PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : PC yardımı ile çanağı nasıl ayarlıyacağım

tonytr
30-12-2005, 18:46
Forumda çok sık sorulan bir soru olduğu için böyle bir topic açtım.
PC yardımı ile çanağınızın yönünü ayarlamak için kullanabileceğiniz en gelişmiş program diyebilirim.
download adresi (http://satklub.uw.hu/modules/Downloads/ProgFinder2.zip).

programa adana ankara izmir ve istanbul eklenmiş. güzel bi program ses bile çıkarıyor.
anten uzakta değilse pc son ses açıp dinleyebilirsinizde.

test sonuçları:
valla bi kaç uyduyu buldum. (tabi benim sistem hareketli) o yüzden yukarı aşağı değil sadece sağa sola hareket ettirerek sinyal yakalanıyor. yakalandığında ister uyarı tonu ile ister konuşturarak sinyal seviyesinide söylüyor. yani çevredeki uydulara bakıp bu program ile uydu bulunabilir.

receiver gibi olmasını beklemek zaten hata. elinde hiçbir imkan olmayanlar için idare eder. tabi en kolay yol analog yayın olan uydu için analog receiver varsa analog ile bulmak, yoksa digital receiver ile bilinen frekans ile ama hiçbiri yoksa bununlada bulabilir. yalnız biraz uğraştırıcı işte.
aslında en kolay yol bi uyducu çağırmak en zahmetsiz o buluyo

not: desteklediği kartlar

hauppauge nexus-s
technisat skystar2.6b
visionplus 1020/1030
haouppauge nova-s

saygılar.

azmak
01-01-2006, 18:08
hocam elin kolun dert görmesin. evim son katta bilgisayarımın ses çıkışına uzun bir microfon kablosu hazırladım kablonun ucuna ise kulaklığımı taktım çevreden görenler helikopter pilotu sandılar inanın. herkeze lazım bence .tekrar teşekkurler.

for4um
11-01-2006, 22:14
eğer konuyla ilgili fazlaca bilgi ve ekipmanınız yoksa bence digital receiver yada tv kartıyla anten ayarlamaya kalkışmayın.(bu, binlerce çanak anten kurmuş bir teknisyen olarak nacizane bir öneridir.)

eozen81
12-01-2006, 11:49
Abi eline sağlık hiç yoktan iyidir, eminim benim gibi dvb-s i olup receiver i olan bir sürü arkadaşın ihtiyacı olacaktır malum bu çanak aletleri yerinde durmuyor :D

kahya54
24-01-2006, 14:47
sn .üstat ss-1 destekler mi

laco
29-01-2006, 17:39
teşekkürler ustam.....

cibiali
24-02-2006, 22:10
sag ol kardes

tonytr
24-02-2006, 23:26
sn .üstat ss-1 destekler mi
görmemişim bu mesajı :)

Destekler bende de ss1 var ve programı da bi ara kullanmıştım.

saygılar.

softbal10
25-02-2006, 01:07
tony usta pc yardımı ile ayarlamak baya zahmetli uyducu veya sinyal bulucu ile iş daha kolay
ayrıca wegburak_3081 kardeşimi af etmeni rica ediyorum belki haketti ama sen affet paylaşım bozulmasın