|
|
![]() |
|
|
#1 |
![]() Üyelik tarihi: Nov 2006
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 34
Tecrübe Puanı: 100
![]() ![]() ![]() |
DreamVDR Harddisk Kurulumu
DREAMVDR HDD VERSİYON KURULUM
img download linki http://www.skystar.org/arsiv/index.p...vdrkumanda.iso -1 ![]() -2 ![]() - Arkadaşlar DreamVDR nin kurulmasını kısaca anlatacagım; kumanda ayarlarını ayarıca yazacagım o biraz karmaşık, DreamVDr CD nizi Cdye çekmelisiniz bunu nero ile kolaylıkla yapabilirsiniz,cdyi cektikten sonra eğer 2.bir hdd ye kuracaksanız ilk önce windows hdd yi bilgisayardan kaldırınız.ve diyer hdd yi takınız. not:hdd yi takerken hep eyni ide de kullanınız yoksa açılışta problem yaşarsınız yani linux ide1 windows ide2 slotlarında olsun ve yerlerini değiştirmeyiniz. eğer tek ide silotunuz varsa biri master diyeri slave olarak ayarlı kalsın bunları halletikten sonra; Cdroma cdmizi koyalım ve açılmasını bekleyelim. sistem açılınca Xfce4 gelcek (windows gibi bir arayüz) sistem açıldıktan sonra bir terminal açın (dos arayüzü gibi birşey) sonra şu komutu verin sudo -s (bu komut root olmanızı sağlayacaktır) sonra gparted yazın bu program hdd nizi formatlamak ve bölümlere ayırmak için kullanılacak. sol üst bölümde (hda,hdd,hdb,hdc) gibi hdd sürüçüleri çıkacaktır burada ide1 master a takmış iseniz hda slave ise hdb ide2 master ise hdc slave ise hdd olarak isimlendirilecektir uygun hdd yi seçin -3 ![]() - ve bir ext2 birde linux swap bölümü oluşturun burada dikkat etmeniz gereken swap bölümü hdd nin sonunda oluşturacaksınız... gerekli islemleri yaptıktan sonra yukarda beliren ok işaretine basınız ve işlemi tamalayınız sonra gparted kapatın -4 ![]() -5 ![]() - terminale kanotix-installer yazın açılan syfada ilk önce şifre kullanıcı adı gibi şeyleri için konfıgurayonu seçin bunlar bittikten sonra instal kısmını seçin ve okeyleyin sistem kurulmaya geçecektir tahmini 10-15 dakikada kurulumunuz bitecektir. kurulum bittikten sonra bilgisayarı kapatıp yeniden açın hdd açacaksınız -6 ![]() -7 ![]() -8 ![]() -9 ![]() -10 ![]() -11 ![]() -12 ![]() -13 ![]() -14 ![]() -15 ![]() -16 ![]() -17 ![]() - sistem normal açılıp konsolda XXX login: yazacaktır buraya root şifreye ise kurulumda belirlediğiniz şifrenizi yazınız sisteme girmiş olacaksınız sonra cd / cd kur./hddayar.sh dosyasını çalıştırınız ve sistemi restart ediniz artık sistem freevo ile açılacaktır... - -18 ![]() -19 ![]() -20 ![]() - ilk patch ı yapıyoruz ./hddayar.sh çalıştırdıktan sonra mc yi konsolda yazıyoruz açılan syafadan /etc/X11/xinit dizininde xinitrc dosyasını bulup F4 tuşu ile editliyoruz freevo yazısının üzerine xsetroot -solid black yazısını ekleyip F2 tuşu ile saklıyor F10 tuşu ile çıkıp sistemi restat yapıyoruz.. bu xserverin siyah çalışmasını sağlıyor görüntü bozuklugunu kaldırıyoz yani - -son ![]() - eğer ağ ayarlarınızda sorun çıkarsa; Freevodan çıkışı seçin konsola düşeceksiniz konsolda 1. netcardconfig yazın enterleyin dhcp seçili olarak yes deyin ethernetiniz ayarlanacaktır konsolda ifconfig eth1 yazarsanız ayarları ekrana gelecektır ayarlanıp ayarlanmadıgını konsolda apt-get update yazarsanız netten bişeyler indiriyorsa sorun yok eğer faild yazıları geliyorsa sorunlu demektir bu takdirde konsola netcardconfig yazıp dhcp olayına hayır diyerek manuel yarlayın %90 çalışacaktır ses karındada sorunyaşayanlar apt-get install gamix diyerek gamixsi kurun sonra konsolda xinit komutunu verin sonra xinitteki konsaoda gamix yazın açılan yerde ses ayarlarını düzeltiniz ağer ses kartınızı hiç tanımadı ise şansınızı alsaconf komutu ile birdeneyin linux ses kartınızı tanırsa alsaconfta modeli yazacaktır eğer yazmıyorsa tanımamış demektir yenibir ses kartı alın ------ Konu blo tarafından (29-08-2007 Saat 17:46 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
| DVBSaT Reklamları |
| teşekkürler, eline sağlık v.b. mesajlar yazmayınız gizli mesajları görmek için hidekill butonunu kullanınız uyarılara rağmen bu tip mesaj yazan arkadaşlar forumdan uzaklaştırılacaktır foruma katkı için forum reklamlarına tıklamayı ihmal etmeyelim |
|
|
#2 |
![]() Üyelik tarihi: Dec 2005
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 25
Tecrübe Puanı: 164
![]() ![]() |
Hocam bilgisayarda XP yüklü bu imageyi kullanmak için bilgisaara linux kurmak mı lazım yoksa gerek yokmu?
