Orijinalini görmek için tıklayınız : Hazır gBoxlu Progdvb
ilk olarak dosyamızı çekelim:
http://www.skystar.org/redirect.php?dlid=295&ENGINEsessID=2e5a6f637ba20c952fe4bd52fb796bcb
rar dosyasını açtıktan sonra yapılacak işlemler:
1- C:\ProgDVB-Gbox-Public\Plugins\dvbsatgboxs içindeki dvbsatgboxs.ini dosyasını açarak içindeki yazıyı editliyoruz aşağıdakini kopyala yapıştır deyip ini dosyasının içindeki üzerine pasteleyin ve kaydedin.
GBoxPath=C:\ProgDVB-Gbox-public\gbox
2- C:\ProgDVB-Gbox-Public\gbox klasörü içindeki gbox.exe çalıştırın.
3- progdvb yi çalıştırın.
bu şekilde sharing yapmadan şifreli kanalları gbox emusu ile izleyebilirsiniz.
Sharing için yapılması gerekenler:
2 adet dosya editlemek yeterli:
1- gbox_cfg dosyasını notepadle açın ve ilk 3 satırdaki isminiz.dyndns.org kısmını kendi alacağınız bir dynamic IP ile değiştirin (yerel ağınızda paylaşım yapacaksanız o zaman bu kısma yerel IP adresleri yazabilirsiniz).
2- cwshare.cfg dosyasını notepad ile açın ilk satırda bulunan
M: { isminiz.dyndns.org { 11223344 }}
kısmında yine alacağınız dynamic ip adresi ile isminiz.dyndns.org kısmını değiştirin şifre değiştirmek istiyorsanız 11223344 kısmınıda kendinize göre değiştirebilirsiniz (8 rakamdan oluşsun)
kartını paylaşan arkadaşınızdan alacağınız bilgileri de aşağıdaki satır ile değiştirin:
#D: { arkadasiniz.dyndns.org { 8010 8010 { 81BFF901 { 5 5 }}}}
(başındaki # işareti kaldırın) buradaki 8010 paylaşım için olan porttur ve routerli bir modem kullanıyorsanız UDP ve TCP olarak bu poru paylaşıma açın.
81BFF901 arkadasınızın şifresidir sembolik yazılmıştır şifreyi kendisinden isteyeceksiniz. 5 ve 5 erişim hakkı içindir aynen kalsın.
arkadasınızda sizin yazdığınız cwshare.cfg dosyası içindeki M: satırındaki bilgileri kendi cwshare.cfg dosyasında D: satırına eklemesi gerekir.
dosyalar kaydedildikten sonra programları kapatıp tekrar çalıştırın.
takıldığınız yerler için buradayız :)
saygılar.
tonyy hani yayınlamıycaktın :))) tüm yabancılar yürütecekler gene...
zaten yürütenler yürüttüler :)
muratolcer
30-12-2005, 22:32
burada kastedilen tüm şifreliler mi? biraz uğraştım. kurdum. ini dosyasında sadece public yazısı farklıydı. onun üzerine denileni yapıştırdım. gbox exe çalıştığında cursoru yanıp sönen boş bir dosya çıktı. sonra progdvbyi çalıştırdım. disecq ayarından hotbird ve turksatı ayırmak istedim(ben de 1.0 veya 2.0 seçeneği uygun) listede uydu ismi yoktu. o yüzden ayıramadım. tranponderlerimi kopyalamalıyım. sonra kanallara baktım sadece bazı şifreliler var(absat, spice gibi) sharingi henüz denemedim.
transponders ekleyip uydu belirleyip taratırsanız tüm kanalları bulabilrisiniz ben fazla yer kaplamasın diye birsürü fazlalık dosyayı iptal etmiştim.
güncel key yüklerseniz çözülen tüm şifreli kanalları izlersiniz.
buradaki asıl amaç gbox serverlerine bağlanıp sharing ile yayın izlemek.
saygılar.
Slm,
ustam birde su konuya deginebilirmisin?
Dreamboxta CS yöntemiyle ile seyrettiklerimi SS2 ilede ayni anda seyretmek istiyorum, bu durumda ayarlar nasil olmalidir acaba.
Kendim ugrastim ama isin icinden cikamadim bir türlü.
Yukaaridaki aciklamaya göre uygulamayi yaptim ve direk görüntü alabiliyorum, ama bu seferde Dreambox devre disi kaliyor.
Ikisi ayni anda nasil olur?
muratolcer
31-12-2005, 11:20
teşekkür ederim. ayrıca şunu da merak ediyorum. dynamic ip nasıl alabilirim. ve gbox serveri nerden bulabilirim(bunun için orginal kartı olan birini mi bulmam lazım ya da bu serverlar internet üzerinden public olan serverlar mı?). biraz uzağım galiba olaya.
teşekkür ederim. ayrıca şunu da merak ediyorum. dynamic ip nasıl alabilirim. ve gbox serveri nerden bulabilirim(bunun için orginal kartı olan birini mi bulmam lazım ya da bu serverlar internet üzerinden public olan serverlar mı?). biraz uzağım galiba olaya.
orj kartı olan herkes server olabilir.
www.dyndns.org www.no-ip.com v.s. gibi adreslerden alabilirsin
Slm,
ustam birde su konuya deginebilirmisin?
Dreamboxta CS yöntemiyle ile seyrettiklerimi SS2 ilede ayni anda seyretmek istiyorum, bu durumda ayarlar nasil olmalidir acaba.
Kendim ugrastim ama isin icinden cikamadim bir türlü.
Yukaaridaki aciklamaya göre uygulamayi yaptim ve direk görüntü alabiliyorum, ama bu seferde Dreambox devre disi kaliyor.
Ikisi ayni anda nasil olur?sen yerel ağda deniyorsun galiba. o zaman pc ye de dreamede yerel IP yazıcaksın.
Evet aslinda öyle ama kendime ait kartim yok yani disardan Dreame gelen kart bilgilerini ayni anda SS2 ile parelel kullanmak istiyordum.
Sadece dream i yada SS2 yi ayri ayri kullanirsam sorunsuz oluyor. Ama ikisini ayni anda beceremedim.
Bu arada router ile baglantilari kurudum.
Tamam bu islerden o kadar kadar anlamiyorum ama mantiken Dreramde kurulu ve su anda client konumunda lan Gbox ayni anda benim SS2 iye bilgileri gönderebilmesi icin Server rolünü üstlenmesi gerekmiyormu? öyleyse nasil olmali?
Kusura bakma biraz uzattim ama iki gündür kafayi siyirma hatlarina kadar geldim:blackeye
Hocam birde malum bu plugin hakkina fazla acik sohbet sakincali diyorlar eger öyleyse PM ilede görüsebiliriz :o
Evet aslinda öyle ama kendime ait kartim yok yani disardan Dreame gelen kart bilgilerini ayni anda SS2 ile parelel kullanmak istiyordum.
Sadece dream i yada SS2 yi ayri ayri kullanirsam sorunsuz oluyor. Ama ikisini ayni anda beceremedim.
Bu arada router ile baglantilari kurudum.
Tamam bu islerden o kadar kadar anlamiyorum ama mantiken Dreramde kurulu ve su anda client konumunda lan Gbox ayni anda benim SS2 iye bilgileri gönderebilmesi icin Server rolünü üstlenmesi gerekmiyormu? öyleyse nasil olmali?
Kusura bakma biraz uzattim ama iki gündür kafayi siyirma hatlarina kadar geldim:blackeye
Hocam birde malum bu plugin hakkina fazla acik sohbet sakincali diyorlar eger öyleyse PM ilede görüsebiliriz :o
dostum bir accountu aynı anda 2 sistemde kullanman mümkün değil.2 ayrı acoountun olursa bahsettiğin şekilde sorunsuz izleyebilirsin..
www.dyndns.org adresinden dinamic ip olayını halletim fakat gelgelelim adsl modem ayarı yapmam gerekiyor nasıl olacak bu iş modemin markası corecess (nat seçeneği var oradan mı acaba??)
www.dyndns.org adresinden dinamic ip olayını halletim fakat gelgelelim adsl modem ayarı yapmam gerekiyor nasıl olacak bu iş modemin markası corecess (nat seçeneği var oradan mı acaba??)
corecess markasını ilk sizden duydum.port açarken virtual server veya nat seçeneğinden açılır modemdeki ayarları biraz kurcalarsan yapabilirsin..kolay gelsin..
grafiker07
15-01-2006, 20:49
merhaba arkadaşlar bir sorum olacak
kendime ait kartim yok yani disardan Dreame gelen kart bilgilerini ayni anda SS2 ile parelel kullanmak istiyordum.yeral ağ içinde. bu mumkunmudur?mümkünse nasıl?
egeli arkadaşımızın yaşadığı sıkıntıyı bende yaşıyorum bunun bir çaresi varmıdır arkadaşlar.
saygılar...
merhaba arkadaşlar bir sorum olacak
kendime ait kartim yok yani disardan Dreame gelen kart bilgilerini ayni anda SS2 ile parelel kullanmak istiyordum.yeral ağ içinde. bu mumkunmudur?mümkünse nasıl?
egeli arkadaşımızın yaşadığı sıkıntıyı bende yaşıyorum bunun bir çaresi varmıdır arkadaşlar.
saygılar...
size ait bir account açıldı ise ya ss2 den ya da dreamden kullanıcaksınız 2sini aynı anda kullanamazsınız.
saygılar.
grafiker07
16-01-2006, 01:18
çok sağol hocam
saygılar
@tonytr
Hocam öncelikle böyle güzel paylaşım olan bir board sunduğunuz için teşekkür ederim.
benim sormak istediğim,ss2yi dreambox servera bağlamak için routera açacağımız portlarda hangi ip no olmalı.ss2 nin olduğu PC routerda 10.0.0.3 ip no ile bağlı.ama ss2 nin de bir ip nosu var 192.168.283.283 bu durumda winlirc i açtığımızda orda gözüken host yazılı yere hangi ip no girmemiz gerekli.
sanırım biraz sorularım karışık oldu ama acemilik işte kaç gündür uğraşıyoruz bbeceremedik bir türlü:eyebrow:
yardımlarınız için şimdiden çok sağolun
Saygılar memoxx
@memoxx kardeş evet sorun biraz karışşık olmuş dreamdeki kartını ev içinde paylaışm yapıp ss2 den izleyeceksen winlirc ile alakan ollmaz wincsc kullanıcaksın. daha detaylı sorarsan yardımcı olmaya çalışalım.
saygılar.
@memoxx kardeş evet sorun biraz karışşık olmuş dreamdeki kartını ev içinde paylaışm yapıp ss2 den izleyeceksen winlirc ile alakan ollmaz wincsc kullanıcaksın. daha detaylı sorarsan yardımcı olmaya çalışalım.
saygılar.
biraz daha açıklayıcı şekilde yazayım.paylaşımı veren başka bir yerdeki dream server ve gbox kullanıyor.ben ss2 ile paylaşım alacağım.yani aynı ev içinde değiliz.benim bu servere ss2 ile bağlanmam lazım.port ayarlarını bu yüzden sordum.birde winlirc deki ayarları izah edersen sevinirim.,
saygılar memoxx
1- kartını paylaşan arkadaşın internete çıktığı IP sini bileceksin.
2- senin kullanacağın IP de internete çıktığı IP adresi olacak yani 192.168 10.0.0.3 127.0.0.1 gibi yerel IP olmayacak. + uzun süreli kullanıcaksanız ve IP adresleriniz sabit değil ise dynamic IP adresi almanız gerekir www.dyndns.org gibi yerlerden.
3- port olayıda server hangi porttan veriyorsa o poru ayarlarınıza eklemeniz gerekir ayrıca server size birde şifre vermeli. sizin port açma olayınız yok portu server olan açar. client olanlar bağlanırlar herhangi bir port açmadan. gbox paylaşımda winlirc veya wincsc kullanılmaz zaten topik başlığında yazılı gboxlu progdvb kullanıcaksınız.
saygılar.
@tonytr
hocam öncelikle hızlı cevapların için çok teşekkürler
port konusunu anladım.ikinci olarak değişiklik yapacağımız gbox_cfg dosyasıyla ilgili bir sorum olacak
Z ve L satırlarının sonlarındaki 8025 ve 8018 aynımı kalacak yoksa serverin port numaralarımı yazılacak.
saygılar memoxx
L satırına kendi yerel ip nizi veya statik ip nizi yazabilirsiniz portlara dokunmayacaksınız.
Z satırına gene yerel IP veya dynamic IP yi yazıp server için olan portu yazıcaksınız
@tonytr
hocam hızlı yardımların için çok sağol
saygılar memoxx
grafiker07
19-01-2006, 14:49
tonytr hocam skystar2 de paylaşımlı kart tan izliyorum.progdvb yi çalıştırıyorum ilk açılıştı kanal açılıyor kanal değiştirince bekliyorum açılmıyor kanallar.neden olabilir?
@grafiker07 kardeş gboxlu progdvb den mi bahsediyorsun?
gboxluprogdvb ise önce gboxu çalıştırıp sonra progdvb yi çalıştır gbox penceresinde zaten key geliyorsa görürsün.
saygılar.
grafiker07
19-01-2006, 15:44
evet gbox lu progdvb den bahsediyorum. gbox exe yi çalıştırıyorum sonra progdvb yi çalıştırıyorum ilk kanalda sorun olmuyor açıyor ama başka bi kanala gectiğimde görüntü gelmiyor.programı kapatıp açıyorum tekrar gbox exe yi açıyorum progdvdb yi çalıştırıyorum açılıyor kanal değişikliğinde gene aynı olay oluyor göstermiyor
gbox taki loglara bak öle bi sorun olmaması lazım.
grafiker07
20-01-2006, 02:56
hocam ilk gboxlu progdvb yi çalıştırdığımda loglar geliyor kanal değiştirdiğimde bazen açıyor bazen açmıyor loglar gelmiyor.bir sorum daha olacak.
bu gbox dosyasını normal kullandığım progdvb nin içine nasıl dahil ederim hocam böyle bir imkanımız varmı?yani hazır gbox lu progdvb yi kullanmayıpta progdvb 7.5 e dahil edebilirmiyim gbox dosyasını?
saygılar...
her progdvb de çalışsa idi hazır gboxlu progdvb yi yayınlamazdık zaten direk gbox dosyasını ve progdvb gbox pluginini verirdik olurdu. diğer progdvblerle çalışmadığından dolayı bunu komple kullanman gerekiyor.
ilk açılışta log gelip daha sonra log gelmiyorsa sisteminde bir sorun vardır. tüm progdvbleri kaldırıp bunu tekrardan kurup deneyin.
saygılar.
grafiker07
20-01-2006, 13:10
cevaplar için teşekkurler tonytr.
bu bahsedilen serverlara nasıl bağlanıyoruz..
benim ss2 kartım var sadece..
:p
bahsedilen server (cardsharing yapan) bilgisine sahip değilseniz bağlanamıyorsunuz. forumumuzda ve www.**************** de beleş server adresleri veriliyor. gerçi henüz gbox restlamadık ama diğer protokollerden örnekler var.
saygılar.
:p
gokhanayan
13-03-2006, 00:05
Tony hocam valla hızır gibisin herkesin derdine yetişmişsin.
Bende hem dreambox hem ss2 var. Bi arkadaş dreme gbox kurdu bana kurdurmadı sır diye. Ben bunu sizin verdiğiniz gboxlu progdvb ye nasıl monte ederim. Çok acemiyim. Ona göre anlatırsanız anlarım. Şimdiden verceğin cevap için çok teşekkür ederim.
yerel ağda kendi dreamboxunux ile kendi ss2 niz arasında yapıcaksanız cwshare.cfg dosyalarınızı editleyerek ikisi arasında bağ kurmanız yeterli.
