DVBSaT Digital Video Broadcasting SATellite

Geri git   DVBSaT Digital Video Broadcasting SATellite > KONU DIŞI / OFF TOPIC > HOBİLERİNİZ > ELEKTRONİK
Kullanıcı ismi
Şifreniz
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Takvim Online Oyun JavaChat Bütün Forumları okunmuş kabul et

Seçenekler
Alt 21-05-2008, 00:12   #1
ankebut
ONBASI

ankebut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 12
Tecrübe Puanı: 23ankebut is on a distinguished road
Bilgisayar kasalarındaki termal sensörler

Ustalar acil yardım. Aldığım bilgisayar kasası lcd panelli ve termal sensörlerden aldığı ısıyı gösteriyor. Bu sensörlerden birisi çalımıyor. Daha doğrusu sensörün ucu biraz ezilmiş (zannederim ucunda diyot var) ve oldukça yüksek ısı gösterip lcd panelde hata verdirip duruyor. Bunu nerden bulurum ya da yapım şemasını gössterebilecek bir arkadaş yok mu? Ya düzgün göstermese de olur, elektronikden anlamam ama en azından ısıyı düşük göstersede ön panelde sürekli hata vermese. Sensörü devre dışı bırakınca yine hata gösteriyor.
Resimdeki sesör.
http://img148.imageshack.us/img148/9461/resmiqt2.jpg

Konu ankebut tarafından (21-05-2008 Saat 00:50 ) değiştirilmiştir..
ankebut isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
DVBSaT Reklamları
teşekkürler, eline sağlık v.b. mesajlar yazmayınız gizli mesajları görmek için hidekill butonunu kullanınız uyarılara rağmen bu tip mesaj yazan arkadaşlar forumdan uzaklaştırılacaktır foruma katkı için forum reklamlarına tıklamayı ihmal etmeyelim
Alt 25-05-2008, 13:13   #2
mahmut7272
Banned

mahmut7272 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 57
Tecrübe Puanı: 0mahmut7272 yararli uyemahmut7272 yararli uyemahmut7272 yararli uye
mahmut7272 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-05-2008, 13:21   #3
mahmut7272
Banned

mahmut7272 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 57
Tecrübe Puanı: 0mahmut7272 yararli uyemahmut7272 yararli uyemahmut7272 yararli uye
bilgisayar kasasındaki kabloları iyi toparla ve iyi temizle sorun düzelir ben 2 ay önce bu sorunla karşılaşan arkadaşıma bunu önerdim ve sonuç mükembel hepsi çalışıyor.

bağlantıları iyi kontrol et lehim yerleri kopuk olmasın

kasa ve klavye arasındaki ara bağlantıyı iyi kontrol et

termal sensörler kırmızı makaron ile kaplıdır

Tepedeki HDD'nin enerji ve SATA kablosu:
mahmut7272 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-05-2008, 20:40   #4
ankebut
ONBASI

ankebut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 12
Tecrübe Puanı: 23ankebut is on a distinguished road
Dostum ben o sensörü cpu ile fan arasına koymuştum ezildi, ucunda sanırım diyot gibi bi şey vardı. Sora yüksek ısı göndermeye başladı. Ben nasıl yapıldığını gösterir bir devre şeması istemiştim. O şemaya göre birine yaptırırım.

Konu ankebut tarafından (25-05-2008 Saat 20:43 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Automerged Doublepost - Cift Mesaj Birlestirme
ankebut isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler