Orijinalini görmek için tıklayınız : DvbSat Geliştirme Projesi "DreamVDR"
DreamVDR
Bu proje Linux işletim sistemi üzerinde Skystar2, Skystar2HD, Skystar1 kartlarını Linuxte izleme geliştirme projesidir.
projede gbox desteği, vdr-sc emü desteği share desteği üzerine geliştirme yapılmaktadır.. basitce özetlersek basit bir pcde kendi dreambox unuzu veya reelboxunuzu yapabileceksiniz..
destekleyenler
@tonytr
@DreamVDR
@Epsodi
@blo
İmg özellikleri...
Bu img hdd ye yüklenmemektedir (en kısa zamanda hdd üzerinden çalışıcak) sadece cdrom üzerinden çalışmaktadır..
Vdr çalışma arayüzleri xine ve softdevice'dir.
Vdr versiyon=1.5.2
Dil turkçe
Pluginler;
Reelscan=Kanal arama
Rotor =motorlu çanaklar için
Freecell,Solitare,Sudoku,Spider,tetrsis vs.. =oyun
ReelSkin,Enigmaskin,Teks2skin (10 larca sikin)=skin
filebrowser=dosya-klasör yöneticisi
Sanpshoot=resim çekimi
PiP=Resim içinde resim...
Mplayer,Mp3,Dvd vs.. eklentiler
Emu=gbox & newcamd
İmg emuye uygun olarak derlenmiştir.
Samba ile ağ içerisindeki başka bilgisayar ile (windows arayüzlü) kolaylıkla bağlantı kurabilme ve dosyalarda değişiklik yapma özelliği eklenmiştir.
Şuan kumanda olayı yoktur...(kumanda basit olay)eklenecek
img test halindedir. en kısa zamanda link burda olacak
Dosya boyutu 275 mb dir.
Deneme sürümü en kısa zamanda burda....
Aşagıdaki videodan img tanıtımını (menulerini görebilirsiniz....)
http://www.youtube.com/watch?v=_NYIrMsOh2A
_NYIrMsOh2A
DOWNLOAD (http://www.skystar.org/arsiv/index.php?dir=linux/&file=DreamVDR4.nrg)
ilk img sunulmuştur ..hayırlı olsun..
img ı nero ile cdye yazıp test edebilirsiniz ..
son 2.img linki
http://www.skystar.org/arsiv/index.php?dir=linux/&file=vdrkumanda.iso
www.skystar.org ta host desteği verdiği için @tonytr e sonsuz teşekkürler..herkeze tşkler... saygılar
Hayırlısı olsun. Çok güzel bir proje. Şimdiden emeği geçen herkese teşekkürler.
softbal10
13-07-2007, 17:03
hayırlı olsun tebrikler.
DreamVDR
13-07-2007, 18:27
Hayırlı olsun
http://www.turgutluyenikoy.com/dreamvdr/tn_1.png
-
http://www.turgutluyenikoy.com/dreamvdr/tn_2.png
-
http://www.turgutluyenikoy.com/dreamvdr/tn_3.png
-
http://www.turgutluyenikoy.com/dreamvdr/tn_4.png
-
http://www.turgutluyenikoy.com/dreamvdr/tn_5.png
-
streetwise
13-07-2007, 21:37
linux için yapılan her çalışmayı destekliyorum, kolay gelsin.
Hayirli ugurlu olsun insallah yarida kalmaz ve uzun ömürlü olur.
Ilk testlerini ne zaman yapabilecegiz, ücretsiz olacak degilmi?
crazyboy87
14-07-2007, 03:01
emulara camd3 ude eklerseniz güzel olur hddye yukleme olayinida kanotixten alinti yapabilirsiniz yardimim dokunabilirse seve seve elimden geleni yapmaya calisirim
Hayirli ugurlu olsun insallah yarida kalmaz ve uzun ömürlü olur.
Ilk testlerini ne zaman yapabilecegiz, ücretsiz olacak degilmi?
tamamen free bir çalışmadır ..en kısa zamanda burda public olucak..çalışmalar sürüyor bitmek üzere..
emulara camd3 ude eklerseniz güzel olur hddye yukleme olayinida kanotixten alinti yapabilirsiniz yardimim dokunabilirse seve seve elimden geleni yapmaya calisirim
her türlü emü eklenebilir.. hdd ye yükleme işini biz kanotixte çözmüştük ..ama linuxün boyutunu düşürme çabası içindeyiz. onun için küçük linuxler üzerinde çalışıyoruz.. zaten bu geliştirmeye açık bir proje herkez geliştirmeye katılabilir..
ahmetus34
14-07-2007, 11:03
epsodi banlandı saygılar sevgiler ben böyle bişey görmedim ya arkadaşı benim pc den üye yapalım dedik banı yedi varmı böle bir saçmalık...
2 kişi aynı pc yi kullanamayacak mı yani...
epsodi banlandı saygılar sevgiler ben böyle bişey görmedim ya arkadaşı benim pc den üye yapalım dedik banı yedi varmı böle bir saçmalık...
2 kişi aynı pc yi kullanamayacak mı yani...
o sistem otomatik hocam ..clone üyeleri önlemek için bir sistem. epsodi nin banı açıldı ... geliştirici adam banı yermi hiç :D :deli:
sevgiler saygılar bizim kurucular meğer bu forumda tozup geziyormuş bende gelim dedim :)
sevgiler saygılar bizim kurucular meğer bu forumda tozup geziyormuş bende gelim dedim :)
hoşgeldin @epsodi.. hayırlı olsun :deli: bütün linuxculer toplanıyor teker teker ..
@tonytr abimizde destek vericek projeye .. inşallah güzel işler çıkar
first_axe
14-07-2007, 12:08
şimdi bişey merak ettim benim pc de 2 harddisk var biri 80 gb sata harddisk ,hdd birine xp ,sata olana linux kursam çalışırmı acaba,saygılar
DreamVDR
14-07-2007, 12:27
şimdi bişey merak ettim benim pc de 2 harddisk var biri 80 gb sata harddisk ,hdd birine xp ,sata olana linux kursam çalışırmı acaba,saygılar
Arkadaşım şuanki img cd üzerinden çalışıyor senin anlayacagın bilgisayarında hdd olmasabile çalışır yeterki ram in olsun....
ttabi ss2 veya kernel 2.6.19 desteklediği bir dvb kart olsun yeterki.
Hayırlısı olsun arkadaşlar.
Bizimde çorbada tuzumuz olsun.
Linux icin Yapılan İlk Kernel Derleme
http://loveupload.com/get.php?id=68588341
Skystar2 camiasına hayırlı olsun...
Vodk@Orange
14-07-2007, 16:09
@blo dayi ne zaman seri uretime gececek bu dreampc :D
DreamVDR
14-07-2007, 19:52
@blo dayi ne zaman seri uretime gececek bu dreampc :D
Evinde ss2 ve muaddili kartı olan herkez artık Dreampc ye sahip olcak...Bugün img denemelerini yaptım geçiş hızları ve görüntü süper...
pip olayında pip in görüntü hızı yawaş :(( ama sistem süper çalışıyor...
Samba çalışıyor...
lirç deneme şansım olmadı onuda en kısa zamanda deneyecez....
linkte heralde bir kaç güne kadar burda olur
herkese iyi akşamlar
banada aldıracaksınız bi ss2 zorlan yani kaşıntı yapıyo böle güzel projeleri görünce :)
ozzymanborn
14-07-2007, 23:58
Dreampc için sürücülerimizin içinde yer ayırmak zorunda kalmayacağız o zaman. Çünkü HDD'de yer kaybetmekten ve windows'u bozmaktan korktuğum için linux kurmuyorum.
DreamVDR
15-07-2007, 01:18
DreamVDR img ilk deneme videosu....
http://www.youtube.com/v/MvO3F-_nTe8
http://www.youtube.com/watch?v=MvO3F-_nTe8
MvO3F-_nTe8
Aquarius6XX
15-07-2007, 03:01
Selamlar en kısa zamanda projenin hayata geçmesi dileğiyle bu programı kurmak için bilgisayarımızda linuxun kurulu olması gerekecekmi yoksa cd üzerindenmi çalışacak saygılar
Dreampc için sürücülerimizin içinde yer ayırmak zorunda kalmayacağız o zaman. Çünkü HDD'de yer kaybetmekten ve windows'u bozmaktan korktuğum için linux kurmuyorum.,
slm öncelikle image cd den çalışacak zaten yani windowsa herhangi bir yararı yada zararı yok direk olarak cdyi takıcaz izleyeze sora gene cd çıkaracaz windows a devam :)
lazoli775
15-07-2007, 19:46
selam arkadaşlar
yaww herkes buradaymış ne zamandır bakamadım foruma.@DreamVDR kardeşim çalışmalarını takip ediyorum.inşallah en kısa zamanda tam çalışmayı alıcaz inşallah....kolay gelsin....clapping.
Live CD olayi süper, linux bilgisi olmayanlar hic sakinmadan dalabilcekler olaya.
Calismlarda basarilar dilemekten baska bir sey gelmiyor elimden maalesef.
Dört gözle ilk relase yi bekliyoruz
cahidsat
16-07-2007, 01:06
Gayet güzel bir çalışma...! Biz de mi artık şu linux olayıyla ilgilensek acaba diye düşünüyorum. Başarılarınızın devamını dilerim. Sabırsızlıkla bekliyorum..!
softbal10
16-07-2007, 09:09
bir kaç ay önce knoppix kullamıştım linux olayı güzel tabiki yalnız biraz kod olaylarını okuyup öğrenmek lazım.Ozaman kendinize göre istediğiniz bir işletim sistemi yapabilirsiniz.
Sizleri kutluyorum böyle bir projeye imzanızı attığınızdan dolayı , keşke linux bilgim olsaydıda sizlerin aranıza girebilseydim ama şunu bilinki gönlüm sizlerle ve bu projeyi başaracağınızdan adım gibi eminim , sonuna kadar takip edeceğim sizi ,Başarılar...
elimizden geldiği kadar destek oluruz bilmesekte iyi bir araştırma yapar gene bişeyler yaparız :)
zaten birazda olsa destek verdik küçük ama olsun :)
ozgsayin
16-07-2007, 15:17
bu paylasimi destekliyor ve basarilar diliyorum...
DOWNLOAD (http://www.skystar.org/arsiv/index.php?dir=linux/&file=DreamVDR4.nrg)
ilk img sunulmuştur ..hayırlı olsun..
img ı nero ile cdye yazıp test edebilirsiniz ..
www.skystar.org ta host desteği verdiği için @tonytr e sonsuz teşekkürler..herkeze tşkler... saygılar
Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürler..yahoo.
288Mb mış..shok.
Gitti kota :wacko:
Elinize sağlık arkadaşlar. Denedikten sonrada ayrıca bir yorum yazarım.
DreamVDR
16-07-2007, 17:50
Herkese hayırlı olsun img destek sürecek şimdiye kadar sabırla bekleyen arkadaşlara teşekkürler...
agabarak
16-07-2007, 22:11
DreamVDR bu dagıtım hangi linux dagıtımı uzerinde olusturuldu bunu merak ettim birde kurulan versiyon icin bir calısmanız var sanırım o nezaman hayat bulacak.selamlar
DreamVDR
16-07-2007, 23:52
bu Knoppix (debian) tabanlı bir dagıtım olan evinux dagıtımı..
softbal10
17-07-2007, 09:05
knoppix olmasına sevindim bakalım projeyi en kısa zamanda deneriz inşallah birde küçük bir soru ekleyeyim elimde skyvision kart var onunla kullnma şansımız olmayacakmı skyvision kartı olan kişilerde baya çok.Bildiğim kadarıyla fazlaca birdeğişiklik yapmadan skyvision kartlarda eklenebilir ne dersiniz?
knoppix olmasına sevindim bakalım projeyi en kısa zamanda deneriz inşallah birde küçük bir soru ekleyeyim elimde skyvision kart var onunla kullnma şansımız olmayacakmı skyvision kartı olan kişilerde baya çok.Bildiğim kadarıyla fazlaca birdeğişiklik yapmadan skyvision kartlarda eklenebilir ne dersiniz?
bütün kart destekleri eklenebilir.. ama tabi bizimde denerken o kart elimizde olması gerekir..
tuş kullanımı
klavyede numlock basılı olmayacak..
Esc: ana menü
4 sol 6 sağ 8 üst 2 alt menuler arası dolaşım.
menu numarasına göre bastığınız sayı o menuye girer..
kumanda desteği için çalışılıyor..
tabiki daha eksik var
saygılar..
softbal10
17-07-2007, 09:43
skyvision ile deneme işlemini de ben yaparım ss2 olmayacak elimde skyvision ve dream olacak.
img cd yazdırdıktan sonra direct olarak driver filan kurmadan şifreli yayınları izleme şansımız mı olacak bu proje ile.
softbal10
17-07-2007, 12:10
Deneme yapmak için skyvision desteğini beklemem gerekecek.
first_axe
17-07-2007, 12:12
Arkadaşlar elimde skyvision tv kartı var.yukarıda verilen 285 mb lık dreamvdr4 dosyasını indirdim,cd ye yazdım.pc yi kaptıp açılışta linux ile açıldı .yukarıda ki klip de başlangıçta olanlar yazdı,fakat bir yere geldi siyah ekran üzerinde bazı yazılar ve kanal bulunamdı şekline alt alta yazılar çıktı ve dikkatimi çeken şu ibare çok sıklıkla aşağıya doğru kayark yazdı ne anlama geldiğini bilmiyorum bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevirim.
vdr:[3733]EROR:/dev/lrcd;connection refused
bu şekilde yazıp duruyor bilgilendirebilirseniz sevinirim saygılar.
DreamVDR
17-07-2007, 12:19
Arkadaşlar elimde skyvision tv kartı var.yukarıda verilen 285 mb lık dreamvdr4 dosyasını indirdim,cd ye yazdım.pc yi kaptıp açılışta linux ile açıldı .yukarıda ki klip de başlangıçta olanlar yazdı,fakat bir yere geldi siyah ekran üzerinde bazı yazılar ve kanal bulunamdı şekline alt alta yazılar çıktı ve dikkatimi çeken şu ibare çok sıklıkla aşağıya doğru kayark yazdı ne anlama geldiğini bilmiyorum bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevirim.
vdr:[3733]EROR:/dev/lrcd;connection refused
bu şekilde yazıp duruyor bilgilendirebilirseniz sevinirim saygılar.
dev/lircd orası heralde bu lirc yani uzaktan kumanda ile alakalı bir hata makinada uzaktan kumanda alıcı varsa söküp yeniden bi dene...
first_axe
17-07-2007, 12:22
birde aklıma geldi bu cd yi windovs içinden mi çalıştıracaz yoksa pc yi kapatıp açılışta direk linux ile mi başlatacaz.bu arada ilgin için teşekürler dreamvdr dostum. saygılar
DreamVDR
17-07-2007, 13:30
birde aklıma geldi bu cd yi windovs içinden mi çalıştıracaz yoksa pc yi kapatıp açılışta direk linux ile mi başlatacaz.bu arada ilgin için teşekürler dreamvdr dostum. saygılar
bu cd live cd yani açılışta açılısı (boot) cd ye getirip cd den açılış yapacaksın...
Senin sorunan gelince bu cd 2.6.19 kerneline sahip bir cd eğer ekran kartını sistem tanımamış ise konsol ekranı gelir ve devamlı vdr ile ilgili bilgiler gelir münkünze bi ekran görüntüsü yollarsan daha faydalı olabiliriz sana
kolay gelsin
first_axe
17-07-2007, 13:41
dreamvdr dostum ilgine teşekürler,usb uzaktan kumanda gözünü pc den söktüm tekrar başlattım,bu sefer o eror iletisini almadım hatta menülere kadar ulaştım fakat NO SİGNAL yazıyor kanallr görünüyor sıra ile hepsini denedim kanal kullanılamıyor iletisi aldım. ayarlar bölümünden dayzek : hayır olanı evet olark değiştridim orada türksat ve hotbird uydularını görüyorum fakat görüntü elde etmeyi başaramadım.şimdi sorularım:
1:bende skyvison tv kart var bunun yanında acaba dreambox reciver damı gerekiyor?
2:dos ekranından görüntü almasını bilmiyorum bi kolayluığı varmı. kolay gelsin yardımlar için tekrar teşekürler
dreamvdr dostum ilgine teşekürler,usb uzaktan kumanda gözünü pc den söktüm tekrar başlattım,bu sefer o eror iletisini almadım hatta menülere kadar ulaştım fakat NO SİGNAL yazıyor kanallr görünüyor sıra ile hepsini denedim kanal kullanılamıyor iletisi aldım. ayarlar bölümünden dayzek : hayır olanı evet olark değiştridim orada türksat ve hotbird uydularını görüyorum fakat görüntü elde etmeyi başaramadım.şimdi sorularım:
1:bende skyvison tv kart var bunun yanında acaba dreambox reciver damı gerekiyor?
2:dos ekranından görüntü almasını bilmiyorum bi kolayluığı varmı. kolay gelsin yardımlar için tekrar teşekürler
abi sadece skystar yeterli.. o gördüğün dos değil linux consol ve vdr ile xine ekranı .menuler arası dolaşım normal cihaz gibidir... kolaylığı size normal uydu cihazı gibi kumanda ile kullanım kolaylığı verir.. dreambox misali..
turksatta görüntü alamadıysan menu/sistem/ayarlardan dvb seç dvb arayüzünü 0 veya 1 veya 2 olarak değiştirip denersen test etmiş oluruz ..saygılar
softbal10
17-07-2007, 14:09
@First kartın skyvision olmasına sevindim bende indirip denemek isteiyordum.Skyvision var bendede bugün bende indirmeye başlayacağım bitince bende denemelere başlarım.inşallah
Projede ve kullanımda emeği geçenlere çok teşekkürler.
ozzymanborn
17-07-2007, 15:12
kumanda gözünü çıkarmayı ben de akıl edememiştim deneyeceğim
streetwise
17-07-2007, 15:17
linux dağıtımlarında skyvision görmüyorsa konsol açıp yönetici haklarıyla şu komutları vermek gerekebilir.
su (yönetici hakları için, şifre gerekli)
modprobe dvb_bt8xx
modprobe dst
modprobe bttv i2c_hw=1 card=0x71
first_axe
17-07-2007, 15:20
abi sadece skystar yeterli.. o gördüğün dos değil linux consol ve vdr ile xine ekranı .menuler arası dolaşım normal cihaz gibidir... kolaylığı size normal uydu cihazı gibi kumanda ile kullanım kolaylığı verir.. dreambox misali..
turksatta görüntü alamadıysan menu/sistem/ayarlardan dvb seç dvb arayüzünü 0 veya 1 veya 2 olarak değiştirip denersen test etmiş oluruz ..saygılar
blo teşekürler dediğini denedim arayüzü 2 yaptım sonra takıldı kaldı bir süre sonra şööle bir hata mesajı verdi ingilizcem kıt olduğu için çözemedim.
ERROR
-xine engine error There is no input pulgin availabe to handle
vdr:/temp/vdr-xine/stream#demux:mpeg_pes
maybe MRL syntax is wrong or file/stream source doesn t exist
REFRESH CANCEL
nedemek istediğini anlayamadım geliştirici arkadaşlara belki yardımı olur.
çalışmanızda başarılar dilerim.
hala görüntü alamadım acaba diyorum kartın skyvision olmasından mı kaynaklanıyor.
saygılar
ozzymanborn
17-07-2007, 15:34
Skystarla da aynı hata 4.4.0 Driver
DreamVDR
17-07-2007, 16:20
Skystarla da aynı hata 4.4.0 Driver
Bu yazıdan anlaşılan Vdr nin çalışmadıgı görüküyor yada bilgisayar hızı ile alakalı olarak xine ye yetişemediği görünüyor
xine ekran üzerine tıklayarak (sağtuş) show controls yü işaretleyin ve orda çıkan vdr yazısını tıklayınız...
eğer xine ile vdr arasında bağlantı sağlanırsa ekrana No signal yazısı çıkar
DreamVDR
17-07-2007, 16:25
linux dağıtımlarında skyvision görmüyorsa konsol açıp yönetici haklarıyla şu komutları vermek gerekebilir.
modprobe dvb_bt8xx
modprobe dst
normalde otamatik çalışması gerek ama yukardaki satırları deneyebilirsinzi
bunu yapabilmek için
vdr menuye gelin ordan sisteme ordan ayarlara ordan yeniden çalıştırı seçin
bu vdr yi kapatacaktır
ekran üzerinde sağ tıklayıp exit seçin
konsola düşeceksiniz
sonra yukardaki komutları verin
sonra sıra ile
cd /
cd /etc/init.d
./xsession start komutunu verin
Vdr yeniden çalışacaktır..
kolay gelsin
arkadaşlar aranıza bende yeni katıldım.
bu forum bilgi açısından çok zengin.
bende DreamVDR indirip çalıştırmak istiyorum.
kartım nexus-s ver 2.3, bu kartı sorunsuz desteklermi, şifreli kanallarda çözme işlemi nasıl olacak
first_axe
17-07-2007, 18:35
modprobe dvb_bt8xx
modprobe dst
eveeeet bu komutları verince nihayet skyvision tv kartımdan türksattan görüntü almayı başardım arkadaşlar.
yalnız ilk gün izleneimlerim şööle tam ekran da çalışırken görüntü biraz takılıyor gibi normalde codec ler ile bu işi halledebiliyorduk ama dreamVDR de bunu nasıl hallederiz bilemiyorum. tabii bundan sonra en önemlisi şifreli kanallrı nasıl açacağız soruları gelecek,şööle akıcı bir dil ile ileride bir döküman hazırlanabilirse çok iyi olur.bu günlük bu kadar .
