Orijinalini görmek için tıklayınız : DreamVDR USB (cccam destekli)
DreamVDR
21-05-2008, 21:50
DreamVDR Usb için modulu veriyorum arkadaşlar. Sizin yapmanız gereken slax 6.x versiyonu indirmek (198 mb) sonra bu modulu usb içinde bulunan /slax/modules klasörüne kopyalamak. Artık elinizde usb de çalışan bir vdr sisteminiz olacak hemde cccam destekli. şimdiden herkeze kolay gelsin.
modül için link
http://rapidshare.com/files/116559299/modules.rar.html
Slax
http://www.slax.org/get_slax.php?download=tar
bunu indirin.
http://img161.yukle.tc/images/70921.JPG (http://www.yukle.tc)
http://img177.yukle.tc/images/47612.JPG (http://www.yukle.tc)
http://img177.yukle.tc/images/65613.JPG (http://www.yukle.tc)
http://img177.yukle.tc/images/63464.JPG (http://www.yukle.tc)
moduleside yükledikten sonra restatlıyoruz.
Eğer anakartımızın usb açılış destegi var ise oradan usb yi seçiyoruz. ve usb ile boot edip DreamVDR yi kullanmaya başlıyoruz kolay gelsin.
bulgurcali
22-05-2008, 00:16
gerçekten mükemmel. slax ile bütünlerştirmeniz çook iyi olmuş.
slax için diğer modul dosyaları için açtığım konuda bulabilirsiniz
http://www.dvbsat.org/forum/f64/slax_6_usb_live_cd_linux-54963/
Üstad eline koluna yüreğine sağlık.çalışmaların için teşekkür ederiz.
Bizlere neler yapmamız gerektiğini de açıklayabilirsenizemeğinizin karşılığı birçok arkadaş bundan yararlanır.Slax ın USb diske kurulumu ile ilgili araştırma yapıyorum ama yapılan açıklamalrın güncel versiyonlar için geçerliliğinden emin olamıyorum.Birde Sistemim de çift işletim sistemi kurulu.(pardus ve windovs) bunlara herhangi bir zarar gelmesinden çekiniyorum.(acemi bir bilgisayar kullanıcısıyım.)
Slax ın Ub ye kurulumu ile ilgi üst mesaj da verilen bağlantı adresindeki işlemi yaptım ama :
Usb bellekte kullanmak için. Tar uzantı dosyayı usb kök dizinine çıkarın.
Slax 6′yı USB belleğe kurmak için Windows altından bootinst.bat dosyasını çalıştırmanız veya Linux altından bootinst.sh dosyasını çalıştırmanız yeterlidir.
Birde şöyle bi anlatım buldum.:
Adım Adım Usb Belleğe Slax Kurulumu:
İşe Başlamadan Önce Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?
İşe koyulmadan önce bilinmesi gerekenler;
a)256 mb ve üstü bir depolama alanına sahip USB Bellek.
b)ISO dosyalarını arşivden çıkarmak için 7-Zip yazılımı.
c)Slax ISO dosyası.
d)USB belleği biçimlendirmek için Hp-USB Format Tool yazılımı. (Opsiyonel)
e)Syslinux dosyası.
Kurulum için kullanıcağımız bu araçları edindiyseniz kuruluma geçebilirsiniz.
Kuruluma Başlıyoruz…
1)Hp-USB Format Tool yazılımını indiriyoruz.
2)Hp-USB Format Tool yazılımını kuruyoruz.
3)Yazılımımız aracılığı ile USB belleğimizi Fat veya Fat32 olarak formatlıyoruz.
4)Slax ISO dosyasını indiriyoruz.
5)7-Zip aracılığı ile ISO dosyalarını çıkarıyoruz ve USB belleğe kopyalıyoruz.
6)Fixs.zip yazılımını indiriyoruz ve USB belleğe çıkarıyoruz.
7)Syslinux-3.51.zip dosyasını indiriyoruz ve arşivden çıkarıyoruz.
8)Başlat -> Çalıştır -> Cmd
9)cd\syslinux\win32
10) syslinux.exe -ma F: (Usb Belleğimiz Neredeyse) ile usb belleğimizi boot edilebilir yapıyoruz.
11)Bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz ve Usb belleğimiz ile boot ediyoruz.
Artık Kurulumu tamamladınız.Gönül rahatlığıyla Slax Linux’u kullanabilirsiniz.
Üstad neleri nasıl yapmamız gerektiğini gösteren bir açıklama yapmak mümkün müdür.Linux sistemler konusunda çok acemiyiz.çalışmalarınız içn tekrar teşekkür ederiz..
DreamVDR
23-05-2008, 23:14
işi çok uzatmışın.
sadece 1. slax.tar dosyasını indiriyoruz
usb içine açıyoruz
çalıştırdan cmd yazıp dos ortamı açıyoruz
sonra usbye geçiyoruz..
orada boot klasörüne girip bootinst.bat (usb sürücü harfi): yazıp enterliyoruz bukadar
modulude slax/modules kısmına kopyalıyoz
Üstad teşekkürler.
asıl önemli sorunum: MSI 690G onboard anakart kullanıyorum.ancak usb den açılış seçeneği yok.cd den , hdd den ve flopy den seçenekleri var.
Bu sorunu nasıl çözerim.anakartı değiştirmeden..
Teşekkürler. Linux a devam :)
işi çok uzatmışın.
sadece 1. slax.tar dosyasını indiriyoruz
usb içine açıyoruz
çalıştırdan cmd yazıp dos ortamı açıyoruz
sonra usbye geçiyoruz..
orada boot klasörüne girip bootinst.bat (usb sürücü harfi): yazıp enterliyoruz bukadar
modulude slax/modules kısmına kopyalıyoz
Sayın DreamVDR;
Yukarda dediğiniz gibi yaptım fakat start'ta USB okutamadım.Halbuki Bios'tan usb seçili acaba USB bootmu etmek gerek.?
Saygılar.
Sayın DreamVDR;
Yukarda dediğiniz gibi yaptım fakat start'ta USB okutamadım.Halbuki Bios'tan usb seçili acaba USB bootmu etmek gerek.?
Saygılar.
Aynen bende okutamadım acaba nerede yanlış yapıyoruz....
arkadaşlar bu intel mi amd için mi
banditnew2
01-06-2008, 01:53
her ikisi için de değil bunun ne için olduğu bile belli değil aslında. Şaka!!!
Arkadaşımızın yapmış olduğu çalışma aslında çok güzel bir çalışma.Buna söyleyecek bir şeyim yok fakat buraya sadece programın son halini koyuyor ve hiç bir açıklama yapmıyor.Haliyle burdaki bu konuya yabancı arkadaşlar da tonla soru sorup duruyor.Muhtemelen bu güzel çalışmada diğer 2 çalışma gibi kaybolup gidecek.Madem bu kadar özenerek yaotın bu çalışmayı ki takdir ediyorum seni.Hiç değilse konu hakkında birazcık bilgi versende insanlar yorulmasa.Ha bende yapamadım ama sormaya çekiniyom bilsem yazacam valla cevabini.
benvekendim
08-06-2008, 14:57
Üstad teşekkürler.
asıl önemli sorunum: MSI 690G onboard anakart kullanıyorum.ancak usb den açılış seçeneği yok.cd den , hdd den ve flopy den seçenekleri var.
Bu sorunu nasıl çözerim.anakartı değiştirmeden..
arkadaşım anakartın sitesine gir. orda bios güncellemesi vardır.anaakrtın biosunu güncellersen cd den açılma olayı olabilir.bios güncellemeyi internette arat bir çok döküman mevcut
bulgurcali
08-06-2008, 16:15
disecq ayarları nasıl yapılıyor bu dreamVDR acaba
dreamVDR hakkında bilgilere nasıl ulaşabiliriz
benim
lnb 1 -- turksat
lnb 2 -- hotbird
lnb 3 -- 7 eultesat ve sirüs 5
var ne yapmam gerekli..
.
bulgurcali
08-06-2008, 20:51
içinde hazır gelen hotbird kanalarına tıkladığım bir görüntü yada singal gelmiyor
arkadaşlar usb den sistemi başlatmak istediğimde sitem açılırken boot error diyor ve bir süre bekledikten sonra sistem normal açılıyor.sistemde xp ve pardus birlikte kurulu..
bios ayarlarından usb yi hardisk in altında görüyor.onu sistem başlatma için 1.seçenek yaptım ancak açılırken Boot error diye kalıyor ve sonra normal açılış devam ediyor.ne yapabilirim neden kaynaklanıyor olabilir..
the professor
09-06-2008, 10:14
ben az önce basarili bir sekilde usb´den boot yaptim.
Slax acildi basarili bir sekilde.
Baslangicta zaten kde´li olani seciyoruz.
Desktop´da DreamVDR gözüktü. DreamVDR ikonuna(kücük logo) tikladim, ama acilmadi.
Acilmayisinin sebebi acaba bende tv kart olmadigi icin olabilir mi acaba?
En azindan bir avi/mpeg vs. test etmek isterdim.
Haa, avi/mpeg slax ortaminda acildi, ama ben dreamvdr´de de denemek isterdim.
