PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SKY STAR 2 2.6 İLE 2.8 ARASINDAKİ FARK

ertugrulgazi
05-03-2008, 17:32
arkadaşlar bu iki sky star 2 2,6 ile 2,8 arasındaki fark nelerdir.

softbal10
05-03-2008, 18:10
Skystar 2.6 nın özellikleri:
Software Version 2.6.0 D

* DİJİTAL UYDU, TV ve Radyo Alıcısı ''DVB-S''
* Chipset : B2C2 chipset
* Hızlı data alımı (internet vb.), maximum 90 Mbps
* Eş zamanlı görüntü kaydı fonksiyonu (PVR)
* Hızlı program kaydı ve listesi
* Tak & Çalıştır Özelliği
* Giriş Frekans Aralığı 950 MHz - 2.150 MHz
* Sembol hızı 2-45 MS/saniye., SCPC ve MCPC
* İşletim Sistemi WIN 98, SE, ME, 2000, XP
* Demodulation: QPSK
* Viterbi oranları: 1/2, 2/3, 3/4, 5/6, 7/8, otomatik
* LNB kontrol: 14/18 Volt polorizasyon switch'i 22 kHz ve DiSEqC 1.0
* Uyumlu Yazılılımlar : ProgDVB, DVB Viewer,
EzDVB, SkyWiew,SkyNet,Yankse, Softcam,
SymCI v1.72, ConaxDLL, MD Logger,
CW Cam Emu, Snitch v2 beta3 ve diğerleri
resimde görüldüğü temiz ve sorunsuzdur

Skystar 2.8 in özellikleri:
Desteklediği TV Sistemleri : Dijital TV ve Radyo Yayınlarını alır.
Radyo Desteği : Dijital Radio
Video Capture : Kayıt seçeneği sunar. (PVR) MPEG2
TV Tune Kanalları : Channel,Transponder,Satellite Auto Scan
Boyutlar : Desteklediği İşletim Sistemleri : WIN 98 SE, ME, 2000, XP, Vista
Uydu üzerindeki Dijital Data Servislerini alır. DVD kalitesinde kayıt
Piyasadaki ençok yazılım desteği sunan TV kartı
SkyStar2 TV/PVR Uydu üzerinden standart DVB yayınlarını ve ayrıca yine uydu üzerinden yayınlanan dataları alabilmek amacıyla en üstün şekilde Alman TECHNISAT firması tarafından dizayn ve imal edilmiştir.
Uydu üzerinden yapılan data yayımları yüksek hızlarda internet bağlantıları sağlamaktadır. Ayrıca SkyStar2 ürünümüz uydu üzerinde bulunan ve DVB Standartlarında yayın yapan tüm dijital TV ve Radyo yayınlarını PC nize taşıyacaktır
TechniSat, dijital PCI kartı olan SkyStar2 TV/PVR ile aynı zamanda size Video Kayıt çözümleride sunmaktadır. Uydu üzerinden aldığınız TV ve Radyo kanallarını kayıt edebileceğiniz gibi kişisel istek ve kullanımıza bağlı olarak canlı bir yayını durdurup daha sonra kaldığınız yerden izlemeye devam edebilirsiniz. (timer fonksiyonu ile)
Uydu üzerinden gönderilen EPG datalarınıda alarak size sunar ve bunları istediğiniz bir programa göre ayarladığınızda programınız başladığında sizi doğrudan o kanala yönlendirir.
Uydu üzerindeki Dijital Data Servislerini alır.
90 Mbps üzeri Data akışı
Dijital TV ve Radyo Yayınlarını alır.
Kayıt seçeneği sunar. (PVR)
Yeniden düzenlenebilir program listesi.
Video text
Plug & Play
Giriş Frekans Aralığı 950 MHz - 2.150 MHz
Symbol rate 2-45 MS/sec., SCPC ve MCPC
İşletim Sistemi: WIN 98 SE, ME, 2000, XP, 2003
%100 Alman malıdır.
Tuner girişi: F-connector
Giriş impedance: 75 Ohm
Demodulation: QPSK
Viterbi oranları: 1/2, 2/3, 3/4, 5/6, 7/8, otomatik
LNC kontrol: 14/18 Volt (Pol. switch için)
22 kHz ve DiSEqC 1.0 (switch frekans aralığı için)
İçersinden çıkan en yeni software ile taktığınız çanak antenin sinyal kalitesini ve gücünü size ses çıkartarak bildirir.

w0w
05-03-2008, 22:51
2.8
http://www.saba-trading.com/shopping/Img/ss2_28a.jpg

2.6
http://img126.imageshack.us/img126/4985/dsc00156vt1.jpg

Ladacı
05-03-2008, 23:54
Sevgili @Hasanok_86;
İkinci mesajda verdiğiniz özelliklerin birbirinden farkı nedir?
Yazınızda versiyon noların yerini değiştirseniz ne fark eder?
V2.8 in altına daha uzun özellik yazmak 2.6 da bu özellikler yok
anlamına mı geliyor?!
V2.6 denenmiş ve özelliklerini kanıtlamıştır.
V2.8 deneyenlerden ilginç şikayetler gelmektedir.
(Özellikle sürücü kurulumu ve kanal tarama sorunları..)
2.8 in kullanıcıları artmadıkça farklar henüz (varsa) anlaşılacak düzeye
gelmeyecek sanırım.
Örneğin:Harcadıkları güç farklı mı?/kartın ısınma düzeyleri aynı mı?/dikkatsiz kullanıcılar için kısadevre koruması?
düşük SR lerde tarama özellikleri?/xp ve vista için farklı sürücü denemelerine uygunluk?/kanal geçiş hızları?(aynı programlarda
denenecek tabi ki..) v.s...

Sevgilerimle...

roven
06-03-2008, 00:53
Ladacı eğer o sen isen sayende bende nexus sahibi olmuştum, hatırladın mı?

tonytr
06-03-2008, 01:40
Sevgili @Hasanok_86;
V2.8 deneyenlerden ilginç şikayetler gelmektedir.
(Özellikle sürücü kurulumu ve kanal tarama sorunları..)

v 2.8 de hiçbir şekilde sürücü kurulum veya kanal tarama sorunu yok
2.6 kullanmadığım için aradaki farkı yazamam ama gayet stabil bir şekilde çalışmaktadır. aralarında bariz bir fark olduğunu düşünmüyorum ama herzaman yeni ürün bir öncekinden daha iyidir sebebi de nasıl bir önceki yazılımda bulunan buglar bir sonraki versiyonda düzeltilmeye çalışılıyorsa bu hardware için de geçerlidir.

saygılar

Ladacı
06-03-2008, 05:34
Ladacı eğer o sen isen sayende bende nexus sahibi olmuştum, hatırladın mı?

Anlaşılmadı!
Bu durumun detayları varsa özele yazar mısın?
Sevgilerimle...

Ladacı
06-03-2008, 05:45
v 2.8 de hiçbir şekilde sürücü kurulum veya kanal tarama sorunu yok
2.6 kullanmadığım için aradaki farkı yazamam ama gayet stabil bir şekilde çalışmaktadır. aralarında bariz bir fark olduğunu düşünmüyorum ama herzaman yeni ürün bir öncekinden daha iyidir sebebi de nasıl bir önceki yazılımda bulunan buglar bir sonraki versiyonda düzeltilmeye çalışılıyorsa bu hardware için de geçerlidir.

saygılar

Bİzzat kullanıcısı olduğuna göre bu açıklamanın üstüne söz konulmaz.
Türkiye Piyasasında şu an iki model de satılıyor.(2.6 versiyonu henüz tükenmemiş olmalı..)
Yazılım desteği konusunda 2.6 ile 2.8 gerçekten tıpkı mı?Soranlara tavsiye
ederken hiçbir şüphemiz kalmasın için.
Sevgilerimle...

w0w
06-03-2008, 10:25
@Ladacı

Hasanda özellikleri kartlari satan sitelerden bulmuş buraya aktarmış kendi yazdiği bişey değilki sen bu sorunu kartı satan özelliklerini yazan sitelere sorman lazım

Skystar2.6D versiyonunda kumanda alıcısı com porta takılıyorken Skystar2.8A versiyonda usbye takılıyor ve kumandalar resimde farklı ama kutudan eski kumanda çıkabilir :D

2.8a
http://www.technisat.de/img/fw/produkte/big/4094-3733.2.jpg

2.6D
http://www.polenbilgisayar.com/content_files/prd_images/medyacenter/Skystar_2_pci_tv_karti_large.jpg

softbal10
06-03-2008, 10:51
@Ladacı sevgili kardeşim öncelikle sana karşı bir tavır veya savunma olarak algılama yazdıklarımı yalnızca cevap vermektedir niyetim.Yazdıklarım @wow'un da dediği gibi benim kendi yazdığım bilgiler değil ha neden copy paste yaptın diye sorarsan amacım anlatmak istediğim şu idi;
Skystar 2.6 ile Skystar 2.8 arasında teknik olarak fazla bir fark olmadığını anlatmaktı.Özelliklerine bakarsanız bunu göreceksiniz.Tabiki bunun için satıcı sitelerden teknik bilgileri alıp size aktardım.