EMEĞİ GEÇEN VE YARDIMCI OLAN BÜTÜN ARKADAŞLARA TEŞEKÜRLER.
DreamVDR
17-07-2007, 18:48
eveeeet bu komutları verince nihayet skyvision tv kartımdan türksattan görüntü almayı başardım arkadaşlar.
yalnız ilk gün izleneimlerim şööle tam ekran da çalışırken görüntü biraz takılıyor gibi normalde codec ler ile bu işi halledebiliyorduk ama dreamVDR de bunu nasıl hallederiz bilemiyorum. tabii bundan sonra en önemlisi şifreli kanallrı nasıl açacağız soruları gelecek,şööle akıcı bir dil ile ileride bir döküman hazırlanabilirse çok iyi olur.bu günlük bu kadar .
EMEĞİ GEÇEN VE YARDIMCI OLAN BÜTÜN ARKADAŞLARA TEŞEKÜRLER.
Skytv kartı için
modprobe dvb_bt8xx
modprobe dst
yi bir script olarak ekleyip vdr menüye ekleyerek skyvisyon kartıda konsola geçmeden hayata geçirebiliriz inş.
Test için simdiden teşekürler..
bu arada ekran daki krılmalar aslında img kaynaklanmıyor ekran kartının sürücülerinden kaynaklanmakta sistem ekran karını kendi içinde olan sürücülerden tanıdıklarını sisteme ekleyip çalıştırıyor tanmadıklarını vesa olarak çalıştırıyor buda ekranda kırılmalara neden oluyor..Hdd ye installi img çıkınca apt-get ile bu sorunuda halledilebilr.
DreamVDR
17-07-2007, 19:00
Şifreli kanllar için gbox var başka bir bilgisayardan ağ ortamından bağlanıp gerekli yerleri düzelterek gboxsu restart yaparsanız eminim açacaktır
ağ dan ulaşım için kullanıcı adı:kanber şifre:kanber eğer ağdan kirmeyi bi türlü beceremezseniz vdr menudeki Samba restart tan sambayı restart yapın
hatasız restart görünce ulaşım açılacaktır... kolay gelsin..
Hdd ye installi img çıkarabilirsek ozaman ayarlar daha kolay ve hertürlü eklenti için destek verilecektir....
DISQC=disable
..yaziyor o yüzden sinyal alamiyorum.
Multiswitch kullaniyorum ve ilk portda 19° var 42° 4.Porta bagli.
Ayarlari degistiremiyoruz galiba...
DreamVDR
17-07-2007, 23:03
DISQC=disable
..yaziyor o yüzden sinyal alamiyorum.
Multiswitch kullaniyorum ve ilk portda 19° var 42° 4.Porta bagli.
Ayarlari degistiremiyoruz galiba...
Disqc ayarını değitirebilirsin
Vdr menu -Ayarlar--lnb menusune gel
ordan disqc hayırı evete getir numluktaki tuşlarla enter ile onayla
ama hnagi uydunun hangi porta bağlı oldugunu otamatik bulması gerekiyor..
Aquarius6XX
18-07-2007, 00:31
arkadaşlar ben bu dosyayı cd ye bir türlü yazamadım nero ile yazmaya çalışıyorum yazıyor görünüyor ama sonra bir bakıyorum hiç bir şey yazmamış ve o cd yi tekrar kullanamıyorum saygılar
arkadaşlar ben bu dosyayı cd ye bir türlü yazamadım nero ile yazmaya çalışıyorum yazıyor görünüyor ama sonra bir bakıyorum hiç bir şey yazmamış ve o cd yi tekrar kullanamıyorum saygılar
Dosya belki sorunludur tekrar indirmeyi dene (oldukca büyük olmasina ragemen :D)
Bende sorunsuz oldu.
@DreamVDR: usta dediklerini uygulamaya calsiacagim. Bu arada burada hotline gibi support verdigin icinde ayrica tesekkür ederim.:tup::tup:
Aquarius6XX
18-07-2007, 01:54
Egeli önerin için tşkler ama malesef ay sonuna kadar bu ebattaki dosyaları indirmiyecem bu ay kotayı aşacam gibi me geliyor birde bu tek dosya halinde geliyor değilmi saygılar
Egeli önerin için tşkler ama malesef ay sonuna kadar bu ebattaki dosyaları indirmiyecem bu ay kotayı aşacam gibi me geliyor birde bu tek dosya halinde geliyor değilmi saygılar
pm den adresini yazarsan sana bugun cd yi çekip gönderirim.. tam destek olsun :D
pm den adresini yazarsan sana bugun cd yi çekip gönderirim.. tam destek olsun :D
vay anam hizmete bak.
hızmette sınır yok :)
Kotalı olan herkes isterse bak sen cümbüşe :)
agabarak
18-07-2007, 11:35
arkadaşlar klavye tuslarıyla sesi nasıl kısıp acarım bulamadım ayrıca kırmızı sarı mavı vsç tuslar klavyede hangıleri bien varsa yazarsa sevinirim birde bu tuslar nasıl degistirilir herseferde degistirmek zorunda olsamda.(canlı cd oldugu ıcın)
DVBSaT in ayricaligi bu olsa gerek :friend:
first_axe
18-07-2007, 12:25
bu günki denemelerim deki izlenimler
kart:skyvision
her seferinde
modprobe dvb_bt8xx
modprobe dst
bu kodları girerek türksat ve hotbirdden görüntü almayı başardım.
emu lar dan gbox a geldim ,elimde aktif server lar olmasına rağmen gbox üzerine tıkladığımda sistem kilitlenip kaldı bunu bi kaç kez (zahmetli olsa da) denedim zira linux a biraz yabancıyım alt çizgiyi bulmak için bir yarım saatimi harcadım:) sonuç olarak gbox a server ayarlarını giremedim birde emu konsolunda renkli kayıt falan yazan bölümleri nasıl çalıştıracaz klavyeden bunu da bulamadım.
umarım en kısa zamanda skyvision için gerekli kodlar ilave edilir bende her seferinde bazı işaretleri aramak zorunda kalmam:)
geliştirici arkadaşlara başarılar dilerim.saygılar
softbal10
18-07-2007, 12:36
skyvision için bende deneme yapmak için bugünindirmeyi başardım.Fakat deneme yapmak için vakit bulamayacağım.@first senin denemelerin ile yatinmek zorunda kalacağım belli bir süre ayrıca biraz linux bilgisi ile o kodları açılışta çalışır hale getirmek bildiğim kadarıyla shell kısmından gerekli kodları yazarak bu işlem yapılması gerek.
bu günki denemelerim deki izlenimler
kart:skyvision
her seferinde
modprobe dvb_bt8xx
modprobe dst
bu kodları girerek türksat ve hotbirdden görüntü almayı başardım.
emu lar dan gbox a geldim ,elimde aktif server lar olmasına rağmen gbox üzerine tıkladığımda sistem kilitlenip kaldı bunu bi kaç kez (zahmetli olsa da) denedim zira linux a biraz yabancıyım alt çizgiyi bulmak için bir yarım saatimi harcadım:) sonuç olarak gbox a server ayarlarını giremedim birde emu konsolunda renkli kayıt falan yazan bölümleri nasıl çalıştıracaz klavyeden bunu da bulamadım.
umarım en kısa zamanda skyvision için gerekli kodlar ilave edilir bende her seferinde bazı işaretleri aramak zorunda kalmam:)
geliştirici arkadaşlara başarılar dilerim.saygılar
öncelikle testler için çok sağol abi.. skyvision için gelecek sürümde destek vermeyi düşünüyoruz.. tuşlara gelince xine ile vdr tuşları karıştığı için orda biraz aksaklık oldu ..onlarıda düzeltiyoruz.. gelecek sürümde tuşlar düzelmiş kumanda desteği verilmiş skyvision kart desteğini inşallah yetiştirmiş oluruz ... en azından çalışmalar sürüyor.. softdivece desteği ile tuşlarda düzene girecek..testte emeği geçen herkeze teşekkürler.. saygılar
Disqc ayarını değitirebilirsin
Vdr menu -Ayarlar--lnb menusune gel
ordan disqc hayırı evete getir numluktaki tuşlarla enter ile onayla
ama hnagi uydunun hangi porta bağlı oldugunu otamatik bulması gerekiyor..
Evet üstad sayende DISEQC yi aktif duruma getirmeyi basardim ama 4lü diseqc ayarlarina ulasamadim.
Kanal arama bölümünde altda diseqc yi gösteriyor ama ayarlara ulasamiyorum.
Port-A Türksat / Port-B Hotbird, bu sekilde görünüyor
Benim Port 1 de Astra, Türksat ise Port 4de takili oldugu icin halen sinyal alamadim.
arkadaşlar hala bi cevap alamadım.
kartım nexus-s ver 2.3, bu kartı sorunsuz desteklermi, şifreli kanallarda çözme işlemi nasıl olacak
arkadaşlar hala bi cevap alamadım.
Arkadasim senink karti desteledigine dair bir sey yazmiyor. Belki ileride eklem yapar ilgilenen arkadaslarimiz.
Su anda sorunsuz detstekledigi tek kart SS2 galiba.
DreamVDR
18-07-2007, 20:21
Arkadasim senink karti desteledigine dair bir sey yazmiyor. Belki ileride eklem yapar ilgilenen arkadaslarimiz.
Su anda sorunsuz detstekledigi tek kart SS2 galiba.
Arkadaşım destek linuxsun 2.6.x kerneli ile geliyor ayrıca bir driver yüklenmiş değil kernelin desteklediği bütün kartlarla sorunsuz izlenebilir..
nexsusta skyvisyon gibi ayar gerektirebilir yada gerektirmez onu siszlerin sayesinde ögrenecegiz bizim elimizde ss2 oldugu için sadece bu kartta deneme yapabildik ondada sorunsuz çalıştı ilgilenenlere şimdiden teşekürler...
streetwise
18-07-2007, 20:37
tuşların karışması olayına bir çözüm getirirseniz hakikaten güzel olur. dün deneyip ayrıntılı bir değerlendirme yazacaktım ama tuşlar karışınca fazla kurcalamak mümkün olmadı. bir de kapatma tuşunu q'den alt+f4 gibi bir şeye değiştirirseniz iyi olur, q'ye yanlışlıkla basınca hop kapanıyor, iki tuşa aynı basılarak kapanırsa daha iyi olacaktır.
teşekkürler arkadaşlar
bir sorum daha var.
şiftreli kanallarda durum ne, yükler yüklemez çözülüyormu
ben skystar2 kullanıyorum. bu img cd yazdık. daha sonra yapmamız gereken işlemler nelerdir.Ayrıca kullanım için linux bilgisi gereklimidir. Ben hiç bilmiyorum da?
Öncelikli olarak çalışmalarından dolayı emeği geçen arkadaşlaı tebrik eder teşekkürlerimi sunarım.
Bende indirip denemeye çalıştım ama görüntü alamadım diseq ayarlarını tam yapamadım çünkü ayarda sadece mini diseq ayarı mevcut bu ayarı 4 lnbli ayar şekline nasıl getirebiyiriz.
Saygılar
Bu arada arkadaşlar CCcam emusuda çalışırmı acaba
Evet üstad sayende DISEQC yi aktif duruma getirmeyi basardim ama 4lü diseqc ayarlarina ulasamadim.
Kanal arama bölümünde altda diseqc yi gösteriyor ama ayarlara ulasamiyorum.
Port-A Türksat / Port-B Hotbird, bu sekilde görünüyor
Benim Port 1 de Astra, Türksat ise Port 4de takili oldugu icin halen sinyal alamadim.
@DreamVDR, usta bu konuda yardimci olabilcekmisin? halen ilerleme kaydedemedimde :deli:
softbal10
19-07-2007, 09:10
arkadaşlar skyvision kartım var.Dün bende bir deneme yapma fırsatı buldum.
Şimdi yapmanız gerekn işlemleri kısaca özetleyelim.(verdiğim bilgiler tek çanak ve türksat içindir)
1-dreamvdr imageyi indirin sonra nero ile açıp boş bir cdye yazınız.
2-elinizdeki cd boot cddir onun için bilgisayar açılşında cdrooma yerleştirip bilgisayarı çalıştırınız tabiki bios ayarlarında first boot device cdroom olmalı yoksa direk hdd den xp ve vistayı açacaktır.
3-elinizdeki cd ile (boot cd) ile bilgisayar açılmaya başlyacaktır.ilk olarak ekranda sizi türk bayrağı ve dream vdr yazısı karşılayacaktır orada enter ile onaylayın ve linux açılmaya başlayacaktır cdroom hdd gibi donanımları tanıyacaktır.
4-linux
açıldığında mavi bir linux yazısı göreceksiniz siyah ekranda sonra xine açılmaya başlayacaktır.ve dream vdr çalışmış olacaktır sinyal varsa 1 numaralı olan ntv kanalını göreceksiniz.
not:skyvision kartımı otamatik olarak tanıdı hiç bir kod gerekmedi.Sizde deneme yapabilirsiniz.Kartınızı destekleyip desteklemediğini görebilirsiniz.Ayrıca şifreli sistemler ve kumanda için çok acele etmeyiniz.
Benim çözemedim olayalar.
1-kanalları hangi tuşlar ile değiştiriyoruz.
2-menuye ulaşma şansım olmadı
3-sağ tuş quit dediğimde komple linux kapanıyor konsola düşemiyorum
hasan arkadaş menüye girmek için esc yap menude gezindi için klavyedeki sayısal tuşları numlock kapalı iken oluyor onay sayısal tuşların oradaki enterle yapıyorsun
softbal10
19-07-2007, 09:22
hasan arkadaş menüye girmek için esc yap menude gezindi için klavyedeki sayısal tuşları numlock kapalı iken oluyor onay sayısal tuşların oradaki enterle yapıyorsun
esc yi denemek hiç aklıma gelmedi eve gidince deneme yapacağım.
first_axe
19-07-2007, 10:24
HASANOK_86
not:skyvision kartımı otamatik olarak tanıdı hiç bir kod gerekmedi.Sizde deneme yapabilirsiniz.Kartınızı destekleyip desteklemediğini görebilirsiniz.Ayrıca şifreli sistemler ve kumanda için çok acele etmeyiniz.
hasanok çalışmalarında başarılar dilerim ama ben çok kez denedim benim skyvisionu direk açmadı NO SİGNAL ekranı geliyor fakat kanal açmıyordu . taaki o kodları girip açtıktan sonra görüntü alabildim.
kartta visionplus yazıyor,birde ben 4 lü dayzek kullanıyorum sen tek çanaktan almışsın galiba acab ondanmı dır bilemiyorum.
herneyse blo ve dreamVDR arkadaşlar sanırım çalışıyorlar bi kolaylığını bulurlar.
kolay gelsin .saygılar
HASANOK_86
hasanok çalışmalarında başarılar dilerim ama ben çok kez denedim benim skyvisionu direk açmadı NO SİGNAL ekranı geliyor fakat kanal açmıyordu . taaki o kodları girip açtıktan sonra görüntü alabildim.
kartta visionplus yazıyor,birde ben 4 lü dayzek kullanıyorum sen tek çanaktan almışsın galiba acab ondanmı dır bilemiyorum.
herneyse blo ve dreamVDR arkadaşlar sanırım çalışıyorlar bi kolaylığını bulurlar.
kolay gelsin .saygılar
şifreli sistemlere destek vermiyor henüz sanırım
DreamVDR
19-07-2007, 23:15
şifreli sistemlere destek vermiyor henüz sanırım
Şifreli sistemlere desteği var....
gbox iimg içinde geliyor tek yapmanız gereken cwshare.cfg ve gbox_cfg ayar dosyalarınızı düzenleyip makinanın içine atmak sonraa retart gbox yapmak...
samba yönetici adı:kanber şifre:kanber kolay gelsin...
gbox iimg içinde geliyor tek yapmanız gereken cwshare.cfg ve gbox_cfg ayar dosyalarınızı düzenleyip makinanın içine atmak sonraa retart gbox yapmak...
bu ayarlar için ağdan bir pc gerekiyor değilmi?Başka nasıl oluyor? Birde ben manual ayar yaparak kanal tarattım olmadı.Bu arada CCcam da çalışırmı nasıl?
saygılar
bu ayarlar için ağdan bir pc gerekiyor değilmi?Başka nasıl oluyor? Birde ben manual ayar yaparak kanal tarattım olmadı.Bu arada CCcam da çalışırmı nasıl?
saygılar
samba için normalde ağdan 2. pc gerekir ..windowslu bir pc ilede giriş yapabilirsiniz.. 2. img da ftp desteği de düşünüyoruz..dreamboxtaki gibi..
bu tamemen kullanıcının isteğine bağlı.. vdr ekranından çıkıp kde de Firefox msn dosya yönetimide verilebilir.. 2.pc ile uğraşılmamış olur.. fikir çok...
ccam ın dreamden hariç pc için gbox gibi dosyası varsa olur.. sonuçta dreamde çalışan emülerin çoğu pc de linuxte çalışır.. ama test etmek lazım..destek verilebilir.. img ı iyice dağıtmadan tek doğrultuda toplamak lazım .. yoksa dağılırız toparlayamayız.. şu anda istek çok.. inşallah gelicek olan sürümlerde yavaş yavaş toparlarız... şu anda en büyük güzellik usb tiny diske yükleme düşünüyoruz.. harddiskine linux yüklemekten sakınan kullanıcılar tiny diskten çok rahat bu img ı kullanabilecek .. koy cebine git.. bütün emüler share bilgileri cebinde kalır :deli:
bu yeterli olacakmı ?
softcam ve plugin yüklemeye gerek yok demek istiyorsun sanırım.
tam olarak nasıl yapıldığını, nereye ne yazıldığını anlatırmısın.
dediğin bu işlemleri yaptıktan sonra şifreli kanalları izleyebiliriz umarım
samba için normalde ağdan 2. pc gerekir ..windowslu bir pc ilede giriş yapabilirsiniz.. 2. img da ftp desteği de düşünüyoruz..dreamboxtaki gibi..
bu tamemen kullanıcının isteğine bağlı.. vdr ekranından çıkıp kde de Firefox msn dosya yönetimide verilebilir.. 2.pc ile uğraşılmamış olur.. fikir çok...
ccam ın dreamden hariç pc için gbox gibi dosyası varsa olur.. sonuçta dreamde çalışan emülerin çoğu pc de linuxte çalışır.. ama test etmek lazım..destek verilebilir.. img ı iyice dağıtmadan tek doğrultuda toplamak lazım .. yoksa dağılırız toparlayamayız.. şu anda istek çok.. inşallah gelicek olan sürümlerde yavaş yavaş toparlarız... şu anda en büyük güzellik usb tiny diske yükleme düşünüyoruz.. harddiskine linux yüklemekten sakınan kullanıcılar tiny diskten çok rahat bu img ı kullanabilecek .. koy cebine git.. bütün emüler share bilgileri cebinde kalır :deli:
Kolay gelsin arkadaş 4 lnbli ,cccamlı versiyonu bekliyoruz.
Birde siz transpoder taraması yapabiliriyormusunuz.
Vodk@Orange
20-07-2007, 14:15
bu yeterli olacakmı ?
softcam ve plugin yüklemeye gerek yok demek istiyorsun sanırım.
tam olarak nasıl yapıldığını, nereye ne yazıldığını anlatırmısın.
dediğin bu işlemleri yaptıktan sonra şifreli kanalları izleyebiliriz umarım
gbox ta calisma sistemi farklidir keyleri online olarak update eder gbox dosyasinda hali hazirda bir softcam dosyasi vardir .dvb-s player lardaki gibi plugin atmaniza gerek yoktur
gbox ta calisma sistemi farklidir keyleri online olarak update eder gbox dosyasinda hali hazirda bir softcam dosyasi vardir .dvb-s player lardaki gibi plugin atmaniza gerek yoktur
açıklama için tşk. ler.
imaj dosyasını indirdim diyelim.
