PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Skystar2 Arızası ve Çözümü (ALINTI)



strider_talha
25-12-2006, 10:14
Kartınız 15-20 kanal mı gösteriyor?
Diseqc Switch değişimi mi yapmıyor?
H yönündeki yayınları mı alamıyorsunuz?
Türksatta cnbc-e,Hotbirdde multivision grubunu izleyemiyor musunuz?
Bazı kanalları izliyorum bazılarını izleyemiyorum mu diyorsunuz?
x kanalı bazen açılıyo bazen açılmıyo diyenlerden misiniz?
Kafayı yemek üzere misiniz?

Durun,Yok öyle kayış atmak
Beraber kartınızın arızasını gidereceğiz...
Nasıl mı? İşte yazıyorum...
Yukarıdaki sorunlardan en az birinden şikayetçi iseniz (Anten-lnb ayarsızlığından kaynaklanan bir sorun değilse !) Kartınız kesinlikle arızalı...
Ve işte çözümü...

Çözüme giden 3 yol var...

1. Kart garantide ise servise göndermek.(bu arızayı genelde servis dışı tutup 25$ gibi bi ücret isterler.Ama denemeye değer bir yoldur.Tabi garanti varsa!)
2. Aşağıda göstereceklerim ve vereceğim bilgileri ya siz ya da işin ehli bir elektronikçiye yaptıracaksınız...Tabi bu uygulamanın bir riskide var.Yanlış bir durumda Power supply,Anakart ve ss2 zarar görebilir.Bu riski Göze alıyorsanız hemen başlayın...

Şimdi geçelim arızanın nasıl giderileceğine...

http://img405.imageshack.us/img405/1002/16tp1hh5.jpg (http://imageshack.us)

Yukarıdaki resimde görmüş olduğunuz kırmızı çerçeve içerisindeki malzeme bozuk...
Malzemenin adı bobin...(Kartın ısınmasıyla birlikte bobinde empedans değişikliği meydana gelir.Bu sebeptende bazen bazı kanalları gösterir bazı kanalları göstermez.Bu saçmalamaya bu empedans değişikliği sebep olur...)

Bobini bir şekilde yerinden çıkarın.
Dış kısmındaki kömürü kırın.Aman dikkat makarayı,yani bobini saracağımız karkası kırmayın...
Makaradaki teli sarım yönüne dikkat ederek sökün. Usta birisi sökerken kaç kat olduğunu ve sarım sayısını sayar.Biliyorum siz saymadınız.Ben size Söyleyeyim. 115 spir,8 kat. Telin toplam uzunluğu ise 233,5 cm..
Yerine aynı çapta ve aynı uzunlukta ve aynı özellikteki bir teli itina ile sarıyoruz.(Burası zor ve sıkıcı bir iştir )
Eveet Şimdi bobini sardık değil mi?
Yaklaşık olarak aşağıdaki resim gibi bişiy ortaya çıkmalı...(Sağdakine benzemeli...Soldaki orjinal ve arızalı olanıdır)
http://img148.imageshack.us/img148/7475/21igsw7.jpg (http://imageshack.us)
Çıktı mı?
Güzel...
Şimdi onu yerine bir şekilde takalım...
Kartıda aynı çıkardığımız slota takalım...
Bilgisayarımızı çalıştıralım..
Kullandığımız dvbplayer'ı açalım.Bize sorun yaşatan o kanalları açalım...
aaAAA oda ne çalışıyor! Eywah! Artık sizde bir usta oldunuz...Yaşasın. Birisinin Çocukluğunu yaşamama pahasına öğrendiği mesleği siz 10 dakikada öğrendiniz.Bravo...
Yok eğer kart çalışmıyorsa olanları söylemek bile istemiyorum .shok.


Burada ısrarla üzerinde durmak istediğim konu şu,
Lütfen bilgi ve becerisi olmayan arkadaşlar bu işi yapmaya kalkışmasınlar.Zira kaş yapayım derken göz çıkarma durumu varki bu istenmeyen bir durumdur..