Saygilar
the professor
09-06-2008, 13:15
bu arada benim gibi ethernet modem(ADSL_Modem, buna usb´li adsl modemler de dahil) ile internete girmek isteyenlerin vermesi gereken komut:
rpppoe-setup
ip´mi statik yapmama ragmen bir türlü internete baglanamadim, komik olan ise ip aliyorum internetten, ama hic bir sayfa acilmiyor.
Örnegin google´ye ping atiyorum, yine basarili olamiyorum.
Yaklasik 4-5 seneden beri linux kullanicisiyim, o kadar daaa fazla bilgim olmamasina ragmen, hic bir zaman internet problemi yasamamistim(ubuntu, suse, fedora, pardus) ilen, ama bu slax ile evet yasadim.
Bu arada DreamVDR desktop´ta olan kisa yoluna tiklamama ragmen acilmadi. Acaba dvb-s karim olmadigindan mi?
Türkce dil´i güzel olmus.
Saygilar
üstad usb yi nasıl tanıttığını detaylı anlatabilir misin.ben beceremedim hala..
ben öncelikle USB Disk Storage Format Tool aracı ile flash diski biçimlendiriken HPUSBFW_BOOTFILES.zip dosyanın içindekileri de usb ye aktardım.sonra slax klasörü içindekileri usb ye aktardım.boot klasörü içindeki bootsint.bat ı çalıştırdım.sonra modıles kalsörü indekileri usb ye aktardım..bios ayarlarından sistemi usb den başlayacak şekilde ayarladım.(bios da usb mi hardiskin altında 2.bir disk olarak görüyor.bende onu birinci seçeneğe getirirp sistem açılışını ondan ayarladım) ancak sonuşç olumsuz...direk sistem normal şekilde başlıyor.Dün akşam denemelerimde Boot Error hatası veriyordu.. neyi yanlış yapıyorum..yardımcı olabilir misiniz.
vatan206
09-06-2008, 14:35
arkadaslar bende sistemi başarılı bir şekilde kurdum fakat uydu kartım ınca DG23 model kartımı tanımadı nasıl tanıtabilirim.
vatan206
09-06-2008, 14:44
üstad usb yi nasıl tanıttığını detaylı anlatabilir misin.ben beceremedim hala..
ben öncelikle USB Disk Storage Format Tool aracı ile flash diski biçimlendiriken HPUSBFW_BOOTFILES.zip dosyanın içindekileri de usb ye aktardım.sonra slax klasörü içindekileri usb ye aktardım.boot klasörü içindeki bootsint.bat ı çalıştırdım.sonra modıles kalsörü indekileri usb ye aktardım..bios ayarlarından sistemi usb den başlayacak şekilde ayarladım.(bios da usb mi hardiskin altında 2.bir disk olarak görüyor.bende onu birinci seçeneğe getirirp sistem açılışını ondan ayarladım) ancak sonuşç olumsuz...direk sistem normal şekilde başlıyor.Dün akşam denemelerimde Boot Error hatası veriyordu.. neyi yanlış yapıyorum..yardımcı olabilir misiniz.
arkadasın flah diskini ilk once fat32 biçimlendir sonra indirdiğin slax dosyasını winrar ile aç hedefi direk flash diski göter 5 10 dakka sürecektir sonra modüles dosyalarındaki dil dosyalarını usb diske actıgın slax/modüles dosyasının için kopyala.bu kadar kolay gelsin.
arkadasın flah diskini ilk once fat32 biçimlendir sonra indirdiğin slax dosyasını winrar ile aç hedefi direk flash diski göter 5 10 dakka sürecektir sonra modüles dosyalarındaki dil dosyalarını usb diske actıgın slax/modüles dosyasının için kopyala.bu kadar kolay gelsin.
üstad bunları yaptım ama olmuyor..
the professor
09-06-2008, 15:00
hocam,
görüyorum ki, motherboard´un(türkcesi ana kart olsa gerek) usb´den calismayi destekliyor. Bu güzel.
Bende kingston´un 4 GB´lik usb sticki var.
Bende usb stick h: , sende baska harf olabilir.
Ben bu usb-sticki Denetim masasindan(Bilgisayarimda olabilir türkcesi, maglüm almancasini kullaniyoruz). Burada usb-stickin üzerine sag mouse ile tiklayip format(bicimlendiriyorum). Bu format isinde fat32 kullaniyorum.
Not: sen bir fat ilen de dene, belki fat ile olur.
Bundan sonra usb sticki aciyorum ve hemen boot ve slax klasörlerini kopyaliyorum usb-stickin en basina.
Bunuda yaptiktan sonra h:\slax\modules klasörünün icine geliyorum ve rapidshare´den indirdigim modülleri bu h:\slax\modules klasörünün icine yapistiriyorum. Su ana kadar her seyi anladin mi?
Anladin diyelim,
Start-->Ausführen-->cmd yaziyorum
Baslat-->Calistir---> cmd yaziyorum olsa gerek türkcesi
h:
cd boot
bootinst.bat
sonra enter(ok) tusuna basiyorum ve 5 saniye bekliyorum. Islem tamamdir diyor, sonra yine entere basiyorum ve pencere kapaniyor.
PC´yi yeniden baslatiyorum ve f12´ye basiyorum. Bende baslangic aninda f12´e bastigin zaman sana soruyor, cd´den mi, ide´den mi yoksa usb´den mi baslasin diye. Ben biosta usb stcki 1. baslatsin diyorum, ama bazen yapmiyor, sende ki problem bu olsa gerek.
USB´yi seciyorum ve slax boot ediyor.
Sen yine f12 tusuna bas, sende f12 olmayabilir belki bas tustur.
Bios´ta islemlerini dogru yaptigina emin ol. F10 ile isini bitir. F10 save ve exit(kayit et ve cik) demektir.
Haa, bende DreamVDR calismiyor, herhalde skystar karti olmadigi icin, en azindan acilsa ve bir avi dosyasi test edebilseydim hos olurdu.
Saygilar
hocam,
görüyorum ki, motherboard´un(türkcesi ana kart olsa gerek) usb´den calismayi destekliyor. Bu güzel.
Bende kingston´un 4 GB´lik usb sticki var.
Bende usb stick h: , sende baska harf olabilir.
Ben bu usb-sticki Denetim masasindan(Bilgisayarimda olabilir türkcesi, maglüm almancasini kullaniyoruz). Burada usb-stickin üzerine sag mouse ile tiklayip format(bicimlendiriyorum). Bu format isinde fat32 kullaniyorum.
Not: sen bir fat ilen de dene, belki fat ile olur.
Bundan sonra usb sticki aciyorum ve hemen boot ve slax klasörlerini kopyaliyorum usb-stickin en basina.
Bunuda yaptiktan sonra h:\slax\modules klasörünün icine geliyorum ve rapidshare´den indirdigim modülleri bu h:\slax\modules klasörünün icine yapistiriyorum. Su ana kadar her seyi anladin mi?
Anladin diyelim,
Start-->Ausführen-->cmd yaziyorum
Baslat-->Calistir---> cmd yaziyorum olsa gerek türkcesi
h:
cd boot
bootinst.bat
sonra enter(ok) tusuna basiyorum ve 5 saniye bekliyorum. Islem tamamdir diyor, sonra yine entere basiyorum ve pencere kapaniyor.
PC´yi yeniden baslatiyorum ve f12´ye basiyorum. Bende baslangic aninda f12´e bastigin zaman sana soruyor, cd´den mi, ide´den mi yoksa usb´den mi baslasin diye. Ben biosta usb stcki 1. baslatsin diyorum, ama bazen yapmiyor, sende ki problem bu olsa gerek.
USB´yi seciyorum ve slax boot ediyor.
Sen yine f12 tusuna bas, sende f12 olmayabilir belki bas tustur.
Bios´ta islemlerini dogru yaptigina emin ol. F10 ile isini bitir. F10 save ve exit(kayit et ve cik) demektir.
Haa, bende DreamVDR calismiyor, herhalde skystar karti olmadigi icin, en azindan acilsa ve bir avi dosyasi test edebilseydim hos olurdu.
Saygilar
Ancak bu kadar net bir anlatın yapılabilir.Üstad saolasın..
Sonunda açıldı.işyerinde olduğum için DreamVDR yi çalıştırmadım tv kartı olmadığından.inşallah akşam evde de çalışır.
Tekrar teşekkürler...
Arkadaşlar uzun uğraşlar sonucunda sistemi usb den başlatmayı becerip slax ı çalıştırdık.. ancak şimdide DreamVDR açılmıyor.masaüstündeki DreamVDR ye tıklıyorum.açılacak gibi oluyor.ekran görüntüsü bi görünüyor sonra kayboluyor..ve açılmıyor......du
/video klasöründe vdr.sh dosyası var bu dosyayı editle ve orda xinelibout ta xv yazan yeri xshm yaz çalışacaktır.
bunu uygulayınca açıldı.şimdi kanal göstermiyor hiç.bakalım biraz kurcalayıp buluruz belki bişeyler..
the professor
09-06-2008, 23:20
hocam sen bu aciklamalari nereden buluyorsun?
Örnegin: /video klasöründe vdr.sh dosyası var bu dosyayı editle ve orda xinelibout ta xv yazan yeri xshm yaz çalışacaktır.
Saygilar
Arkadaşlar uzun uğraşlar sonucunda sistemi usb den başlatmayı becerip slax ı çalıştırdık..