çalıştırdım kartı tanıdı,
multivision kanallarından birinin üzerine gelir gelmez çözecekmi hemen, yoksa bi kaç ayar mı yapmak lazım.
bu ayarlar nedir, nasıl yapılır, ayrıntılı bi açıklama yapan çıkarsa memnun oluruz
Vodk@Orange
20-07-2007, 15:46
açıklama için tşk. ler.
multivision kanallarından birinin üzerine gelir gelmez çözecekmi hemen, yoksa bi kaç ayar mı yapmak lazım.
bu ayarlar nedir, nasıl yapılır, ayrıntılı bi açıklama yapan çıkarsa memnun oluruz
multivision gib ppv kanallari acmasi icin ya kanallarin public olup vplug gibi emu larla acilmasi lazim yada multivisionlari kapsayan bir tps kartli paylasimcidan paylasim alman lazim
Kolay gelsin arkadaş 4 lnbli versiyonu bekliyoruz
Aynen katiliyorum ve calismalarda basarilar diliyorum.
Imagi indiridim ama 4lü dayzek kullandigim icin görüntü alamadim..
açıklama için tşk. ler.
tabiki çözecek .bu işide vdr de vdr-sc denen emü ile yapıyoruz.. aynen dreambox gibi var keyse keyleri atıyorsunuz devam.. tabiki vdr-sc nin son versiyon olmasıda önemli...
bu iş vizontele gibi oldu ..zeki mürende bizi görecekmi :D:deli:
bu iş vizontele gibi oldu ..zeki mürende bizi görecekmi :D:deli:
he he.. bende kendimi dagin tepesinde görüntü almak icin ugrasiyormus gibi görüyorum. :wacko::deli:
DreamVDR
26-07-2007, 11:50
Yakında daha gelişmiş bir versiyonla karşınızda olacagız...
VDR nin büyülü dünyasında sizde yerinizi alın..
Ama ilk önce bir ss2 kart alın ....
Çalışmalarımız devam etmektedir...
DreamVDR
30-07-2007, 00:56
Yakında HDD instal versiyonu burda olacak... :D
Usta bekliyoruz.. daha önce bir pc alıp kendim linvdr kurmaya çalışmıştım.. beceremeyince pc yi arkadaşıma verdim şimdi yine ikinci el bitane veya yeni en düşük konfigürasyonda toplasam iş görümü..
Yoksa biraz daha bekleyeyim mi?
Yakında HDD instal versiyonu burda olacak... :D
4lü dayzekde olacakmi?
DreamVDR
31-07-2007, 00:27
4lü dayzekde olacakmi?
8 in 1 olacak ama dörtlüyü bilmiyom :D
manuel olarak istediğiniz gibi ayarlayabileceksiniz...
gezgintr
06-08-2007, 01:07
Bu güzel çalişmanızdan dolayı sizleri kutlarım.
Benim notebook ta da skystar-usb cihazı ile dreamvdr gayet güzel çalışıyor.
yeni versiyonlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum. bir de sizlere bir sorum var : dreamvdr'yi sabit diske kurmak mümkün mü?
Bu güzel çalişmanızdan dolayı sizleri kutlarım.
Benim notebook ta da skystar-usb cihazı ile dreamvdr gayet güzel çalışıyor.
yeni versiyonlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum. bir de sizlere bir sorum var : dreamvdr'yi sabit diske kurmak mümkün mü?
konuları baştan sona okursanız yakında hdd üzerine kurulacak versiyonunun çıkacağı haberini görebilirsiniz.
gercekten cok muthis bir proje. simdiden sizlere cok tesekkur ederim. hemen yarin denemek istiyorum. peki bilgisayarin acilis hizi nasil acaba? birde internet yapabilme ozelligi falan warmi? saygilar.
abi sabırsızlıkla bekliyorum biraz bilgisahibi olayım yeni hddye kurulan versyonu indireceğim.ayrıca linux kullanmayı düşünüyorum pardusu kuracağım acaba bu dağıtımınızı ona kurabilirmiiym(hddye kurulan versyon çıkınca)
DreamVDR
09-08-2007, 00:31
abi sabırsızlıkla bekliyorum biraz bilgisahibi olayım yeni hddye kurulan versyonu indireceğim.ayrıca linux kullanmayı düşünüyorum pardusu kuracağım acaba bu dağıtımınızı ona kurabilirmiiym(hddye kurulan versyon çıkınca)
Hdd ye kurulan versiyon için bir linux yüklemenize gerek yok zaten img kendi çalışacagı linuxsu yükleyecek.
Aquarius6XX
09-08-2007, 12:08
Selamlar hdd ye kurulu versiyonu sabırsızlıkla bekliyorum beceriksizlikten zaten
cd ile çalışanı bir türlü cd ye kopyalayıp çalıştıramadım umarım bunu becerebilirim saygılar
Selamlar hdd ye kurulu versiyonu sabırsızlıkla bekliyorum beceriksizlikten zaten
cd ile çalışanı bir türlü cd ye kopyalayıp çalıştıramadım umarım bunu becerebilirim saygılar
neroda disk kalıbı veya kayıtlı projeyi seçin oradan indirdiğiniz dosyayı gösterin ve cd'ye kaydedin bunda zor bi şey yok.. mutlaka becerirsiniz.. sonrada cdyi cdroma takıp pcyi açın ama cd den boot olacak şekilde ayarlı olması gerek..
Saygılar
DreamVDR
13-08-2007, 09:13
Yakında Verilecek img ile ilgili ilk Video Görüntüsü (Hdd ye install edilmesi zorunludur.)
Artık DVd ve Divx Filimlerinizi,Mp3,İnternette gezinti,internet radyo,internet Tv, Dvb-S yayınlarınızı kolaylıkla izleyebileceksiniz..Eksik paketleri çok kolay bir şekilde yükleyebilceksiniz...Çalışmlarımız devam etmektedir...Blo & DreamVDR & tonytr & honur & epsodi ....ye teşekürler ..Dreambox ve Reelboxsu Toprağa gömecegiz...Desteginiz için teşekürler...
http://www.youtube.com/watch?v=ZENPINHtZ6Y
ZENPINHtZ6Y
DreamVDR Çok faklı Bir yüzle yakında burda....
http://www.youtube.com/watch?v=pKq44irZ1IY
pKq44irZ1IY
ben biraz baktım ama şifreli kanaları nasıl açacağız pek anlamadım.gbox nedir ne değildir?nasıl açacağız görüntü nasıl gelecek bi link yada anlatım verebilir misiniz?
bi de unutmadan grubu koyabilir misiniz.şu windos denen işletim sistemide yanında kaybolmasın :D yaptığınız yeni sürüm tam istediğim gibi dvb-s internet ve müzik film hepsi güzel bi arabirimde şiimdiden saolun.bir de benim ana kartım albatron km400a pro via nın bi anakartı genelde linuxda sorunlu ama anlamıyorum hatalardan.ne yapayım ben?
bence önce test edin.hata alırsanız çözüm aranır..yakında img burda
bir de benim ana kartım albatron km400a pro via nın bi anakartı genelde linuxda sorunlu ama anlamıyorum hatalardan.ne yapayım ben?
dreamsgate
15-08-2007, 15:18
ne kadar yakındaaaaa :):):)
please be hurryyy
DreamVDR
15-08-2007, 16:55
ne kadar yakındaaaaa :):):)
please be hurryyy
Belki yarın belki yarındanda yakın...
Bekliyoruz Dreamboxumla bakalım tanıştırabilecekmiyim.....
saygılarımla
lazoli775
16-08-2007, 10:14
selam arkadaşlar
@dreamvdr arkadaşım tüm çalışmanızla ilgili sizi yürekten kutluyorum.elimden gelen bir şey olursa yapmaya çalışırım.Hdd versiyonunu dört gözle bekliyorum.kolay gelsin.
bulgurcali
16-08-2007, 22:06
çalışmalarınızda başarılar dilerim.
DreamVDR
16-08-2007, 22:10
çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Sağolun
DreamVDR
17-08-2007, 18:51
DreamVDR ilk img ve hdd ye kurulmuş versiyon deneme videosu
http://www.youtube.com/v/gkS-X1nGP9Q
gkS-X1nGP9Q
first_axe
17-08-2007, 22:50
teşekürler DreamVDR video için umarım kısa sürede biter,bişey merak ettim bunu kurduktan sonra internettede dolaşabilecekmiyiz yani sörf,msn falan çalışacakmı,birde bende 2 harddisk var birinde windows xp diğer hdd de bunu kursam acaba çalışırmı ? merak işte fazla sordum ama cevap verebilirsen sevinirim.çalışmalrınızda başarılar dilerim.saygılar
teşekürler DreamVDR video için umarım kısa sürede biter,bişey merak ettim bunu kurduktan sonra internettede dolaşabilecekmiyiz yani sörf,msn falan çalışacakmı,birde bende 2 harddisk var birinde windows xp diğer hdd de bunu kursam acaba çalışırmı ? merak işte fazla sordum ama cevap verebilirsen sevinirim.çalışmalrınızda başarılar dilerim.saygılar
msn ve sörf olayı olayı linux işletim sistemini derleyen kiseye kalmis sanirsam. Farklı hard-disk bolumlerine xp ve linux veya baska bir isletim sistemi oluyor.
bulgurcali
21-08-2007, 20:26
ustalar bir sorun olacaktı. öncelikle programlama bilgim olmadığı belirtmek istiyorum. Sadece aklıma takılan bir soru
DreamVDR windows ortamı için ayarlanamaz mı?
DreamVDR
22-08-2007, 10:26
ustalar bir sorun olacaktı. öncelikle programlama bilgim olmadığı belirtmek istiyorum. Sadece aklıma takılan bir soru
DreamVDR windows ortamı için ayarlanamaz mı?
windows ortamları için programlar var zaten progdvb vs.. programlar
bizim amacımız linux ortamında bu işi yaparak linuxsun nimetlerinden faydalanmak..
en çarpıcı özelliği ise kanal geçisindeki hız olarak söyleyebilirim...
Windows vista ilede media center özelliğik geliyor galiba..
Ne oldu arkadaş daha yayınlamadınız.
Ne oldu arkadaş daha yayınlamadınız.
kolay değil kardeş. elimizden geldiğince zaman ayırıp yapılmaya çalışılıyor ...