ARKADASLAR BU KONU HAKKINDA BANA LÜTFEN SORU SORMAYIN ÇÜNKÜ BENDE DE AYNI PROBLEM VARDI. BAŞKA BİR SİTEDEN BULDUM VE SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM. UMARIM YARDIMCI OLURUM

engin1975
25-12-2006, 19:10
İnşallah bu arıza kimsenin kartında oluşmaz
Teşekkürler...

decameronus
25-12-2006, 20:07
ben bobin sarmaktansa yeni kart alayım derim,bobin telini nereden bulacam ayrıca telin kalınlıgı da önemli

strider_talha
26-12-2006, 11:04
evet haklısnız ama ufak bir şey yüzünden yeni kart alacağınıza daha doğrusu alacağıma :D ben deneyeceğim. Ve deneyen kişileride gördüm adamlar yapmışlar 5-6 kişi var böyle yapan. bende de aynı sorun olduğunu düşünüyorum bazı kanallar bir gün tarama yapıyorum çekiyor diğer gün çekmiyor. zaten toplam 5 kanal falan çekiyor galiba bende de aynısı var. ilk önce kendim deneyeceğim telin kalınlığı 0.3 mm. olmazsa yenisini alırım inşallah bilgisayarın bir parçaında arıza meydana gelmez. gelirse tv kartıma gelsin zaten sıksan 5 kanal çıkıyor :D

n-Gin
26-12-2006, 12:45
http://joshyfun.peque.org/special/Coil_Replacement_Skystar2.pdf

buradanda bakabilirsiniz , daha detaylı ama ingilizce maalesef...

strider_talha
26-12-2006, 15:45
arkadaşlar işte kendi eliyle yapan birisinin kartı

http://img237.imageshack.us/img237/9899/skyygq7kl8.jpg (http://imageshack.us)

strider_talha
26-12-2006, 15:48
Ve işte dünyanın son harikası, gözlerinize inanamayacaksınız. Hem çok enteresan hem de çok komik bir görüntü ama işe yaramış 2 kanal hariç hotbird ve turksattaki bütün kanalları çeken kartın görüntüsünü yayınlıyorum :deli:

http://img237.imageshack.us/img237/4559/photo001hi3iz2.jpg (http://imageshack.us)

alimuyan
27-12-2006, 11:48
Bende de aynı sorun var sanırım. belki deneyebilirim (başkasına denetebilirim), ama kanal aramayla bulamasam bile şu an güncel kanalların bir kısmını show-atv-star-D-cnbc- ve birkaç müzik kanalını izleyebiliyorum. Bağdata pirince giderken eldeki bulgurdan da olmak istemiyorum şimdi. işinin ehli biri zorlanmaz yaparken değil mi????

strider_talha
28-12-2006, 14:49
Evet arkdaşlar günlerdiğim uğraştığım kartın bobinini kırdım sonra elektrikçilere sordum bu olmaz falan dediler daha sonra da çareyi en son verdiğim fotoğrafta buldum ve denemeye kara verdim.

Sonuç : 3-5 kanal seyretmektense bozarım daha iyi dedim ve teli oradaki gibi dolayıp bağladım çok komik bir görüntü oldu ama bütün kanalları çekiyor sinyal seviyesi en fazla 72 ama olsun diğer kanallarıda 10 sn falan bekleyince normal bir görüntü gibi tv den izlermiş gibi izliyorum.

strider_talha
28-12-2006, 14:51
Ayrıca şunu da söyleyeyim bobinin tel uzunluğunu aynı yaptım. Fakat sarım sayısını tutturamadım belkide o yüzden sinyal seviyesi düşük ama olsun bütün kanallar yinede cam gibi.

kon_ak
09-02-2007, 11:35
strider dostum çok çok sğl bu yöntem öylebir işime yaradıki anlatamam tv kartımı çöpe atmaktan kurtardın 1 tek bile kanal bulamıyodum ama şimdi 165 tane kanal seyrede biliyorum başına böyle sorunlar olan arkadaşlarada şiddetle tavsiye ederim eğer biraz bilgi birazda beceri si varsa mutlak çözüm

klamar
20-02-2007, 21:24
Aynı sorun bende de var sanırım. Türksatta 1200Mhz den sonrasını göstermiyor. Bazen gösteriyor bazen göstermiyor. Bazen kesiliyor bazen devam ediyor. Anlamadım gitti. Download yaparken bazen 1-2 saat çalışıyor sonra kilitleniyor bazen de açınca sinyal gidip geliyor. Eğer sorun buysa elektronik tamiri yapabiliyorum. Şu bobini değiştireyim.

klamar
21-02-2007, 17:48
Bahsedilen şeyi bu gün yaptım. Komple bobini söktüm. Bakırını açtım bobinajcıya gittim. 3 lük kabloymuş bir miktar aldım. Eski çözdüğüm kablo 239cm çıktı. Aynı ölçüde ve aynı yönde düzgün bir şekilde sardım. Şu an çalışıyor sorun yok ama bendeki arızanın giderilip giderilmediği konusunda henüz tam sonuç alamadım. İlerleyen zamanlarda belli olacak.
Bobindeki eski bakır tamamen özelliğini yitirmek üzereydi. Üstündeki yalıtım maddesi soyulmuş ve bakır birbirine temas ediyordu. Değiştirmek yerinde oldu çünkü kartı yakabilirde dikkat!
Aynı bobini İstanbul-Karaköy de aradım. Malesef. 102K lık bobin yok mecbur boş bobin alıp kendimiz saracağız. Yönüne, kablonun kalınlığına ve uzunluğuna dikkat ederseniz; risk kesinlikle yok. Böyle sorunu olanlara tavsiye ederim. Şu an bende bir problem yok.

komancher
27-02-2007, 22:09
şimdi bende deniyom sonucu yazarım birzdan :)

komancher
27-02-2007, 22:53
metrajı birebir yaptım
sargı yönünne bakmadım o yüzden ters yönde sarmış olabilirim yönünü solerseniz sevinirim :)
çıkardıgım bobine sardım
teli eski bi adaptörden temin ettim gece yarısı bulamazdım tabii :)
tel orjinaline göre micron ölçüde çapı küçüktü :)

kart çalıştı türksatta trt1 açılmıyodu açıldı ama diğer açılmayan kanallar açılmadı
hotbirdde kanal geçişleri baya hızlandı tüm kanallar açıldı neredeyse

fakat 3-4 kanal değiştirmeden sonra makine reset atmaya başladı :)

sonuç bu şimdilik
yarın yani bu gün :) sabah bobin ve yanı telden alıp tekar deniycem
sarma yönünüde solerseniz sevinirim :)

strider_talha
01-03-2007, 12:33
Bu çözüm önerisini bulana kadar canım çıktı 1 haftaya yakın internette bunu aradım 1 televizyoncu elektrik bölümünü bitirmiş bir arkadaş kendi yapmış sonra foruma yazmış tabi benim bildiğim bu kadar belki o da başka yerden bulmuşmudur onu bilemeyiz.
Arkadaşlar inşallah yardımcı olabilmişimdir. Aslında foruma girip msjlarınıza cvp vermek isterdim ama şu sıralar ders çalışmam gerekiyor. Bu çözümün engüzel yanı kanallar gözükmeye başladıktan sonra sırtınızı çekyata yaslayıp ohh bee kendi başıma elektronik bir parçayı tamir ve tekrar 175 milyon (ilk aldığım fiyat) vermekten de kurtuldum demektir :D .yahoo.
Herkese iyi çalışmalar.
Sizlerden dua bekliyorum derslerim çok yoğun.

komancher
03-03-2007, 19:24
evet bende yaptım sorun yok şuanlık hotbird çok ii oldu fakat türksat aynı zannedersem lnb de yada diseg de bisorun var
onuda değiştirecez artık :)

alimuyan
11-04-2007, 16:54
Çoook Teşekkürler.
Ben bugün yaptım ve daha önce sadece 15-20 kanal izleyebiliyorken şimdi tüm kanalları canavar gibi gösteriyor. ProgDVB'de daha önce kullanamıyorum şimdi kullanabiliyorum.
Açıkçası ilk başta biraz korkmuştum bir kazaya gidermiyim diye. Ama buradan aldığım tamir açıklamasını yazıcıdan çıkartarak bir elektronikçinin eline tutuşturdum ve yapmasını istedim. O da yaptı ve şimdi tıkır tıkır çalışıyor.
Tekrar takrar teşekkür.......

