Orijinalini görmek için tıklayınız : HD için donanımsal codec
Bir arkadaştan ATI x1300pro çipsetli ekran kartı alacağım (agp). Acaba bu ekran kartı HD yayınları donanımsal olarak çözebilirmi? Çözerse hangi codec kullanmam gerekir? Bu kart AVIVO destekli. AVIVO nun kendi codec'i varmış. Skystarda kullanılır mı bu codec?
Morumtrak
12-01-2008, 15:40
Arkadaşım HD yayınlarını izlemek için mutlaka iyi bir donanım gerekir.Mesela ekran kartın bir kere 512 MB olsun.Ram da 1024 olsun.Eh Monitor ise piksel bakımından uygunluğu olsun. Elindeki monitorlerde olabilir ama yayın kalitesini tam sağlamayabilir.Benim sana söyleyeceğim en önemli husus Kodek çakışmaları.Mesela Power 9c kodek yükledin diyelim K-Lite yi de arkasından yüklersen farklı kodek isteyen film geçişlerinde sorun yaşarsın. Mesela mpeg 2 filmi Powerdvd ile açarsın.HD kalitede mkv uzantılı bir filmi Bs Playerle açarsın. Powerdvd Power 9c kodeği kullanır. Bs Player HD kodeğini kullanır.Ancak sen Powerdvd ile HD kalitesindeki mkv uzantılı filmi açmaya çalışırsan bilgisayarın çakışmadan dolayı kitlenir.Yani bilgisayarında 2 farklı kodek olmamalı.
Benim anakartım da AGP. 256mb lık ekran kartı aldım maalesef call of duty 4 ü oynatmadı opengl hatası verdı.Yani ekran kartı eski anakartlara uygun olmayabiliyor.Buna bence dikkat ediniz.
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.