PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 7025s ile ilgili genel sorular (yeni baslayanlar için) Mümkünse yanıtlar..

Doppler
28-03-2007, 11:38
1.Makina alındıktan sonra ilk yapılması gereken sey modeme baglamak mıdır? bundan sonra imaj için (7025s için tabi) internet üzerinden sırasıyla neler yapılmalıdır?
imajdan sonra kanal taraması mı yapılacak nasıl?

2.7025s lerde HDD takılı mıdır? yoksa biz mi takacagız?

3.Mevcut kart girişlerinin abone kartları tanıması için ne gibi işlemler yapılmalıdır?

Buraya kadar sanırım sadece bir uydu için mevcut kanallar ve abone karttaki kanallar izlenebilecektir..
Bundan sonra server yapmak için;

4.tonytr üstadın ''newcs+mgcamd conflu hazır calisan server dosyaları kumandadan kurulum'' baslığı altındaki dosyayı 7025s'lere atsak server kurulum için yeterli olur mu?

5.Server kurulumundan sonra 7025s'in kendi kullanıcısı ve karsı kullanıcılar nasıl baglanacaklar xml vs gibi düzenlemeler gerekli mi? yoksa hazır serverde her sey yeterli mi?

özellikle tonytr'den ricamın sebebi mevcut server dosyasını da onun yayınlamasaydı..

ilgilerinizi bekliyorum, saygılar..

tonytr
29-03-2007, 01:10
a- keşke 7025 almasaydın
b- mgcamd newcs çalışır ama hazır kurulum dosyasındaki binary dosyaları sonradan 7025 için olanlar ile değiştirmen gerek (newcs ve mgcamd binary dosyaları)

7025 im olmadığı için ancak bu kadar yotum yapabiliyorum ( isme konu açmakta forum kurallarına aykırıdır editliyorum tekrarlamayınız)

saygılar.

Doppler
30-03-2007, 23:06
1. dyndns sart mı? no-ip olmaz mı? olursa PC için biliyoruzki dyndns için updater programı açık olmalı, no ip içinde no ip DUC yazılımcıgı sürekli açık olmalıki karsıdan baglananlar İP degisikliginden etkilenmesiler..
O zaman akla su soru geliyor, dreambox'u server yapınca bu programlar olmadan İP nasıl güncel kalıyor, İP degistiginde yayında kesilmeler olmuyor mu?

2.Dreambox server kurduk, kullanıcılarda dreambox yok, ss2 veya newcamd destekli recevierler var diyelim. O zaman cardserver cfg de user ekleyip ayarlar yapıldıktan sonra, diger newcamd kullanıcılara user,pass, deskey, host, port vermek yetmez mi?
Dreambox newcamd cfg. de ayarlama yapmaya gerek var mı?

3.cardserver cfg de ilk userde ilk satır local local mi olmalı, bu ilk satır dreambox server kullanıcısı kartını kendisi izlemesi için mi?
zira baska yazılarda ilk satır ''root dreambox lan dreambox 12000'' diye geçiyor..

4. yine newcamd cfg de user ayralarında bazı yazılarda cws:.....''lan cardserver, bazı yazılarda cws:...''lan card newcs'' seklinde yazılmalı diyor. Karsı kullanıcılarda dreambox yoksa yani SS2 veya nevcamd protoklünü destekleyen recevierler için bu satırlara gerek var mı, varsa sonu nasıl yazılmalı?

Saygılarımla..