Orijinalini görmek için tıklayınız : Deneyimsiz bir meraklıya yardım edermisiniz
Arkadaşlar, bu konuda çok yeniyim.Bu nedenle mazur görün.Kaliteli bir analog TV kartım var.(Compro Videomate Gold Plus II )Kablolu yayınım olduğu için bunu almıştım.Asıl amacımda yayınları seyretmek değil kayıt yapmaktı.Ancak kablolu yayının görüntü kalitesi beni tatmin etmemeye başladı.Şimdi uydu anten almak istiyorum .Bu TV kartımdan çanakta da yararlanabilirmiyim? Yararlanamazsam dijital TV kartımı almam gerekir.Aynı anakarta her ikiside olurmu (Anakartım yeni ve nitelikli bir anakart).Ne önerirsiniz? Teşekkür ederim.
dijimagic
26-01-2006, 12:10
Analog devri bitti artık. bütün sistemler digital e dondu ve mpeg2 kalitesinde yayın vermeye başladılar. mpeg2 yayınlarını seyretmen içinde digital kart alman gerek görüntü kalitesi mükemmel ses hışırtısız en kotusu stero kısacası sana Skaystar 2 tavsiye ederim. yanlız bilgisayarın biraz kasar benden soylemesi.
SS2 içinde gerekli desteği forumumuzdan alabilirsin.
selamlar
blackone
26-01-2006, 13:24
arkadaşım sana tavsiyem tabiki dijtal bir sistem alman olacak ama şunuda unutmaki yeni sistem iyi birde sermaye gerektirmekte, sadece alcağın çanak ve dvb karttan fazlası gerekebilir, bilgisayarın özellikleride önemli bir konu teşkil etmekte.
Yanıtlar için Sağolun.Yalnız benim öğrenmek istediğim farklı şeyler var.Bendeki TV kartı da MPEG2 kayıt yapıyor.1)Dijital yayın da kayıt yapamazmı?Çünkü henüz yeni olan bu karta 150 YTL ödedim.Söküp atmam doğru olmaz. Ondan yararlanabileceğim ölçüde yararlanmak isterim.Yararlanamayacağım yerde de sizin önerdiğiniz kartı almak isterim.Fakat burada ikinci bir sorun çıkıyor ortaya:2)Bendeki anakartın yanına dijital anakartta takmak mümkünmü?Bu konuda ne yapabilirim?
Sizden asıl ricam bu iki sorumu cevaplamanız.Teşekkürler.
Eğer anakarta dijital kartı da yerleştirebiliyorsam (söylediğinize inanıyorum) hemen dijital kart alacağım.Bilgisayarım güçlü kasma problemi olmaz.Maddi açıdan da imkanım var.Bu durumda alacağım kartta neleri aramalıyım?Arkadaşlar skystar 2 demişler .Kayıt kalitesi benim için önemli. Bu kart yeterli olurmu? Teşekkürler.
skystar1 hardware almanı tavsiye ederim (piyasada satılan ss1 CI olanlar hardware değildir) kayıt için ideal bir karttır. kayıt yaparken bile sistemi hiç kasmaz. sistem konfigürasyonun iyi demişsin o durumda skystar2 de alabilirsin tabi ama başka işlemlerde yaparken ss2 ile kayıtta yaptığında işlemciyi baya bi zorlayabilir o yüzden tavsiyem ss1
her ikisini de anakartına rahatlıkla yerleştirebilirsin.
saygılar.
hewal2434
26-01-2006, 22:33
dostum ss2 p3 550 ile birlikte bile hic problemsiz calısıyor diger kartların fiyatları biraz daha yüksektir ss2 al bence hem gerekli bütün yazılım ve plugin leri rahatlıkla bulunuyor önemli olan sadece ram inin yüksek olmsı 512 ram seni kurtarır
Sistem ram'i 2x512 DDR2, yeterli olmalı.Fakat çok zorlandığında bilgisayarım hiç kasmıyor değil.Anladığım kadarıyla bir gömlek üstün olan skystar 1 hardware yi almak isterdim.Ama google'a arattım. Artık satılmıyor olmalı çünkü hiç bir yerde rastlayamadım. Sanırım bu durumda başka seçeneğim kalmıyor.
