DVBSaT Digital Video Broadcasting SATellite

Geri git   DVBSaT Digital Video Broadcasting SATellite > KONU DIŞI / OFF TOPIC > HOBİLERİNİZ > ELEKTRONİK
Kullanıcı ismi
Şifreniz
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Takvim Online Oyun JavaChat Bütün Forumları okunmuş kabul et

Seçenekler
Alt 05-10-2006, 23:22   #1
Volt

Volt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 135
Tecrübe Puanı: 963Volt taninmis sohret sahibi uyeVolt taninmis sohret sahibi uyeVolt taninmis sohret sahibi uyeVolt taninmis sohret sahibi uyeVolt taninmis sohret sahibi uyeVolt taninmis sohret sahibi uyeVolt taninmis sohret sahibi uyeVolt taninmis sohret sahibi uyeVolt taninmis sohret sahibi uyeVolt taninmis sohret sahibi uyeVolt taninmis sohret sahibi uye
Basit elektrik motoru

Basit elektrik motoru

Çok kısa zamanda ve çok az malzemeyle elektrik motoru yapabilirsiniz.

Malzemeler: 1adet alkalin pil, 20 cm tel, yıldız başlı çelik vida ve bir adet neodium mıknatıs.

Mıknatısı vidanın başına ve mıknatıslanan vidayı ucundan resimde görüldüğü şekilde pilin + ucuna tutturun.

Telin bir ucunu pilin - ucuna değdirirken , diğer ucunu mıknatısın kenarına hafifçe değdirin. Vida dönmeye başlayacak ve hız 15 saniyede 10,000 devire kadar çıkabilecektir.
Bu sırada vida fırlayabilir, kendinizi koruyunuz.

Videosunu burdan izleyebilirsiniz.Hatta burada birkaç farklı bunun gibi kolay yapılan başka motorlarda görebilirsiniz.
[hide='1']http://www.evilmadscientist.com/link...mopolarYouTube[/hide]

not:alıntıdır

Konu Volt tarafından (06-10-2006 Saat 00:02 ) değiştirilmiştir..
Volt isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
DVBSaT Reklamları
teşekkürler, eline sağlık v.b. mesajlar yazmayınız gizli mesajları görmek için hidekill butonunu kullanınız uyarılara rağmen bu tip mesaj yazan arkadaşlar forumdan uzaklaştırılacaktır foruma katkı için forum reklamlarına tıklamayı ihmal etmeyelim
Alt 06-10-2006, 23:36   #2
frantic
BAŞÇAVUŞ

frantic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 0
Tecrübe Puanı: 246frantic is on a distinguished road
paylasım ıcın sagol
FAKİRLİK Gelmeden VARLIĞIN
KIYMETİNİ BİL
YAŞARKEN SEV VE PAYLAŞ
frantic isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-10-2006, 10:01   #3
sexymanTR
KORGENERAL

sexymanTR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 109
Thanked 6.131 Times in 1.171 Posts
Tecrübe Puanı: 5175sexymanTR taninmis sohret sahibi uyesexymanTR taninmis sohret sahibi uyesexymanTR taninmis sohret sahibi uyesexymanTR taninmis sohret sahibi uyesexymanTR taninmis sohret sahibi uyesexymanTR taninmis sohret sahibi uyesexymanTR taninmis sohret sahibi uyesexymanTR taninmis sohret sahibi uyesexymanTR taninmis sohret sahibi uyesexymanTR taninmis sohret sahibi uyesexymanTR taninmis sohret sahibi uye
volt, bu bir deney çalışması olarak görülebilir ama motor yapısının tam bir modeli değildir...!!! motorun yapısındaki rotor nerede merak ettim
Alt 07-10-2006, 19:51   #4
Volt

Tecrübe Puanı: 963Volt taninmis sohret sahibi uyeVolt taninmis sohret sahibi uyeVolt taninmis sohret sahibi uyeVolt taninmis sohret sahibi uyeVolt taninmis sohret sahibi uyeVolt taninmis sohret sahibi uyeVolt taninmis sohret sahibi uyeVolt taninmis sohret sahibi uyeVolt taninmis sohret sahibi uyeVolt taninmis sohret sahibi uyeVolt taninmis sohret sahibi uye
Valla @SexymanTR bu banada oldukça ilginç geldi.Birisi bana söyleseydi inanmazdım.Ama denedim çalışıyor.İlginç bulduğum için paylaştım.Rotora gelince bence rotor mıknatısli vidanın kendisi...ama sen şimdi statoru sorarsınonun için ben biraz düşüneyim hatta akım uygulandığında manyetik alan üzerindeki değişiklikleri izlemeye çalışıp bir yorum getirmeye çalışayım.Tabi bu anca birkaç gün sonra olur.Bu deney hakkında daha iyi yurum yapabilecek bir arkadaşımız çıkarsa ben çok sevinirim..
Volt isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-10-2006, 22:22   #5
sexymanTR
KORGENERAL

