PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : gbox cardsharing yardım

sayim123
04-04-2006, 14:01
ustalar bugün üye oldum boardda gbox konusu yasakmı selbestmi bilmiyorum. Ben ve kardeşimde dreambox7000s var kart paylaşımı yapmak istiyoruz nasıl yapılacagını bilmiyoruz herşeyi ile nasıl yapıldıgını anlatacak arkadaşım lazım ve hangi dosyalar lazım ögretirmisiniz burda yazmak yasak ise emailimede gönderebilirsiniz çok teşekkürler

tonytr
04-04-2006, 16:41
gbox yasak değil. yerli platformlar yasak. forumda ve upload merkezimiz www.skystar.org ta hazır gbox dosyası mevcut onu alıp ftp ile tmp altına gönderin sonrada kumandadan manuel kurulumu yapın.
kardeşinizle siz yerel ağdamısınız yoksa internet ile mi paylaşıcaksınız. internet ile paylaşıcaksanız no-ip.info veya dyndns.org gibi bir siteden kendinize host almalısınız. hostlarınızı aldıktan sonra cfg dosyalarını editleyerek birbirinizi tanıtmanız yeterli.

saygılar.

sayim123
04-04-2006, 17:02
ustam bu siteler üyelik istiyor bu host dedigin paralı birşeymi

tonytr
04-04-2006, 17:56
parasız. para istemezler. www.dyndns.org a girip normal bir account açıcaksınız.

saygılar.

sayim123
04-04-2006, 22:29
ustam account aldım ikimiz ayrı ayrımı alacagız yoksa tek benimki yertelimi ondan sonraki bölüm cf dosyalarını nasıl editleyerek tanıtacagız biraz detaylı anlatırmısın

sayim123
05-04-2006, 12:30
ustam herhalde son aşamaya geldik yardım edecekmisin

tonytr
05-04-2006, 13:17
@sayim123 kardeş forumda birazda arama yapalım bunları daha önceden yazdık zaten.
dyndns adresi her ikiniz içinde ayrı ayrı alıcaksınız eğerki internet üzerinden yapıyorsanız. local ağda dyndns adresi almaya gerek yokk zaten.

2 adet dosya editlemek yeterli:
1- gbox_cfg dosyasını notepadle açın ve ilk 3 satırdaki isminiz.dyndns.org kısmını kendi alacağınız bir dynamic IP ile değiştirin (yerel ağınızda paylaşım yapacaksanız o zaman bu kısma yerel IP adresleri yazabilirsiniz).

2- cwshare.cfg dosyasını notepad ile açın ilk satırda bulunan
M: { isminiz.dyndns.org { 11223344 }}

kısmında yine alacağınız dynamic ip adresi ile isminiz.dyndns.org kısmını değiştirin şifre değiştirmek istiyorsanız 11223344 kısmınıda kendinize göre değiştirebilirsiniz (8 rakamdan oluşsun)

kartını paylaşan arkadaşınızdan alacağınız bilgileri de aşağıdaki satır ile değiştirin:

#D: { arkadasiniz.dyndns.org { 8010 8010 { 81BFF901 { 5 5 }}}}

(başındaki # işareti kaldırın) buradaki 8010 paylaşım için olan porttur ve routerli bir modem kullanıyorsanız UDP ve TCP olarak bu poru paylaşıma açın.
81BFF901 arkadasınızın şifresidir sembolik yazılmıştır şifreyi kendisinden isteyeceksiniz. 5 ve 5 erişim hakkı içindir aynen kalsın.

arkadasınızda sizin yazdığınız cwshare.cfg dosyası içindeki M: satırındaki bilgileri kendi cwshare.cfg dosyasında D: satırına eklemesi gerekir.

kaynak: http://www.dvbsat.org/forum/showthread.php?t=489&highlight=gbox

saygılar.