Yalnız şunu da öğrenmek istiyorum. Diyelimki sistem zorlandı hatta kastı.Kayıt üzerinde olumsuz bir etkisi olurmu?
sistem kasılırsa tabiki kayıtta da problem olabilir. sigma mühendislikte hala bir iki tane vardı galiba araştırabilirsiniz.
saygılar.
Sigma Mühendisliğe baktım.Onlarda da artık skystar 1 (hatta skystar 2 ) yok.Fakat Başka bir kart ilgimi çekti: Skystar 3 . Hakkında çok güzel şeyler yazılmış .
http://www.sigmaelectronic.net/Turkish/PRODCP06.HTM
Elbette önemli olan kullanıcının görüşü ama çok yeni henüz kullanıcısını bulmamız zor.Ancak alttaki skystar 2 ile karşılaştırmalar da fikir verebilir
http://www.sigmaelectronic.net/Turkish/COMPARE.HTM
Görüşünüzü söylerseniz sevinirim.Hemen sipariş verebilirim.
Not: Fiyatı belli değil fakat skystar 2 ile fiyat mukayesesinde aşağı yukarı tahmin edilebiliyor.% 20 kadar daha pahalı.
skystar3 için acele etme derim. net bir bilgim olmamakla beraber sadece progdvb destekliyordu sanırsam. dvbcore tabanlı programlar ile çalışıp çalışmadığını ve uydu download için stabil olup olmadığını araştırmak lazım. @aqua kardeş topiği görürse net bir açıklama yapar sanırım.
( @aqua kardeşe bir PM atın isterseniz )
saygılar.
@aqua kardeşe PM atamadım çünkü onunla ilgili bir kayda sitede rastlayamadım.Nasıl bağlantı kurabilirim?Teşekkürler.
doğrudur forum eski databasinde kayıtlı idi ama henüz yeni forumumuza kayıt olmamış.
tonytr arkadaş ,"skystar 1 CI ,hardware değildir " demişsiniz .Bu neyi değiştirir?
Kartımda CI modül girişi olmasını isterdim.skystar 2 de bu yok.skystar 1 CI 'ı
tavsiye etmezmisiniz?
ss1 CI nin ss2 den tek farkı modül girişi olması. ss2 kartında bir modüle ihtiyacınız olmaz modülü napıcaksınız ki? bunun modüllü modelinin çıkması orjinal abo kartınızı modül takıp izlemek için (legal olarak) ama siz ss2 + programmer ile zaten orjinal kartınızı izleyebilirsiniz.
saygılar.
teknolog123
30-01-2006, 09:52
Sigma Mühendisliğe baktım.Onlarda da artık skystar 1 (hatta skystar 2 ) yok.Fakat Başka bir kart ilgimi çekti: Skystar 3 . Hakkında çok güzel şeyler yazılmış .
http://www.sigmaelectronic.net/Turkish/PRODCP06.HTM
Elbette önemli olan kullanıcının görüşü ama çok yeni henüz kullanıcısını bulmamız zor.Ancak alttaki skystar 2 ile karşılaştırmalar da fikir verebilir
http://www.sigmaelectronic.net/Turkish/COMPARE.HTM
Görüşünüzü söylerseniz sevinirim.Hemen sipariş verebilirim.
Not: Fiyatı belli değil fakat skystar 2 ile fiyat mukayesesinde aşağı yukarı tahmin edilebiliyor.% 20 kadar daha pahalı.
arkadaşım skystar 3 ün 2 den hiçbir farkı olmadığını başka bir forumda okumuştum tunerından tutunda chipine cartına curtuna kadar aynı imiş.
teknolog123
30-01-2006, 09:59
Başkalarının yorumlarını copi paste yapıcağınıza kendi yorumunuzu yapınız. forumumuzda olmayan birine cevap yazamayız herhalde. edit: @tonytr
Arkadaşım çok sağol.Verdiğin bilgiler hem benim hemde benim gibi birçoklarının birhayli işine yarayacak.
teknolog123
31-01-2006, 01:39
Arkadaşlar öncelikle özür diliyorum. COPY PASTE olayı için.