Tecrübe Puanı: 5175sexymanTR taninmis sohret sahibi uyesexymanTR taninmis sohret sahibi uyesexymanTR taninmis sohret sahibi uyesexymanTR taninmis sohret sahibi uyesexymanTR taninmis sohret sahibi uyesexymanTR taninmis sohret sahibi uyesexymanTR taninmis sohret sahibi uyesexymanTR taninmis sohret sahibi uyesexymanTR taninmis sohret sahibi uyesexymanTR taninmis sohret sahibi uyesexymanTR taninmis sohret sahibi uye
okey. volt.sadece motorun yapısının nasıl olduğunu bilmeyenler olabilir.
Alt 12-10-2006, 19:40   #6
Volt

Evet söz verdiyim gibi bu motor üzerinde biraz çalışma yaptım.Motorun dönme sebebini araştırdım.B deneyde bir vida bir mıknatıs ve bir de tel var.Şimdi bu vida ne işe yarar.Benim yorumum dönme sağlayan bir parça değil.Vida sade mıknatısın dönmeye zorluk çıkartmayacak şekilde pilde asılı kalmasını sağlıyor.Aynı zamanda iyi akım geçiriyor.Bu mıknatısta diğerlerinin aksine iyi akım geçiriyor.Dönme sebebi telin üzerinden geçen akım telin üzerinde manyetik alan oluşturuyor.Bu manyetik alan pilin yönü yada mıknatısın yönü ile alakalı olarak temas noktasında çekme yada itme etlisi yaratıyor.Dönme de böyle sağlanıyor.Ben bu mıknatıstan hariç biraz daha ince ve daha uzun (1cm)olanıyla daha iyi sonuç aldım.Mıknatısın ortasına temas etrilirse hız daha yüksek.Bunun sebebi ise iki manyetik alanın tam orda en dik açıyla karşılaşması.Bu durumda bana göre mıknatıs ve vida rotor vazifesi yapıyur.Fırça rolü oynayan tel ise rotor.Bu benim fikrim.Bu çalışmada bana yardımcı olan arkadaşım Alp'e teşekkür ediyorum..Saygılar..
Alt 12-10-2006, 20:26   #7
sexymanTR
KORGENERAL

Teşekkürler @ volt. bu açıklama ile ilköğretim çağı olan çocuk sahibi ziyaretçilerimiz bu teneyi yaparak evlatlarının ilgisini çekerek biraz fiziğe yönelmelerinde yardımcı olurlar.. manyetik alan değişiminde yaşanan olaya gelirsek ; farklı kutuplar birbirini iterler.bu şekilde itme olayı yani dönme olayı gerçekleşiyor. kutup paylaşımları N - S kutuplarının dahılımı ile oluşur..

Açıklaman için teşekkür ederim.....Ellerine sağlık verdiğin vakit ile bir çok ufak yaştaki arkadaşlar bu ilginç deneyle farklı duygular yaşayacaktır.bu duygular içerisinde senin adında anılacağını unutma....
Alt 25-12-2006, 23:05   #8
engin1975
ONBASI

engin1975 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 32
Tecrübe Puanı: 38engin1975 is on a distinguished road
Vallahi görmesem gerçekten iananmazdım hayret nasıl dönüyor öyle

forumda argo kelime kullanmak yasaktır lütfen tekrarlamayın yazınız tarafımdan editlenmiştir @tonytr

Konu tonytr tarafından (26-12-2006 Saat 00:04 ) değiştirilmiştir..
engin1975 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 26-12-2006, 00:51   #9
halilkara35

halilkara35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 178
Tecrübe Puanı: 1561halilkara35 Hatiri sayilir tecrubeli uyehalilkara35 Hatiri sayilir tecrubeli uyehalilkara35 Hatiri sayilir tecrubeli uyehalilkara35 Hatiri sayilir tecrubeli uyehalilkara35 Hatiri sayilir tecrubeli uyehalilkara35 Hatiri sayilir tecrubeli uyehalilkara35 Hatiri sayilir tecrubeli uyehalilkara35 Hatiri sayilir tecrubeli uyehalilkara35 Hatiri sayilir tecrubeli uyehalilkara35 Hatiri sayilir tecrubeli uye
bende yeni gördüm işin tekniğine girecektim aam arkadaşlar sağolsun bişey bırakmamışlar farklı bir yaklaşımla vidanın dömüş yönü önemli mazallah vida pilin içine girip gitmesin

Umut kalbin aynasıdır...

Bildiğimiz ve kullandığımız konulara cevap yazalım. Çünkü referanslarınıza ihtiyaçımız var
Türkiye Karayolları Haritası
halilkara35 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-04-2008, 17:39   #10
fenerlilkay
ER

fenerlilkay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 0
Tecrübe Puanı: 0fenerlilkay is on a distinguished road
Paylaşım için tşk ler ... Yalnız bi sorum olcak neodium mıknatıs ı nerede bulabiliriz ????
fenerlilkay isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler