DVBSaT Digital Video Broadcasting SATellite

Geri git   DVBSaT Digital Video Broadcasting SATellite > KONU DIŞI / OFF TOPIC > HOBİLERİNİZ > SES GÖRÜNTÜ SİSTEMLERİ
Kullanıcı ismi
Şifreniz
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Takvim Online Oyun JavaChat Bütün Forumları okunmuş kabul et

Seçenekler
Alt 23-05-2006, 11:50   #11
blo
Guest

blo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tournaments Won: 1

Alıntı:
GMBY´isimli üyeden Alıntı
Şimdi gelelim fresnellerimizin kesilme işlemine..

Lcdmizin yüksekliği kadarı fresnellerimi kestim..(fresnellerimi keserken hani şu yuksek devırlı hobi setler vardır.Onlardan yararlandım..) Fresnelleri ikisini birbirine yapışık sekılde kullandım..flex kablomuza zarar vermemesı ıcın flex kablonun geldıgı yerden 2 mm kadar az boyutta kestım..Ve unutmamalı ki fresnellerimizi lcd mizin tam merkezıne gelecek sekılde kesmeye özen gosterelım..Yanlarda fazla olan yerlerden kızak gıbı olması ıcın sacdan bırer aparat yaptırdım..Arada bunlar sayesınde fresnellerımızı temızleyebılır ve bıtısık fresnellerımızı cekmece gıbı bunlara surup tekrardan yerıne yerlestırebılırız..

Fresnellerimizi sagdan ve soldan bıraz uzun kestım ki bunun ıcın kullanacagımız aparatımıza kolayca monte edebılelım..

Şimdi sıra lcd mizin aparatını hazırlamaya.. bunun için iki adet 8 mm lik mdf den bir aparatın lcd mizin sagına ve solunda herzamanki gıbı durmasında karar kıldım..

Kasamızda dıkkat edersenız balastımız baya bır yer kaplamakta ve balastımızın bır kenarı bu mdf aparatımıza degmektedır..Bunu engellemek ıcın de mdf aparatımızda balastımızın değen kısmı kadarını bosalttım.. (lcd burada oylesıne durmaktadır sızlere gostermek ıcın..sakın ola lcd uzerındeyken bu ıslemlerı yapmayınız..)

Aparatımızda dıkkatınızı cekmek ıstedıgım bır yer daha var..size göre sol tarafta duran ince aparatımızda bakarsanız 5 adet ucgenımsı bır yer var..burası sayesınde yandakı ızgaradan gıren hava lcd mızın yanından gecıp buradan arka bolume gecmekte..

simdi de lcd mızın aparatımızın kasa ıcınde balast kısmını gormektesınız..Bosalttıgımız bolum..

Konu blo tarafından (25-05-2006 Saat 11:45 ) değiştirilmiştir..
DVBSaT Reklamları
teşekkürler, eline sağlık v.b. mesajlar yazmayınız gizli mesajları görmek için hidekill butonunu kullanınız uyarılara rağmen bu tip mesaj yazan arkadaşlar forumdan uzaklaştırılacaktır foruma katkı için forum reklamlarına tıklamayı ihmal etmeyelim
Alt 23-05-2006, 11:50   #12
blo
Guest

Alıntı:
Lcdmizde gerekli modifikasyonlarıda bu arada yapmayı unutmayalım.. :

Konu blo tarafından (25-05-2006 Saat 11:46 ) değiştirilmiştir..
Alt 23-05-2006, 11:52   #13
blo
Guest

Alıntı:
Lcdmızı aparatlarımıza yerlestırırken ben onden baktıgınızda lcd mızın durdugu metal cerceve ıle mdf arasına kırmızı sıkıkon suruyorum..boylelıkle yanlardan ısık sızmasını engellemıs oluyorum..

Bu resım daha oncekı bır calısmamdan kalmıs resım acıklamam ıcın daha anlasılır olması ıcın buraya koydum..Resmı buyutursenız soldakı ve sagdakı kırmızı sılıkon bolumlerını secebılıyoruz..

Şimdide lcd mizin kartını aparatlarımıza yerleştırmeye geldı sıra..burada da onu gormektesınız ve bu calısmada eskı calısmalardan artı olarak psone vga baglantısınıda gormektesınız..

Konu blo tarafından (25-05-2006 Saat 11:49 ) değiştirilmiştir..
Alt 23-05-2006, 11:54   #14
blo
Guest

Alıntı:
Tüm bu işlemlerden sonra artık lcd mızı kasamızın ıcıne koymaya geldı sıra..

