukların nasihattan çok, iyi örneğe ihtiyaçları vardır.
J. Joubert
Akıllı bir kimse düşmanından akıl öğrenmeyi ihmal etmez.
Beydaba
Öyle horozlar var ki, öttükleri için güneşin doğduğunu sanırlar.
L. Dumont
Düşüncelerini değiştirmeyenler yalnızca deliler ve ölülerdir.
T. Lowell
İnsan, ancak yüreğiyle baktığı zaman doğruyu görebilir. Gerçeğin mayasını gözler göremez.
Exupery
Boş bir çuval dik durmaz.
Benjamin Franklin
Tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur.
N. F. Kısakürek
Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.
W. E. Channing
Suratı ekşi olanın balı da acı olur.
Şeyh Sadi
Dostu olmayan insan en yoksul insandır.
J.M.Bechstein
İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır.
V. Hugo
Buluş, başkalarıyla aynı şeye bakıp, farklı düşünebilenler tarafından yapılır.
A.S. Gyorgyi
Okumak bir insanı doldurur, insanlarla konuşmak hazırlar, yazmak ise olgunlaştırır.
F. Bacon
Başkasının izinde yürüyen, iz bırakamaz.
J. Brannon
Güzel bir gülüş, karanlık bir eve giren güneş ışığına benzer.
Tolstoy
Suçu bağlışlayan asildir, özür dileyen daha asildir.
A. Daudet
İnsanlar başaklara benzerler, içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.
Montaigne
Ana babalarımız tesadüfle, arkadaşlarımız seçimle kazanılır.
Delille
İyi bir vicdan, en rahat yastıktır.
C. Brentana
Dünyanın gördüğü her büyük başarı, önce bir hayaldi. En büyük çınar bir tohumdu, en büyük kuş bir yumurtada gizliydi.
Allen
İnsanlar başaklara benzerler, içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.
Montaigne
Fısıldanan sözler, çok kere yüksek sesle söylenenden daha uzağa giderler.
Çin Atasözü
Insanların yalnız yüzlerine değil, içlerine de bakın.
Chesterfield
Bilim bütün dünyanın malıdır, ulusların sınırlarını tanımaz.
Goethe
Gözler yaşarmadıkça gönüllerde gökkuşağı olmaz.
J. V. Cheney
Yapılırken heyecan duyulmayan işler başarılamaz.
Emerson
Çok dinlememiz ve az konuşmamız için iki kulağımız bir dilimiz vardır.
Diogenes
Küçük hediyeler dostluk, büyük hediyeler sevgi meydana getirir.
Lichterberg
memleketin nasıl yönetildiğini anlamak mı istiyorsunuz;onun müziğine kulak veriniz. Nerede güzel eserlerden oluşmuş uyum vardır, orada adalet ve erdem hüküm sürer.
Konfüçyus
En büyük düşman, benliğinizin dışında değil içindedir.
R. Rolland
Bütün günler ölüme gider, son gün varır.
Montaigne
Kuvvete dayanmayan adalet aciz, adalete dayanmayan kuvvet zalimdir.
Pascal
Iyi bir insan oldugunuz için dünyanin size adil
davranmasini beklemek,vejetaryen oldugunuz için bir
boganin size saldirmamasini beklemek gibidir
Dennis Wholey
--------------------------------------------------
Asagidaki yazi eski dünya box sampiyonu Muhammed ALi
Clay'in olaylardan sonra dünya ticaret merkezini
ziyareti esnasinda yahudi asilli Amerika'nin 1
numarali haber Televizyonu CNN'nin hiristiyan muhabiri
> Mc.Oneil'in sorusuna verdigi süper cevaptir:
> Cnn Muhabiri Mc. Oneil: ''Sn. Muhammed Ali, bu
dehsetin meydana gelmesine sebep olan teröristlerle
ayni dinin bir mensubu olarak neler hissediyorsunuz?
Muhammed Ali: ''Siz..! Hitler ile ayni dini paylasan
bir mensup olarak neler hissediyorsaniz aynisini...."
hayalinrengi
03-02-2007, 05:02
Bütün paylaşımlar için elinize ve yüreğinize sağlık
bazılarını bildiğim bu sözlerin bir araya toplanmış hali çok iyi olmuş teşekkürler
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.