Orijinalini görmek için tıklayınız : bazı kanallardan sinyal alamıyorum
donjuandemarco
13-04-2006, 20:15
cinefx cinepolar gibi kanalların bir kısmı çıkmıyor diğer kanallar ise %45-55 arası değişen frekanslarda çıkıyor.music nation kanalı %52 frekans olmasına rağmen görüntü gelmiyor. Neden olabilir yardımlarınızı bekliyorum.
jenba555
13-04-2006, 20:17
çanak ve lnb ayarlarının tam olmadığından gerçekleşiyordur dvb-s kartlarda receiverlere göre daha ince ayar yapmak gerekiyor
donjuandemarco
13-04-2006, 21:22
çanak ve lnb ayarlarımda bir problem yok
DiseqC de girişleri değiştir...Mesela Hotbird'ü Turksatt, Turksatt'ı da Hotbird yap. Tabii bunu yaparken de ProgDvb de Diseqc ayarlarını da aynı en son değiştirdiğin gibi uygulamayı unutma...Olmadı, o zaman kablodan olabilir, bir arkadaşından, şu kasadan diseqc'ye giden ana kabloyu değiştirip bir dene, umarım o zaman olur...saygılar
donjuandemarco
13-04-2006, 21:55
diseq kullanmıyorum sadece hotbird bağlı prog dvbyi ProgDVBPowerInstall7[1].5 programı ile kurdum
donjuandemarco
13-04-2006, 21:56
yarın kabloyu değiştirmeyi bir deneyeyim bakalım
belki düzelir.
@donjuandemarco kardeş LNB yönü ile de alakalı olabilir hafif sağa veya sola çevirerek test etmeyi deneyin birde.
donjuandemarco
13-04-2006, 22:21
2 li lnb kullanıyorum aynı kanalları normal receiverımdan izliyorum fakat bilgisayardan izleyemiyorum
softbal10
13-04-2006, 22:46
ozaman kanal listesini güncellemeyi dene güncel transporter ile tarat ve bakalım öyle dene sonuç ne olacak
normal receiverlerde besleme devresi vardır ve bu sinyali güçlendirir onun için ince ayar olmasada onda izleyebilirsiniz ama dvb-s kartlarda böyle bir devre olmadığından ince ayar şarttır.
saygılar.
normal receiverlerde besleme devresi vardır ve bu sinyali güçlendirir onun için ince ayar olmasada onda izleyebilirsiniz ama dvb-s kartlarda böyle bir devre olmadığından ince ayar şarttır.
saygılar.
+1.good. ...receiverdeki sinyale aldanma derim. Çünkü cihazda sinyal seviyesi çok güçlü olduğu halde, TV kartında hiç ya da çok az sinyal görebiliyor, ben bizzat şahidim. tony ustanın dediği gibi bence de LNB yi çok az ama, sağa sola mm aralıklarla çevir ve en yüksek sinyal seviyesinde tut, sabitle...saygılar.good.
softbal10
14-04-2006, 03:51
elinde satfinder gibi bir alet olsa işin kolaylaşır yada zaten direk progdvb olayı algılıyor benim multilerde sorun olmuştu çanak ta ve lnb de ince ayarlar sonucu suan izliyorum ama ben ayar sırasında progdvb yi açıp satfinder ile ayarladım satfinder ise sinyal sevisini ölçen ona göre sesle uyarı yapan küçük hatta mini bir alet
Vodk@Orange
14-04-2006, 10:29
evet bencede kanal listesi güncelle kablodan olsa diger kanallardada sinyal kaybı olur.
ayni sorun bir arkadasta daha vardi skystar2 kartlarindan bazilari fabrika hatasi belli frekans araliklarini cekmiyor resmi web sitelerinde bunu duyurdular garantisi varsa git degistir
softbal10
14-04-2006, 13:50
ayni sorun bir arkadasta daha vardi skystar2 kartlarindan bazilari fabrika hatasi belli frekans araliklarini cekmiyor resmi web sitelerinde bunu duyurdular garantisi varsa git degistir
bence sorun frekansları +1 -1 +2 -2 gibi düzenlemesi lazım yada güncel transporter ile taraması lazım ama öncelikle çanak ayarının ve ln pozisyonunun iyi yani sinyal ve kalitenin %40-50 arası olması lazım ben aynı sorunu yaşadım chat kısmında bir arkadaşa anlattım o olayı çözdü sorun çanak ayarı imiş
saygılar
arkadaşlar yardım bursadan hispayayınlarını alamaz oldum hispada bir sorumnmu var 120 cm ss2 ile teşekürler
arkadaslar sorun 102 nolu bobinde bobin icindeki sargılar bir kısmı yanmıs
bobini söküp telin boyunu ve capini olcup tekrar sarmak lazim duzelecektir
vBulletin v3.7.4, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.