PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : fatih sultan mehmetin mezarı ve esrarı

AYHANtr
19-10-2006, 18:45
(çok ööönceleri dinlediğim bir olay olduğu içn eksiklerim olabilir düzeltirseniz sevinirim. )II.abdülhamid o dönemin en büyük istihbarat teşkilatını kurmuş ve farklı hafiyelerden hemde farklı zaman ve mekanlarda geçen bir istihbarat alıormuş.fatih sultan mehmet bazı kimselerin rüyasına grip; "sular içinde kaldım. yardım edin "diormuş.önceleri önemsemeyen abdülhamid , bu haberler sıklaşınca -adını hatırlayamadığım -bir paşa ve iki adamını mezarı açmalrı içn görevlendirmiş.ancak bu durum çok gizliymiş.bir gece paşave adamlar mezarı açmış,mezar sanılandan farklı bir yerdeymiş ve açıldığı yerden yaklaşık 2 metre kadar inilince karşıya bir lahit çıkıormuş onun kapağı çok sert bir taşla kapalıymış uğraşlar sonucunda açmışlar ve oradan da aşşağı inmişler ve paşa manzarayı görünce hayretler içinde kalmış ; o dönem fatih semtinde meydana gelen su baskınları nedeniyle etrafta su sızıntıları varmış. mezarın etrafını onardıktan sonra asıl mezarı açmışlar asıl bu durum herbirini şoke etmiş fatih in cesedinde tek bir bozulma bile yokmuş.ve kendisi fransız ressamın yaptığı gül koklarken resmedilen haline çok benziyormuş.her tarafı temizleyip gün doğmadan oradan ayrılmışlar.paşa bu durumu ölüm döşeğinde yahya kemal e annatmış.işte böööle ben de fatih sultan mehmet le ilgili bir sempozyumda dinlemiştim.sizinle paylaşiim dedim

---alıntıdır---

levo1978
19-10-2006, 18:51
sağolasın kardeş çok ne deyim çok duyglu çok ruhsal işte ama çok hoş fatih ki..
ceneti önceden müjdelenmiş olan doğrudur...

terkrar sağol..

conquest
19-10-2006, 20:51
dostum paylaştığın için sağol bizde öğrenmiş olduk sayende

bulgurcali
19-10-2006, 23:51
Paylaşım için teşekkürler

hakaneli
20-10-2006, 10:45
teşekkür ederim allah böyle idarecileri tekrar nasip etsin milletimize