klamar
14-04-2007, 08:20
denemeler yapıldı herşey yolunda aynı sorunu yaşayanlara denemelerini tavsiye ederim

tuntog
03-06-2007, 21:41
ben zamanında bobinajcılık yaptım. muhakkak bulundugunuz yerlerde bir bobinajcı veya sanayide elektrikcide veya bir elektronikcide elınızdeki kalınlıkta bir bobin teli kesinlikle bulabılırsınız.

güzel emek harcanmıs tesekkurler


veeeee

bende uyguladım izliyemedigim bazı kanalları izler duruma geldim çok teşekkur ederim izliyemedigim kanallarda canaktan sanırım ...

tesekkurler

cilgindunyali
10-09-2007, 14:08
arkadaşlar ben daha önce sadece hotbird uydusundaki kanalları izliyordum,yeni diseqc aldım ve turksat uydusunuda bağladım fakat şimdi bütün ayarların doğru olmasına rağmen sadece turksattaki kanalları oda bazılarını izleyebiliyorum,hotbird teki kanalları izleyemiyorum sizce benim problem de bobin den olabilirmi,ben kıbrıs ta yaşıyorum bobin için gerekli parçaları burda bulmaşansım olmayabilir internet üzerinden bulabilirmiyim...
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

cüneyt
12-09-2007, 01:57
arkadaşlar aynı sorun benim karttada var bahsedilen bobinin üzerindeki siyah renkli yalıtımı kırmadan nasıl çıkarırız? birde bobini yerinden sökmemiz gerekirmi ilgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

armadillo
14-10-2007, 23:46
Bendede aynı sorun oldu. PC Kasasını hareket ettirirken LNB kablosu karta giriş yerinden kısa devre olmuş.Ben bir ara kasadan bakalitimsi bir koku duydum eyvah bir parça yanıyor dedim.Hemen PC yi kapatıp bir göz kontrolu yaptım ama kasada herhangi bir yanık parça göremedim.Tekrar PC yi çalıştırdım herşey normal. Uydu yayınlarını da normal seyrediyorum birkaçgün sonra transportır taraması sırasında 12000 üstü frekansları ss2 kartının görmediğini farkettim. Forumda yaptığım araştırmada sizin verdiğiniz bilgilerin benim karşılaştığım sorunla birebir örtüştüğünü gördüm. Kartımın garanti süresi zaten dolduğu için sizin verdiğiniz bilgileri uygulamak bana daha uygun geldi. Belirttiğiniz Bobini kömürünü kırmadan yerinden çıkardım, Kömür parçasını bobinden ayırabilmenin yollarını aradım fakat böyle bir olayla ilk defa karşılaştığımız için bobinle kömürün ne şekilde birleştirildiği hakkında bilgiye sahip olmadığımdan kömürün üstündeki numara yazan kısma uygun yuvarlak bir metal parçasını kullanarak küçük bir darbe vurdum. Sonuç Kömür düzgün 3 parça halinde ayrıldı. Daha sonra fark ettimki adamlar bobin kısmının üstüne numara yazan yuvarlak kömür parçasını koymuşlar onun altı plastik yani ben vurduğum yuvarlak kısma vurmayıp dıştaki kömür bölümü bir yere dayayıp yuvarlak olan numara yazan bölümü aşağıya doğru bastırsaymışım dıştaki 4 köşe kömür kırılmadan bobini içinden çıkarabilecekmişim. Olsun birşey daha öğrenmiş olduk. Korkularımdan birisi de hakikaten arıza bu parçadanmı kaynaklanıyordu ? Neyse bobini biraz açınca telin izolesinin erimiş olduğunu görmek beni rahatlattı. Bayram dolayısıyla bobinin telini söküp öylece bıraktım İnşaallah yarın yeni tel alıp tekrar sararak deneme fırsatım olur sonuçları sizlerle paylaşırım. Bizlere bu konuda yardımcı bilgileri verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Selamlar

