DreamVDR Harddisk Kurulumu - DVBSaT Digital Video Broadcasting SATellite
DVBSaT Digital Video Broadcasting SATellite   uydustore.com uydu alışveriş sitesi
SoftCam.tv karabalık elektronik uydu alışveriş sitesi

Geri git   DVBSaT Digital Video Broadcasting SATellite > DVB-S CARD (DİJİTAL TV KARTLARI) > DVB-S CARD LİNUX
Kullanıcı ismi
Şifreniz
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Takvim Online Oyun JavaChat Bütün Forumları okunmuş kabul et

Seçenekler
Alt 29-08-2007, 16:49   #1
blo

blo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 34
Tecrübe Puanı: 100blo foruma katkida bulunan uyeblo foruma katkida bulunan uyeblo foruma katkida bulunan uye
New DreamVDR Harddisk Kurulumu

DREAMVDR HDD VERSİYON KURULUM
img download linki
http://www.skystar.org/arsiv/index.p...vdrkumanda.iso
-1

-2

-
Arkadaşlar DreamVDR nin kurulmasını kısaca anlatacagım;
kumanda ayarlarını ayarıca yazacagım o biraz karmaşık,
DreamVDr CD nizi Cdye çekmelisiniz bunu nero ile kolaylıkla yapabilirsiniz,cdyi cektikten sonra
eğer 2.bir hdd ye kuracaksanız ilk önce windows hdd yi bilgisayardan kaldırınız.ve diyer hdd yi takınız.
not:hdd yi takerken hep eyni ide de kullanınız yoksa açılışta problem yaşarsınız yani
linux ide1 windows ide2 slotlarında olsun ve yerlerini değiştirmeyiniz.
eğer tek ide silotunuz varsa biri master diyeri slave olarak ayarlı kalsın

bunları halletikten sonra;
Cdroma cdmizi koyalım ve açılmasını bekleyelim.
sistem açılınca Xfce4 gelcek (windows gibi bir arayüz)

sistem açıldıktan sonra

bir terminal açın (dos arayüzü gibi birşey)
sonra şu komutu verin
sudo -s (bu komut root olmanızı sağlayacaktır)
sonra gparted yazın bu program hdd nizi formatlamak ve bölümlere ayırmak için kullanılacak.
sol üst bölümde (hda,hdd,hdb,hdc) gibi hdd sürüçüleri çıkacaktır burada ide1 master a takmış iseniz hda slave ise hdb ide2 master ise hdc slave ise hdd olarak isimlendirilecektir
uygun hdd yi seçin
-3

-
ve bir ext2 birde linux swap bölümü oluşturun burada dikkat etmeniz gereken swap bölümü hdd nin sonunda oluşturacaksınız...

gerekli islemleri yaptıktan sonra yukarda beliren ok işaretine basınız ve işlemi tamalayınız
sonra gparted kapatın

-4

-5

-
terminale kanotix-installer yazın
açılan syfada ilk önce şifre kullanıcı adı gibi şeyleri için konfıgurayonu seçin bunlar bittikten sonra instal kısmını seçin ve okeyleyin

sistem kurulmaya geçecektir tahmini 10-15 dakikada kurulumunuz bitecektir.

kurulum bittikten sonra bilgisayarı kapatıp yeniden açın hdd açacaksınız

-6

-7

-8

-9

-10

-11

-12

-13

-14

-15

-16

-17

-
sistem normal açılıp
konsolda XXX login: yazacaktır
buraya root
şifreye ise kurulumda belirlediğiniz şifrenizi yazınız
sisteme girmiş olacaksınız
sonra cd /
cd kur./hddayar.sh dosyasını çalıştırınız
ve sistemi restart ediniz
artık sistem freevo ile açılacaktır...
-
-18

-19

-20

-

ilk patch ı yapıyoruz ./hddayar.sh çalıştırdıktan sonra mc yi konsolda yazıyoruz açılan syafadan /etc/X11/xinit dizininde xinitrc dosyasını bulup F4 tuşu ile editliyoruz freevo yazısının üzerine xsetroot -solid black yazısını ekleyip F2 tuşu ile saklıyor F10 tuşu ile çıkıp sistemi restat yapıyoruz..

bu xserverin siyah çalışmasını sağlıyor

görüntü bozuklugunu kaldırıyoz yani

-
-son

-
eğer ağ ayarlarınızda sorun çıkarsa;
Freevodan çıkışı seçin
konsola düşeceksiniz
konsolda

1. netcardconfig yazın enterleyin
dhcp seçili olarak yes deyin ethernetiniz ayarlanacaktır

konsolda ifconfig eth1 yazarsanız ayarları ekrana gelecektır
ayarlanıp ayarlanmadıgını konsolda apt-get update yazarsanız netten bişeyler indiriyorsa sorun yok eğer faild yazıları geliyorsa sorunlu demektir
bu takdirde konsola netcardconfig yazıp dhcp olayına hayır diyerek manuel yarlayın %90 çalışacaktır

ses karındada sorunyaşayanlar apt-get install gamix diyerek gamixsi kurun
sonra konsolda xinit komutunu verin
sonra xinitteki konsaoda gamix yazın açılan yerde ses ayarlarını düzeltiniz

ağer ses kartınızı hiç tanımadı ise şansınızı alsaconf komutu ile birdeneyin
linux ses kartınızı tanırsa alsaconfta modeli yazacaktır eğer yazmıyorsa tanımamış demektir yenibir ses kartı alın
------