saygılar |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ER
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 5
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
oncelikle verdiginiz emekler icin herbirinize ayri ayri tesekkurlerimi sunarim bende ahmet17 arkadasin sordugu sorunun aynisi sormak istiyom birde diyelimki pc mizde tek HDD var ve bunda XP var ve linux den hic birsey anlamiyom yani bunu kurmak icin bu programdanda yararlanmak istiyom cunku ss2 kartim var pc de konuyu fazla dagitmadan sorumu sormus olim
sevgiler |
|
|
|
|
|
#4 | |
![]() Üyelik tarihi: Jul 2007
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 7
Tecrübe Puanı: 89
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ER
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 0
![]() |
1. Sata diske kurulum yapamaz mıyız?
2. Xubuntu 7.04 için freevo kullanmamız mümkün mü? 3. cd kur./hddayar.sh dosyasında hangi programları nasıl kuruyoruz bunları açıklar mısınız? 4 . Mythtv için çalışmanız var mı? 5. Ben slackware 12 ve Pardus'ta vdr kurmaya çalışıyorum. (Başarılı olamadım) Vdr için hangi paketleri nasıl derleyebiliriz? Kendim uygun kombinasyonu bir türlü bulamadım. |
|
|
|
|
|
#6 | |
![]() Üyelik tarihi: Jul 2007
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 7
Tecrübe Puanı: 89
![]() |
Alıntı:
2.Xubuntu için freevo nun birdestegi varsa paket olarak kolaylıkla kurabilirsin eğer paket destegi yok ise source dosyalarını indirip kendin derlemen gerekiyor 3.hddayar.sh dosyası kalasör içindeki inittab ve xınıtrc dosyalarını gerekli yerlere kopyalıyor.. 4 Mythtv için bir çalışmamız yok onun zaten buna benzer KnopMythtv diye sürümü var 5.een basit olak x-vdr yi kurmaya çalış eğer destagi varsa o herşeyi otamatik kurar sonra kendin istediğin vdr yi derlersin |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to DreamVDR For This Useful Post: | first_axe (02-09-2007) |
|
|
#7 |
|
ER
![]() |
Sata diske kurulum yaptım. Güzel bir çalışma yapmışsınız. Sizleri kutluyorum. Kurulumu çok basit. Dvb katta hiç bir sorun yok. Kanalları sorunsuz gösteriyor. Ama dvd seyredemedim. Xine dvd menüsü çalışmadı. Nasıl bir yol izleyebiliriz?
Ayrıca şunu sormak istiyorum. Sisteme giriş yapmak istedim ama konsol haricinde X ortamında giriş yapamadım. Ekran kartının sürücüsünü yüklemem gerekiyor. Ati X1600 AGP kullanıyorum. Bunun için kernel source paketi lazım. /lib/modules dizininde kernel'in build klasörü yok. Kernel source paketini nasıl temin edebilirim. Kumanda için açıklama yapmanızı da bekliyoruz. Teşekkürler... Başarılarınızın devamı dileğiyle. Konu aghan tarafından (01-09-2007 Saat 18:55 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to aghan For This Useful Post: | first_axe (02-09-2007) |
|
|
#8 |
![]() Üyelik tarihi: Aug 2007
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 81
Tecrübe Puanı: 34
![]() |
selam ben dreambox kullanıcsı ve bir linux kullanıcısıyım. Skytar dışında başka hangi dvb kartı kullabilirim. Mpeg yongası bulunan . Teşekkürü borç bilirim.
|
|
|
|
|
|
#9 | |
![]() Üyelik tarihi: Dec 2005
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 51
Tecrübe Puanı: 135
![]() ![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
ER
![]() |
first_axe,
cd roma diski taktıktan sonra direk xp açılıyorsa anakartın biosundan açılış sırasını değiştirmelisiniz. Bilgisayar cdrom veya dvd sürücüden başlamalı. Benim sata diskimde; DreamVDR, Slackware12, Pardus 2007.2, WinXP ve Vista kurulu, Sistem kurmada veya başlatmada hata olduğu zaman Win98 disketi ile sistemi başlatıp MBR'yi siliyorum. Sonrasında sistemi başlatmak için uğraşmak gerekiyor. Bu durumda diskin bölümleme tablosu kaybolduğundan kurulu sistemi başlatmanız sorun olabilir. Özellikle Win sistemler için. |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|
|
|
|