Orijinalini görmek için tıklayınız : Skystar 2 Sinyal Sorunu.
safkan58
21-03-2008, 04:44
Arkadaşlar ben progdvb kullanıyorum ve en son 2 gün önce filim izledim ve bugün progdvb yi açıtım sinyal 10 ile 20 arası gidip geliyodu kalite hiç yok yalnız bazı kanallarda hiç sinyal yok muhtamelen akşamki yağmurdan sonra kartta bir problem oldu heralde.
http://img329.imageshack.us/img329/2492/dvbpw7.png
Donanımı kaldırdım bütün programları kaldırdım en son sürücüyü yüklememe rağmen hala bir değişiklik yok lnb ve kabloların girişlerini de konturol ettim olmadı kartı çıkardım başka bir slota taktım ama banamısın demiyor.
Ve birşeyi daha farkettim kabloyu çıkardığım halde sinyal 10-20 arası gidip geliyor...Sizce kart uçmuşmudur..?
Kartta ısınma yok herhangi bir hata mesajı ve kitlenme yok sistem canavar gibi çalışıyor ama hala sorunu çözemedim.
softbal10
21-03-2008, 09:55
Antende bir proplem olmuş olmasın.Benim gördüğüm kadarı ile sinyal gelmiyor gibi.
Ha antendede bir sorun yoksa kartı teknik bilgisi olan birine göstermek gerekli .
safkan58
21-03-2008, 17:30
Elime 1 tanede eutelsatw3 e dönük çanak var onuda taktım ayarladım hala aynı bi değişiklik yok.
softbal10
21-03-2008, 17:35
@safkan58 sayın üyemiz ozaman teknik bir personele gösteriniz.Donanımsal bir arıza olmuş olabilir.
servise göndermeden önce son bir gayretle format atmayıda dene istersen.geçenlerde buna benzer bir problem bende yaşamıştım. formattan sonra problem kalmadı.
safkan58
21-03-2008, 19:37
servise göndermeden önce son bir gayretle format atmayıda dene istersen.geçenlerde buna benzer bir problem bende yaşamıştım. formattan sonra problem kalmadı.
Format atmayı çok istiyorumda birsürü program ve oyun var save dosyaları da yedek alınmıyor.
@safkan kardeş şu topiği okumanı tavsiye ederim:
http://www.dvbsat.org/forum/showthread.php?t=23067
benim rahmetli ss1 de de bunun gibi bir hata oldu ama fazlası olmuştu entegrelerini bulamadığımız için vitrine koymak zorunda kaldım :)
ss2 de hasar bobinde ise sadece sardırarak kurtarabilirsin, format at diyen arkadaşlara da tavsiyem her sorun formatsız da çözülür en sevmediğim şey formattır, onca uğraş dosya program v.s. yi bi kalemde silmek kötü birşey :)
saygılar
Arkadaşım Arızan ilginç ve LNB ile Anten denedim diyorsun o zaman muhtemelen 2 seçenek kalıyor birincisi bozulmuş olma ihitmali, ikincisi ise system dosyalarında driverde vs bir anormallik olmuş olabilir bunuda farklı bir pc deneyerek format atmadan da anlayabilirsin, farklı bir pc bulamıyorsan ve windowsda bir anormallik olma ihitimalini düşünürsen var olan işletim sistemindeki bütün ss2 ye ait olan driver programı vs kaldır ve sanal bir windows kur onun üstünden ss2 yi bir kur dene.
aklıma gelenler bunlar, kolay gelsin.
bence hiç uğraşma , al kartını başka bir sistemde dene. yada format atmadan başka bir işletim sistemi kur. çalışırsa senin ss2 dosyaların kafası karışmıştır, tümünü silip kurman gerekir. çalışmazsa bana yolla kurtarabilirim belki.
safkan58
23-03-2008, 05:46
tonytr usta kesin verdiğin linkteki problemi yaşıyorum ama son çırpınışlarıda değerlendiriyim aksi taktirde bobin işi beni bekliyor 100ytl verip yenisini almaktansa bobin daha altarnatif gözüküyor.
hocam erzurumda ben de aynı sorunu yaşamıştım. KAldığımız yerin rakımı 2450 Karayazı. Fiziksel bir yıldırım düşmesi olmadı ama yıldırımdan yandığına eminim. Garantinin dolmasına bir ay vardı. Sağolsunlar yeni 2d kartını göndermişler. Diyeceğim Yağmurlu havada acaib etkileniyor. Bence başka bir bilgisayara kartı tak dene. Onda çalışmazsa kesin uçmuştur. geçmiş olsun.
Gecenki yagmurlu havada ayni ariza benim Skystar 2 USB kartimda da oldu. Simdi izleyemiyorum. Sinyal yok diyor. Istanbulda yetkili servisi var mi bu skystar in?
safkan58
23-03-2008, 16:33
Ulan ne iş yaw 4 senedir iyi gidiyodu olmadı bu arıza bobini kırsammı kırmasammı diye kara kara düşünüyorum.:(
Ama görünüşe göre bu arıza herkezde sırayla oluyor ne olucak cenabet kart.:)
Geri zekali bir kart iste en nihayetinde hocam...
safkan58
01-04-2008, 02:29
Abimin pc de denedim kartı sorunsuz olarak çalşıyor hatta sinyal seviyesi benim kinden daha yüksek ben 100lük çanak kullanıyorum o 90 lık kullanıyor benim lnb arızalanmış lnb yi değiştirdim şimdi kanallar açılıyor düşük bir seviyede bunada şükür dedim ama adult kanallarının hiçbirisinden sinyal alamıyorum busefer anlamadım gitti onda sorunsuz hepsi açılıyor bende adultların hiçbiri açılmıyor inxtc hariç.
Uğraşa uğraşa gına geldi artık kıracam kartı sonunda şeytan diyo git yenisini al melek diyo ya yenisindede aynı sorunu yaşarsan 2 arada bi derede kaldım.:)
Benim cihaz arizalanmis. ARELKA ya goturdugumde sagolsunlar cok ilgilendiler. Cihazi tam calisir halde bana teslim ettiler. Bu yuzden cok tesekkur ederim onlara.
bilalmatik
14-08-2008, 15:10
ya arkadaslar aynı sron bendede var.sadece trtr var bıde bıkac kanal.hotbird hic yok.valla yagmurdan sonra benımkıde
ne yapalım sımdı
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.