Bu konuda en doğru açıklamayıda bu kartı yakın zamanda alıp kullanmaya başlayan @tonytr abimiz yapar ki oda yapmış yorumunu.

ertugrulgazi
06-03-2008, 14:09
demekki şu ana kadar gözle görülür pek artısı yok gibi.

softbal10
06-03-2008, 14:30
@tonytr abinin dediği gibi büyük ihtimal hardware yani donanımda iyileştirmeler yapılmıştır.Birde vista için öneriyorlar.2.8 versiyonunu diğer açıdan özellikleri olarak ben çok fark göremedim.

tonytr
06-03-2008, 14:56
Bİzzat kullanıcısı olduğuna göre bu açıklamanın üstüne söz konulmaz.
Türkiye Piyasasında şu an iki model de satılıyor.(2.6 versiyonu henüz tükenmemiş olmalı..)
Yazılım desteği konusunda 2.6 ile 2.8 gerçekten tıpkı mı?Soranlara tavsiye
ederken hiçbir şüphemiz kalmasın için.
Sevgilerimle...

aynı sürücüleri kullanıyorlar, ben 4.4.1 driverini kullanıyorum sorunsuz çalışıyor.
yazılım olarakta progdvb kullanıyorum ve progdvb 24 saat açık (dcw share ettiğim için) problemsiz çalışmakta.

bjkliaragorn
09-03-2008, 02:18
2,8 almayn bence ;) tunerr oldukca zayıfff ;)

mhyorgun
05-04-2008, 13:20
aynı sürücüleri kullanıyorlar, ben 4.4.1 driverini kullanıyorum sorunsuz çalışıyor.
yazılım olarakta progdvb kullanıyorum ve progdvb 24 saat açık (dcw share ettiğim için) problemsiz çalışmakta.

ss2 2.8a için sorunsuz çalışan progdvb nin versiyonu nedir acaba?
kartı tanıttım skygrabber ile download ediyorum ama altdvb ve progdvb de programlar kendini kapatıyor(altdvb ultimate,2.1 ve 2.2 ,progdvb powerinstall7.7.3 bilgisayara yeni format atmama rağmen ve codec de powerdvd 7)

tonytr
05-04-2008, 13:49
progdvb 4.88.9 std + 4.85.3 elecard edition kullanıyorum, elecard ve 4.85.3 ee forumdaki keylerle registerli. codec olarak 4.88.9 da elecard seçili normalde kullandığım 4.88.9 std, arada bi 4.85.3 ee yi açıyorum sview hq için :)
progdvb nin tüm sürümlerini http://www.skystar.org/arsiv sitemizden bulabilirsin

bambiri
11-04-2008, 17:12
ben ss2 2.8 aldım ama pişmen oldum sinyal 2.6 göre %20 daha düşük .şu anda ucuz ss2 2.6 buldum onu kullanıyorum iyi günler

face
12-04-2008, 13:49
bende bu yeni çıkan Skystar 2.8 alıcaktım burda verdiğiniz bilgiler benim için çok önemliydi çok teşekkür ederim

serdarselim
20-04-2008, 15:59
kumanda kurulumları arasında bir fark varmı?
ben 2,8 aldım dediğiniz gibi eski tip kumanda çıktı.
kumandayı bir türlü çalıştıramadım.
cd içerisinde anlatım var fakat acaba onlar eski kumanda için mi?

@Ladacı

Hasanda özellikleri kartlari satan sitelerden bulmuş buraya aktarmış kendi yazdiği bişey değilki sen bu sorunu kartı satan özelliklerini yazan sitelere sorman lazım

Skystar2.6D versiyonunda kumanda alıcısı com porta takılıyorken Skystar2.8A versiyonda usbye takılıyor ve kumandalar resimde farklı ama kutudan eski kumanda çıkabilir :D

2.8a
http://www.technisat.de/img/fw/produkte/big/4094-3733.2.jpg (http://www.technisat.de/img/fw/produkte/big/4094-3733.2.jpg)

2.6D
http://www.polenbilgisayar.com/content_files/prd_images/medyacenter/Skystar_2_pci_tv_karti_large.jpg (http://www.polenbilgisayar.com/content_files/prd_images/medyacenter/Skystar_2_pci_tv_karti_large.jpg)

sinbas
22-04-2008, 09:11
bu başlıktan benim kartın 2.6 olduğu ortaya çıktı yalnız bana satan arkadaş sanırım kumanda vermemiş yada bunlar önceden kumandasızmı çıkmıştı bilemiyorum, şayet kumandasız diye bir şey yoksa yani tamamında kumanda vardı ise bende olmayan bu kumandayı nerden satın alabilirim,
teşekkürler,
sevgiler...

oktayiler
22-04-2008, 14:33
selam bende ilk çıkan 2.6 almıştım bendede kumanda çıkmadı ayrıca 2.6 vistadada çok güzel çalışıyor 4.4.1 driver ile saygılar