|
|
![]() |
|
|
#1 |
![]() Üyelik tarihi: May 2008
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 9
Tecrübe Puanı: 50
![]() |
DreamVDR icin hangi PC´yi tavsiye edersiniz?
Selamun Aleyhikum hocalarim,
ben kendime yeni bir pc yapacagim/kuracagim, daha dogrusu satin alacagim. Daha almadim, soruyorum, cünkü ses/ekran vb. parcalar yüzünden ya da motherboard desteklemiyor olabilir, iste bu yüzden sormak istiyorum bilen varmi diye bu sistemin DreamVDR ile saglam calisip calismayacagini. Almak istedigim PC´nin özellikleri sunlardir: -Anakart: MB ECS AM2+ A780 GM-A - CPU: CPU Athlon 64 X2 6000+ 2x1MB (2x3000MHz) 89W Windsor Box - Ekran Karti: Icinde gömülü-->512MB (Ekran)Grafikkarte OnB. Share --> yeter herhalde degil mi? - RAM´lar: 2Gb PC800 DDR2 Aenon -->Dual Channel - Sabit Disk olarak S-ATA yada S-ATA II yaklasik 250GB --> simdi duyduguma göre daha dogrusu okuduguma göre, illaki IDE-Sabit Disk olacakmis. Sata´da calismiyormus, dogru mu? Ne dersiniz is görür mü? DVB-S kartim yok. Ilk etapda dvb-s skystart 2(hd olmayan!!!) alacagim. HD´ye yaklasik 1 sene sonra gecerim, su an hd karti bana pahaliya geliyor cünkü. Bu Mainboard, usb-stick´ten boot yapabiliyor mu? hatta ebay linki: http://cgi.ebay.de/Neu-AM2-X2-6000+-...06051730a18261 Calismalarinizda basarilar dilerim, Cevap verecek tüm kardeslerime Almanya´dan selamlar saygilar Yazmayi unuttugum bilgiler var ise lütfen sorunuz, hemen cevap verecegim. Konu the professor tarafından (08-06-2008 Saat 19:01 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
| DVBSaT Reklamları |
| teşekkürler, eline sağlık v.b. mesajlar yazmayınız gizli mesajları görmek için hidekill butonunu kullanınız uyarılara rağmen bu tip mesaj yazan arkadaşlar forumdan uzaklaştırılacaktır foruma katkı için forum reklamlarına tıklamayı ihmal etmeyelim |
|
|
#2 |
|
ER
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 20
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
Arkadaşlar konuya alakalı değil belki ama bende pardus kuracağım pardus 2008'in çıkmasını bekliyorum. Bu DreamVDR nedir, ne işe yarar anlatabilirmisiniz?
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
DreamVDR ile PC´ni bir Reelbox, bir DreamBox´a dönüstürebilirsin.
DreamVDR sayesinde, DVD-Player ve Digital-Receiver almana gerek kalmaz. DreamVDR sayesinde tv izlersin, müzik dinlersin, internetten stream´e bakabilirsin ve daha cok sey. Bende bu iste yeniyim. Hic bir arkadas yokmu aramizda bu donanimlara sahip? DreamVDR hocamizin görüslerini 4 göz ile bekliyorum ![]() Saygilar |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to the professor For This Useful Post: | benvekendim (10-06-2008) |
|
|
#4 | |
![]() Üyelik tarihi: Jul 2007
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 7
Tecrübe Puanı: 103
![]() |
Alıntı:
Bende bu sisteme yakın birşey topluyorum. anakart ecs 780 gm-a aldım işlemci phenom 9550 aldım şimdlik elimdeki ide hdd yi kullanacagım ama en kısa zamanda bir sata alcagım. ram olarak bende 2 gb düşünüyorum ama şuan elimde 1 gb lik var onu kullanacam. gel gelellim bu anakartın bu sistemdeki performansına ve anakartın linuxta kullanılabirligine. forumlarda ve araştırmalarıma göre; anakartın görüntü kartına destegi 1.ubuntu 7.04,suse vd fedora linux destek veriyor bunlardan birini kurmak gerek. 2.hd yayınları için bu anakartın ekrankartı bana biraz yetersiz gibi geldi (linuxta denemedim windowstaki deneyimlerimden konuşuyorum.) hd yayınlarında işlemci %40- %50 arasında kullanım gösteriyor. ama bence en ideal sistem bu gibi görünüyor. dahada olmazsa reelboxsun ehd kartını almayı düşünüyorum ama bu kartta divx filimlerine destek vermiyor sanırım bakacaz duruma şimdilik sistem olarak ecs 780 gm-a phenom 9550 1 gb ram bunları topladım anakartın fazla ısındıgı için garantiye gönderdim onu bekliyorum. sistem çok sessiz çalıçıyor bilgilerinize... bundan sonra bu anakart üzerine çalışmalar yapacagım. Bakalım durum neyi gösterecek. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]() |
ustam kasa´nin sogutucusu yokmu?
benim kasada af edersin "hayvan" gibi sogutucu var ![]() yarin saat 11 de satin alacagim. tek düsündüren nokta icinde olan gömülü 512 lik ekran cipinin hizliligi, birde ati hdmi cikisi calisiyormu acaba dreamvdr altindA? dreamvdr in ubuntu altinda calismasi mükemmel olurdu ubuntu hardwarelere baya destek veriyorsaygilar |
|
|
|
|
|
#6 |
![]() Üyelik tarihi: Jul 2007
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 7
Tecrübe Puanı: 103
![]() |
linuxta anakartı deneme yapamadım zira arızalı diye gönderdim anakartı.
sogutucu konusunda kasa içinde bi kendi fanı var işlemci üzerinde kutusunda gelen bir sogutucu fan başka bişey yok. işlemci sıcaklıgı 45 decelerde pek ısınma yok ama ankart ondan sıcak bakalım gelsin bakalaım anakart yine ısınma problemi olcakmı olmazsa anakarttaki ısınan yere fan takacam .ecs de bu ısınma problemi oluyormuş yani her 10 karttan biri aşırı ısınma yapıyormuş. ben derecesini bilmediğim için kartı gönderdim belki sorun yoktu ama okudugum yazılarda el değdiğinde elini yakmadıgını ılık oldugu söyleniyor ama benimki eli yakıyordu biraz tutunca ona dayanarak gönderdim garantiye bakalım sonuç ne olcak. ama ankartı çok begendim baya güzel yapmışlar.
Konu DreamVDR tarafından (10-06-2008 Saat 18:23 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Automerged Doublepost - Cift Mesaj Birlestirme |
|
|
|
|
|
#7 |
![]() |
ustam,
sence 6000´lik islemci isi görür mü? HD yayinlarini hd-svb-s2 kartlarini izleyebilirmiyiz sence bu 6000´lik ile? RAM´in 512 MB olmasi bile yeterli, maglüm ram´a fazla yük binmiyor, gerci bizdeki 2GB´lik ![]() yarin belki 3x2,3GHz olani alirim, senin cevabini bekliyorum ustam. Bu arada benim su ricam olur senden. a) usb stick ilen calisan sistem b) ubuntuyu kurup, üzerinede dreamvdr, iste varya o zaman kimse tutamaz bizi ![]() az önce 2. elden bir skystar 2 karti aldim, bakalim becerebilecekmiyim windows altinda. Satici 2 gün imkan verdi. Saygilar |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|
|
|
|