Bende baya bi uğraştım SS2 nin olduğu pc çalışmıyor diğer bir pc daha var onda çalışıyor.SS2 nin olduğu pc yeni diğeri eski bir pc usb bir türlü başlamıyor ss2 nin olduğu pcden.
Saygılar.
the professor
10-06-2008, 13:10
obin hocam,
sende hangi mainboard mevcut? hem calisanda, hem calismayanda
obin hocam,
sende hangi mainboard mevcut? hem calisanda, hem calismayanda
USB okuta bildim şükür şimdi DreamVDR çalışmıyor.Birazda onunla uğraşayım bakalım.
Saygılar.
USB okuta bildim şükür şimdi DreamVDR çalışmıyor.Birazda onunla uğraşayım bakalım.
Saygılar.
/video klasöründe vdr.sh dosyası var bu dosyayı editle ve orda xinelibout ta xv yazan yeri xshm yaz çalışacaktır.
açılır gibi olup kapanıyorsa bunu uygula çalışır..
arkadaşlar hotbir den sinyal alabilen var mı.türksat ve hotbird var bende.türksat kanal taratıp buldum çoğunu çalışıyor.ancak hotbird de hiç bir kanal açılmıyor.LNB yarlarından USe DİSEQC kısmını seçiyorum ancak kaydetmiyor.hotbirdeen nasıl sinyal alabiliriz.
cccam ı çalıştıran oldumu..neler yapmak gerekiyor çalıştırmak için.(cccam.cfg dosyasını düzenleyeceğiz(ama çok karışık) başka ne yapmalıyız.cccam için.)
birde bu programa gbox ekleme imkanımız var mı..
bende hiç açılma eyilimi göstermiyor.
Saygılar.
the professor
10-06-2008, 15:47
baki hocam selamlar,
"/video klasöründe vdr.sh dosyası var bu dosyayı editle ve orda xinelibout ta xv yazan yeri xshm yaz çalışacaktır."
---> ben bunu bulamadim ne yazikki. Tam olarak nerede hocam bu klasör/dosya?
Tesekkürler, Saygilar
baki hocam selamlar,
"/video klasöründe vdr.sh dosyası var bu dosyayı editle ve orda xinelibout ta xv yazan yeri xshm yaz çalışacaktır."
---> ben bunu bulamadim ne yazikki. Tam olarak nerede hocam bu klasör/dosya?
Tesekkürler, Saygilar
üstad ; kök dizinin en sonlarına doğru(home,var,usr,etc gibi sıralanan klasörler) video klasörü var.onun içinde vdr.sh adlı dosya var.onu kdwrite ile açıp en baştaki satırın ortalarına doğru xv yazan yeri xshm yapacağız.
valla kusra bakma aklımda kalan bunlar.işyerinde olduğum için net yazamadım..
Diseq ayarını yapa bilen varmı arkadaşlar.
the professor
10-06-2008, 21:48
baki, ALLAH C.C. askina sunu resimli olarak gösterebilirmisin lütfen
sagol
baki, ALLAH C.C. askina sunu resimli olarak gösterebilirmisin lütfen
sagol
üstad görüntü resmini aldım ama buraya nasıl koyarım bilmiyorum..
şöyle anlatayım.
Windovs taki başlat menüsü gibi olan KDE menüsüne tıklayınca orda
Kişisel Dosyalar(Başlangıç) tıklayınca açılan sayfada sol kısımda sıralı alttan ikinci sırad kök dizin var.ona tıklayınca kök dizin içindeki dosyalar sıralınıyor.alttan .sırada video var.ona tıklayınca onun içindeki dosyalar sayfada ekrana geliyor.orda en sondaki vdr.sh dosyasına sağ tıklayıp birlikte aç deyip KWrite ile açınca beşinci satırdaki
-Psc -P'xineliboutput --local=sxfe --video=xv --audio=alsa --remote=none --exit-on-close' \
video=xv kısmını video=xshm şeklinde değiştiriyoruz.ve kaydetip çıkıyoruz. bu kadar benim yaptıklarım..umarım açık olmuştur.
the professor
10-06-2008, 23:44
lütfen buraya yükleyip--> http://imageshack.us/
boarda resmin linkini yapistirirmisin. Tesekkürler.
kwrite islerini vs. bunlar sorun degil.
Sorun bende bu vdr.sh nin olmamasi
linux´ta whereis komutu bile bulamiyor. Sizde nasil var bu dosya anlamiyorum.
whereis video komutu ile 2 tane klasör buluyorum, ama isi bombos.
Yaklasik 4-6 seneden beri linux kullanirim, ama hic böyle bir sey ilen karsilasmadim, inanin.
http://img232.imageshack.us/img232/1615/videoiindeensondanikinckq6.th.png (http://img232.imageshack.us/my.php?image=videoiindeensondanikinckq6.png)
valla üstad senin sorun farklı o zaman.benim bu linux ile ilgili bi bilgim yok.pardus sistemime kurdum ancak doğru düzgün kullanmıyorum.sırf bu CCcam kullanmak için bu linux işine merak saldım..ama baya yol almak lazım.
DreamVDR USB den türksat tan sinyal alıyorum.ancak hotbirden sinyal alamıyorum.acaba hotbirden sinyal alabilen var mı..varsa ne yapmamız gerek..
Sevgili DreamVDR üstad.
yaptığınız çalışmalar için sizlere cok teşekkür ederiz.Eğer mümkünse bu yaptığınız çalışmadan bir çok kişinin yararlanabilmesi için bu DreamVDR nin kullanımı ile ilgili bir belge veya bir mesaj istiyoruz..nasıl kurulur ,ne gibi ayarlar yapılır,neyi nerden yapabiliriz.cccam ı nasıl çalıştırız,nasıl plugin ekleriz,kanal taraması nasıl yapılır gibi vs vs vs........
Siz demek istediğimizi anladınız.Lütfen bu konuda da bizlere yardımcı olunuz. sayenizde bu programı kullanan arkadaş sayıs artacaktır.Desteğinize ihtiyacimız var..bu talebimizi geri çevirmeyeceğinizi ümit ediyor,bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyoruz...
Böyle bir FAQ dosyası kim hazırlayabilirse ellerinden öperiz...
DreamVDR
11-06-2008, 00:38
bende bir faq hazırlamak isterim ama çok yogun bir iş tempom var. inş. en kısa zamanda yenibir versiyonla karşşınıza çıkarım.
DreamVDR USB den türksat tan sinyal alıyorum.ancak hotbirden sinyal alamıyorum.acaba hotbirden sinyal alabilen var mı..varsa ne yapmamız gerek..
bende 4 lü DİSEQC var;
1-Türksat
2-Eutelsat 7
3-Hotbird
4-Astra 19.2
Hotbirden sinyal alıyorum diğerlerinden alamıyorum.
Diseqc dosyası aşağıdaki gibi;
# port 1
S42.0E 11700 V 9750 t v W15 [E0 10 23] W15 [E0 10 22] W15 t
S42.0E 99999 V 10600 t v W15 [E0 10 23] W15 [E0 10 22] W15 T
S42.0E 11700 H 9750 t V W15 [E0 10 23] W15 [E0 10 22] W15 t
S42.0E 99999 H 10600 t V W15 [E0 10 23] W15 [E0 10 22] W15 T
# port 2
S7.0E 11700 V 9750 t v W15 [E0 10 23] W15 [E0 10 26] W15 t
S7.0E 99999 V 10600 t v W15 [E0 10 23] W15 [E0 10 26] W15 T
S7.0E 11700 H 9750 t V W15 [E0 10 23] W15 [E0 10 26] W15 t
S7.0E 99999 H 10600 t V W15 [E0 10 23] W15 [E0 10 26] W15 T
# port 3
S13.0E 11700 V 9750 t v W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 22] W15 t
S13.0E 99999 V 10600 t v W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 22] W15 T
S13.0E 11700 H 9750 t V W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 22] W15 t
S13.0E 99999 H 10600 t V W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 22] W15 T
# port 4
S19.2E 11700 V 9750 t v W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 26] W15 t
S19.2E 99999 V 10600 t v W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 26] W15 T
S19.2E 11700 H 9750 t V W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 26] W15 t
S19.2E 99999 H 10600 t V W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 26] W15 T
vysldemir
11-06-2008, 21:26
merhabalar ben vista kullanıyorum boot comutuyazınca hata veriyor yardım edebilirmisiniz iyi çalışmalar
bulgurcali
11-06-2008, 21:42
hazır kanal listesi varmı arkadaşlar. türksat hotbird. vede nereye atılacak
bulgurcali
11-06-2008, 22:00
isteyen arkadaşlara kaffeine için link verebilirim.
the professor
12-06-2008, 01:45
baki
süpersin ;)
bulgurcali
simdiden verecegin link icin sagolasin ;)
Cok tesekkürler arkadaslar bu cok güzel olay oldu,
Yalniz ben usb den linuxu calistirdim ama bu seferde Dreamvdr calismyior,
Linux'u calistirdiktan sonra baska islem yapilmasi gerekiyormu ?
Kartim Skystar 2.6 ,
Yardimci olursaniz memnun olurum.
