PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ss2 Donanım bulunamıyor.

crazyhe58
11-03-2008, 22:11
selam. ben ss2 kullanıyorum. gecende bilgisayara format attım. formattan sonra ss2 donanım bulunmuyor.eski anolog kartı taktım goruyor.acaba kart yanmış olabilirmi.yardımlarınızı bekliyorum.

obin
11-03-2008, 22:45
selam. ben ss2 kullanıyorum. gecende bilgisayara format attım. formattan sonra ss2 donanım bulunmuyor.eski anolog kartı taktım goruyor.acaba kart yanmış olabilirmi.yardımlarınızı bekliyorum.

İlk önce driver tanıt daha sonra setup kur birde böyle dene bakalım.

a.m.g
11-03-2008, 23:44
slotların yerini değiştirin farklı bir bölüme takın ve aygıt yöneticisine gelip sağ tuş tıklayıp donanım değişikliklerini tara yapın.

Bilgisayarım sağ tuşla tıklayın ve yönet kısmına girin karşınıza çıkan bölümde aygıt yöneticisine tıklayın ve orada karşınıza çıkacaktır.

zombi
12-03-2008, 00:22
donanım olark bulamıyorsa @a.m.g nin deiği gibi yapınız daha önce benimde başıma gelmişti slotu değiştirince düzelmişti. Bazen de kart yerinden oynarsa bu hatayı verebiliyor.

cypriot
12-03-2008, 23:51
SkyStar-2 Kartım var driver ve Sky2PCAVSrc.ax yüklü olmasına ve ProgDVB de kartımı seçmeme rağmen açılışda aygıt başlatılamadı hatası veriyor..Ne yapmam lazım ?

Cevap13-Bu sorunun temel kaynağı çoğu zaman Sky2PCAVSrc.ax de yatıyor..Yukarıda yazdım..ProgDVB karta ulaşmak için bu filtreyi kullanmak zorunda..Bu filtrede register olduğundan ProgDVB regedit i okuyup filtreye yöneliyor..Bazen sistem çok karmaşık veya çok çalıştığında işte progdvb bu filtreyi yükleyemeyip aygıt başlatılamadı hatası veriyor..Böyle durumda sistemi yeniden başlatıp deneyin..Yine aynı hatayı verirse eğer driver ve filtre PowerInstall tarafından yülendi ise PowerInstall unistall i açıp sadece technisat bölümünde Sky2PCAVSrc.ax unregister ve tekrar register i seçip sil e tıklayın..Bu şekilde bu filtre unegister yapılıp ardından tekrar register yapılır..Bu şekilde progdvb de deneyin..Technisatın paketinden setup4pc programını yüklemiş iseniz Sky2PCAVSrc.ax filtresi Program Files > TechniSat DVB > bin klasörü altındadır..Burda bu filtreyi unregister yapıp yanındaki skydll.dll, Sky2PCUI.dll, libbz2.dll yle birlikde sistem32 altına taşıyıp orda register yaparsanız yine problem gidebilir..Yine farklı yöntem de ProgramFiles altında olan codec leri farklı yere almanız dır..Örneğin nero, powerdvd, ace codec, windvd gibi paketler onlarca codeği program files altında register yaparlar..Bu durum Program files altındaki Sky2PCAVSrc.ax ile ProgDVB arasındaki köprüyü bazen bozuyor.
Not:Alıntıdır. Problemimi bu yolla çözmüştüm.

qazwsx
13-03-2008, 19:26
Bilgisayarın kartı görmemesi durumunda ya kartın slotunu değiştirin veya kartı çıkarıp bir kez bilgisayarı açıp kapatın ve kartı tekrar takın. Sorun çözülecektir.

Kartın başlatılamaması durumu için en güzel çözüm bence ss2'nin en son versiyon sürücüsünü yüklemek. 4.4.0'dı galiba. Bunu yüklediğimden beri kart başlatılamadı hatasını görmedim. Nadirende olsa progdvb'de karttan sinyal alamadığı olabiliyor. Bu durumda aygıtlardan kartı disable(İngilizce windows kullandığım için Türkçe'sinde ne yazıyor bilemiyorum) edip tekarar enable ettiğimde (sürücüyü kaldırmıyorum aman dikkat) o sorunda düzeliyor. Bilgisayarı kapatıp açmaya gerek kalmıyor bile. Kesinlikle son versiyon sürücü kullanılmasını öneriyorum. Özellikle progdvb'de kitlenme, kendiliğinden kapanma gibi sorunları çözüyor.

Mümkünse formattan sonra son versiyonu yükleyin ama hali hazırda eski sürücü yüklü ise önce o sürücüyü kaldırın sonra yenisini yükleyin! Sürücü yükseltmesi yapmayın yani!