Linuxte Ss2 keyfi

Konu blo tarafından (29-08-2007 Saat 17:46 ) değiştirilmiştir..
blo isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
The Following 10 Users Say Thank You to blo For This Useful Post:
ahmet17 (30-08-2007), beta1 (21-11-2007), entegre (30-08-2007), stg (16-12-2007), ucankus (29-08-2007), Vodk@Orange (15-11-2007), yotceken (04-12-2007), yunusss (30-08-2007), Zetans (01-09-2007), zoroX (29-03-2008)
DVBSaT Reklamları
teşekkürler, eline sağlık v.b. mesajlar yazmayınız gizli mesajları görmek için hidekill butonunu kullanınız uyarılara rağmen bu tip mesaj yazan arkadaşlar forumdan uzaklaştırılacaktır foruma katkı için forum reklamlarına tıklamayı ihmal etmeyelim
Alt 30-08-2007, 14:23   #2
ahmet17
ÜSTÇAVUŞ

ahmet17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 25
Tecrübe Puanı: 164ahmet17 foruma katkida bulunan uyeahmet17 foruma katkida bulunan uye
Hocam bilgisayarda XP yüklü bu imageyi kullanmak için bilgisaara linux kurmak mı lazım yoksa gerek yokmu?
saygılar
ahmet17 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to ahmet17 For This Useful Post:
entegre (30-08-2007), yunusss (30-08-2007)
Alt 30-08-2007, 15:55   #3
yunusss
ER

yunusss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 5
Tecrübe Puanı: 0yunusss is on a distinguished road
oncelikle verdiginiz emekler icin herbirinize ayri ayri tesekkurlerimi sunarim bende ahmet17 arkadasin sordugu sorunun aynisi sormak istiyom birde diyelimki pc mizde tek HDD var ve bunda XP var ve linux den hic birsey anlamiyom yani bunu kurmak icin bu programdanda yararlanmak istiyom cunku ss2 kartim var pc de konuyu fazla dagitmadan sorumu sormus olim

sevgiler
yunusss isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 31-08-2007, 16:19   #4
DreamVDR

DreamVDR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 7
Tecrübe Puanı: 89DreamVDR biraz daha puan alirsa yaralı olacak uye
Alıntı:
yunusss´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
oncelikle verdiginiz emekler icin herbirinize ayri ayri tesekkurlerimi sunarim bende ahmet17 arkadasin sordugu sorunun aynisi sormak istiyom birde diyelimki pc mizde tek HDD var ve bunda XP var ve linux den hic birsey anlamiyom yani bunu kurmak icin bu programdanda yararlanmak istiyom cunku ss2 kartim var pc de konuyu fazla dagitmadan sorumu sormus olim

sevgiler
Eğer bilgisyar kurulumları ile pek bi ilginiz yok ise aynı hdd ye iki sistemi kurmaya çalışmayın windowsu bozarsınız eğer böyleşeyi kesinlikle yapmak istiyorsanız bir bilgisayarcıya ikisistemi kurdurun...

VDR (Video Disk Recorder)
Sürüm 1.5.2
Emu (Gbox,Newcamd),Pip,Reelskin,EnigmaSkin,Reelscan

Motorlu Çanak 42E,19E,16E,13E,7E,5E
DreamVDR isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-09-2007, 09:45   #5
aghan
ER

aghan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 0
Tecrübe Puanı: 0aghan is on a distinguished road
1. Sata diske kurulum yapamaz mıyız?
2. Xubuntu 7.04 için freevo kullanmamız mümkün mü?
3. cd kur./hddayar.sh dosyasında hangi programları nasıl kuruyoruz bunları açıklar mısınız?
4 . Mythtv için çalışmanız var mı?
5. Ben slackware 12 ve Pardus'ta vdr kurmaya çalışıyorum. (Başarılı olamadım) Vdr için hangi paketleri nasıl derleyebiliriz? Kendim uygun kombinasyonu bir türlü bulamadım.
aghan isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-09-2007, 13:30   #6
DreamVDR