Haklı olduğunuzu biliyorum.
fakat bundaki amacım arkadaşımıza benim de doğru olduğuna inandığım bir şeyi okutmaktı .
Ben burada sadece arkadaşımıza yardım etmek istemiştim.
Başkasının yazdığı bir şeyide evirip çevirip başka bir kalıpla sunmayı biraz ters bulduğum için direk kopyalayıp yapıştırdım.
Tekrar özür diliyorum ve uyarınız için sağolun. Tekrarı olmayacaktır.
Saygılarımla...
Bir konuyu hala anlayabilmiş değilim .Dijital yayını çözmek için dijital TV kartının olması gerektiğini anlıyorum.Pekiyi ben bir recevier alsam onun ekrana yansıttığı görüntüyü kendi analog kartımla kaydetsem olmazmı?
TV kartım ekranda gördüğü herşeyi değiştirmeden kaydedebiliyor.Onunla kayıt yaparsam mpeg4 kaydı yapabilme gibi bir avantajımda olacak.Bu işte yararlanabileceğim en iyi recevieri önerirseniz memnun olurum.(Elbette internet üzerinden alabileceğim birşey olmalı). Hemen sipariş vereceğim.
TV kartım ekranda gördüğü herşeyi değiştirmeden kaydedebiliyor.Onunla kayıt yaparsam mpeg4 kaydı yapabilme gibi bir avantajımda olacak.Bu işte yararlanabileceğim en iyi recevieri önerirseniz memnun olurum.(Elbette internet üzerinden alabileceğim birşey olmalı). Hemen sipariş vereceğim.
sanki direk bi dijital karti daha kolay sonuca ulastiracak gibi....
maden receiver alacak kadar kastin al bi digital tv kartı iş bitsin
en azindan ben oyle yapardim...
Bu benim için çok uygun olmuyor.
Birincisi bilgisayarım için fazla yer kaplamayan zarif bir kasa seçtim.
http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=sstlc03s
yani kasanın içi kalabalıklaşsın istemiyorum.Analog kartıda çıkarmak istemiyorum hem epey para verdim hemde video kayıtları falan yapmakta işime yarıyor.
http://www.btm.com.tr/detay.asp?ProductID=4137&MarkID=193&TypeID=52
İkincisi bu kasayı ben açıp dijital kart takamam.Kasanın bilgisayarcıya gitmesi falan ek külfet gerektiriyor.
Üçüncüsü elimdeki kartla mpeg4 kaydıda yapabilmem mümkün. Bildiğim kadarıyla dijital kartla bu olmuyor.
Görüntü ve kayıt kalitesi açısından da değişen birşeyin olmayacağını duymuştum.
"Yetti artık" demezseniz son bir soru sorup kendim açısından konuya nokta koyacağım.Dijital kartın sunacağı ekran görüntüsünü analog kartla da kaydetme imkanı varmı.Eğer cevap evetse kesinlikle dijital kart alma kararı aldım.(Bu son kararım ve eminim).Çünkü iki kaydedici olmasının avantajı büyük olacak benim için.
tv outlu bi dvb-s kart alırsan evet bu şekilde çok rahat yapabilirsin. tvoutsuz bi dvb-s kart alırsan da tam ekran yapıp (analog kartın ekran görünütüsü kaydettiğine göre) ta kayıt yapabilirsin. (ama tv outlu dvb-s kart olursa bunla analoga bağlayıp her ebatta kayıt yapman mümkün olabilir.
saygılar.
Bu durumda tv outlu bi dvb-s kart hemen sipariş veriyorum.Sabır ve katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim.
softbal10
26-02-2006, 19:42
ben denedim bende tv outlu tv kartı var gayet güzel bilginize
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.