Burada da onu gormektesınız...

ve üstten görünüm..

Konu blo tarafından (25-05-2006 Saat 11:49 ) değiştirilmiştir..
Alt 23-05-2006, 11:54   #15
blo
Guest

Alıntı:
Evet arkadaşlar cihazımız tamamen bitti ve dış görünüşüne ait resimleri veriyorum şimdi.

Bence cok sade ve cok şık oldu kasamız....

Cihazımızın önden görünüşü ve arkadan görünüşü.

cihazımızın yandan görünümü ilk resimde salyangoz fanımız ve diğer yan resimde objektifimiz ve havalandırma ızgaramız.

Gece resim çeken kaliteli bir makine ile Daha sonra Cihazımıza ait duvar perde resimlerinide vericez...
Herkese kolay gelsin çalışmalarında..

Konu blo tarafından (05-03-2007 Saat 16:23 ) değiştirilmiştir..
Alt 25-05-2006, 11:57   #16
blo
Guest

resimler güncellendi başlığı online yaptım

Konu blo tarafından (25-05-2006 Saat 12:03 ) değiştirilmiştir..
Alt 25-05-2006, 12:17   #17
n-Gin

n-Gin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 181
Tecrübe Puanı: 1051n-Gin Herkesce takdir edilen guvenilir uyen-Gin Herkesce takdir edilen guvenilir uyen-Gin Herkesce takdir edilen guvenilir uyen-Gin Herkesce takdir edilen guvenilir uyen-Gin Herkesce takdir edilen guvenilir uyen-Gin Herkesce takdir edilen guvenilir uyen-Gin Herkesce takdir edilen guvenilir uyen-Gin Herkesce takdir edilen guvenilir uye
walla büyük başarı...çok güzel görünümü , normalden ayırt edilmesi zor grünüyo kolay gelsin
n-Gin isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-05-2006, 12:32   #18
eniss

eniss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 154
Thanked 2.559 Times in 884 Posts
Tecrübe Puanı: 100eniss taninmis sohret sahibi uyeeniss taninmis sohret sahibi uyeeniss taninmis sohret sahibi uyeeniss taninmis sohret sahibi uyeeniss taninmis sohret sahibi uyeeniss taninmis sohret sahibi uyeeniss taninmis sohret sahibi uyeeniss taninmis sohret sahibi uyeeniss taninmis sohret sahibi uyeeniss taninmis sohret sahibi uyeeniss taninmis sohret sahibi uye
@blo sen bu işi iyice kapmışsın , bence seri imalata hemen geçmelisin , çok güzel çalışma az çok kavradım olayı.
eniss isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-05-2006, 13:15   #19
yuceeren
ÜSTÇAVUŞ

yuceeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 10
Tecrübe Puanı: 210yuceeren gelecegi parlak uyeyuceeren gelecegi parlak uyeyuceeren gelecegi parlak uyeyuceeren gelecegi parlak uyeyuceeren gelecegi parlak uye
selamlar cok iyi olmuş hocam bu guide bende gecen sene merak sarmıştım ama display bulamadıgım için vazgeçmiştim displayi nerden buldugunu ve fiyatını yazabilirmisin acaba (psone da olur)
Alt 25-05-2006, 14:16   #20
softbal10

softbal10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Killing Season Champion!
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 235
Thanked 21.318 Times in 4.285 Posts
Tecrübe Puanı: 100softbal10 taninmis sohret sahibi uyesoftbal10 taninmis sohret sahibi uyesoftbal10 taninmis sohret sahibi uyesoftbal10 taninmis sohret sahibi uyesoftbal10 taninmis sohret sahibi uyesoftbal10 taninmis sohret sahibi uyesoftbal10 taninmis sohret sahibi uyesoftbal10 taninmis sohret sahibi uyesoftbal10 taninmis sohret sahibi uyesoftbal10 taninmis sohret sahibi uyesoftbal10 taninmis sohret sahibi uye
@blo usta evet artık bitti demek eline sağlık emeğine sağlık çok hoş çalışma yazın geliyorum yanına
reklamlar
bu kadarda net bi görüntü orjinallerinde bile yok

hemen seri üretime geçiyoruz siparişleri alayım orjinallerinden çok ucuz ve daha güzel görüntü var şiparişlerinizi bekliyoruz

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler