|
|
![]() |
|
|
#1 |
![]() Üyelik tarihi: Dec 2005
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 26
Tecrübe Puanı: 165
![]() ![]() |
Arkadaşlar Linux ubuntu 7.10 kurdum.SS2 İçin Yardım
Selam arkadaşlar
Hafta sonu linux ubuntu kurdum Gerçekten çok ilginç bir işletim sistemi.Tabi biz linuxla yeni tanışmaya başladığımız için biraz zor.Tabi kendime göre bazı ayarları yaptım ancak ss2 ile ilgili görüntü alamadım kısacası nasıl yapılacağını bilmiyorum. Bu konuda arkadaşlar yardımınızı bekliyorum. Kurduğum linux ubuntu 7.1 versiyonu saygılar. |
|
|
|
| DVBSaT Reklamları |
| teşekkürler, eline sağlık v.b. mesajlar yazmayınız gizli mesajları görmek için hidekill butonunu kullanınız uyarılara rağmen bu tip mesaj yazan arkadaşlar forumdan uzaklaştırılacaktır foruma katkı için forum reklamlarına tıklamayı ihmal etmeyelim |
|
|
#2 |
![]() Üyelik tarihi: Apr 2006
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 29
Tecrübe Puanı: 116
![]() |
terminal ekranı açıp yönetici haklarıyla (su) şu komutları verin
modprobe dvb-core modprobe skystar2 modprobe stv0299 kaffeine programını kurun (sudo apt-get install kaffeine) görüntü alabiliyor olmanız lâzım, programın ayarlarını yapıp izlemeye başlayabilirsiniz. şifreli kanallar için kaffeine-sc kurmanız gerekiyor, açıklamaları forumda var. her seferinde bu komutları vermemek için sudo gedit /etc/rc.local komutunu verin açılacak yeni pencerede exit 0 satırının üzerine az önceki modprobe'lu komutları kopyalayın. save edip pencereleri kapatın. işlem tamam ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
![]() ![]() |
Kardeş teşekkürler
İkinci komutu verdiğimde şu iletiyi aydım : FATAL: Module skystar2 not found. Ayarlara devam edip kaffeine programını çalıştırdım ancak görüntü alamadım. Broadcast adres :192.168.0.255 port:1234 info port:1235 doğrumu acaba? ----- Kanalları buldu ancak görüntü yok xine Error hatası verdi pluning not fount hatası verdi No plugin diyor.... saygılar Konu ahmet17 tarafından (29-01-2008 Saat 12:04 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
ilk bahsettiğiniz bölümle işiniz yok, eğer ethernet üzerinden ağa yayın yapmayacaksanız...
görüntü olmamasının nedeni codeclerin kurulu olmaması sırayla şu komutları verin sudo wget http://www.medibuntu.org/sources.list.d/gutsy.list -O /etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list (bu komutla medya paketlerinin olduğu depoyu synaptic program havuzuna ekledik) sonra sudo apt-get update (program listesini güncelliyoruz) sudo apt-get install w32codecs (w32 codec paketini kuruyoruz) o da olmazsa sudo apt-get install ffmpeg w32codecs libxine-extracodecs libxine1-ffmpeg libdvdcss2 problemin çözülmesi lazım, çözülmezse tekrar buraya yazın. dvb kartıyla sorununuz yok şu an, sorun codeclerle. bu codecler açık kaynak kodlu olmadığı için ubuntu'yla beraber kurulmuyor ama gördüğünüz gibi üç satırlık işi var. Konu streetwise tarafından (01-02-2008 Saat 21:17 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
#5 |
![]() ![]() |
Kardeş kafeini kurdum yayında aldım yandımlarınızla tabi.
CCcam server da problem vardı onun için ubuntu 7.10 dan 7.04 versiyona döndüm ayaları yapıyorum bakalım nasıl olacak saygılarımla |
|
|
|
|
|
#6 |
![]() |
7.04 daha kararlı bir sürüm, iyi yapmışsınız
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]() Üyelik tarihi: Mar 2006
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 15
Tecrübe Puanı: 50
![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
![]() ![]() |
Alıntı:
Önce Serveri bir halletsem. Değişik DVR programlaır var onlarla olması lazım..... Ubuntu 7.04 versiyonunda CCcam serveri Sorunsuz çalıştıran arkadaşların yarndımını bekliyorum...Ardından diğer uygulamalar... |
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]() |
server hiç denemedim ama çalıştığını duydum.
eğer 7.04'de sıkıntı yaşarsanız yeni çıkan 6.06LTS 2 sürümünü denemenizi öneririm. 6.06LTS ubuntu'nun uzun vadeli destek verdiği sürüm ve yakın zamanda yenilendi. 7.04 ve 7.10'a kıyasla server için daha iyi bir seçim olabilir. nisan ayında yeni LTS sürüm 8.04 çıkacak biliyorsunuz, doğrudan ona geçersiniz. |
|
|
|
|
|
#10 | |
![]() ![]() |
Alıntı:
|