Orijinalini görmek için tıklayınız : Hotbird Problemi Lütfen Yardımcı Olurmusunuz
andromedaksk
08-02-2008, 21:47
Arkadaslar oncelikle yardım eden tüm arkadaslara simdiden tesekkurler... bende iki ayrı çanakta hotbird ve turksat var... televizyonda hotbird kanallarını seyredebilmeme ragmen bilgisayarıma kurdugum skystar 2 kartıyla yanlızca turksatı seyredebiliyorum.. hotbird kanallarına gelince lvl 60 civarında sinyal var ama quality sıfır prog dvb programını ve kartımı forumdaki konulardan bakarak kurdum.. ama hotbirdden yayın alamıyorum... bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir. simdiden ilgili arkadaslara tesekkurler
Bir konu çok önemli çiftli lnb mi var tekli mi eğer tekli ise tek reciever çalıştırır aynı anda ikisinide tek kabloya bağlarsan açtığında donma yaşanır ve birde lnb bozulur. sizdeki lnb nedir ?
andromedaksk
08-02-2008, 22:11
benim iki tane canagım ve bunların üzerine baglı birer tane lnb im var... bunlar tek kabloyla evdeki receivrea geliyor... bu receiverin arkasındaki lnb out cıkısındanda bilgisayara bagladım... bu sekilde lvl %70 - 80 oranında turksattan yayın alıyorum... hotbirdden ise %60 oranında sinyal alabilmeme ragmen quality hep sıfır... umarım anlatabilmisimdir bu konularda henuz cok cahilim
bu çıkıştan görüntü alırsınız ama donmalar olması ve görüntü düşmesi normal isizn yapmanız gereken çiftli lnb almak ve o şekilde izlemektir yada bu şekilde devam etmek tavsiyem çiftli lnb alın sorun kalmaz iki ayrı kablo iner.
ayhankiy
09-02-2008, 00:40
@a.m.g. üstatın dediklerimi yaparsanız problem yok
Ama sizin sorunuzun sebebi bence recevier ile ilgili
Eğer recevier de izlediğiniz kanal türksatta bi kanalsa tv kartınızla sadece türksatı izleyebilirsiniz
ve Hotbird izlemek isitiyorsanız recevierden hotbird den bi kanal açmanız gerek
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.