PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SS2 nin Bozuk Olduğunu Nasıl Anlarız

toshiba
18-03-2006, 16:10
Merhaba Arkadaşlar,

1 senesi dolmamış bir SS2 Pci kartım var.Halen garanti dahilinde.
Ben aldığım firmaya götürmeden önce sorunun gerçekten Kartta olup olmadığını anlamak istiyorum.

Sistemim şöyle
Disecq 1 :Turksat
2:hotbird
3:hispasat

ve ben sadece hispasatı düzgün seyredebiliyorum.Turksatta bi kanal seçtiğimde donup kalıyor.görüntü geliyor sonra yine donuyo falan.
hotbirdde aynı.
hispasat daha iyi durumda.sadece arada sırada sinyal gidiyo tekrar kanalın üzerine tıklayınca geri geliyor.(hispasatta nasıl olurda bi kanalın sinyal seviyesi %58 60 iken gidip tekrar %60 larda geri gelebiliyor.1 saniye içinde gidiyo geliyo hiç durmadan.Ben bu kanlaı video demand önceden seyrediyodum sorunsuz.)

Bilgisyara yeni format atmama rağmen aynı sorun devam ediyor.Daha yeni uyducu arkadas gelip antenleri ayarladı.canaklar duzgun.

Tuner mi bozuk yda baska bi sorun mu var ?

Amd athlon 64 bit 3000
anakart Gigabyte k8 (onboard firewire iptal ettim bios tan)
1 GB ram
Winfast 6600 GT pciex
Xp pro tr + sp2

softbal10
18-03-2006, 18:16
dostum gerçekten garip bir sorun ama bunu nedeni diseq te olabilir sanırım tunerde veya disq te sorun var baksana format falan atmışsın

toshiba
18-03-2006, 21:40
yeni disecq aldım geçenlerde ama bişey değişmedi.Bazı forumlarda bu anakartların ss2 ile uyumsuz olduğu yazıodu acaba onunla mı ilgili yoksa kartmı bozuk anlayamadım
garantiye gonderincede haftalarca geri vermezker herhalde

tonytr
18-03-2006, 21:51
kartınızı deneme imkanınız varsa başka konfigürasyonlu bir pc de test edin. burada sorun kart ile ilgili gibi durmuyor. uyducunuz ayar yaparken normal bir receivere göre ayar yapıyor olabilir. receiverlerde bu ayar sorun yaratmazken dvb-s kartlarda ince ayar şarttır. diseq konusunda da dvb-s kartlar ile uyumlu bir diseq almanızı tavsiye ederim bazı diseqler dvb-s kartlar ile uyumsuzluk yaratabiliyor.

saygılar.

toshiba
18-03-2006, 23:25
bazı forumlarda tuner arızasından söz ediliyor.
Kartın uzerındekı bır bobının yanmasıdan dolayı bazı frekansları almıyormus.Yada bıraz once seyrettıgın bı kanalı gostermıyomus.bu olabılırmı acaba?
uyducunun yanlıs yaptıgını zannetmıyorum.disecqi yeni degiştirdim yıme aynı.

Firestarter
19-03-2006, 00:54
Bende de benzer problemler war ama seninki kadar degil. Mesela teknology channel i actıgımda sinyal gelmiyor. Yanıtsız kalıyor. Biraz bekliyorum tekrar tıklıyorum açılıyor. Bende 1-Türksat 2-Hotbird war. Yanlış hatırlamıyorsam ss2 icin (pekte anlamam elektronikten) diseqc nin belli bir ozelligi olmalıymıs. Turkiye piyasasında bu türden 1 Goldmaster diseqc 2 Anımsayamadıgım bir isim uyumlu imis. Bir dene istersen(Yardımcı olurmu bilmiyorum). Bu arada 64 bit sürücüsünü zaten kurmussundur.... Insallah yardımcı olmusumdur...

softbal10
20-03-2006, 00:14
dostum diseq değiştiriyorsun ama aynısının yenisini takıyorsan bir anlam ifade etmez başka marka dene next olabilir bende sorunsuz çalışıyor ayrıca tuner yanması o kadar basitbir olay değil sorun büyük ihtimal diseq

toshiba
21-03-2006, 22:57
Anlayamadığım şey hispasattaki D+ ve MGM Showtime ın oldugu paketlerde sorun cok az.Sadece arada bir donma yapıyor sınyal gıdıyo tekrar kanalı tıklayınca gerı gelıyor falan.;Ama hotbirdde sifreli sifresiz hicbir kanalı cıkartmıyor.Hep karelenme hep takılma ve cogu zaman siyah ekran.
Ben bunları seyredebiliyordum onceden ama yavas yavas bu kadar kotulestı durum.Yanı bırden bıre olmadı.
Discq bu kadar kotu bi sonuc doguramamaz.
Simdi kartı cıkartıp baska bır pcıa takıcam bakalım nolcak

softbal10
21-03-2006, 23:49
inaşllah düzelir bazen kartlar bulunduğu slotu sevmiyor