PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şu acemiye bir yardım



BBBBBBB
04-10-2011, 02:51
Bugün; 1:48:28

Avermedia 0706R tv kartına sahibim ve Windows 7 64 bit kullanıyorum.
ProgDVB, DvbViewer ve DVBDream yükledim fakat devamlı sorunlar çıkıyor, hiçbirinden verim alamıyorum.

DVBDream'de ne yaparsam yapayım başta "DVB donanımı başlatılamadı! Hata kodu:14" yazıyor. Aygıt yöneticisinde kartımın driverı gözüküyor ve güncel sürümüdür. Birkaç kez silip yüklememe rağmen aynı sorun devam ediyor. Dolayısıyla bu programı test edemedim henüz.

ProgDVB'de pc ye yüklediğim codecleri göremedim ve dolayısıyla test etme şansım olmadı.

DVBViewer pro 4.5'i kullanıyorum şu an, tv kartımı görüyor uyduları taratmakta da bir sıkıntı yaşamadım fakat onda da codec sorunu yaşıyorum. Tüm gün nette adam akıllı ve güncel codec aramakla geçirdim ama adam akıllı bi sonuca varamadım daha. Cyberlink video decoder(PDVD7 , PDVD9, PDVD10) denedim, nvidia pure, microsoft dtv-dvd video decoder gibi çeşitli codecleri denedim, doğrusu aralarında pek bir fark göremedim. Tek bir fark dışında !
Mesela kimi codecle yayın çok akıcı, alt yazılar falan çok net okunuyor ama baktığımda sanki yayın hızlı çekimde ilerliyor gibi. Fraps ile baktığımda sol üstte 50 fps değerini gördüm. Cyberlink7 gibi codeclerde ise yayın normal tv deki gibi fakat görüntü kalitesi daha düşük,alt yazılar daha boğuk boğuk ve kanal logolarının kenarları hafiften kare kare gibi. Aynı programla baktığımda bunlarda 25 fps değerini görüyorum.
Şu ikisinin ortası birşey bulamadım. Niye böyle oluyor anlamadım, bunu düzeltmek için ne yapmalıyım?

maytap
04-02-2012, 16:40
dvbdream bu tip buglar kurtulman için güncel versiyonu indirmen yeterlidir ver 1.7 yada üstü

progdvb(win764 bit) test etmek için extra codec yüklemene gereken yok standart install yaptığında yayınları izleyebilmen lazım