PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AveR TV DVB-SATELLITE II-CI+HDTV Ses ve Görüntü sorunu



hackers_kral
30-03-2011, 23:31
http://www.ressim.net/61/upload/7a1767da.jpg

15 gün önce AveR TV DVB-SATELLITE II-CI+HDTV 1080i Dij. Tv Kart ı aldık
Kendi programı ile sitesinde yayınlanan güncel kanal listesini indirip kanal taraması yaptık fakat kanal bulamadık. Bunun üzerine DVBViewer programını kurduk transedit ile kanal taraması yaptık yine kanal bulamadık.

Aşağıdaki işlemler tek çanakta denenmiştir;

Ben ss2 + DVBViewer kullanıyorum benim kanal listesini alıp Aver tv li makınada bulunan DVBViewer a ekledik kanallardan herhangi birine tıkladığımızda görüntü ve ses gelmiyor kabloda sıkıntı yok işin enteresan yanı kanallarda sinyal 65 ve üzeri değerlerde.

DVBViewer da örneğin atv açıkken sinyal 70 ses ve görüntü yok fakat kabloyu çıkarıp taktığımda ses ve görüntü geliyor kanal değiştirmek istediğimde örneğin kanald yi açtığımda ses gidiyor atv nin görüntüsü donuyor. uydu kablosunu tekrar çıkarıp taktığımda kanald sorunsuz çalışıyor.

Not: yaptığım son testte trans editle kanal taraması yaparken tarama esnasında uydu kablosunu çıkarıp taktıgımda baya bir kanal buluyor ama listeyi eklediğimde yukarıdaki sorunun aynısı devam ediyor.

Acaba karttamı sorun var yoksa benmi eksik birşey yapıyorum gerçi pek eksik birşey yaptığımıda sanmıyorum ama kartı garantiye göndermeden önce konu hakkında değerli yorumlarınızı almak isterim.

Saygılarımla

hackers_kral
31-03-2011, 10:22
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsalar memnun olurum

Kartı garantiyegönderecem fakat 15 gün üstüne kartınızda birşey yok çalışıyor diyip göndermesinler diye evvela sorun kaynağını bulmaya çalışıyorum bundan dolayı değerli yorumlarınız benim için önemli


Saygılarımla

tonytr
31-03-2011, 12:00
driver ve software kurulumunda hata yoksa böyle bir problem oluşmaması gerekir
ayrıca pc açık iken uydudan gelen kabloyu çıkarıp takmak tuneri yakabilir bu işlemi pc kapalı iken yapman gerek
emin olmak için başka bir pc de test edebiliyorsan o şekilde dene başka pc yoksa slot değiştirip dene birde,
tüm dvb playerleri silin, driveri kaldırın slot değiştirip pc yi açın yeni hardware bulundu diyorsa driverini cd sinden kurun sonra gene cd sinde olan playersi kurup kanal taratın gene sinyal yoksa kablonuzda da problem yoksa büyük ihtimal problem kartınızda, o zaman garantiye göndermeniz daha uygun olucaktır

saygılar

hackers_kral
31-03-2011, 12:42
@tonytr öncelikle değerli yorumun için teşekkürler

Emin olmak için farklı pc lerdede denedim hem xp de hemde win 7 de
ss2 kartlı olan makinada daha önceden yaptığım işlemlerin aynısını aver tv kartlı makinada yapmama rağmen yukarıdaki sorunla karşılaştım. Kanal taramak istediğimde kanal bulunmaması, hazır kanal listesi yüklediğimde sinyalin gayet normal olup ses ve görüntünün olmaması

Bu işlemlerden sonra son olarak Kablo çıkarıp takma işlemini yapmıştım tabi yine yonuç hüsran. Akşama kadar çözüm bulamasam artık garantiye gönderecem inşallah sorun yoktur diye geri göndermezler.

ozgur_1982_
04-04-2011, 16:33
dsotum senin TV kartta problem olmadığı sinyal seviyesinde anlaşılıyor. tuner ile ilgili bir problemin olsaydı. sinyal alamazdın. senin sorunun DVBViewer programı ile alakalı bu proramın hangi versiyonunu kullanıyorsun bilmiyorum. ama şuan bu programın 4.5.0 versiyonunu bu siteden indirip talimatlar doğrultusunda kur. sonra kanal taratma işlemini yap. veya hazır kanal lisesini kullanıyorsan diseq ayarlarını yap ve test et. eğer hala ses ve görüntü yok diyorsan muhtemelen senin PC'de codec yükle değil. bütün bunlar denedikten sonra sonucu yazarsın....

hackers_kral
05-04-2011, 01:25
Dediklerini kartı garantiye göndermeden önce denedim sonuçta herhangi bir değişiklik yoktu :(


Onun üzerine kartı garantiye gönderdim henüz haber gelmedi brazdaha zaman geçsin haber alır almaz eklerim buraya

hackers_kral
18-04-2011, 16:29
Kart Garantiden bugun geldi değişim yapılmış. Makınaya taktıktan sonra gerekli bilgileri sizlerle paylaşırım

Edit:
Sorunsuz bir şekilde çalışıyor fakat görüntü kalitesi ss2 kadar güzel değilmiş.