Orijinalini görmek için tıklayınız : PC SS2 KARTIMI GÖRMÜYOR?yardım
subay_61
25-02-2008, 00:15
Selam arkadaşlar,aranızda yeniyim.ss2 tv kartı aldım ilk kurulumda gayet sorun yaşamadım,progdvb 7.7.3 kurdum.daha sonra pc ye format attım orijinal cd den driveri kurdum,herşey tamam.xp için güncellemelerde tamam. progdvb 7.7.3 programını kurduğum zaman kartı tanıtma aşamasında "Sky2PCAVSrc.ax"pc nizde yüklü olmadığından aygıt başalatılamadı hatası verir" diye uyarı verdi ve kartın ID si okunamadı diye bir uyarı verdi.Pc sistemi yeniden kurdum gene denedim aynı arızayı verdi sistemi 3 kez kurdum yine aynı arızayı verdi.tv kartını alalı 1 ay oldu.:((Tv kartımda arızamı var?sorun nedir anlamadım yardımcı olursanız sevinirm.
saygılarımla
HUNTERKERİM
25-02-2008, 00:56
dostum orjıınal programı çöalışyormu denedınmıeger çalışıyorsa pro dvb den twınhan bda drıverları seç kartın başlatılacaktır.eger orjınal programı çalışlmıyorsa ss 2nın o zaman kartı pc den çıkar format at ama bu konuda daha bılır kışılerden yardım almayı bekle bence derım ben bıraz acemıyım bu konuda....
Sizden öncelikle elinizdeki powerinstall ı kaldırmanızı ve progdvb nin orjinal sitesinden yada sitemizdeki son sürümünü indirmeniz.Powerinstall da bu tür sorunlar yaşıyoruz. kurulum içinde alt tarafta progdvb kurulum kısmı var buraya girin ve buradan bakabilirsiniz kolay gelsin
dostum orjıınal programı çöalışyormu denedınmıeger çalışıyorsa pro dvb den twınhan bda drıverları seç kartın başlatılacaktır.eger orjınal programı çalışlmıyorsa ss 2nın o zaman kartı pc den çıkar format at ama bu konuda daha bılır kışılerden yardım almayı bekle bence derım ben bıraz acemıyım bu konuda....
"Biliyorsan konuş.Feyz alsınlar,
Bilmiyorsan sus! ....... sansınlar."
Soruyu açan skystar2 den söz ediyor.Siz Twinhan BDA driver diyorsunuz.
Yardım edeceğim derken daha da mağdur edeceksiniz.
Neyse..
Mod arkadaşımız biraz toparlamış.
-Öneri:(Hala olmadıysa)
Yalnız driver kurmak yetmez.Aygıt yöneticisi/Donanım listesinde kartının driveri kurulmuş gözüküyorsa (ağ bağdaştırıcıları altında) budriver klasöründen bir de instal ile software programı kurulacak.Sonrası tanınma sorunu ortadan kalkar.Ancak driver bile yüklemeden kartını windows hiç görmüyorsa (daha önce çalışıyor dediğine göre bu sorun olmamalı) kasayı açıp kartın slotunda
gevşeme/oynama olup olmadığını kontrol et.İyi yerleştirilmemiş bir TV kartı da
bu sorunlara yol açar.
Sevgilerimle...
softbal10
25-02-2008, 10:03
Sayın üyemiz:
1.si
http://www.dvbsat.org/forum/showthread.php?t=44668&highlight=Sky2PCAVSrc.ax buraya bakınız.
2.si
Bu sorunun temel kaynağı çoğu zaman Sky2PCAVSrc.ax de yatıyor.ProgDVB karta ulaşmak için bu filtreyi kullanmak zorunda.Bu filtre register olduğundan ProgDVB regedit i okuyup filtreye yöneliyor.Bazen progdvb bu filtreyi yükleyemeyip aygıt başlatılamadı hatası veriyor.Böyle durumda sistemi yeniden başlatıp deneyin.Yine aynı hatayı verirse eğer driver ve filtre PowerInstall tarafından yülendi (internet bağlı olacak kurulum sırasında)ise PowerInstall unistall i açıp sadece technisat bölümünde Sky2PCAVSrc.ax unregister ve tekrar register i seçip sil e tıklayın.Bu şekilde bu filtre unegister yapılıp ardından tekrar register yapılır.Bu şekilde progdvb de deneyin.Technisatın paketinden setup4pc programın yüklemiş iseniz Sky2PCAVSrc.ax filtresi Program Files > TechniSat DVB > bin klasörü altındadır.Burda bu filtreyi unregister yapıp yanındaki skydll.dll, Sky2PCUI.dll, libbz2.dll yle birlikde sistem32 altına taşıyıp orda register yaparsanız yine problem gidebilir.Yine farklı yöntem de ProgramFiles altında olan codec leri farklı yere almanız dır.Örneğin nero, powerdvd, ace codec, windvd gibi paketler onlarca codeği program files altında register yaparlar.Bu durum Program files altındaki Sky2PCAVSrc.ax ile ProgDVB arasındaki köprüyü bazen bozuyor.
3.sü
Ben ProgDVB PowerInstall 7.7.2 'i öneriyorum.İndir (http://www.dvbsat.org/forum/showthread.php?t=31960&highlight=powerinstall)
HUNTERKERİM
25-02-2008, 16:49
bılgısayar format atacam ss2 ı çıkartayımmı yoksa içindeykenmı format atayım.duydum kadarıyla içindeyken atınca format kılıtlenıormuş ss2 bende ss2 hd var
Bu kilitlenme olayı bir şehir efsanesi herhalde.
Ben kart kasada iken onlarca format attım,xp ya da vistada hiçbir sorun çıkmadı.
Gereksiz ve sıkıntılı bir sök tak durumuna gerekyok.Üstelik her sök/tak işleminde donanımlarınız zarar görebilir.
Sevgilerimle...
softbal10
25-02-2008, 18:00
Onlarca kez tartışıldı başına gelenler var ama eski modellerde yeni modellerde zaten sorun yok.
formatla ss2 kartın kasaya takılı olması arasında hiç bir ilişki olamaz..sevgiler..
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.