DreamVDR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 7
Tecrübe Puanı: 89DreamVDR biraz daha puan alirsa yaralı olacak uye
Alıntı:
aghan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
1. Sata diske kurulum yapamaz mıyız?
2. Xubuntu 7.04 için freevo kullanmamız mümkün mü?
3. cd kur./hddayar.sh dosyasında hangi programları nasıl kuruyoruz bunları açıklar mısınız?
4 . Mythtv için çalışmanız var mı?
5. Ben slackware 12 ve Pardus'ta vdr kurmaya çalışıyorum. (Başarılı olamadım) Vdr için hangi paketleri nasıl derleyebiliriz? Kendim uygun kombinasyonu bir türlü bulamadım.
1.sata diske bir kurulum gerçekleştirmedim ama %90 kurulur...
2.Xubuntu için freevo nun birdestegi varsa paket olarak kolaylıkla kurabilirsin eğer paket destegi yok ise source dosyalarını indirip kendin derlemen gerekiyor
3.hddayar.sh dosyası kalasör içindeki inittab ve xınıtrc dosyalarını gerekli yerlere kopyalıyor..
4 Mythtv için bir çalışmamız yok onun zaten buna benzer KnopMythtv diye sürümü var
5.een basit olak x-vdr yi kurmaya çalış eğer destagi varsa o herşeyi otamatik kurar sonra kendin istediğin vdr yi derlersin

VDR (Video Disk Recorder)
Sürüm 1.5.2
Emu (Gbox,Newcamd),Pip,Reelskin,EnigmaSkin,Reelscan

Motorlu Çanak 42E,19E,16E,13E,7E,5E
DreamVDR isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
The Following User Says Thank You to DreamVDR For This Useful Post:
first_axe (02-09-2007)
Alt 01-09-2007, 18:51   #7
aghan
ER

Sata diske kurulum yaptım. Güzel bir çalışma yapmışsınız. Sizleri kutluyorum. Kurulumu çok basit. Dvb katta hiç bir sorun yok. Kanalları sorunsuz gösteriyor. Ama dvd seyredemedim. Xine dvd menüsü çalışmadı. Nasıl bir yol izleyebiliriz?

Ayrıca şunu sormak istiyorum.
Sisteme giriş yapmak istedim ama konsol haricinde X ortamında giriş yapamadım. Ekran kartının sürücüsünü yüklemem gerekiyor. Ati X1600 AGP kullanıyorum. Bunun için kernel source paketi lazım. /lib/modules dizininde kernel'in build klasörü yok. Kernel source paketini nasıl temin edebilirim. Kumanda için açıklama yapmanızı da bekliyoruz.

Teşekkürler...

Başarılarınızın devamı dileğiyle.

Konu aghan tarafından (01-09-2007 Saat 18:55 ) değiştirilmiştir..
aghan isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
The Following User Says Thank You to aghan For This Useful Post:
first_axe (02-09-2007)
Alt 02-09-2007, 10:15   #8
tarik1967
ONBASI

tarik1967 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 81
Tecrübe Puanı: 34tarik1967 is on a distinguished road
selam ben dreambox kullanıcsı ve bir linux kullanıcısıyım. Skytar dışında başka hangi dvb kartı kullabilirim. Mpeg yongası bulunan . Teşekkürü borç bilirim.
tarik1967 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-09-2007, 10:38   #9
first_axe

first_axe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 51
Tecrübe Puanı: 135first_axe foruma katkida bulunan uyefirst_axe foruma katkida bulunan uye
Alıntı:
aghan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sata diske kurulum yaptım. Güzel bir çalışma yapmışsınız. Sizleri kutluyorum. Kurulumu çok basit. Dvb katta hiç bir sorun yok. Kanalları sorunsuz gösteriyor. Ama dvd seyredemedim. Xine dvd menüsü çalışmadı. Nasıl bir yol izleyebiliriz?

Ayrıca şunu sormak istiyorum.
Sisteme giriş yapmak istedim ama konsol haricinde X ortamında giriş yapamadım. Ekran kartının sürücüsünü yüklemem gerekiyor. Ati X1600 AGP kullanıyorum. Bunun için kernel source paketi lazım. /lib/modules dizininde kernel'in build klasörü yok. Kernel source paketini nasıl temin edebilirim. Kumanda için açıklama yapmanızı da bekliyoruz.

Teşekkürler...

Başarılarınızın devamı dileğiyle.
sata diske nasıl kurulum yaptığınızı şööle maddeler halinde anlatmanız mümkünmü bende de sata disk var dünden beri uğraşıyorum yapamadım.cd roma diski taktıktan sonra direk xp açılıyor .bu indirdiğimiz bootlu cd değilmi,biosdan önce cdromu gösteriyorum,ama önce xp açılıyor,xp nin içinden mi sata diske kurulum yapacaz velhasıl sata disk için detaylı bir açıklama rica ediyorum.saygılar
first_axe isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-09-2007, 11:32   #10
aghan
ER

first_axe,
cd roma diski taktıktan sonra direk xp açılıyorsa anakartın biosundan açılış sırasını değiştirmelisiniz. Bilgisayar cdrom veya dvd sürücüden başlamalı.

Benim sata diskimde; DreamVDR, Slackware12, Pardus 2007.2, WinXP ve Vista kurulu,
Sistem kurmada veya başlatmada hata olduğu zaman Win98 disketi ile sistemi başlatıp MBR'yi siliyorum. Sonrasında sistemi başlatmak için uğraşmak gerekiyor. Bu durumda diskin bölümleme tablosu kaybolduğundan kurulu sistemi başlatmanız sorun olabilir. Özellikle Win sistemler için.

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler