|
|
![]() |
|
|
#1 |
![]() Üyelik tarihi: Mar 2006
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 476
Tecrübe Puanı: 470
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
TÜRK ÖLÇÜ BİRİMLERİ
![]() 1. 'abi geçen bi balık yakaladık nah kolum gibi' 2. 'muhsin abi geıçen bi woofer almışım öküz gibi ses çıkarıyo. Mukemmel abi' 3. 'kaç karış?' 4. yol tarifinde bir ölçü birimi olarak yüz metre. 1 yuz metre = 300 metre 5. kedi kadar fare 6. başarılı bir Türk aşçı, Fransa'da bir luks otele transfer edilir. diger aşçılara bazı tarifler öğretmesi gerekmektedir. geçerler ocağın başına, bizimki başlar: - bir tutam maydonoz, bir tutam karabiber,yetecek kadar su... fransiz dayanamaz sorar: - bunlarin bir ölçüsü yok mu? -bizimki terslenir: - ben ne diyorum? bir tutam olacak demedim mi? 7. 'göt kadar' gibi söylendiğinde sadece Türkler'in anlaması muhtemel, hatta bazen Türk olanların dahi anlamakta zorluk çektiği ve sizin karşınızdaki kişinin nasıl bir ortamda yetiştiği, sosyo kültürel yaşantısı gibi konularda derin tespitler yapmanıza sebebiyet veren ölçü birimleridir. -kac metrekare lan senin ev.? -göt kadar ya. .... 8. ayrıca yön tariflerinde de çığır açmış olmaları kaçınılmazdır. -ne tarafta abi bu dükkan.-şeyimin istikametinde., gibi. 9. bir demet maydanoz. 10. iki tutam karabiber. 11. bir diş sarımsak. 12. bir avuç fındık. 13. bir tepeleme çay kaşığı tuz. 14. bir silme çay kaşığı tuz. 15. bir cimcik un, 16. bir adım yol. 17. bir dünya iş. 18. bir araba laf. vs. 19. aşure kazanı 20. kafam kadar 21. burdan sana kadar, bilemedin kapıya kadar . 22. bir de bunların trakya insanına özgü olanları vardır ki, genelde revaçta olmama nedenleri nezaketsizliktir: iki güzel örneği: küçük ev = bülbüll büzüğü kadar yenilen az yemek = kedi çükü kadar bişey yedim . 23. üç kalem mal. 24. iki satır yazı. 25. bir tek rakı. 26. iki duble rakı. 27. beş posta ... vs. 28. alabildiğince un. 29. kasıktan dize kadar.... 30. Türk'ün kendisi ölçü birimidir: Türk kadar kuvvetli, bir Türk dünyaya bedel 31. kavgaya giderken 'bir kamyon adam' toplanır, sayı belirtmek icin uygun bir sıfattır. 32. çok uzakta: taa anasının ..minda 33. iki bıyık bükümü sağa 34. üç evlek ileri 35. bir zaman ölçüsü olarak sigara: - hadi ne zaman gidiyoruz? - sigaram bitince gideriz. 36. bir fiske tuz, 37. göz alabildiğine geniş...
|
| The Following User Says Thank You to recepyalman For This Useful Post: | a.m.g (17-06-2008) |
| DVBSaT Reklamları |
| teşekkürler, eline sağlık v.b. mesajlar yazmayınız gizli mesajları görmek için hidekill butonunu kullanınız uyarılara rağmen bu tip mesaj yazan arkadaşlar forumdan uzaklaştırılacaktır foruma katkı için forum reklamlarına tıklamayı ihmal etmeyelim |
|
|
#2 |
![]() Killing Season Champion!Üyelik tarihi: Jan 2006
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 228
Thanked 19.234 Times in 4.131 Posts
Tecrübe Puanı: 100
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İlginç terimler kullandığımı farkettim bir anda.
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|
|
|