örnek olarak:
dreamboxtaki cwshare.cfg ye:
M: { 192.168.1.5 { 12345678 }}
D: { 192.168.1.3 { 7777 7777 { 11223344 { 5 5 }}}}
pc nicdeki cwshare.cfg ye de
M: { 192.168.1.3 { 11223344 }}
D: { 192.168.1.5 { 7777 7777 { 12345678 { 5 5 }}}}
yazıp gbox ları resetlemeniz yeterli olacaktır. burada 192.168.1.5 dreambox için local IP 192.168.1.3 pc ninizi local IP si diye düşünülmüştür siz kendi dreamboxunuzun ve PC nizin local IP lerini kullanacaksınız.
saygılar.
gokhanayan
13-03-2006, 05:28
saol hocam çok makbule geçti denicem.
gokhanayan
13-03-2006, 05:34
Usta ben olayı bi daha anlatayım. Ben başka bi serverden gbox yayını alıyorum. Bunun için dreamboxa yayın gitsin diye port filan açtım. Ama ben o başka serverden gelen gbox paylaşımı dreamboxtan değilde ss2 den izlemek istiyorum. Dreamboxtaki gbox paylaşımı çok iyi işliyor. Dreamdeki hangi dosyalara bakıp gboxlu ss2 nin içine monte etmem gerek. Yani arkadaş ss2 için bilmiyormuş. Ben gelen gbox paylaşımını dreamde değil ss2 de izlemek istiyom. Bunun için anlatırsanız çok sevinirim.
dreamboxtan izlemiyecekseniz. dreamboxtaki cwshare.cfg yi ss2 ye atın gbox.cfg içindeki ayarlarıda pc nize göre ayarlayın yayını alamamanız için başkaca bir engel kalmaz.
saygılar.
şu transporder ları da koysaydın be tonytr hocamm. Çalışmıyor progdvb...biraz da acemi olursa insan....
2- C:\ProgDVB-Gbox-Public\gbox klasörü içindeki gbox.exe çalıştırın.
3- progdvb yi çalıştırın.
fazla yer kaplamasın diye transpondersleri çıkarmıştım ama herhangi bir progdvb içinden alabilirsiniz hepsini.
saygılar.
teşekkürler tonytr hocam..
softbal10
27-03-2006, 14:36
usta denedim ama tabi bende başka progdvb kurulu onun için sorun oluyor saygılar bakalım silip deneyelim paylaşım için sağol
bend eyapamadım kardesler logları görmuyor zaten verilen burda sölenenlerden çok fazla sorun olmas burdada verebilirim
detay yazınki yardımcı olalım
kardes ilk sayfada yazılanların hepsini uyguladım . eklentilerden dvbcore wrapper e tıklıyorum orda plugın çıkyor içind ede filtreler ama ustteki plugine tıklayıp log lara baktığımd ahiç bişe yoktu bağlantı olup olmadığını nasıl öğrenirim
bağlantı olup olmadığını gbox.exe yi çalıştırdığınızda çıkan dos penceresinden görebilirsiniz.
share aldığınız yerin port ve ip si aktifmi aktif ise gbox ping çeker hello diyerek bu hello cevabına serverden cevap geliyormu?
gbox ping diye bir şey görmedim kardes o zaman kurul mamışmı
progdvb altında gbox klasörü içindeki gbox.exe yi progdvb yi açmadan önce çalıştırıyorsunuzdur umarım.
this plugins is compatible for gbox server 2.62 and nagra 2 formD+ (astra 19.2) ??
i dont run it....
bye and thanks
where is gbox server 2.62 i dont know this version. latest gbox 2.4 and this plugin compatible all gbox server
Vallahi I cant work this thing. I m not using the actual progdvb that came with the attachment. But Im trying to install gbox in my present progdvb by.
copying gbox folder to c:/ProgDVB then copying the plugins into C:/ProgDVB/plugins and Changing the dvbsatgboxs.ini into GBoxPath=C:\ProgDVB\gbox. But my progDVB freezes, I think the problem lies in the dvbsatgboxs.dll because when i remove that progdvb starts ok. PLease Please help
What do you think of the new gbox plugin for progdvb thats i out. I cant get that wrking either because i dont know how to configure it.
Lutfen yardim etim bunu calistiryim cok tesekur ederim onceden
arkadaslar usb modem ileport açmakmı lazım gbox bağlantısı yaparken port ayarı usb modemde nasıl yapacaz
usb modemlerde port ayarı olmaz. denemedim ama usb modemlerde gbox un çalışmadığı da söyleniyor.
my progDVB freezes and close de conection what happen ??
byee and thanks
not using any plugins with this gbox+progdvb.
Baglanti var hersey ok ama sadece TPS aciyorum cardsaringle. conax knalarida gbox.exe da kodlarin sonunda SINGITURE BAD diyor neden bu olabilir
Serverin herturlu karti var ama sadece tps aciyorum
hicbir emu yoktor sadece hazir progdvble gbox
Neden olabilir
gbox klasörü içinde key dosyaları da var siz herhalde o key dosyasından açıyorsunuz sharing ile değil. sharinge bağlandığınızda karşı servera Hello---> diye soru sorup DW değeri istemesi gerekir ve karşı serverinde size cevap vermesi gerekir ki bunların hepsini dos penceresinden görebilirsiniz.
saygılar.
Ama tps sadece dos penceresi acildi zaman oluyur. Bu orda Soruyu servere soruyor hemde SIGNITURE OK diyor sonra ailiyor
Ama baska kanalari SIGNITURE BAD diyor. cok kucuk bir problem ama nerde oldunu bulamiyorum.
zaten dos penceresi kapalı olursa başka servera bağlanmaz
eğer servera bağlanırsa zaten pencerede ECM send to server diye messaj çıkar ve serverda bu kart varsa serverden de DW keyleri gelir ve kanal açılır.