DreamVDR
25-08-2007, 15:05
Calışmlar 24 ağustos 2007 itabri ile bitmiş durumda
DreamVDR deki özellikler;
1.Freevo (Divx filim oynatma,Muzik Dinleme,Oyun oynaya bilme,mail vs.. öxelikler kullanıcı kendi istegine göre ekleme ve çıkarma işlemleri yapabilir)
2.ss2 kumanda yı çok rahat birşekilde hem vdr hemde freevo menuleri için kullanma
3.Hdd ye install eklenmiştir.
Not:Hdd ye install olayı olmadan kumanda ve freevo kullanılamaz...
Daha yarıntılı bilgiler img net ortamına verildikten sonra verilecektir.
DreamVDr img bazı sorunları;
Bazı anakart üstündeki ve external ethernet kartı ve ses kartını tanımaması.. bu konuda artık
linux bilgisi olan kişilerden yardım rica edecegiz...
Sağlıcakla kalın...
gecelerinlordu
25-08-2007, 16:43
üstadlar göstermiş olduğunuz gayretler için sizlere teşekkür ederim. bir sorum olacak, yeni bir vdr sistemi kurmak istiyorum ama yeni bir anakart core doua islemci 2 gb. ram gibi birşey. ancak sky starla ve bu sistemle birde linux işin içine girince hd yayınları izleye bilirmiyiz. veya söyle bir soru sorayım. vdr ile hd yayın izlemek istersek bizlere hangi sistemi önerirsiniz. anakart, ram, işlemci, tv kartı. saygılar...
DreamVDR
25-08-2007, 17:31
üstadlar göstermiş olduğunuz gayretler için sizlere teşekkür ederim. bir sorum olacak, yeni bir vdr sistemi kurmak istiyorum ama yeni bir anakart core doua islemci 2 gb. ram gibi birşey. ancak sky starla ve bu sistemle birde linux işin içine girince hd yayınları izleye bilirmiyiz. veya söyle bir soru sorayım. vdr ile hd yayın izlemek istersek bizlere hangi sistemi önerirsiniz. anakart, ram, işlemci, tv kartı. saygılar...
skystart hd kartı bu img ile %90 çalışmaz ama onun çalışmalarına başlayacagız bu tür çalışmalar için kendimizdede bu karttan olmalı şimdilik ss2 hd kartım yok alınca onunda çalışmalarına başlayacagım...
hdd ye kurulcak imajı ne zaman vereceksiniz?
hdd ye kurulcak imajı ne zaman vereceksiniz?
bugun upload edicez
DreamVDR
28-08-2007, 14:21
Arkadaşlar DreamVDR nin kurulmasını kısaca anlatacagım;
kumanda ayarlarını ayarıca yazacagım o biraz karmaşık,
DreamVDr CD nizi Cdye çekmelisiniz bunu nero ile kolaylıkla yapabilirsiniz,cdyi cektikten sonra
eğer 2.bir hdd ye kuracaksanız ilk önce windows hdd yi bilgisayardan kaldırınız.ve diyer hdd yi takınız.
not:hdd yi takerken hep eyni ide de kullanınız yoksa açılışta problem yaşarsınız yani
linux ide1 windows ide2 slotlarında olsun ve yerlerini değiştirmeyiniz.
eğer tek ide silotunuz varsa biri master diyeri slave olarak ayarlı kalsın
bunları halletikten sonra;
Cdroma cdmizi koyalım ve açılmasını bekleyelim.
sistem açılınca Xfce4 gelcek (windows gibi bir arayüz)
sistem açıldıktan sonra
bir terminal açın (dos arayüzü gibi birşey)
sonra şu komutu verin
sudo -s (bu komut root olmanızı sağlayacaktır)
sonra gparted yazın bu program hdd nizi formatlamak ve bölümlere ayırmak için kullanılacak.
sol üst bölümde (hda,hdd,hdb,hdc) gibi hdd sürüçüleri çıkacaktır burada ide1 master a takmış iseniz hda slave ise hdb ide2 master ise hdc slave ise hdd olarak isimlendirilecektir
uygun hdd yi seçin
ve bir ext2 birde linux swap bölümü oluşturun burada dikkat etmeniz gereken swap bölümü hdd nin sonunda oluşturacaksınız...
gerekli islemleri yaptıktan sonra yukarda beliren ok işaretine basınız ve işlemi tamalayınız
sonra gparted kapatın
terminale kanotix-installer yazın
açılan syfada ilk önce şifre kullanıcı adı gibi şeyleri için konfıgurayonu seçin bunlar bittikten sonra instal kısmını seçin ve okeyleyin
sistem kurulmaya geçecektir tahmini 10-15 dakikada kurulumunuz bitecektir.
kurulum bittikten sonra bilgisayarı kapatıp yeniden açın hdd açacaksınız
sistem normal açılıp
konsolda XXX login: yazacaktır
buraya root
şifreye ise kurulumda belirlediğiniz şifrenizi yazınız
sisteme girmiş olacaksınız
sonra cd /
cd kur./hddayar.sh dosyasını çalıştırınız
ve sistemi restart ediniz
artık sistem freevo ile açılacaktır...
kumanda ve sese ,ethernet ayarlarını daha sonra anlatacağım kolay gelsin...
http://www.youtube.com/v/4uQsCsXKmR8
4uQsCsXKmR8
yeni img linki ..
http://www.skystar.org/arsiv/index.php?dir=linux/&file=vdrkumanda.iso
DreamVDR
28-08-2007, 18:39
herkeze kolay gelsin
Bu img ile Vizyonunuz değişecek...
Divx filim
DVD filim
Web TV
Web Radio
Mp3
Resimler
Vdr (1.5.2 tükçe) (gbox emü sisteme dahildir newcamd sistemde yoktur ama eklemek isteyenler var/bin klasörüne newcamd dosyasını eklesinler linux tabanlı olcak dosya dm de çalışan dosyalar çalışmaz isteyene yol gösterebiliriz veya dosyasını verebiliriz )
Oyunlar
samba kullanıcı adı:root şifre:dreamvdr eğer sambadan ulaşım sağlayamıyorsanız DreamVDR kısma girin ve samba restatı yapın 10-15 sn sonra ulaşım açılacaktır..
DreamVDR
28-08-2007, 19:22
eğer ağ ayarlarınızda sorun çıkarsa;
Freevodan çıkışı seçin
konsola düşeceksiniz
konsolda
1. netcardconfig yazın enterleyin
dhcp seçili olarak yes deyin ethernetiniz ayarlanacaktır
konsolda ifconfig eth1 yazarsanız ayarları ekrana gelecektır
ayarlanıp ayarlanmadıgını konsolda apt-get update yazarsanız netten bişeyler indiriyorsa sorun yok eğer faild yazıları geliyorsa sorunlu demektir
bu takdirde konsola netcardconfig yazıp dhcp olayına hayır diyerek manuel yarlayın %90 çalışacaktır
ses karındada sorunyaşayanlar apt-get install gamix diyerek gamixsi kurun
sonra konsolda xinit komutunu verin
sonra xinitteki konsaoda gamix yazın açılan yerde ses ayarlarını düzeltiniz
ağer ses kartınızı hiç tanımadı ise şansınızı alsaconf komutu ile birdeneyin
linux ses kartınızı tanırsa alsaconfta modeli yazacaktır eğer yazmıyorsa tanımamış demektir yenibir ses kartı alın
DreamVDR
28-08-2007, 19:30
DreamVDR Hddye kurulum videosu
http://www.youtube.com/v/u4BVsKtuxGQ
u4BVsKtuxGQ
gezgintr
29-08-2007, 00:11
hdd'ye kurulan 2.img indirdim. cd ye kaydettim. fakat cd' den boot ederken 'Starting Hardware abstraction layer : hald' mesajı veriyor ve bu komut satırında takılıp kalıyor. iki farklı bilgisayarda da denedim. sonuç aynı. sebebi ne olabilir ?
...Çalışmalarınızda başarılar...
DreamVDR
29-08-2007, 11:29
hdd'ye kurulan 2.img indirdim. cd ye kaydettim. fakat cd' den boot ederken 'Starting Hardware abstraction layer : hald' mesajı veriyor ve bu komut satırında takılıp kalıyor. iki farklı bilgisayarda da denedim. sonuç aynı. sebebi ne olabilir ?
...Çalışmalarınızda başarılar...
hdd nizi farklı bir ide ya takıp deneyin veya hdd nizde önceden bir linux yüklü ise windows ortamında formatlayarak yeniden deneyin
gezgintr
30-08-2007, 20:06
[QUOTE=gezgintr;151254]hdd'ye kurulan 2.img indirdim. cd ye kaydettim. fakat cd' den boot ederken 'Starting Hardware abstraction layer : hald' mesajı veriyor ve bu komut satırında takılıp kalıyor. iki farklı bilgisayarda da denedim. sonuç aynı. sebebi ne olabilir ?
Çözüm : Bu komut satırında yaklaşık 4 dk. bekledikten sonra kurulum devam ediyor...
gezgintr
30-08-2007, 20:12
Kurulumu hdd ye başarıyla yaptım. çok güzel olmuş, elinize sağlık. yalnız sc plugini işe yaramıyor, çalışması için yapmam gereken ayarlar var mı ?
DreamVDR
31-08-2007, 12:26
Kurulumu hdd ye başarıyla yaptım. çok güzel olmuş, elinize sağlık. yalnız sc plugini işe yaramıyor, çalışması için yapmam gereken ayarlar var mı ?
sc plugini çalışır emuden gbox su çalıştırman gerek..
tebrikler beyler inşallah iyi sonuclar alınır
Merhaba herkesin ramazan bayramını kutlarım...Benim bilgisayarım (amd 64x2 4200 ekrankarttı ati radeon 550 fx 2 gb ram 250 hd) ben bu programı bilgisayarıma kuramadım.cdden belli bir süre çalışıyor daha sonra ekran simsiyah fakat bilgisayar çalışıyor..
ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim..
DreamVDR
14-10-2007, 21:56
Merhaba herkesin ramazan bayramını kutlarım...Benim bilgisayarım (amd 64x2 4200 ekrankarttı ati radeon 550 fx 2 gb ram 250 hd) ben bu programı bilgisayarıma kuramadım.cdden belli bir süre çalışıyor daha sonra ekran simsiyah fakat bilgisayar çalışıyor..
ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim..
Bu img Amd bilgisayarlarda çalışmaz bunu daha önce belirtmiştik .:((
bacargan
22-10-2007, 18:27
üstatlar bu programı pardus ta kullanabilirmiyiz?linux sürümünde entegre vereceğinize paket olarak verebilirmisiniz?
