PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 0'dan baslangic...

sentiere
24-01-2006, 10:09
Merhaba arkadaslar, lutfen bilenler benim gibi bilmeyenlere buradan yardimci olursa sevinirim...
Uydu internet...
Nereden neyi temin edecegiz, kuracagiz, ve kullanacagiz. Bu sorulara nasil cevap bulabilirim, hangi firmayi kullanalim, hangileri guvenilir ve sorun cikarmaz, nasil canak olmali, ve bu uydu paylasimi nasil oluyor. Bunlarin cevaplarini nasil nereden bulurum, bana ve diger arkadalara yardimci olursaniz memnun olurum, yani kisacasi uydu internet kullanmak istiyorum nasil yapacagim. Cok tesekkurler. (ayrica bunu firmamiz bunyesinde kuracagiz, sanirim birsey farketmeyecektir.)

eozen81
24-01-2006, 11:10
Uydu İnternet dediğin şeyle uydu paylaşımı bir kere apayrı. Bunu ayırt etmende fayda var. Ayrıca uydu internet dediğin olay sadece download yapmaya yönelik. Ve senelik belli bir ücreti var. Ayrıntılar www.broadsat.com adresinden bulabilirsin.
Ancak benim nacizane görüşüm eğer adsl in varsa download yapıcam diye gidip dünya para verip üye olmanın pek bir anlamı yok. Bende adsl var ve neyi çekmek istiyorsam bir yerlerden bulur çekerim hep çünkü

Neyse gelelim sorularına. Bu uydu işinin şu anki en cazibeli işi cardsharing dediğimiz üretli kanalların yani normalde kapalı olan kaliteli kanalların paylaşıma açılıyor olması. Ama sırf bunun içinde gidip uydu sistemi kurmak saçma olur çünkü bu işinde sonu her an gelebilir.

Neyse varsayalım ok. dedik ve parçaları almaya geldi sıra. Öncelikle yapman gereken kaç tane uydu seyretmek istiyorsan o kadar çanak, lnb vs.. teçhizatları almandır (veya hiç uğraşma orda bir dükkandan bul adamı o gelip halletsin herşeyi). Mesela bende 3 uydu var Turksat, Hotbird ve Eutelsat W3. Bu senin artık tercihine kalmış, ama ne yap et mutlaka HOTBIRD u bağla ki en popüler uydudur çünkü. Bu arada hangi firma güvenilir falan demişsin de, şu var çanak anteni adam monte ederse zaten offset çanak bağlar ama senin gene de bilgin olsun çanak tipi : offset olmalı. ayrıca 90 lık çanak yeter sana bu hotbird için (veya turksat). Markası da : Nextler iyidir işte ama çok da katı olma o konuda alimimyum olması daha iyi olur paslanmaz.

Sonra adam gelip montajı yapmadna önce gidip bir bilgisayarcıya skystar2 2.6 D versiyonlu bir dvb-s kart al 75 $ + KDV gibi birşey bu cihaz receiver in tv de yaptığı işi bilgisayarda yapıyor. Yani kanalları izlemeni sağlayacak olan bu karttır.

Bunları hallet sonrası kolay :)

merdem
24-01-2006, 12:27
istersen çift yönlüde düşüne bilirsin dexar bu hizmeti veriyor yeni bi kampanya yaptı ayda 59 usd ama techizatı biraz tuzlu 1300 usd ben bunu düşündüm bizim bölgede adsl olmadığından ama işin içini 1300 usd +montaj masrafı çıktığından almadım 256/128 hizmet veriyorlar ama şimdiki niyaetim zati telsim gprs kullanıyorum broadsat tan abone olmak 6 aylık 135 euro daha uygununu bulamadım bilen arkadaşlar varsa burda paylaşırlarsa bende memnun olurum.

sabahgunesi
24-01-2006, 19:43
uydu internet türkiyede altyapısı yetersiz ve olmadığı için çok pahalıya geliyor( ferdi kullanım için) firmadan bahsedildiğini gördüm eğer büyük bir firma ve hızlı erişim gerekirse maliyet / kullanım açısından kullanılması uygun olur kanaatindeyim.
ayrıca 2007 veya 2008 yılında uyduya gönderilecek olan türksat uydusu türkiye üzerinde uydu internet erişimi uygulaması da olacağı için uydu internet maliyeti 30 ytl civarına düşeceği için beklemekten başka çaremiz yoktur saygılarımla

blackone
26-01-2006, 13:35
arkadaşım sana tavsiyem hiç uydu internet olayına girmemen ama merak, heves ediyorum diyorsan 1 ay deneyebilirsin, 1 ay sonra ise adsl kullanıyorsan adslin ne kadar daha avantajlı olduğunu anlayacağın kanatindeyim.

sentiere
27-01-2006, 11:00
anlasiliyor ki bu is biraz yas... peki ben kablo net kullaniyorum, ve hizimi 1024 yaptim, ama halen daha hizim ne olursa olsun, uydu net hizmetinde bulunan gibi bir dosya paylasimi olmadigindan dolayisiyla bir film yada ne bilim program ararken zorlaniyorum. yani Arez, Azure, Bittorrent, Warez, Emule, ... vs vs vs gibi programlari derledim toptan kullaniyorum, ya bu isin bi yolu yokmu, hani varya abi kuralim gidelim, ne ugrasiyorus yaaa....

blackone
28-01-2006, 21:55
arkadaşım, eskidende zaten tam bir paylaşım yoktu, bir ara fza çarpmaya çalışıyorduk sonra rar ların şifreleri çıktı. Gruplar dışındakiler çoğu zaman problem yaşadı. sana tavsiyem torrent'le devam etmen hiç yoktan istediğini indirirsin, önüne geleni değil.

softbal10
26-02-2006, 19:41
ya adsl varken niye bu işle ilgileniyorsunuz daha adsl yeterince gelişmedi adsl gelişecekte sonra bununla ilgileneceğiz