Cok tesekkürler arkadaslar bu cok güzel olay oldu,
Yalniz ben usb den linuxu calistirdim ama bu seferde Dreamvdr calismyior,
Linux'u calistirdiktan sonra baska islem yapilmasi gerekiyormu ?
Kartim Skystar 2.6 ,
Yardimci olursaniz memnun olurum.
34.mesaja bakın isterseniz.belki probleminizi çözer..
bulgurcali
12-06-2008, 20:40
Slax için kaffeine türkçe
http://www.zshare.net/download/135187921b5faef4/
kaffeine-sc_0.3.8 eklentisini slax modulü için ayarlasalar iyi olacak.
Üstadlar DreamVDR USB için bi hazır kanal listesi verecek yok mu...
Türksat ve Hotbird..
Kanal taramadaki sorunu ben şu şekilde çözdüm.
Search mode------->auto
Bende "auto ınt" Hotbird'de kanal tarıyordu fakat türksat'ta tarama yapmıyordu.
Şimdi hepsinde tarama yapıyor.
Saygılar.
the professor
13-06-2008, 23:31
ben vdr programini calistirdim.
Bende skystar´in kumandasi yok.
Keyboard ile yapmak istiyorum, ama hic bir sey yapamadim.
Daha türksat i bile taratamadim.
Birde örnegin 1. kanal ARD, daha ard´nin logosu bile soluk, demekki benim ati(directx10)kartim tam taninmadi. Komik olan ise kaffeine ile hdd´den bir tane avi aciyorum, mükemmel görüntü var.
Simdi ben bu vdr´i nasil ayarlayabilirim? Saygilar
http://www.linowsat.de/settings/vdr.html Adresinden bazı uydulara ait channels.conf dosyalarını indirip seyretmek istediğin yada istemediğin kanallarla ilgili olarak dosya içinde gerekli düzenlemeleri yapabilirsin.Türksatla ilgili olarak da kanal taraması yaptığında bulduğun kanallar channels.conf dosyasının içine otomatik olarak yerleşir..good.
the professor
14-06-2008, 09:43
Kanal taramadaki sorunu ben şu şekilde çözdüm.
Search mode------->auto
Bende "auto ınt" Hotbird'de kanal tarıyordu fakat türksat'ta tarama yapmıyordu.
Şimdi hepsinde tarama yapıyor.
Saygılar.
hocam mümkünse resimli acklama yapabilirmisiniz lütfen, hic bir sey anlamadim ne yazikki
sagolasin
üstad yanlış hatırlamıyorsam;
klavye den M tuşuna basınca Menü geliyor ekrana.11.sıradaki System in üzerine gelip enter a basınca alt konular geliyor.3.sırda kanalarama var.ona enter
1.update channel kısmında klavyedeki + veya - tuşlarına basarak yes - no yapıyorsun.
2.arama tipi idi heralde : + veya - basarak : manuel - auto nıt - auto seçeneklerinden birini seçiyorsun.(kanal tarama için auto olmazsı gerek)
3. de uyduyu seçiyorsun..
Bir başka kısım ise Diseqc kullananlar için.
yine 11.sıradaki system den girip 1.sıradaki Setup ta idi yanlış hatırlamıyorsam onun içine girip LNB kısmına gelince enterlıyoruz.Use Diseqc seçeneği var onun üzerine gelip eğer no ise + veya - tuşları ile yes yapıp enterlıyoruz.
Değerli Arkadaşlarım çalışmalarınza canı gönülden destek vermeye çalışıyorum.Fakat problemler hat safada...
1.Diseq ayarlarını yaptığımda program açılmıyor
2.Bir çok arkadaş programı çalıştıramadığından şikayetçi
3.VDR görüntü kalitesi berbat
4.Slaxa Nvidia ekran kartını nasıl tanıtıcağız
5.Tuş Kullanımı nasıl yapılıyor..!
6.4'lü diseq ayarlarını nasıl yapacağız..!
Saygılar..!
Değerli Arkadaşlarım çalışmalarınza canı gönülden destek vermeye çalışıyorum.Fakat problemler hat safada...
1.Diseq ayarlarını yaptığımda program açılmıyor
2.Bir çok arkadaş programı çalıştıramadığından şikayetçi
3.VDR görüntü kalitesi berbat
4.Slaxa Nvidia ekran kartını nasıl tanıtıcağız
5.Tuş Kullanımı nasıl yapılıyor..!
6.4'lü diseq ayarlarını nasıl yapacağız..!
Saygılar..!
Ah şu DreamVDR usta sesimizi bi duysada ayrıntılı bir kullanım mesajı yazsa...
yeteri kadar bilgim olmadığı için sorularınıza cevap veremiyorum..inşallah cevap verebilecek birisi çıkar..
benim bildiğim kadarını sizde biliyorsunuz sanırım..
M tuşu ile menüye girip
Yön tuşları ile aşağı yukarı gidebiliyorsunuz.
- ve + tuşları seçim yaparken..
F1 - F2 - F3 ve F4 te çıkan menünün alt kısmındaki renkli kısımlara hitap ediyor..
bunu çalıştırıp bir cccam servera bağlanıp izleyebilen var mı?
DreamVDR
20-06-2008, 10:11
bunu çalıştırıp bir cccam servera bağlanıp izleyebilen var mı?
Ben varım hehehe...
Cccam e bağlanabilmek için tabi ilk önce cccam.cfg dosyanızı ayarlamanız gerekmektedir. gerekli yerleri dogru şekilde doldurursanız sorunsuzca cccam a bağlanırsınız.cccam ayarlarınız yaptıktan sonra vdr menusunde emu olan yerden cccam i çalıştırmayı unutmayınız kolay gelsin.
Sayenizde no sinyallı görüntü almayı başardık.
Ancak ss2 tv kartımde diseg ayarlarını tanıtamadı ayrıca CCcam.cfg nereye atacağız bunun dışında atmamız gereken daha başka birşeyler varmı.
Kısaca:
1.Nete giremiyorum
2.Diseq ayarlarını yapamıyorum dolayısıya sinyal yok
3.CCcam çalıştırmak için CCcam cfg ve diğer lazım olan dosyalırı nerye atmam lazım ve ayyarları ne olmalı?
Saygılar
DreamVDR
21-06-2008, 14:27
cccam ile ilgili ayarlar /var/etc klasöründe sadece cccam.cfg dosyasını düzenleyin.
disecq ayarlarını forum içinde bulabilirsiniz.
nete girmiyorsa boşa ugraşma neti ayarlayamazsın büyük olasılıkla ethernet kartını tanımamıştır.
cccam ile ilgili ayarlar /var/etc klasöründe sadece cccam.cfg dosyasını düzenleyin.
disecq ayarlarını forum içinde bulabilirsiniz.
nete girmiyorsa boşa ugraşma neti ayarlayamazsın büyük olasılıkla ethernet kartını tanımamıştır.
Bilgilendirmen için teşekkürler
biraz kurcaladım cccam ayarlarını attım
ubuntu 8,0 versiyonun kullandım gerçi konsoldan cccam çalıştır dedim ama çalışmadı. ps -ef komutuyla baktım yok.
önce program aracılığgıyla cccam çalıştırayım bakayım eğer oluyorsa net ayarlarınıda kurcalarım artık
saygılar
Diseq Ayarlarını yaptığımızda Program açılmıyor.. Cccam da olmuyor... Şunu tam anlamıyla açıklayabilecek bir babayiğit var mı ? .kizar.
ben şimdilik sadece türksat uydusundan yayın aldım.ve cccam çalışıyor ancak bilgisayar etherneti görmediği için nete çıkamıyorum.
Şu diseq ayarlarını bir arkadaş yardımcı lması lazım.Bende 4 çanak var.
Dostum bende de 4 lü diseq var ve turksat 1. slott. Sen ayarları nasıl yaptın ?
Dostum bende de 4 lü diseq var ve turksat 1. slott. Sen ayarları nasıl yaptın ?