Galiba probelm burda gbox_cfg dosyasinda
Z: { 01 11 } PENIM IP ADRESS ACILANPORT
O: { 03 } Benim IP address
L: { 00 } Benim IP Adrres 8018
IP ADDRES dyndns aldim address dir yoksa baska olacakmi
{ 01 11 }
{ 03 }
{ 00 } Bunlari anlatirabilirmisin 00 00 zmana oldunca gbox hic calismiyor.
Cok iyi bi serere da katildim ama by gboxulu progdvb olmuyor. benim icim kucuk birsey dogru degil ama bulamiyorum
Progdvb gboxla konusa biliyor ama hicbirsey acilmiyor simdi. Bunu alnamadim
vallah remote assistant da seni davet etmeye hazir tony.Nede olmadini alnamiyorum hic
ordaki IP adres local IP adresinde olabilir dyndns adresinde olabilir. senin sorunun cwshare.cfg dosyandadır. chatte karşılaşabilirsek radminle bakarız.
saygılar.
Excuse,this my first post... I have installed ProgDVB-Gbox-public.This version 4.26.4 it has many bugs and then I am me in difficulty to shape him.. a guide exists in English? Thanks in advance !!!!!!!
tony kardes bide mytheatrede nasilolcak onuda bi zahmet anlatirmisin.
ozzymanborn
13-05-2006, 01:36
Ben Progdvbyi kullanmayı çok sevmiyorum çünkü normal bir cpu seviyesinde bilgisayar açıldığında bile 512ramden 400'ü boşken Pentium 4 3.0'lık iki CPU'm olmasına rağmen şifresiz kanallarda pluginsiz bile görüntü atlaması yapıyor. Bi yerde altdvb'nin ise fanatiği oldum son zamanlarda özellikle sharingde. altdvb için gbox plugini var diye duydum ama pluginin linki olmadığı için alamadım. Siz biliyor musunuz?
Bu arada Gbox serverları en çok araplarda var ama onlar da para istemiyorlar ama bazı P2P'ler gibi paylaşmıyanı almıyorlar. Kart olsa paylaşırım da kart yok. kart girişi bile yok (skystar2)
Bu arada GBox'un çok güvensiz olduğunu duydum doğru mu çünkü kendi bilgisayarınızı ip'nizi karşı tarafa paylaşımcı da olsanız server yapıyorsunuz. Diğer sistemlerde server olma yok. Hatta hatta sanırım bir üye kardeş forum (****************) 'de bazı kişiler bilgisayarları hacklemek için gbox kuruyolar die bi mesaj atmıştı.
@ozzymanborn forumu yeterince takip etmiyon demekki :)
aşağıdaki plugin tüm progdvb ve altdvb sürümlerinde çalışır gbox plugini:
http://www.skystar.org/comment.php?dlid=1007&ENGINEsessID=c0cca1091d3ee4004e11db425e25c509
gbox protokol güvensiz bir olay olsa başkasının pc sini hacklemek için gbox server kuran kişi de bu tehlike altında olmazmıy dı acaba :)
gbox ta güvensiz olan şey kendinize dyndns adresi aldıktan sonra ayarları kendinizin yapmasını istemeyen dolandırıcılar tarafından olabilir sizden pc nize yada dreamboxunuza erişim için portlarınızı açtırıp içeri dalıp herşeyi yapabilirler. bu sebeple güvenmediğiniz kişilere bu tür bilgilerinizi vermeyin. diğer gbox server ve client için açılan portlar sadece ECM gönderimi alımı DW önderimi alımı ve forward içindir size bir zararı olmaz.
saygılar.
Vodk@Orange
13-05-2006, 10:54
. altdvb için gbox plugini var diye duydum ama pluginin linki olmadığı için alamadım. Siz biliyor musunuz?
Bu arada Gbox serverları en çok araplarda var ama onlar da para istemiyorlar ama bazı P2P'ler gibi paylaşmıyanı almıyorlar. Kart olsa paylaşırım da kart yok. kart girişi bile yok (skystar2)
evet cogunlukla araplar da var kartlar
ben bir gruba girdim sansıma kart falan ısteyen olmadı .promosyon olma ıhtımalı var tabı. motorlu canağım oldugu ıcın bır cok uydudan bırcok paketı ızleyebılıorum.şu ana kadar bi sıkıntı yasamadım cok keyıflı bır iş valla.
ozzymanborn
13-05-2006, 14:04
Dosyayı daha önce Progdvb dizininden altdvb dizinine aktarmıştım. Sharemaxın içinde de görmüştüm sonradan ordan da kopyalamayı denedim. Bir kerede tümüyle kendisini plugins>AV0 dizinine aktardım. Altdvbde cygwin1.dll bulunamadı hatası veriyor cygwin1.dll altdizinde varolmasına rağmen. cygwin1'i System32'ye kopyaladığım zamansa altdvb loading pluginste takılıyor. Ben de o yüzden Progdvb sürümünün altdvbde işlemediği kanısına varmıştım. Yoksa foruma bakmadığımdan değil.
@ozguur ben de grublara girmeye çalışıyorum ama forumlarında ingilizce yok arapça ve farsça bilsem anlaşıcaaz da iki foruma girdim aradığımın arapça yazılışını da öğrendim ama bulamıyorum ki.
cygwin1.dll dosyası gbox.exe ile alakalı altvbdeki gbox plugini ile alakası yok.
siz http://www.dvbsat.org/forum/showthread.php?t=9976 burdaki komple progdvb + gbox plugin + gbox2.2windows indirin. altvb için üstte verdiğim sadece dll dvbsatgbox.dll dosyasını kullanın. gbox.exe yi progdvb içindende çalıştırsanız plugin onu yakalar merak etmeyin.
saygılar.
Vodk@Orange
15-05-2006, 00:35
tonytr usta gbox da ki donmalara bir cozum varmı ,donmaların sebebi asırı yuklenmemıdır?( asırı yuklenıp - su error- verınce I: ve X: degerlerıni 5 ıla 10 puan dusurdum ama hala su error vermeye devam edıyor. yardımcı olursan sevinirim :) saygılar
biraz daha düşürmen lazım kart alım deriniği i dir x i düşürmen farketmez... tony hocam sen 2048 kart destekli bi dosya vermişsin onu nasıl kullancaz ben 500 kart kı geçer geçmez su err weriyo deli oluyorum ya o konu hakkında bi çözüm arsa çok makbule geçicek saol kardeş
Vodk@Orange
15-05-2006, 11:07
biraz daha düşürmen lazım kart alım deriniği i dir x i düşürmen farketmez... tony hocam sen 2048 kart destekli bi dosya vermişsin onu nasıl kullancaz ben 500 kart kı geçer geçmez su err weriyo deli oluyorum ya o konu hakkında bi çözüm arsa çok makbule geçicek saol kardeş
kardes dusurdum zaten 10 da suan bırazdaha dusse 0 olcak :) evet bende merak ettım 2048 kart ?
2048 kart destekleyen gbox binary dosyası dreambox için, ben dreamboxta deneyemiyorum maalesef gbox servere bağlanma imkanı olan ve dreamboxu olan birileri ve serverde de kart sayısı fazla olan biri test edip sonucu yazabilir :)
donma olayını da her kanalda mı yapıyor yoksa belirli yayıncıların kanallarında yapıp diğerlerinde yapmıyor mu? bu şekilde ise yayıncı kartı sayısı az olan bi yayını izlemeye çalışan büyük bir çoğunluk vardır donma normaldir. :)
yok tüm kanallarada bu böle ise o zaman ya serverde bi dandiklik ya da internette ki dns köprüleri arasında kopukluk olabilir size verilen account alt seviyedir üst seviyeler girdimi sizi donduruyorlardır v.s. yazacak bir sürü şey var hangi birini yaziim. siz kendi aranızda server kurup deneyin fazla kişi olmadan 5-10 kişi o zaman donma olacak mı test edin.
saygılar.
Vodk@Orange
15-05-2006, 15:48
cevabın ıcın tessekkurler tony usta. bende her kanalda donma yok en son pazar gunu bıraz sık donma yaptı o da normal pazar gunu herkes tv basında .ben paylasıma kartsız dahıl oldum benım gıbı dahıl olan cok az bıldıgım kadarıyla.account seviyesi hakkında bır bılgım yok .malesef dream bendede yok .ama herseye ragmen guzel bı olay bu gbox
Kardeş benim i= 3 elimde okdr çok kart warki i yi 3 yapınca 700 kart oluyo 4 yaparsam eğer 1200 lere wuruyo su err die hata weriyo dreamboxım yok. bu gbox windows programında oluyo onada 2048 kart desteklicek bi dosya yokmu yaw aç gözlülüğümden değil i yi 6 fln yapabilirsem benden alınan kartta fazla olucak arkadaşlarıda düşünüyorum... i ye 10 benim için çok fazla bir değer zaten...
Vodk@Orange
16-05-2006, 10:55
Kardeş benim i= 3 elimde okdr çok kart warki i yi 3 yapınca 700 kart oluyo 4 yaparsam eğer 1200 lere wuruyo su err die hata weriyo dreamboxım yok. bu gbox windows programında oluyo onada 2048 kart desteklicek bi dosya yokmu yaw aç gözlülüğümden değil i yi 6 fln yapabilirsem benden alınan kartta fazla olucak arkadaşlarıda düşünüyorum... i ye 10 benim için çok fazla bir değer zaten...
selam @buryer bende merak ettım cok kart detekleyen dosya varmıdır diye.insallah vardır sendeki i degerinin 3 oldugunu bılmordum bende hala 10 da duruyo indireyim bende :)
ozzymanborn
16-05-2006, 15:23
@ozguur bu arada şu senin üye olduğun g-box serverına üyelik için forumdaşlarına destek olur musun?
Vodk@Orange
16-05-2006, 16:22
@ozguur bu arada şu senin üye olduğun g-box serverına üyelik için forumdaşlarına destek olur musun?
slm @ozzymanborn . bendeki durum forumumuzda verdıgımız free sharıngler gıbı bı olay deıl ole olsa coktan verırdım herkese:) yanı paylasımı dagıtma hakkı verılmedı bana . ole bı guzellık olursa tabıkı paylasırız
turkoglu_tuning
22-05-2006, 11:44
Teşekkürler...
hocam guzel acıklama cok sagol...
turkteam
20-06-2006, 03:53
sagolasin kardes ellerine saglik
2048 lik gbox 2.03 dreambox ta hemen hemen problemsiz çalışıyor.en azından gbox patlatma riski az.normalde aynı ayarlarla dreambox ta (2.1b ile) 1000 civarı kart alırken bu ss2 de aynı ayarlarla 750 civarına düşüyor.2048 ligi burada verileni ss2 de denedim fakat çalıştıramadım.galiba uyumlu degil.
ss2 de bana kaç kart geldiğini veya serverde ne kadar kart olduğunu gösteren program varmı varsa bu konudada yardımcı olabilirmisin tony hocam?
ss2 de bana kaç kart geldiğini veya serverde ne kadar kart olduğunu gösteren program varmı varsa bu konudada yardımcı olabilirmisin tony hocam?
var geçen gün ekledim dosyayı skystara
http://www.skystar.org/redirect.php?dlid=1106&ENGINEsessID=2d9b5b01542ac76f2bfc1b21e56a50a7
indir kur herşeyi gör ister pc ndekini ister dreamboxundakini :)
saygılar.
bu programı indirdim kurdum.bu program ayarlarını nasıl yapcam peki hiç bir şey anlamadım?
profilinden windows için localden ekliyon dreambox ya da uzak ağdaki dreambox için ftp den gerekli bilgileri girip kaydediyorsun. sonrada hangi profili görmek istiyosan ilgili butonlara basarak gerekli bilgileri alıyorsun.
yine de yapamazsan radmin kur aç yapalım :)
saygılar.
Number of Users = 1
Number of Cards = 478
Number of Providers = 51
ART (Arabesque) (13E) 10
AlbaniaSat (16E)/Canal+ NL (19E) (I2) 10
BHT Bosnia TV (13E) 7
BSkyB (28E) (NDS) 10
Canal+ Digitaal NL (19E) (S2) 20
Canal+ France (19E) (S2) 30
ChechLink (28E) (CW) 2
Conax (Thor 1W)-(DigiAlb 16E) 10
bağlandım yukardakiler ne demek oluyor biraz anlatırmısın :))
merhabalar gboxla ilgili verdiğiniz bilgielr için teşekkür ederim
bi sorum olcak acaba inca kart okuyuculu digital tv karti ile orjinal kartla host kurulabilirmi?
illa dreambox mu olmali
tşekkürler
merhabalar gboxla ilgili verdiğiniz bilgielr için teşekkür ederim
bi sorum olcak acaba inca kart okuyuculu digital tv karti ile orjinal kartla host kurulabilirmi?
illa dreambox mu olmali
tşekkürler
tabiki hayir bilgisayarada kurabilirsin.
gerekli plugin ve dosyalar forumda mevcut;)
gokhanayan
10-07-2006, 17:38
Slm. Arkadaşlar. Benim sorunum daha önceleri başka kişilerden gelen gbox yayınlarını ss2 de alabiliyordum. Gerçi ayarları veren kişiler yapnıştı ama şu an cwshare verilerini girince ve gbox açınca gbox kapanıyor. Forumu baya incelerdim. Tonytr herşeyi yazmış ioperm diye bişilerden bahsetmiş. Onlarıda indirip denedim ama muvaffak olamadım. Tony arkadaşım inan herşeyi denedim bi türlü beceremedim. Chatte karşılaşırsak demişsin. Msn de sanırım yada ayrı bi chat odasımı var inan bilmiyorum baya süredir sitenizi takip ediyorum hatta daha önceki dönemlerde paylaşımlarınızdada yer aldım. Eğer mümkünse saat kaç gibi online oluyorsanız birde benim bilgisayarı radminle denesek çok iyi olur. Tonytr şimdiden yardın edeceğine emin oldum için teşekkür ediyorum cevabını bekliyorum.
Vodk@Orange
10-07-2006, 20:51
Slm. Arkadaşlar. Benim sorunum daha önceleri başka kişilerden gelen gbox yayınlarını ss2 de alabiliyordum. Gerçi ayarları veren kişiler yapnıştı ama şu an cwshare verilerini girince ve gbox açınca gbox kapanıyor. Forumu baya incelerdim. Tonytr herşeyi yazmış ioperm diye bişilerden bahsetmiş. Onlarıda indirip denedim ama muvaffak olamadım. Tony arkadaşım inan herşeyi denedim bi türlü beceremedim. Chatte karşılaşırsak demişsin. Msn de sanırım yada ayrı bi chat odasımı var inan bilmiyorum baya süredir sitenizi takip ediyorum hatta daha önceki dönemlerde paylaşımlarınızdada yer aldım. Eğer mümkünse saat kaç gibi online oluyorsanız birde benim bilgisayarı radminle denesek çok iyi olur. Tonytr şimdiden yardın edeceğine emin oldum için teşekkür ediyorum cevabını bekliyorum.
bunuu ındır
http://rapidshare.de/files/25471956/2.01.rar.html
gbox klasorune at gbox88.exe yerıne gbox 2.01 le ac
gokhanayan
10-07-2006, 22:07
aynı sorun devam ediyor özgür yine atıyor. Değişen bişiolmadı malesef. Ama yardımcı olmaya çalıştın için çok teşekkürler.
Vodk@Orange
10-07-2006, 22:38
aynı sorun devam ediyor özgür yine atıyor. Değişen bişiolmadı malesef. Ama yardımcı olmaya çalıştın için çok teşekkürler.
kardes cwshare de aynı sıfrelı 2 kısı vardır bı kontrol et
kac kısı var lıstende
?
devilish
27-07-2006, 20:56
aynı problem bendede mevcut. DOS penceresi belli bir süre sonra kendiliğinden kapanıyor
problemi olan arkadaşlar gbox_cfg ve cwshare.cfg dosyalarınızın içeriklerini (belirli yerlerini sansürleyerek) ve gboxu kullandığınız pc nin local IP sini buraya aktarın yardımcı olmaya çalışalım.
chat dediğimiz olayda dvbsata ait IRC odalarıdır. en üstte linklerde chat diye bulunmakta.
http://www.dvbsat.org/forum/javachat.php ya da direk soldaki linke tıklayabilirsiniz günün büyük bir bölümü oradayız.
saygılar.
bir gbox üyelik almak istiyorum. yalnız ilgili kişi bana sabit ip almamı ve modemden port açmamı söyledi. Oysaki forumda client olanlar için port açma olayı olmadığı yazılmıştı. Sizce bu kişinin amacı paylaşım yapmak mı yoksa bana port açtırıp bilgisayara sızmakmıdır?
bir gbox üyelik almak istiyorum. yalnız ilgili kişi bana sabit ip almamı ve modemden port açmamı söyledi. Oysaki forumda client olanlar için port açma olayı olmadığı yazılmıştı. Sizce bu kişinin amacı paylaşım yapmak mı yoksa bana port açtırıp bilgisayara sızmakmıdır?
gboxta durum değişir, newcamdlerde port açmaya gerek yoktur. ama gboxta sabit bir dyndns gibi bir adres alman ve D line a eklediğin satırda bulunan sana ait olan portu modemden açman gerekir. bazıları 21 23 80 portlarıda aç diyor öle bir şeye gerek yok sadece gbox dw lerini alıcağınız portu açmanız yeterlidir.
saygılar.
güvenlik olarak hangisi daha güvenli gbox mu newcamdlermi
birde bizim üyeliklerimizde altdvb programında pip özelliği yayın seyrettiğimde iki yayında kesiliyor. acaba aynı anda farklı yayınlar seyrettiğim için mi kanalların dw değerleri farklı oluyor herhalde yoksa benden mi kaynaklanıyor.?
Vodk@Orange
12-08-2006, 16:07
herhangı bır guvenlık sorunu yasamazsın ben gbox ve newcamd kullanıorum hıc bır sorun yok zaten acılan portdan pc ne sızamazlar
her ikisi de güvenlik açısından sorun yaratmaz.
saygılar.
birde bizim üyeliklerimizde altdvb programında pip özelliği yayın seyrettiğimde iki yayında kesiliyor. acaba aynı anda farklı yayınlar seyrettiğim için mi kanalların dw değerleri farklı oluyor herhalde yoksa benden mi kaynaklanıyor.?
her kanalın DW değerleri farklı olduğu için 2 ayrı accounttan izlenmeye çalışıldığı zannedilip sistem DW değerini göndermeyi durduruyor. sebebi bundan.
saygılar.
darkblue-tr
14-08-2006, 06:50
Selam herkeze
Ben birşey öğrenmek istiyorum aslında buna benzer şeyler yazılmı okudum ama tam olarak benim sorunumu içermiyor ben dreamox la bir paylaşıma üyeyim sorunum yok fakat birde ss2 kartım var bunda aynı yayını izlemek için dreambox a gelen paylaşımı ben yeniden ss2 le paylaşmak istiyorum yani alıp sonra dream i server gibi kullanmak istiyorum bu mümkünmü mümkünse neler yapmalıyım biraz karışık oldu ama sabah oldu artık uyku bastırdı yardımcı olursanız sevinirim birde ben dream e gelen paylaşımı ss2 ye paylaştırınca bana paylaşım veren server bunu anlarmı.
size paylaşım veren server forwarded yetkisi vermemiştir (verilmiş olan levelden anlaşılır A5 verdiler ise ss2 ye de aktarabilirsiniz ki A5 verdilerse zaten sizi de server gibi gördükleri için verirler ama bunu verdiklerini zannetmiyorum). bu sebeble ss2 ye aktaramazsınız.
saygılar.
irc-police
01-09-2006, 01:19
arkadaşlar gbox paylaşım kullanıyorum NDS yayın yapan paketleri izleyemiyorum onun dışındakinler ok NDS yayın yapan paketler için napmam lazım progdvb kullanıyorum saygılar.......
nds dosyasını gbox klasörüne at.
irc-police
01-09-2006, 19:25
nds dosyasını gbox klasörüne at.
hocam gbox nds dosyasını nerden bulabilirim link verebilirmisiniz progdvb için saygılar...........
notepad ile boş bir dosya aç ve içine aşağıdakileri yapıştır
N: 00XXXXXX 0XXXXXX 9764A4059B51ED499C0F33F66003CCC9AB9F3E162608145383 2030EE97E2D6012B42A0A600C6B82C4EAE3800EADA8E616DC5 2B9C86EC1DFA870481C1A4010001 802E0D97BFBF3490EAC036BD165827ACCA524BBCDC9C8F4FC7 83C2F7A7442C520E1D274D0AE22C0A52674C0A0A743FF7169C 66A24171BF4727A053C560FA8B3BFEA655D7
kaydet de nds adı ile kaydet. dosyanın soyadı olmasın txt gibi sadece nds olarak kaydet ya da sonradan değiştir.
ve gbox klasörü içine at.
+ olarak aldığın accountlardaki levelin A lı olması gerek. yani 5 5 gibi level değil A5 A5 gibi level alman gerek.
saygılar.
yeni plugin ve programlar ile konu http://www.dvbsat.org/forum/showthread.php?t=16440 bu adresten devam etmektedir.
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.