Orijinalini görmek için tıklayınız : VMware Pardus kurdum.Skystar ı nasıl tanıtırım?
arkadaşlar XP pro işletim sistemime sanal bilgisayar kullanmak için VMware kurup,onun içine de pardus kurdum ancak skystar2 tv kartımı tanıtamadım.tr.pardus.wiki.org sitesinden aşağıdaki tanıtma modellerini denedim ama,bu komutlar çalışmıyor.ne yapmam gerekir.
Tasma (pardus yapılandırma merkezi) kısmında ses ve çoklu ortam ayarları kısmında ki tv kartı seçeneklri arasında skystar
seçeneği yok..
DVB kartın tanıtılması
DVB kartınızın modüllerinin yüklenmesi için kartınızın markasına göre aşağıda ki komutları verin.
Skystar2.6
modprobe dvb-core
modprobe skystar2
modprobe stv0299
Aquarius6XX
07-02-2008, 17:08
Selamlar arkadaşım pardusta skystar kartını cafein denen programla çalıştırabilirsin zaten kendiside hazır olarak pardus ile kuruluyor saygılar
hocam dvb cihazı yani kartı tanıtamadığım için kafeine göörmüyor..dvb kısmı boş yanii
DreamVDR
13-03-2008, 13:07
arkadaşlar XP pro işletim sistemime sanal bilgisayar kullanmak için VMware kurup,onun içine de pardus kurdum ancak skystar2 tv kartımı tanıtamadım.tr.pardus.wiki.org sitesinden aşağıdaki tanıtma modellerini denedim ama,bu komutlar çalışmıyor.ne yapmam gerekir.
Tasma (pardus yapılandırma merkezi) kısmında ses ve çoklu ortam ayarları kısmında ki tv kartı seçeneklri arasında skystar
seçeneği yok..
DVB kartın tanıtılması
DVB kartınızın modüllerinin yüklenmesi için kartınızın markasına göre aşağıda ki komutları verin.
Skystar2.6
modprobe dvb-core
modprobe skystar2
modprobe stv0299
Sanal bilgisayar içinde hadware tanıtamazsın boşuna ugraşma.
üstad zaten bende vazgeçtim bu sevdadan...
çalışan cd den denedim ;ordada görüntü alıyorum türksat tan ancak ayarlama yapamadım..
DreamVDR
13-03-2008, 17:56
çalışan cd ilk deneme idi
eger vdrkumanda.iso dosyanız varsa ondada çalışan live cd gibi kullanabilirsiniz.
sistem açıldıktan sonra bir konsol açın
eğer root değilseniz root olun
sonrada dvb komutunu verin
izleyin :D
kumanda ilede ayarlarını yaparsın :D
safkan58
13-03-2008, 18:54
Sanal bilgisayar içinde hadware tanıtamazsın boşuna ugraşma.
Bu dediğinden eminmisin..?
DreamVDR
13-03-2008, 21:13
evet öyle birşey olsa ilk ben kullanırdım
safkan58
13-03-2008, 22:06
Haklısın ben microsoft virtual pc ile karıştırdım vmware eskidi.
Selam Arkadaslar,
Pardus te Skystar hd 2 karti ni nasil tanitabilirim,yoksa suan mümkün deyilmi Pardus ile.
zmızraklı
04-10-2008, 14:51
Valla ben windowsa wmare ile ubuntu kurdum. SS2 kartımla cccam paylaşım seyredebiliyorum. Sorduğunuz şey bu mu bilmiorum ama söyleyeyim dedim yine de.
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.