Tecrübesiz Linux Kullanıcısıyım :D
arkadaşlar hepinizi böyle bir çalışma yaptığınız için tebrik ediyorum az biraz linux bilgim vede hayal gücüm var :) çorbada bizimde tuzumuz olması için elimizden geleni yapacağız
daha deneme fırsatım olmadı ama bütün mesajları okudum en kısa süre içinde deneyeceğim
iyi çalışmalar
delitaxici
21-11-2007, 05:47
şu 15 sayfayı tek tek inceledim , gerçekten sizi tebrik ederim.
ben de dosyayı indirip denemelere başlıyacağım, ilk denemeyi HDD ye yapacağım , şu anda 160 gb lik kullanıyorum, anakartta tek IDE çıkışı var birisi HDD de diğeri DVD RW de , ONUN İÇİN 160 lığı çıkarıp 20 gb liği taksam sistem kurulur mu ?
bir de çok önemli bir sorum olacak GBOX dediğiniz olay kart paylaşım sistemi gibi birşey mi ? eğer böyleyse riskli olmuyor mu bu iş ? yada tam manasıyla nedir bu konu biraz karanlık kalıyor. hangi kanalları çözebiliyor, müzik, divix vb olaylar zaten herkesin windovsunda var? ben ce burda kişilerin öenmsediği olay şifreli kanalları çözüp çözmediği ?
çalışmlarınız gerçekten takdire layık , emeğinize sağlık
SAYGILAR......Deli_Taxi_Ci
Selam sonunda indirebildim ve su hatayi veriyor.
Can't find KNOPPIX filesystem sorry.
Dropping you to a (very limited) shell.
Press reset button to git...
evangelis
04-12-2007, 03:01
Bende de freevo çalışmıyor, diskfree.py ile ilgili bir hata veriyor sürekli. Sorun nedir acaba?
hanibenimrecebi
08-12-2007, 19:30
ilk sayfadaki 288 mgbyte olan cdden çalışanı indirip cdye yazdım bendeki sistem amd2600 ve inca tv kartı cden başlattım pcyi ntv kanala kadar geldim sinyal yok yani kanal açılmadı daha sonra amd ile çalşmadığını yazdığınızı okudum aslında bende çalışıcakta sanırım incayı aktive edemedim daha sonra düşündüğüm doğru çıktı başka bir pcye taktım cdyi ondaki sistem amd2600 ss2 tv kartı ewet çalıştı.yahoo. gözlerim yaşardı oleyy dedim içimden sonunda vdryide gördüm ya gözlerim açık gitmez:deli: teşekkürler devam vdrye inşallah daha gelişmişini kullanırız inşallah
arkadaşlar öncelikle bu işte emeği geçen herkese teşekkür edriz.
belki biraz acemice olcak ama yardımcı olabilirseniz sevinirim.
skystar tv kartı ile hotbird ve türksat üzerinden paylaşımlardanda yararlanarak uydu yayınlarını izliyorum.sistemimde :
amd 3600+ çift çekirdek 2 gb ram,onboard anakart ve sistemde xp pro kurulu.
şimdi bu sistemle verdiğiniz DreamVDR yi ayarlamak istiyorum.ilk sayfadaki DreamVDR yi CD ye yazdım.ama çalıştırmak istediğimde beceremedim)
1. Amd sistemimde bu DreamVDR çalışır mı(önce çalışmıyo denmiş sonra bi üst mesajdaki arkadaş çalıştığını tespit ettiğini belirtmiş.
2.XP sistemde çalışır mı Yoksa Linux işletim sistemi kurmak gerekir mi.
3.Linux kurmak gerekirse hangisi??(linux çeşitlerinden)
4.Harddiski 3 bölüp, C'ye windows Xp,D ye de Linux kursam problemsiz çalışır mı? E' ye de yedeklerimi alırım..
5.Kurulum ve ayarları yapıldığında CCcam ve Gbox paylaşım yapabilecek miyim.
6.CD den program çalıştırıldığında izlediğim programı kaydedebilecek miyim.
arkadaşlar bu konuda beni bilgilendirebilecek misiniz.sistemde C de XP kurulu.D ye de Linux kurduracam.hangi linux u kumak gerekli.pardus yeterli mi..
doguyildizi
11-12-2007, 15:32
Baki 55 kardeşim ben cokda iyi bilmiyorum ama sistem hakkında baya yol aldım şöyle cevap vereyim
1. amd anakart calışmıyor dendi bende gigabyte var zorunsuz calışıyor amd yi deneyemedim.
2. bu zaten başlı başına bir işletim sistemi tek farkı bilgisatarı media centera cevirmesi acılışta ayarlar yapılırsa karşına bi media portal cıkıyor. bunun için mümkünse başka bir harddiske kur yoksa başlangıçta hata yaparsın.
3.linux kurmana gerek yok
4.dediğim gibi başka bir harddiske kurulum yaparsan daha iyi olur
5.ccam malesef yok ama gbox ve newcamd var gboxu test ettim güzel çalışıyor ama newcamd serverım olmadığı için test edemedim
6. harddisk kurulum yapıldıktan sonra kayıt ve kumanda özelliği var kayıtları tekrar oynatabilmemde var tabi
son olarak burayı incelersen daha iyi olur derim http://dvbsat.org/forum/showthread.php?t=37092
benim elimden gelen bu
Ayrıca bu çalışmayı herhangi bi karşılık beklemeden bizlere sunan DREAMVDR ustaya ve emeği gecen diger arkadaşlara sonsuz teşekkürleri baorc bilirim
Baki 55 kardeşim ben cokda iyi bilmiyorum ama sistem hakkında baya yol aldım şöyle cevap vereyim
1. amd anakart calışmıyor dendi bende gigabyte var zorunsuz calışıyor amd yi deneyemedim.
2. bu zaten başlı başına bir işletim sistemi tek farkı bilgisatarı media centera cevirmesi acılışta ayarlar yapılırsa karşına bi media portal cıkıyor. bunun için mümkünse başka bir harddiske kur yoksa başlangıçta hata yaparsın.
3.linux kurmana gerek yok
4.dediğim gibi başka bir harddiske kurulum yaparsan daha iyi olur
5.ccam malesef yok ama gbox ve newcamd var gboxu test ettim güzel çalışıyor ama newcamd serverım olmadığı için test edemedim
6. harddisk kurulum yapıldıktan sonra kayıt ve kumanda özelliği var kayıtları tekrar oynatabilmemde var tabi
son olarak burayı incelersen daha iyi olur derim http://dvbsat.org/forum/showthread.php?t=37092
benim elimden gelen bu
Ayrıca bu çalışmayı herhangi bi karşılık beklemeden bizlere sunan DREAMVDR ustaya ve emeği gecen diger arkadaşlara sonsuz teşekkürleri baorc bilirim
arkadaş cevabın için teşekkür ederim.
Bilgisayar konusunda çok fazla bilgim olmadığı için, acemi birisinin öğrenmesi içinde çok destek olmadığından vede ccam desteklemediğinden kurmaktan vazgeçtim.Windows ta ProgDvb , DvbDream gibi programlarla devam şimdilik.
Kernel panic - not syncing: VFS: Unable to mount root fs on unknown-block(1,3)
nedir acaba bu konuda yeniyiz ama tahmin ettiğim nvidia ekran kartından yada satalı dvd den olabilirmi yada sata hdd den olabilir dicekken burda arkadas sata ya yüklemeyi sorunsuz yapmış başka neden kaynaklanabilir, bendeki donanım gigabyte anakart sata 500 hdd + 500 +200+ 40 hdd ler pd 3.4 işlecimci
vista 64 bit/ vista 32 bit/ ve xp64 ve 32bitleri vardı hicbitane bırakmadan hepsini formatladım onlardandır diye sırf bu vdr nasıl çalıştırabilirim diye ama şimdi gecen kurup sildiğim dvd den suse 10.3 linux uda kuramadım :( onu bırakın olan ghostlarımda linux formattanmıdır nedir eskisi gibi olmuyo :(( düz bi xpde kaldık ..ama kafayı taktım bi yardımcı olursanız yapcaz dreamvdr inşaallah...
kernal panic (donanımda 4 gb ram vardı en son hepsini söküp tek bırakınca oldu sonra 2 sonra 3 denedim ama sistem 2 ram den başkasını kabul etmedi nedense 2 gb da yeter ama no problem artık ama bu şifre kısmında sistem normal açılıp
konsolda XXX login: yazacaktır bende kendinden box yazdı ii
buraya root yazdım oda güzel
şifreye ise kurulumda belirlediğiniz şifrenizi yazınız diyo yazdım
sisteme girmiş olacaksınız diyo (evinux-live)root@box :/# diyo
bundan sonra ne cd / oluyo nede ayar dosyası ??? napim şimdi :))) az kaldı sona ama
sonra cd /
cd kur./hddayar.sh dosyasını çalıştır diyo gelgelim calısmıyo
neyse oda halloldu yazıdan cok resimlerlede gitmek lazımmış elleriniz dert götmesin süpper olmuş ama kızmayında :)))) bende kumandayı bulabilsem dream VDR(xine) de pylirc suspended diyo :)))))
DreamVDR
08-02-2008, 19:17
neyse oda halloldu yazıdan cok resimlerlede gitmek lazımmış elleriniz dert götmesin süpper olmuş ama kızmayında :)))) bende kumandayı bulabilsem dream VDR(xine) de pylirc suspended diyo :)))))
vdr de kumandanın çalışması gerek freevoda çalışmayacak onun ayarlarıda burada anlatılmıştı ona bakarsan no problem...
ama ss2 kumanda olmak zorunda ve serial porttan bağlantılı olmalı..
cezaxceza
09-02-2008, 23:50
DreamVDR xp de çalışırmı
DreamVDR
11-02-2008, 13:00
DreamVDR xp de çalışırmı
Çalışmaz...
Ben Ubuntu'yu ilk defa denedim. Hoşuma da gitti. Eğer ki DreamVDR yi de çalıştırabilirsem Microsoft'a ikinci sınıf muamelesi yapacağım. :)
DreamVDR
14-02-2008, 17:01
Ben Ubuntu'yu ilk defa denedim. Hoşuma da gitti. Eğer ki DreamVDR yi de çalıştırabilirsem Microsoft'a ikinci sınıf muamelesi yapacağım. :)
heheh Ben ubuntu 7.10 kurdum ve çalıştırdım şuan suseye kurdum çalıştırdım ama ubuntu hoşuma gitti...
Azmin elinden bişey kurtulamaz inş. bşarırsın.
DreamVDR hoca sana zahmet olmazsa ubuntu 7.10 da vdr yi aşama aşama resimli anlatırsan inan bana büyük bir sevab işlemiş olacaksın Teşekkürler....
DreamVDR hoca sana zahmet olmazsa ubuntu 7.10 da vdr yi aşama aşama resimli anlatırsan inan bana büyük bir sevab işlemiş olacaksın Teşekkürler....
gerçekten mükemmel olur.büyük ihtiyaç.merak edip denemek isteyen bir çok kişi yararlanır..resimli anlatım istiyoruz...
DreamVDR
17-02-2008, 23:01
ŞUAN SUSE KULLANIYORUM ÜZGÜNÜM ARKADAŞLAR....
ubuntu,kubuntu,pardus, suse hangisi olursa farketmez sanırım.bi resimli anlatım olsa da bizlerde bazı şeyleri yapabilsek.
syhsiyah
20-02-2008, 23:48
resimli anlatım olursa geliştirebilirz sistem hakkında çok acemiyiz windows beklentileri karşılayamıyor artık resimli vdr anlatımı bekliyoruz
suse 10.3 olurmu denemedim şuan yüklü ugraşmaya degermi? olursa eger
DreamVDR
23-02-2008, 17:40
bende 10.3 yüklü ve ggayet güzel çalışıyor ama ben ubuntuyu daha çok sevdim.
bende 10.3 yüklü ve ggayet güzel çalışıyor ama ben ubuntuyu daha çok sevdim.
Ustam şu dreamvdr veya myhtv nin ubuntuya kurulumunu anlatabilirmisiniz
ubuntu 7,04 versiyonu yüklü
Saygılar
ayhankiy
29-02-2008, 23:49
arkdaşlar merhabalar
çalışmalarınız için sizi yürekten kutluyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum
Bi kaç sorum olacak
DreamVDR inin cd versiyonunu indirip nero ile cd ye yazdırdım
Bilgisayarı cd den başlattım ondan sonra neler yapacağım bilmiyorum bütün sayfaları okudum ama nasıl yapılacağı hakkında bir fikrim olmadı
Gerekli donanım mevcut okuduğum kadarıyla ss2 ve intel vs..
Yani bilgisayar cd den başlayınca sırasıyla ne yapmamız gerekiyor anlatabilir misiniz
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
DreamVDR
01-03-2008, 01:03
hdd kuruluma bakınız..
ayhankiy
01-03-2008, 02:26
hdd kuruluma bakınız..
usta cevabın için sağol ama bana gerekli olan cd versiyonu
çünkü benim bilgisayarımda şifre var ve kimsenin bilgisayarımı açmasını istemiyorum.
Bilgisayarım aynı zamanda tv olarak kullandığı için cd versiyonunu kullanmak işime geliyor
Çünkü hem bilgisayarımı benden başka kimse kullanmayacak hem de ben olmadığım zaman kuzenim tv izlyebilecek (bilgisayarı açmadan)
cd versiyanu nasıl kullanabileceğimi sırasıyla anlatabilir misiniz?
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
ayhankiy
01-03-2008, 23:08
ustalar hala bi cevap alamadım
HDD kuruluma baktım ama sanırım cd verisyonunkinden farklı ve benim hardiskim ikiye bölünmüş durumda yanlış bi komut verip harddiski formatlamak istemiyorum
Lütfen cd versiyonunu nasıl kullancağımı anlatırmısınız?
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
doguyildizi
03-03-2008, 00:13
ayhankiy dostum cd versinonunda fazla zorlanmaman gerek sadece bilgisayarın bios ayarlarından cd başlatman yeterli hdd de biraz sorun yaşabilirsin olay komutlarla ilgili vede linux olunca dahada zorlaşıyor tabi benim gibi windows kulanıcıları acısından
ayhankiy
03-03-2008, 01:20
ayhankiy dostum cd versinonunda fazla zorlanmaman gerek sadece bilgisayarın bios ayarlarından cd başlatman yeterli hdd de biraz sorun yaşabilirsin olay komutlarla ilgili vede linux olunca dahada zorlaşıyor tabi benim gibi windows kulanıcıları acısından
arkadaşım cevabın için teşekkür ederim
bios ayarlarından zaten cd den başlatıyorum ama bi ekran geliyor ve orada bekliyor sorunda işte tam bu noktada kaynaklanıyor ondan sonra ne yapacağımı bilmiyorum
doguyildizi
03-03-2008, 22:55
valla bundan sonrasına ustanın ustası DREAMVDR ye ve diger ustalara sorman lazım bide burada bilgisayarının özelliklerini ve SS2 nin hangi versyonu olduğunu yazarsan daha iyi cevap bulabilirsin . Belki donanımsal bi sorun yaşıyorsun ama en iyi tavsiyem proğramı yeni bi cd ye cek öyle dene
DreamVDR
13-03-2008, 12:36
inş yakında yeni bir versiyonla karşınızda olacagız.
Ama ss2 hd kartımın gelmesi gerek. Bu kart ve ss2 ye yönelik bir yazılım olcak
emu olarak gbox becerebilirsem cccam ve diyer emulere destekli olcak
DreamVDR
25-04-2008, 12:19
USB DreamVDR yakında burda...
kumanda olayı yoktur...
computeroptr
27-04-2008, 01:33
slm ustam deamvdr hdd ye cccamı nasıl ekleyebilirim teşekkürler
DreamVDR
28-04-2008, 13:18
--------------------------------------------------------------------------------
DreamVDR-USB nin proje aşamasındaki videosu
http://www.youtube.com/v/T-dy_DjKKMA
artık DreamVDR niz cebinizde olsun...,
Hdd ye gerek kalmadan kullanın...
Artık kimse korkmasın Hdd yi uçururum diye artık USB uçuracaz :D
Valla çok hoş olmuş ne zaman vereceksiniz....
slm ustam deamvdr hdd ye cccamı nasıl ekleyebilirim teşekkürler
yanılmıyorsam sadece gbox ve newcamd desteği varmış dreamvdr nin.
üstad eğer cccam desteği olursa çok ii olur.
Projeyi geliştiren arkadaşlar ilerde bu desteği verirler sanırım.
Pardus'ta çalıştıramadım. Acaba benim eksik yaptığım bir olay mı var? Yoksa Pardus'tan mı kaynaklanıyor?
computeroptr
01-05-2008, 11:06
cccam olacakmı bu projede
Pardus'ta çalıştıramadım. Acaba benim eksik yaptığım bir olay mı var? Yoksa Pardus'tan mı kaynaklanıyor?
Projeyi tam anlamıyla incelemedim ancak sanırım DreamVDR nin kendisi bi tür işletim sistemi sanırım pardus da çalışmaması normal diye düşünüyorum..
iyi güzelde arkadaşlar ben bu VDR yi ne yaptıysam calıştıramadım defalarca yükledim her yolu denedim olmadı elimde 3 pc vede skystar2 ve skyvision pc kartları var CD denemeside yaptım USB flaş bellek denemeside yaptım nafile hic birindende sonuc alamadım belkide 5 veya 6 kez pc lere formatda attım olmuyor
diydabandiyda
22-08-2008, 22:51
ben hdd versiyonu install yaptım ama bi yerde takıldım instal bitti cd içinde açıyorum a:vdr----oşgeldiniz yani cd içindeki image ile açılıyo cd yi çıkarıp açıyorum bu sefer hdd den başlamıyo.instal bitince hdd den çalıştırmak için bir komut mu girmek lazım
diydabandiyda
23-08-2008, 03:52
ya hallettim en sonunda kurdum ama şimdi gbox newcamd ayarlarını nasıl yapıcam kartı nasıl okutucam bilmiyorum...
barisozbek
10-10-2008, 10:33
valla arkadaslar super bir fikir ne zamandır arastırıyordum. Burası altın madeni gibi herkesi emeginden ve ilgisinden dolayı kutlarım.
ben de dun hemen ss2 kartıma sizin ilk cd den calısan img ile calıstırdım. Tum herseyi karıstıra karıstıra buldum.
tek bir sorum var o da su kırmızı . sarı . mavi . yesil olan butonlara klavyeden nası ulasabiliyorum. sanrıım onları kumanda edersem tum sorunu cozmus olacagım.
Bu arada sorunsuz calısıyor gercekten tesekkur ederim.
Öncelikle çalışmalarınız için hepinizi tek tek tebrik ederim.
DreamVDR Hdd hakkında bi kaç sorum olacak
1.amd işlemcilerle çalışmıyormu bazı arkadaşlar çalışıyor fln demiş kesin bi sonucu varmı acaba?
2.benim kartım skyvision livecd versiyonunda skyvisionla bazı sorunları vardı hdd de onlar giderildimi?
3.DreamVDR Hdd, Vmware ile sanal makinda linux üzerine kurulabilrimi?
Saygılar..
DreamVDR
27-10-2008, 13:10
Öncelikle çalışmalarınız için hepinizi tek tek tebrik ederim.
DreamVDR Hdd hakkında bi kaç sorum olacak
1.amd işlemcilerle çalışmıyormu bazı arkadaşlar çalışıyor fln demiş kesin bi sonucu varmı acaba?
2.benim kartım skyvision livecd versiyonunda skyvisionla bazı sorunları vardı hdd de onlar giderildimi?
3.DreamVDR Hdd, Vmware ile sanal makinda linux üzerine kurulabilrimi?
Saygılar..
Enson sisteme verilen LapisDreamVDR yi indirin ve hdd ye kurun. Vmwarede sanal bil. da çalışmaz çünkü sanal bil. hadwareyi tanımaz.. herkese kolay gelsin.
arkadaslar suanda en popüler olan Cccam destegi warmi bu programda yoksa yakin zaman da eklenmesi mumkunmü aydinlatirsaniz sevinirim iyi calismalar...
DreamVDR
14-11-2008, 13:11
arkadaslar suanda en popüler olan Cccam destegi warmi bu programda yoksa yakin zaman da eklenmesi mumkunmü aydinlatirsaniz sevinirim iyi calismalar...
LapisDreamVDR de cccam,gbox,newcamd,mgcamd,camd3 emuleri çalışmaktadır.
LapisDreamVDR de cccam,gbox,newcamd,mgcamd,camd3 emuleri çalışmaktadır.
Peki bunu sadece linux sistemdemi yapabiliyoruz yane windows ta olmuyormu?
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.