armadillo
15-10-2007, 00:02
arkadaşlar aynı sorun benim karttada var bahsedilen bobinin üzerindeki siyah renkli yalıtımı kırmadan nasıl çıkarırız? birde bobini yerinden sökmemiz gerekirmi ilgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Eğer numara yazan yuvarlak kısmı (üstteki) sabit tutabilir vede 4 köşe kömürün karta yakın alt bölümünden dengeli bir şekilde yukarı doğru yavaşyavaş kaldırabilirsen kırmadan çıkarabilirsin. Yanlız bobinin etrafındaki küçük malzemelere son derecede dikkat etmen lazım başına yeni arızalar çıkarabilir. Eğer bu şekilde çıkarabilirsen (Kömür kısmını) Bobin karşında lehimlerinin sökülmesini bekliyor olacak. Zaten iki yerden lehimli sökülmesi zor değil vede bobini sökmeden üstündeki teli sökmen, yenisini sarman mümkün değil. Selamlar

armadillo
15-10-2007, 21:41
Evet arkadaşlar başarılı olanlar arasına bende katıldım.Bugün aynı özellikte olan teli sanayide bir bobinajcıdan aldım, sağolsunlar 3 metre için herhangi bir ücret almadılar, Bobinden söktüğüm tel uzunluğunda kestiğim teli orjinalindeki sarım yönüne uygun olarak sardım. Kartım tarayamadığı frekansları taramaya başladı. Bizlere edindiği bilgilerle yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Herkeze selamlar.

cilgindunyali
25-11-2007, 16:19
arkadaslar,biz bu bobini bulamazmiyiz.yeniden bobin saracagimiza orginal bobini satan bir yer yokmu..

rizeli_53
05-05-2008, 10:55
arkadaşlar bende bi skystar usb tv kartı var sinyal sorunu var herzaman almıyo sinyal. acaba bende bu şekilde çözebilirmiyim sorunumu.
acaba kutuyu açsam içinde o bobini bulabilirmiyim. yardımcı olurmusunuz

ismaail
15-05-2008, 13:24
deneyenlere helal olsun vallahi ne diyelim ama dıştaki kırmamızı söylediğin kömür ne lacak

karayel50
25-05-2008, 12:36
Arkadaşlar onu dıiındaki kömürü kıırmadan çıkarmak çok kolay numaranın yazılmış olan kısımda köşeerde 4 tane yuvarak var onları ucu sivri bi şeyle hafifçe oyun sonra karkasın ortasına sertçe ittirin bakın nasıl çıkıyo. sarım işinden sonra tekrar geçirir yapıştırırsınız silikonla. ok kolay gele

karayel50
27-05-2008, 07:10
arkadaşlar benim sorunu çözecek birilerine ihtiyacım var. sorun şu çift çanak var biri hotbirde bakıyo tek girişli LNB biri türksata bakıyo çift çıkışı LNB baglı. türksatta 1 tane direk kablo çektim recevira. diger çıkışındanda hotbirdü disecq ile birleştirip tv kartıma götürdüm ama recevireda seyrederken bi problem yok ama pc yi açıp kanallardan birine tıkladıgımda recevirdaki sinyal gidiyor. pc dede sinyal yok. tv kartındaki kabloyu çıkarır çıkarmaz recevira sinya geliyo. kabloların yerini degiştirdim yani direk gelen kabloyu tv kartına taktım digerini recevira problem yok. ama bu şekildede hotbird kanallarını pcde izleyemiyorum dogal olarak bunun sebebi nedir???sizce???? lütfen yardım edin. lnb kaldırmıyo olabilirmi. disecqmi? degiştirdim aynı. tv kartındanmı skystar2? yoksa pc denmi?? sorular soruar aklımdaki sorular atamıyorum bunları bi kenara

karayel50
27-05-2008, 20:04
karış olmasın diye bu şemayı koyuyorum arkadaşlar

http://img513.imageshack.us/img513/9562/lnbot0.jpg

bilalmatik
14-08-2008, 07:26
valla bu sorun 2 gun oonce bendede oldu.sadece trt nın kanallarını cekıyor.dıger kanalları gostermıyor.hotbird toptan yok.ne yapalım.karttan mı kaynaklanıyor bu sorun yoksa uydulardan mı.hakkaten pırınce gıderken evdekı bulgurdan olmayalım

klamar
03-09-2008, 08:24
valla bu sorun 2 gun oonce bendede oldu.sadece trt nın kanallarını cekıyor.dıger kanalları gostermıyor.hotbird toptan yok.ne yapalım.karttan mı kaynaklanıyor bu sorun yoksa uydulardan mı.hakkaten pırınce gıderken evdekı bulgurdan olmayalım

