PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kafeste 5 Maymun



gencerata
15-01-2006, 05:15
Kafese bes maymunu koyarlar, ortaya da bir merdiven ve tepesine de iple muzlari asarlar. Her bir maymun merdivenleri cikarak muzlara ulasmak istediginde disaridan uzerine soguk su sıkarlar. Her bir maymun ayni denemeye giristiginde cok soguk suyla islatilir, butun maymunlar bu denemeler sonunda sirilsıklam islanirlar, bir sure sonra muzlara hareketlenen maymunlar digerleri tarafindan engellenmeye baslanir.

Suyu kapatip maymunlardan biri disari alinip yerine yeni bir maymun koyulur, ilk yaptigi is muzlara ulasmak icin merdivene tirmanmak olur fakat diger dort maymun buna izin vermez ve yeni maymunu doverler.

Daha sonra islanmis maymunlardan biri daha yeni bir maymunla degistirilir ve merdivene ilk yaptigi atakta dayak yer, bu ikinci yeni maymunu en siddetli ve istekli doven ilk yeni maymundur. islak maymunlardan ucuncusu de degistirilir.

En yeni gelen maymun da ilk ataginda cezalandirilir, diger dort maymundan yeni gelen ikisinin en yeni gelen maymunu niye dovdukleri konusunda hic bir fikirleri yoktur.

Son olarak en bastaki islanan maymunlarin dorduncusu ve besincisi de yenileriyle degistirilir. tepelerinde bir salkim muz asili oldugu halde artik hicbiri merdivene yaklasmamaktadir.

Neden mi?

Cunku burada isler boyle gelmis ve boyle gitmelidir. Iste bu nokta sirket politikalarinin basladigi yerdir.

sedran
22-04-2006, 22:57
Yaw bu ne güzel paylaşım böyle!!..We hiç de ilgi görmemiş...HAYRET!!!Ellerine sağlık arkadaşım.....