Diseq ayarını yapamadım ama
klavyeden M bastım ordan sisteme ordan setup ordan lnb oradan
LNB1:1
LNB5:2
zaten müdahalenle yalnız 1 veya iki seçebiliyorsunuz başka yok
ardından kanal arama kaptım buldu
ama diğer uydular yok detaylı diseq ayarları lazım program için
bu arada ben hala nete giremedim linuxla
DreamVDR
22-06-2008, 18:04
2 li diseqcde sizin değerler:
# Full DiSEqC sequence:
S42.0E 11700 V 9750 t v W15 [E0 10 38 F0] W15 A W15 t
S42.0E 99999 V 10600 t v W15 [E0 10 38 F1] W15 A W15 T
S42.0E 11700 H 9750 t V W15 [E0 10 38 F2] W15 A W15 t
S42.0E 99999 H 10600 t V W15 [E0 10 38 F3] W15 A W15 T
S13.0E 11700 V 9750 t v W15 [E0 10 38 F4] W15 B W15 t
S13.0E 99999 V 10600 t v W15 [E0 10 38 F5] W15 B W15 T
S13.0E 11700 H 9750 t V W15 [E0 10 38 F6] W15 B W15 t
S13.0E 99999 H 10600 t V W15 [E0 10 38 F7] W15 B W15 T
4' lü diseqc nasıl ayar olmalı;
örnek bir tane buldum çalışmadı;
# port 1
# port 2
S13.0E 11700 V 9750 t v W15 [E0 10 23] W15 [E0 10 26] W15 t
S13.0E 99999 V 10600 t v W15 [E0 10 23] W15 [E0 10 26] W15 T
S13.0E 11700 H 9750 t V W15 [E0 10 23] W15 [E0 10 26] W15 t
S13.0E 99999 H 10600 t V W15 [E0 10 23] W15 [E0 10 26] W15 T
# port 3
S19.2E 11700 V 9750 t v W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 22] W15 t
S19.2E 99999 V 10600 t v W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 22] W15 T
S19.2E 11700 H 9750 t V W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 22] W15 t
S19.2E 99999 H 10600 t V W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 22] W15 T
# port 4
S7.0E 11700 V 9750 t v W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 26] W15 t
S7.0E 99999 V 10600 t v W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 26] W15 T
S7.0E 11700 H 9750 t V W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 26] W15 t
S7.0E 99999 H 10600 t V W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 26] W15 T
S5.0E 11700 V 9750 t v W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 26] W15 t
S5.0E 99999 V 10600 t v W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 26] W15 T
S5.0E 11700 H 9750 t V W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 26] W15 t
S5.0E 99999 H 10600 t V W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 26] W15 T
http://www.linuxtv.org/pipermail/vdr...er/005517.html
22------> Position A
23------> Option A
26------> Position B
27------> Option B
# port 1 option a position a
# port 2 option a position b
# port 3 option b position a
# port 4 option b position b
So in your setup I assume that you have ports and LNBs like this:
1 - S1.0W
2 - S5.0E
3 - S13.0E
4 - S19.2E
This diseqc.conf should do the trick:
My own setup is a bit more elaborate, as follows:
# ---------------------
# | 4-port switch |-- to receiver
# ---------------------
# 1 2 3 4
# | | | |
# 19.2E 13.0E 28.2E A/B
# LNB LNB LNB | |
# 5.0E 1.0W
# LNB LNB
The difference is that a have another A/B mini switch
in port 4 of the 4x1 switch. My diseqc.conf is here:
S19.2E 11700 V 9750 t v W15 [E0 10 23] W15 [E0 10 22] W15 t
S19.2E 99999 V 10600 t v W15 [E0 10 23] W15 [E0 10 22] W15 T
S19.2E 11700 H 9750 t V W15 [E0 10 23] W15 [E0 10 22] W15 t
S19.2E 99999 H 10600 t V W15 [E0 10 23] W15 [E0 10 22] W15 T
S28.2E 11700 V 9750 t v W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 22] W15 t
S28.2E 99999 V 10600 t v W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 22] W15 T
S28.2E 11700 H 9750 t V W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 22] W15 t
S28.2E 99999 H 10600 t V W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 22] W15 T
S5.0E 11700 V 9750 t v W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 26] W15 A W15 t
S5.0E 99999 V 10600 t v W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 26] W15 A W15 T
S5.0E 11700 H 9750 t V W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 26] W15 A W15 t
S5.0E 99999 H 10600 t V W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 26] W15 A W15 T
S1.0W 11700 V 9750 t v W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 26] W15 B W15 t
S1.0W 99999 V 10600 t v W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 26] W15 B W15 T
S1.0W 11700 H 9750 t V W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 26] W15 B W15 t
S1.0W 99999 H 10600 t V W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 26] W15 B W15 T
Başka bir siteden atak34 arkadaştan alıntıdır. ben denemedim ama siz deneyin.
@DreamVDR
Daha önceden yapmıştım bunu,işin garibi diseq ayarları ile oynandığında program açılmıyor..!
Birde bu slaxa nvidia ekran kartları nasıl tanıtılır ???
tecmanlee
29-06-2008, 16:37
SKYSTAR 3 kartta çalışabiliyo mu? acaba.
the professor
30-06-2008, 23:46
bende adsl modem mevcut.
Benim almanya´da ki telefon sirketinin verdigi modem aslinda adsl wlan roter(dsl modem icinde entegre). Bu telekommunikasyon sirketi sadece modem fonksiyonunu ayarlamis. Router(modem entegreli) alsam, bu kez nete giremiyorum.
Bugün´e kadar linux altinda her zaman baglanti kurabildim internete, ama bu slaxta olmuyor.
Connected yazisi geliyor, hatta ip adresimi görebiliyorum, ama olmuyor. google ping atiyorum, ulasmiyor. Var gibi gözüküyor, ama yok.
Kullandigim kart Atherosun kablolu lan karti
SEVMEK46
01-07-2008, 11:15
bootinst.bat yazdım enterledım olmadı disk yok diyor :)
bootinst.bat F: enterledım olmadı
bootinst.bat F enterledım olmadı
bootinst.bat f: enterledım olmadı
bootinst.bat f enterledım olmadı :S
moduleslerı yukleme yapmadan once boot yapmaya calıstım olmadı
anladıgım kadarı ıle oncelıkle boot yapicaz sonra moduleslerı yukleme yapicaz
konuyu acan arkadasımız bakabılır mı?
the professor
01-07-2008, 13:40
Bilgilendirmen için teşekkürler
biraz kurcaladım cccam ayarlarını attım
ubuntu 8,0 versiyonun kullandım gerçi konsoldan cccam çalıştır dedim ama çalışmadı. ps -ef komutuyla baktım yok.
önce program aracılığgıyla cccam çalıştırayım bakayım eğer oluyorsa net ayarlarınıda kurcalarım artık
saygılar
ustam dreamvdr´i nasil kurdun ubuntu 8.04´e?
Saygilar
arkaadaşlar skyvision tv kartı ile programı denedim Cccam dahil olmak üzere sistem gayet güzel çalışıyor. boşuna uğraşıyorum diye vaz geçmeyin program sorunsuz
the professor
02-07-2008, 13:17
bootinst.bat yazdım enterledım olmadı disk yok diyor :)
bootinst.bat F: enterledım olmadı
bootinst.bat F enterledım olmadı
bootinst.bat f: enterledım olmadı
bootinst.bat f enterledım olmadı :S
moduleslerı yukleme yapmadan once boot yapmaya calıstım olmadı
anladıgım kadarı ıle oncelıkle boot yapicaz sonra moduleslerı yukleme yapicaz
konuyu acan arkadasımız bakabılır mı?
ustam selamlar,
anladigim kadari ile sizin usb-stickin sürücü harfi f.
O zaman söyle yapacaksiniz yani su komutlari vereceksiniz
f: bu f yani usb stickinize gecmeye yarayan komut
cd boot bu da boot klasörüne gecis demektir
bootinst.bat burada da usb stick´ei boot özelligini veriyorsunuz
sonra iki sefer OK tusuna basacaksiniz, oldu da bitti MASALLAH :=)
arkaadaşlar skyvision tv kartı ile programı denedim Cccam dahil olmak üzere sistem gayet güzel çalışıyor. boşuna uğraşıyorum diye vaz geçmeyin program sorunsuz
peki ustam, dvd sürücüsünde bulunan, atiyorum divx, mpeg, avi , vcd bakabiliyormusunuz?
Ben hdd´de ki mp3 leri bile oynatamadim halen
SEVMEK46
02-07-2008, 18:30
profesor olmuyor :)
the professor
02-07-2008, 19:29
hocam, msn yada skype adresinizi bana pm yolu ilen bildiriniz
oradan size tabiiri caiz ise daga saglikli yardimci olabilirim
saygilar
SEVMEK46
02-07-2008, 21:27
pro selam kardeş buradan detayını yazarsan sayende bızde bılgı sahıbı oluruz
merhaba
bugün kurcalamaya başladım.
a,h,m menuler
f1 f2 f3 alt menuler
olarak kullanılıyor.
sabah kanalları gösteriyordu şimdi her kanalda channel not available! diye uyarı çıkıyor acep neden?
nvidia ekran kartım tanındığı halde(modülünü yükledim) nedense vdr menusu pembe tonlarda görünüyor?
ayarları kaydetmiyor :S
her açılışta kartı göstermek zorunda kalıyorum neyse biraz daha kurcalayım.
şu pembe sorununu çözebilen olursa müteşekkir olacağım :)
the professor
02-07-2008, 22:28
sevmek hocam, daha acik yazamam ne yazikki.
Anladigim kadari ile sen usb stickin oldugu bölüme gecmek istiyorsun.
Calistir yerine cmd komutunu ver, kücük siyah bir pencere acilacak, ayni dos gibi zaten dos :)
sonra
çok şükür sonunda çalıştırdım. cccam mükemmel çalışıyor ;)
tek sorunum sesin olmaması :D
EKLEME:
Seside hallettim çok şükür :D şimdi rahat rahat vdr mi kullanabilirim :)
her ne kadar windowsta ki görüntüyü vermesede idare ediyor :)
sağlayanada yapanada teşekkürler .
SEVMEK46
03-07-2008, 03:30
sevmek hocam, daha acik yazamam ne yazikki.
Anladigim kadari ile sen usb stickin oldugu bölüme gecmek istiyorsun.
Calistir yerine cmd komutunu ver, kücük siyah bir pencere acilacak, ayni dos gibi zaten dos :)
sonra
http://img112.imageshack.us/img112/4940/36lh9.jpg
http://img357.imageshack.us/img357/5876/37ht5.jpg
sonra ne yapcaz_?
the professor
03-07-2008, 10:15
hocam sen isi basarili bir sekilde gerceklestirmissin. Tebrik ederim.