Uzuuuuun bir askerlik döneminden sonra yeniden burdayım. Konu başlığındaki çözüm önerisini birebir deneyen benim. Tabii biraz becerei gerekir. Kesinlikle karta bir zarar vermez aynı ölçüde ve aynı sarım adedi ile 102K lık bobin yapıyoruz. Daha sonra da keyfini çıkarıyoruz. Sorun yok downloada devam :D

bluem26
18-09-2008, 23:01
Bu problem bendede vardı, işin ilginç yanı Eutelsat w3 deki tüm kanallar çıkıyor türksat açmıyordu. Lnb, diseqc hepsini değiştirdim, arkadaşımın ss2 sini denedim çözülmedi. Bi ara kafayı yiyeceğim sandım. :) :) fakat sorun 102k bobinmiş. Burada anlatılan gibi yaptım ve sorun çözüldü. Bu arada arkaşımda Eutelsat w3 kullandığı için oda kartının arızalı olduğunu bilmiyormuş :) :D şimdi onunkinide tamir edeceğim. Bu arada sarım yönünü soran biri vardı, saat yönünde sarılacak. Herkeze çok teşekkürler..

strider_talha
19-09-2008, 09:06
evet arkadaşlar bende uzun süredir girmiyordum girip bir yorum yapayım dedim
bu problem bizim için gerçekten mucizevi birşey ama benim alıntı yaptıgım yerde ki yorumlarda hiç de öyle değil. herkes yapar normal birşey falan gibi yazılar yazıyordu.
Yani sonuç olarak bilgi paylasımı yapılması çok güzel. bizde artık kendimize daha sonra arkadaşımıza derken bu bobin değişmesi tel sarılması konusunda ustalasıyoruz.
Asıl önemli olan burda insanların mutlu olması. Gerçekten ben ilk yaptıgımda mutluluktan dolup taştım ne yapacagımı bilemedim. sen git 175 lira ya al 2 ay sonra çalışmasın olacak iş mi?
Bilgilerimizi paylaşmaya devam edelim Lütfen

zhtsari09
29-11-2008, 07:28
arkadaşlar akşam evde canım sıkıldı.bilgisayarı monitörü kucakladm evin en üstüne. pcde skystar2 dvb kart var. fatsatfinder yükledim.yeni 0,8 thor uydu için tp leri yükledim. diseq yok dedim. 11785 tp de sinyal seviyesi %77... bulunduğum yer aydın.90cm çapında parabol çanak kullandım lnb tinx (hoş bir lnb değil) . çanağı sabitledim lnb yi çanağın arka tarafından 30,60--31,00 derece saatin dönüş yönüne sabitledim.sıra geldi ayrıntılı ayar yapmaya.12723 de tp de %54 sinyale sabitledim çanağı.ama fatsatfinder de bir alt tp ye aldığımda sinyal bulunamıyor. çanağı biraz titreşim yapıyorum sinyali buluyor.bir alt tp ye alıyorum yine sinyal yok çanağı biraz sallıyorum. sinyali yine %55 buluyor.lnb hatasımı yoksa çanak çapımı küçük anlamadım.

