|
|
|
|
#1 |
![]() Üyelik tarihi: Dec 2005
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 135
Tecrübe Puanı: 963
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
220 volt ile Led Çalıştırma
|
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to Volt For This Useful Post: |
| DVBSaT Reklamları |
| teşekkürler, eline sağlık v.b. mesajlar yazmayınız gizli mesajları görmek için hidekill butonunu kullanınız uyarılara rağmen bu tip mesaj yazan arkadaşlar forumdan uzaklaştırılacaktır foruma katkı için forum reklamlarına tıklamayı ihmal etmeyelim |
|
|
#2 |
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 190
Thanked 1.785 Times in 222 Posts
Tecrübe Puanı: 100
ellerine sağlık volt,ben bunu epeydir kullanıyorum,Ankara konya sokaktan arkasında 220 den 3.5 V'a bir devre olan plaket üzerinde 40 ledli hazır materyeli aldım.tanesi 8 ytl den.0.20 den hesaplarsak 1 watt bile çekmiyor,saati döndürmüyor,bağ evinin dış cephesinde her tarafa bunlardan yerleştirdim,bahçeyi de aydınlattım,gece gündüz bedava aydınlatma.herkese tavsiye ederim.bu devreyi de kendim yapmak için arıyordum,iyi oldu.ayrıca güneş ışığıyla şarj eden 6 voltluk 3 aküyle ve sensorla bedava aydınlatma da deniyorum,sadece akşam olunca yansın,sabah sönsün.bu konuda çalışman ve devre örneğin varsa rica edeyim.saygılar.
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]() Killing Season Champion!Üyelik tarihi: Jan 2006
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 235
Thanked 21.321 Times in 4.285 Posts
@merdal abi hazır yapının bir resmi veya ulaşabileceğim bir yer varmı.
|
|
|
|
|
|
#4 |
internetten resmini bulayım,dükkanın adını da özel mesaja atayım
|
|
|
|
|
|
#6 |
İlgin için teşekkürler abi.
Bende apartman girişine koymak istiyom birkaç adet.karanlık oluyor. |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to softbal10 For This Useful Post: | sefis (18-04-2008) |
|
|
#7 |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Tournaments Won: 3 Üyelik tarihi: Dec 2005
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 433
Thanked 2.474 Times in 921 Posts
![]() |
bunların hazır duylu olarak satılanı yokmu bizde deneyelim
Yerel Platformların (Digiturk, D-Smart, NBA, e2, Discovery v.s.) İllegal izlenmesine yönelik şifre, bilgi v.s. veren arkadaşlar forumdan ömür boyu banlanacaktır. Forum Kurallarını Okuyalım JavaChat - Online Sohbet Güncel SoftCam.Key Güncel vkeys.db Güncel v_sids.db
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to tonytr For This Useful Post: | sefis (18-04-2008) |
|
|
#10 |
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 135
Tecrübe Puanı: 963
@merdal abi bana kullanacağın güneş pili hakkında biraz bilgi verirsen devre hakkında yardımcı olmaya çalışırım.
Benim verdiğim devreye gelince devre tek led için yapolmıştır.Örneyin makina panolarında hoş olmayan neon lambaların yerine takılmak üzere. Aydınlatma amaclı kullanılan LED'leri yakmak için onlarca yöntem kullanılabilir. Örneyin: ![]() Bu resimi Pain'te çizdim kusura bakmayın. şimdi bu devrede 1-5 yada 10 yada daha fazla LED yakılabilir. Şimdi devrede 2diyod ve 2 zenerden oluşan bir köprü diyod var. Be devre AC gerilimi doğrultmak amaçlı ama zenerler gerilimi bizim dilediğimiz gerilime sınırlamakta. Örneyin 10 led yakalım.Her LED'in çalışma gerilimi 3V olsun ozaaman bize gerekli olan gerilim 30V olacağı için 30-33V arası 5w zener seçmeliyiz.Bu şekilde 30V civarı DC gerilim elde ederiz.RX direnciyle istediğimiz parlaklığı eldeederiz.Bu 100 ohm da olabilir 1kohm da. Devrede C kondansatörümüz LED'in türüne göre değişir.Yani LED'in gücüne göre.Örneyin 470nF/630V başlayarak yukarıya doğru devam eder.Devreye çizmeye unutmuşum bu kondansatöre paralel 330kohm çeyrek wat bir direnç takmak lazım aksi taktirde devre fişten çekildiyinde fişin uçları çarpabilir ![]() 10ohm direnç tamamen sigorta görevi görmekte. Bu devrenin güzel sonuçlar vermesi için LED'er aynı karaktere sahip olmalı.Yoksa biri fazla biri az yanar. Saygılar |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|