Bir kere daha OK tusuna basman yeterli yada yukaridaki x´e bas.
Simdi pc´ni yeniden baslatacaksin ve bios´dan ilk usb´den(first device) baslat diyeceksin. Sayet senin motherboard / bios eski ise bu imkanin olmayabilir.
Bende ki motherboard dreamvdr hocaninki ile aynisi.
Saygilar
DreamVdr
ya menu renkleri bir acayip acaba sorun nerede biliyor musun?
yada bilen bir arkadaş var mı?
http://img67.imageshack.us/img67/8121/grntyakalayc1fe4.jpg
the professor
03-07-2008, 21:26
ratus , ustam ayni sorun bende de var
peki ustam hic hdd´de ki mp3 leri oynatabiliyormusun?
Herhangi bir vcd/dvd koydugun zaman cd okutucusuna, dreamvdr ile oynatabiliyormusun? Bende kaffein aciliyor hemen, tamam oluyor, ama vdr´de de olmasi gerekiyor. Yoksa yaniliyormuyum?
SEVMEK46
03-07-2008, 23:14
hocam sen isi basarili bir sekilde gerceklestirmissin. Tebrik ederim.
Bir kere daha OK tusuna basman yeterli yada yukaridaki x´e bas.
Simdi pc´ni yeniden baslatacaksin ve bios´dan ilk usb´den(first device) baslat diyeceksin. Sayet senin motherboard / bios eski ise bu imkanin olmayabilir.
Bende ki motherboard dreamvdr hocaninki ile aynisi.
Saygilar
biostan başlatınca ne olcak ki :)
bu arada usb içinde bu ilk mesajdaki dosyalar dısında modem dosyam var zararı olarmı?
the professor
04-07-2008, 01:34
SEVMEK46 (http://www.dvbsat.org/forum/../../member.php?u=32150)
ustam anlasilan sen benim ilen egleniyorsun, daha dogrusu kafa buluyorsun
Su cümle bunu belirtiyor "biostan başlatınca ne olcak ki"
[/URL][URL="http://www.dvbsat.org/forum/../../images/smilies/YellowLP.gif"]http://www.dvbsat.org/forum/../../images/smilies/YellowLP.gif (http://www.dvbsat.org/forum/../../images/smilies/YellowLP.gif) Gülücük isaretide bunu tasdikliyor
neyse, saglik olsun...
SEVMEK46
04-07-2008, 02:48
SEVMEK46 (http://www.dvbsat.org/forum/../../member.php?u=32150)
ustam anlasilan sen benim ilen egleniyorsun, daha dogrusu kafa buluyorsun
Su cümle bunu belirtiyor "biostan başlatınca ne olcak ki"
http://www.dvbsat.org/forum/../../images/smilies/YellowLP.gif (http://www.dvbsat.org/forum/../../images/smilies/YellowLP.gif) Gülücük isaretide bunu tasdikliyor
neyse, saglik olsun...
arkadas;nein yani hayır ben neden saka yapayim ki?
zamanimi saka yapmanin bana yardim eden bir insanla neden alay edeyim lütfen öyle söyleme
o gülücük senle alay etme anlamında degıl anladıgım kadarı ıle usb ye lınux yuklemıs oluyoruz ve ben hıc lınux pc de kullanmadım ve pc de önemli datei lerim var anlıyormusun beni arkadas ??
kısacası ben var dateiler ucmasın once onlem almak tedbırlenmek senın sayende sonra guvenle kullanmak bunu :)
anlıyormusun benı
eğer ben sana karsı bır durumda bulundu ısem afedersin
ratus , ustam ayni sorun bende de var
peki ustam hic hdd´de ki mp3 leri oynatabiliyormusun?
Herhangi bir vcd/dvd koydugun zaman cd okutucusuna, dreamvdr ile oynatabiliyormusun? Bende kaffein aciliyor hemen, tamam oluyor, ama vdr´de de olmasi gerekiyor. Yoksa yaniliyormuyum?
valla vcd dvd denemedim ama mp3 çalıyor sorunluda olsa :)
the professor
05-07-2008, 16:54
ratus usta, rica etsem msn yada skype adresini gönderirmisin özelden
"mikrofonlasalim" senin ilen beraber,
saygilar
anakartımızın usb destegi yok ise olmazmı yani bu iş kaldıkmı bu kadar basit olamaz lutfen bi caresi yokmu bu işin herseyi kurduk ama usb den basltamıyorum.
Arkadaşlar, USB den boot ettim, ancak kafeini bulamadım, herhangi bir dosya ekleme yöneticisi bulamadım!
Linuxt an da pek anlamam..
Nasıl yaparız? (Kısaca pls)
Arkadaşlar, USB den boot ettim, ancak kafeini bulamadım, herhangi bir dosya ekleme yöneticisi bulamadım!
Linuxt an da pek anlamam..
Nasıl yaparız? (Kısaca pls)
Kafeine gerek yok zaten masaüstünde vdr var ama illah kafeine kurayım diyorsan.
uçbirim penceresinden
apt-get install kaffeine
komutunu verip enterlersiniz o yükler pluningin kurulumu sitede mevcut olmalı....
Kolay gele
açılışta Anakartı usb desteklemeyen arkadaşlara çözüm şu olabilir yalnız bende 2.bir hdd yok deneyedim.
flash belleğe yapacaklarını hdd yaparsın ve sadece hdd tek kalsın böylece bir dene önemli belgelerinin olmadığı hdd yapmayı unutma
4'lü Diseq ayarlarında hala problem yaşıyorum,Bir türlü çalıştıramadım..! yardımcı olacak bir arkadaş???
USB takılı olmadan anakarttan başlatamazsınız. Mesela;
1- Genelde Removable Disk olarak görünür USB.Bu ayara getirip
2- Removable disk ayarından USB 2.0 v.s şeklinde ayarlamanız gerekli..! İsterseniz foto gönderebilirim..!
2- Removable disk ayarından USB 2.0 v.s şeklinde ayarlamanız gerekli..! İsterseniz foto gönderebilirim..!
4'lü Diseq ayarlarında hala problem yaşıyorum,Bir türlü çalıştıramadım..! yardımcı olacak bir arkadaş???
anakartta usb ayarı konusunda foto gönderirseniz seviniriz.
saygılar
Nihayat başardım yalnız usb yapılanları eski kullanmadığım bir hdd uyguladım cccamdana key aldım ve izledim tek yapamadığım 4 çanağım var onun diseq ayarlarını yapamadım oda yapılırsa bir şey kalmaz ....
Saygılarımla
arkadaşlar ben ccam.cfg dosyasını atacağım yeri bilmiyorum. Bir arkadaş var/etc içine at demiş ama /var ve /etc klasörleri ayrı /var klasörü içinde etc yok. ben kendim oluşturdum ama içine atım ama olmadı. problem nerde bana yardımcı olurmusunuz. Ccam i çalıştırıp şifre çözemedim. Normal kanal görüntülerini alabiliyorum. Yardım lütfen.
DreamVDR
12-07-2008, 15:00
DreamVDR de nasıl CCCam ayarlamanız gerektiğini anlatmaya calışacagım...
Şekil itibari ile dm den bir farkı yok ;
http://img112.imageshack.us/img112/7097/47841651un7.png (http://imageshack.us)
Masa üstündeki Sistem yazan simgeyi tıklayın açılan sayfada Konum yazan yere /var/etc yazıp entere basın karşınıza CCcam.cfg nin oldugu yer çıkacak.
http://img177.imageshack.us/img177/478/42931276hh1.png (http://imageshack.us)
Burada CCcam.cfg ye tıklayarak CCCam.cfg yi edit için açıyoruz.
Burada size verilen "C:" satırını dosyanın içine ekliyoruz.
Eğer paylaşım verecek ise "F:" satırınıda buraya ekliyoruz.
http://img229.imageshack.us/img229/4570/97224790uz2.png (http://imageshack.us)
Bu resimde görüldügü üzere bizim paylaşım portumuz 17500 siz başkasına paylaşım verieken karşı taraf sizin portunuzu 17500 olarak girmeli. bu portu default port plarak 12000 veya istediğiniz bir porta cevirebilirsiniz.
http://img229.imageshack.us/img229/9896/46669034fy4.png (http://imageshack.us)
Eğer makinanızın ipsini bilmiyorsanız bir konsol açarak "ifconfig" komutunu vererek ipnizi ögrenebilirsiniz.
http://img177.imageshack.us/img177/115/57184891mv3.png (http://imageshack.us)
Vdr den emuye gelip cccam seçtikten sonra;
explorer açarak http://pcipsi:16001 i yazın ve
kullanıcı:root
şifre:vdrsytem "Burda s nin tekini unutmusum buna dikkat edin isterseniz bunu cccam.cfg yi edtleyerek değiştirebilirsiniz"
http://img229.imageshack.us/img229/8939/91772520sj7.png (http://imageshack.us)
Açılan cccam statusten kullanıcıları serverları ve size gelen kartları kolayca görebilirsiniz.
dahası 16001 portunu modeme açıp dışardanda php vs. programlarla daha genişbir bilgiye sahip olacagınız gibi internet üzerindende kartlarınızı kontrol edebilirsiniz.
Kolay gelsin. CCCam hakkında daha geniş bilgiyi formda taratma yaparak bulabilirsiniz..
masa uzerindeki dreamvdr yi tıklıyorum acılıyor ama bi muddet sonra kapıyor bu neden olabilir acaba yaklasık 40 sn sonra kapanıyor anlayamadım gitti.
burada yazılanları harfiyen uyguladım şimdi internete girebiliyorum ekran kartımıda muhtemelen tanımıstır ss2 m var onuda tanımıstır herhal bilmiyorum birde bunları kontrol etmeye gerek varmı acaba sinyale gelince sinyal yok arama kısmına geliyorum ara diyorum 40 sn doldugu icin kapanıyor sinyal alıp almadıgını bilemiyorum . tesekkurler ...
DreamVDR
13-07-2008, 19:52
tv kartını başka bir pci yuvaya değiştirerek dene..
DreamVDR kardeş teşekkürler dediklerin işime yaradı ancak bu salax 3 yada 4 üncü açılmadan sonra çalışmıyor. açılıştaki diğer şeçenekleride seçince bütün yaptığım ayarlar değişiyor. bunun bir crack i falan varmı.
DreamVDR
14-07-2008, 09:41
normalde bi sıkıntı olmaması gerek ama sen usbyi sıfırdan yükle bi dene
şifreli veya şifresiz kanalarda görüntüde kıralmalar veya donmalar oluyor sebebi nedir arkadaşlar
bariskaylan
14-07-2008, 23:31
Selam bende skystar3 tv kartı var slax problemsiz çalışıyor fakat dreamvdr çalıştıramadım xinelibout satırındaki xv yi xshm de yaptım ama hala aynı yardımcı olursanız sevinirim..:((
Ben hala 4 çanaklı diseq ayarını tutturamadım :-(
:((
DreamVDR
17-07-2008, 16:56
Slax DreamVDR Modül..
Bu modül diyer modullere göre düzenlenmiştir. Eskisini tamamen silerek bunu kullanınız...
DreamVDR yeni Modül Gurubu...
http://rapidshare.com/files/130376156/modules.rar.html
Modül içindekiler.....
card.lzm--> cardclient.conf
CCcam.lzm--> CCcam emu dosyası..
gb*x.lzm-->gb*x emu dosyası
Desktop.lzm-->masa üstüne 2 adet kısayol biri xv diyeri xshm olarak VDR yi çalıştırır.
diseq2.lzm --> A ve B olmak üzere ikili diseqc (a-Tuksat,b hotbird)
diseq4.lzm --> 1,2,3,4 giriş olmak üzere 4 lü diseqc (1-turksat,2-eutelsat,3-hotbird,4- astar 19 derece olarak ayarlanmıştır ama çalışıp çalışmadıgı kontrol edilmemiştir)
diseq2 veya disec4 den birini koyunuz modül içine.
DeramVDR.lzm --> ana program
kanallar.lzm --> artık kanal dosyası. channel.conf dosyası
k*yler.lzm --> paylaşımsız olan kanallar için k*y girişleri.
liby.lzm --> VDR nin çalışması için gerekli lib dosyaları.
menuler.lzm-->VDR menusunun değişikliği için kullanılacak.
tv.lzm --> tivetime eklentisi...
xine.lzm --> xine kullanmak için.
Güle güle kullanın..
yeni sisteme eklentiler...
gbox emu ve mp3 dinleyemiyorum diyenler için /video/mp3 dizini eklendi mp3 lerinizi buraya ekleyerek çalabilirsiniz....
Kardeş eline sağlık
diseq4.lzm --> 1,2,3,4 giriş olmak üzere 4 lü diseqc (1-turksat,2-eutelsat,3-hotbird,4- astar 19 derece olarak ayarlanmıştır ama çalışıp çalışmadıgı
benim diseq:1:türksat, 2. 16doğu 3. 7doğu 4. Hotbird
şeklinde bunu nasıl değiştirceğiz acaba.
Kardeş birde bunu ubuntu 8.04 e nasıl yüklyebiliriz?
Saygılarımla
Çok güzel bir çalışma ,
Yaşadığım sorunları anlatayım yardımcı olabilmeniz için .
Slax ı usb sticke kurdum ve bilgisayarımı usb den boot ederek açtım .
masa üstünde DreamVdr ve DreamVDRxshm diye iki kısa yol var bnlardan DreamVdr çalışmıyor diğeri ise açılıyor ve no signal diyor . Sistemde tek canak tek lnb var ve turksat 1c ye ayarlı . kartın takılı olduğu slotu değiştirip denedim aynı sorun var.
kanallara baktığım zaman astra uydusndaki kanallar var .
M-sistem-kanalarama yapıp
update channels: yes
source:dvb-s-satellite(tner1)
search mode : auto nit
position :s42.0e - tukrsat seciyorum
f1 e basıyorum ve 4-5 sn bekleyip
no new channel founds diyor
işletim sistemimim dvb kartımı (ss2) gorup gormediğini nasıl anlarım
kanal listemde sadece yabancı kanllar var onları turksat yapabilirmiyim.
yardımlar için teşekkürler
Çok güzel bir çalışma ,
Yaşadığım sorunları anlatayım yardımcı olabilmeniz için .
Slax ı usb sticke kurdum ve bilgisayarımı usb den boot ederek açtım .
masa üstünde DreamVdr ve DreamVDRxshm diye iki kısa yol var bnlardan DreamVdr çalışmıyor diğeri ise açılıyor ve no signal diyor . Sistemde tek canak tek lnb var ve turksat 1c ye ayarlı . kartın takılı olduğu slotu değiştirip denedim aynı sorun var.
kanallara baktığım zaman astra uydusndaki kanallar var .
M-sistem-kanalarama yapıp
update channels: yes
source:dvb-s-satellite(tner1)
search mode : auto nit
position :s42.0e - tukrsat seciyorum
f1 e basıyorum ve 4-5 sn bekleyip
no new channel founds diyor
işletim sistemimim dvb kartımı (ss2) gorup gormediğini nasıl anlarım
kanal listemde sadece yabancı kanllar var onları turksat yapabilirmiyim.
yardımlar için teşekkürler
search mode : auto
olacak
öyle bir dene
DreamVDR
20-07-2008, 23:08
Kartınızı tanımasa zaten vdr programı çalışmaz.
Arkadaşımın dediği gibi auto nit yerini autoya getirirsen kanalları buldugunu görürsün...
Kolay gelsin.
disecq ayarlamak için
/video klasöründe disecq.conf var bu dosyayı manuel editleyin.
ilk satırdaki 10e,7e vs.. yazıyı değiştireceksin bu isimleri /video/transporder içinde source.conf var burdan isimlere bakabilirsiniz kolay gelsin.
DreamVdr ve ahmet17 teşekkürler , dediğiniz gibi search mode : auto yapınca sorun düzeldi .
kanal geçişler daha önce hiç bu kadar hızlı olmamıştı :) . Kanalları ise \video nun altında sanırım channel dosyası vardı onu word editör ile açıp gereksiz kanalları sildim ( vdr programının içerisinden tek tek silmek gözümü korkutmuştu ) .
şimdi sırada cccam olayını test edebileceğim bir server bulmakta .
peki bu yapıyı bir mediabox haline getirmek için nasıl bir yol izlememi önerirsiniz , uzaktan kumandam yok mesela kablosuz klavye ve fare , word of warcraft oyunumu çalıştırabilmem için wine gibi uygulamalar çalışırmı ?
vs.vs :)
DreamVDR
21-07-2008, 10:15
linuxta herşey mümkün. Duyumlarıma göre usb alıcılı kumanda çalışıyor(incanın)
dream vdr de ses yok nababilirim linuxta normalde ses var dreamvdr de yok
var/etc dedigimde ise protokol sonlandırıldı diyor cccam.cfg gözükmüyor
son modülü koydum aynı
slax hdd ye kurulu xp ile birlikte aynı hardiskte çalışıyor
DreamVDR
28-07-2008, 15:15
cccam ayar dosyalarınızı kendiniz eklyeceksiniz. ses için alt ve alt gr tuşlarını kullanınız.
DreamVDR hocam eline koluna sağlık çok güzel bir çalışma olmuş ben diseq,kanal arama ve CCcam ile herhangi bir problem yaşamadım.
Benim tek problemim kumanda Skystarın TS35 kumandası var bende alıcısı rs232 den bağlanan nası çalıştıracağım hakkında bir yol gösterirsen çok sevinirirm.
Çalışmalarının devamını dilerim.
Saygılar....
tecmanlee
01-08-2008, 16:04
SS3 edestek istiyoruuuzzz...
DreamVDR hocam eline koluna sağlık çok güzel bir çalışma olmuş ben diseq,kanal arama ve CCcam ile herhangi bir problem yaşamadım.
Benim tek problemim kumanda Skystarın TS35 kumandası var bende alıcısı rs232 den bağlanan nası çalıştıracağım hakkında bir yol gösterirsen çok sevinirirm.
Saygılar....
CCcam ve kanal aramada bende bir sorun yaşamadım ama diseqC de bayağı bir sorun yaşıyorum Turksat,Hotbird,Eutelsat W3,Astra manuel yaptığım zaman bile olmuyor bunun bir çaresini bulamadım sen nasıl yaptıysan burada anlatsan çok iyi olur Saygılar...
CCcam ve kanal aramada bende bir sorun yaşamadım ama diseqC de bayağı bir sorun yaşıyorum Turksat,Hotbird,Eutelsat W3,Astra manuel yaptığım zaman bile olmuyor bunun bir çaresini bulamadım sen nasıl yaptıysan burada anlatsan çok iyi olur Saygılar...
İlk önce SETUP bölümünden LNB kısmına geliyosun Diseq Use i yes yapıyosun sonra /video klasörünün içinde diseq.conf var ona aşağıdaki değerleri kopyala yapıştır yap
# port 1
# port 2
# port 3
S7.0E 11700 V 9750 t v W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 22] W15 t
S7.0E 99999 V 10600 t v W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 22] W15 T
S7.0E 11700 H 9750 t V W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 22] W15 t
S7.0E 99999 H 10600 t V W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 22] W15 T
# port 4
Kanal taramada ise Auto nit i AUTO olarak değiştir transponder içinde kayıtlı olan TP leri otomatik tarayacaktır.Bulunmayan kanalları Manuel olarak elle girebilirsin.
DreamVDR
04-08-2008, 14:23
Saygılar....
rs232 şuan için yok olurmu oda mechul sana tavsiyem ss2 nin usb alıcısı ile denemen sanırım onla çalışır. ben denmedim benim anakarta rs232 yok usb alıcımda yok ama incanın usb alıcılı kumandası çalışıyormuş bi dene derim kolay gelsin.
İlk önce SETUP bölümünden LNB kısmına geliyosun Diseq Use i yes yapıyosun sonra /video klasörünün içinde diseq.conf var ona aşağıdaki değerleri kopyala yapıştır yap
# port 1
# port 2
# port 3
S7.0E 11700 V 9750 t v W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 22] W15 t
S7.0E 99999 V 10600 t v W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 22] W15 T
S7.0E 11700 H 9750 t V W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 22] W15 t
S7.0E 99999 H 10600 t V W15 [E0 10 27] W15 [E0 10 22] W15 T
# port 4
Kanal taramada ise Auto nit i AUTO olarak değiştir transponder içinde kayıtlı olan TP leri otomatik tarayacaktır.Bulunmayan kanalları Manuel olarak elle girebilirsin.
Teşekkür ederim ama ben bunları zaten yaptım yine olmuyor...
arkadaşlar bende kingston 4 gb flashdisk var fat32 formatında yazılanların hepsini yaptım.ama bir türlü usb den başlamıyor. iş yerimdeki pc de de evdeki pc de de denedim aynı. direk windows açılıyor. ama cd versiyonunu indirdim. o açılıyor pc boot ediyor. ama onda da dreamvdr yok.
iş yerimdeki pc boot ayarlarında usb ile ilgli ne varsa yaptım olmuyor.
usb-hdd
usb-fdd
usb-zıp
usb-cdrom
bunların dışındakiler. belli zaten hdd,floopy,cdrom falan.
bunların hepsini first device olarak ayarladım ama gene olmuyor.
bana bir yardım edin arkadaşlar.
evdeki pc imde de usb den boot etmeyi ayarladım oda olmuyor. intel d865 perl x anakartım evdeki
DreamVDR
05-08-2008, 17:25
arkadaşlar bende kingston 4 gb flashdisk var fat32 formatında yazılanların hepsini yaptım.ama bir türlü usb den başlamıyor. iş yerimdeki pc de de evdeki pc de de denedim aynı. direk windows açılıyor. ama cd versiyonunu indirdim. o açılıyor pc boot ediyor. ama onda da dreamvdr yok.
iş yerimdeki pc boot ayarlarında usb ile ilgli ne varsa yaptım olmuyor.
usb-hdd
usb-fdd
usb-zıp
usb-cdrom
bunların dışındakiler. belli zaten hdd,floopy,cdrom falan.
bunların hepsini first device olarak ayarladım ama gene olmuyor.
bana bir yardım edin arkadaşlar.
evdeki pc imde de usb den boot etmeyi ayarladım oda olmuyor. intel d865 perl x anakartım evdeki
usb ye başlangıç için yükleme yaptınmı... (boot yüklemesi forum içinde anlatılmıştı.)
usb ye başlangıç yüklemelerini anlatıldığı gibi yaptım. ve sorunsuz gözüküyo.resimli olarak ta gösterilmiş zaten.
vazgeçmek istemiyorum. biraz daha uğraşıcam bakalım. belki yapabilirim
sametbuyukcinar
06-08-2008, 17:26
bende yeniyim slax kurdum ama DreamVDR basıyom hiç bişi gelmiyo yardım et DreamVDR kardeşş
en sonunda evimdeki pc de usb den başlattım. ama kapatırken bir hata oldu. windows açılmadı. daha sonra xp cd sını taktım kurtarmaya çalıştım. bir baktım C fat32 olmuş. ve D sürücüsü olarak gözüküyo.pc açılırken windows 98 yazıyo ne alakaysa.98 ile ilgili hiçbirşey olmadı pc mde şimdiye kadar.
C deki bütün bilgilerim gitti. sinir oldum.
DreamVDR
07-08-2008, 14:12
en sonunda evimdeki pc de usb den başlattım. ama kapatırken bir hata oldu. windows açılmadı. daha sonra xp cd sını taktım kurtarmaya çalıştım. bir baktım C fat32 olmuş. ve D sürücüsü olarak gözüküyo.pc açılırken windows 98 yazıyo ne alakaysa.98 ile ilgili hiçbirşey olmadı pc mde şimdiye kadar.
C deki bütün bilgilerim gitti. sinir oldum.
Allah Allah böyle bişey olmasına imkan yok...
sametbuyukcinar
07-08-2008, 15:26
DreamVDR abi sana bi soru sordum skystar-2 kartım slax çalıştırdım ama DreamVDR programına basıyom açılmıyo
DreamVDR
07-08-2008, 18:38
DreamVDR abi sana bi soru sordum skystar-2 kartım slax çalıştırdım ama DreamVDR programına basıyom açılmıyo
.yahoo.:wub::wub::eyebrow:.good.:p:p:cool:cool:zua ha::zuaha::):((:((:D.kizar.
çalıştımı ..............
:@:deli:
wordmanp
17-08-2008, 18:51
arkdaşlar bende herşey sorunsuz çalıştı
CePMeMeT
30-08-2008, 17:08
tamam herşey iyi güzel bi şekilde çalıştı da sorun ben paylaşımlarımı newcamd dan alıyorum onları nasıl girecem nasıl izleyecem ?
DreamVDR
02-09-2008, 17:09
tamam herşey iyi güzel bi şekilde çalıştı da sorun ben paylaşımlarımı newcamd dan alıyorum onları nasıl girecem nasıl izleyecem ?
/video/plugins içinde cardclient.conf dosyası var oraya
newcamd:hostname:port:0000/0000/0:username:password:cfgKey
böyle bir satır ekleyeceksin
hostname,port,username,passsword,cfgKey bunları yaz
paylaşımı al.
cfgkey genelde 01 02 03 04 ...14 kadar giden sayı..
DreamVDR
02-09-2008, 17:14
#
# Comment lines can start with # or ;
#
# every client line starts with the client name, followed by some arguments:
# 'hostname' is the name of the server
# 'port' is the port on the server
# 'emm' is a flag to allow EMM transfers to the server
# (0=disabled 1=enabled)
# 'caid' (optional) caid on which this client should work
# 'mask' (optional) mask for caid e.g. caid=1700 mask=FF00 would allow
# anything between 1700 & 17FF.
# Default is 1700 & FF00. If only caid is given mask is FFFF.
# You may give multiple caid/mask values comma separated
# (e.g. 1702,1722,0d0c/ff00).
# 'username' is the login username
# 'password' is the login password
#
# radegast client
radegast:hostname:port:emm/caid/mask
#
# aroureos client
# 'hexbase'
# 'hexserial' card data for which EMM updates should be send
aroureos:hostname:port:emm/caid/mask:hexbase:hexserial
#
# camd33 client (tcp protocol)
# 'aeskey' is the AES key (32bytes), disable encryption if missing
camd33:hostname:port:emm/caid/mask:username:password:aeskey
#
# camd35 client (udp protocol)
camd35:hostname:port:emm/caid/mask:username:password
#
# cardd client
cardd:hostname:port:emm/caid/mask:username:password
#
# buffy client
# 'aeskey' is the AES key (32bytes), disable encryption if missing
buffy:hostname:port:emm:username:password:aeskey
#
# newcamd client
# 'cfgkey' is the config key (28bytes)
newcamd:hostname:port:emm/caid/mask:username:password:cfgKey
#
# gbox client
#
# NOTE: hostname & port will be ignore. GBOX must be runnning on the local
# machine. For convinience you should choose localhost:8004
gbox:hostname:port:emm/caid/mask
cilgindunyali
11-09-2008, 22:52
arkadaslar bende usb 4 gb flash bellege her seyi yukledim fakat bilgisyardan acilmiyor.kruzor yanip sonuyor dos ortaminda ilerlemeolmuyor.
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.