zhtsari09
29-11-2008, 23:14
...
arkadaşlar akşam evde canım sıkıldı.bilgisayarı monitörü kucakladm evin en üstüne. pcde skystar2 dvb kart var. fatsatfinder yükledim.yeni 0,8 thor uydu için tp leri yükledim. diseq yok dedim. 11785 tp de sinyal seviyesi %77... bulunduğum yer aydın.90cm çapında parabol çanak kullandım lnb tinx (hoş bir lnb değil) . çanağı sabitledim lnb yi çanağın arka tarafından 30,60--31,00 derece saatin dönüş yönüne sabitledim.sıra geldi ayrıntılı ayar yapmaya.12723 de tp de %54 sinyale sabitledim çanağı.ama fatsatfinder de bir alt tp ye aldığımda sinyal bulunamıyor. çanağı biraz titreşim yapıyorum sinyali buluyor.bir alt tp ye alıyorum yine sinyal yok çanağı biraz sallıyorum. sinyali yine %55 buluyor.lnb hatasımı yoksa çanak çapımı küçük anlamadım.
thor uydusu ile ilgili sorunumu technisat lnb ile çözdüm pahalı değil sadece 10,00 ytl. bugün türk yapımı lnb ler sınıfta kaldı yerli malı kullanma taraftarıyım. thor uydusunun bütün sinyallerini aydından sadece bu lnb ile alabildim.skystar 2 ve fatsatfinder ile 11785 tp de goldmaster 0,2 db %74 sinyal alırken technisat 0,6 db lnb %95 sinyal aldı. bu fark thor uydu için çok önemli hele birde mesafeniz uzuksa ve diseq kullanıyorsanız.şaşırdım neye şaşırdım 0,2 db ve 0,6 db olayına

surgunsxa
03-12-2008, 15:18
bilgi için sagolsın umarım başıma gelmez

kervan76
16-02-2009, 22:09
arkadaşlar ss2 tv kartıma kablodan su sızıntısı olmuş tunere kadar girmiş şu an tv kartımdan hiç bir sinyal alamıyorum receverle denedim çanktan sinyal geliyor ama ss2 tv kartımla sinyal alamıyorum yardımlarınızı bekliyorum

McPaSaM
01-03-2009, 16:56
şahsı muhterem bobini söktüm bobinsiz bağladım gayet güzel çekiyor yanlız bobinsiz bağlamamın bi sakıncası warmı bilmiyorum gayet hızlandı kanal geçişleri bobin takılıyken 38 kanal çekiyordu bobinsiz 198 kanal şifrelilerle radioları saymıyorum bile :D:D

o1cay
17-05-2009, 16:27
ozellıkle armadılloya tesekkurlerımı sunuyorum bobını nasıl cıkartacagımıza yonelık postları ıcın.

zero41
24-05-2009, 03:42
evet arkadaşlar bu işin uzmanı olan YUNUS YILDIZ arkadaşımıza buradan sonsuz tşk.onun yapmış olduğu eşsiz tarif ile arıza yapan bobinimi kendim sardım ve 15dk.sonra arıza halledilmiş şekilde kartımı kullanıyorum ve sonuç mükemmellllllllllll.tşk.ler YUNUS YILDIZ............iyiki varsın

omur_
28-05-2009, 18:11
skystar2 kartım bozuktu bobini tamir ettim kart düzeldi şimdi skystar hd kartım var aynı arıza bundada var acaba bunuda skystar2 tv kartı gibi tamir etmek mümkünmü başka çözümü olabilirmi

o1cay
30-05-2009, 09:04
skystar2 kartım bozuktu bobini tamir ettim kart düzeldi şimdi skystar hd kartım var aynı arıza bundada var acaba bunuda skystar2 tv kartı gibi tamir etmek mümkünmü başka çözümü olabilirmi

garantideyse gonder kartı yenısıyle degıstırırler.
skystar2 2.8 ler de bobın yok sanırım. entegre arızalanıyor dıye duymustum. o entegrenın degısmesı gerekıyormus

kelepçe
26-10-2010, 15:29
Arkadaşlar benim kartımda Skystar2.
Bİlgisayar kartı görüyor ve kuruyor.sürücüsünü,technisat programını vs.güzelce kuruyorum.
Ancak kabloyu karta bağladığımda hiç sinyal alamıyorum.
LNB,reciver da çok güzel gösteriyor ama ss2 de yok.

Bahsi geçen bobine baktım.102 yazan bobin yok kartta..100,220 ve 271 yazılı bobinler var..

Ne yapmamı önerirsiniz?