DVBSaT Digital Video Broadcasting SATellite   uydustore.com uydu alışveriş sitesi
SoftCam.tv karabalık elektronik uydu alışveriş sitesi

Geri git   DVBSaT Digital Video Broadcasting SATellite > DVB-S CARD (DİJİTAL TV KARTLARI) > DVB-S PLAYER & OTHER DVB-S SOFTWARE
Kullanıcı ismi
Şifreniz
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Takvim Online Oyun JavaChat Bütün Forumları okunmuş kabul et

Seçenekler
Alt 10-10-2007, 01:49   #1
DeeJay

DeeJay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 16
Tecrübe Puanı: 69DeeJay biraz daha puan alirsa yaralı olacak uye
DVBViewer 3.9 ve VLC Media Player ile Sopcast Yayını

DVBViewer 3.9 ve VLC Media Player ile Sopcast Yayını

1. Önce aşağıdaki resimdeki gibi dvbviewer'in NetStream pluginini ayarlıyoruz. (Buradaki ve sonraki bölümlerde IP ve PORT ayarları sizin ağınıza göre değişebilir uygun olanı seçersiniz..)

2. Buradan alacağımız yayının akışı çok yüksek olduğu için bunu internet üzerinden gönderebilecek şekilde tekrar kodlamamız gerekecek.. Bunun için VLC Media Playeri kullanacağız.. önce aşağıdaki gibi VLC'nin dosya menüsünden Ağ Akışı Aç alt menüsünü tıklıyoruz. Açılan penceredeki ayarları aşağıdaki resimdeki gibi yapıp ok'e tuşuna basıyoruz VLC bize yayını oynatacak bu şekilde yayının geldiğinden emin oluyoruz.

3. VLC'nin Dosya menüsünden Ağ Akışı Aç alt menüsüne tıklıyoruz. bir önceki adımda ki pencere açılıyor ve o pencerenin alt kısmında Gelişmiş Seçenekler bölümünde bulunan Stream/Save kutusunu işaretliyoruz ve yanındaki ayarlar butonuna tıklıyoruz. açılan penceredeki ayarları aşağıdaki resimdeki gibi yapıyoruz.

Burada video codec WMV2 yi seçiyoruz sopcast Windows Media Format'ını tavsiye diyor. Bit oranını ve ölçeği internet bağlantımıza göre seçiyoruz. ben test ettiğim için düşük tuttum. aynı şey Audio seçeneği içinde geçerli.. Sırasıyla Ok butonlarına tıklıyoruz ve VLC aşağıdaki resimdeki gibi bir hal alıyor.

4. http://www.sopcast.com/manage.jsp adresinden sopcaste kayıtlı değilsek kayıt olup kayıtlı isek giriş yapıp bir kanal kaydediyoruz. kanal kaydının sonun da bir Channel ID veriyor bu onemli.. onu not ediyoruz. benimki 33844 oldu.

5. Sopcast programını çalıştırıyoruz. açılan pencerede MyServer tab'ına tıklayıp server ayar bölümünü açıyoruz.. Aşağıdaki resimdeki gibi ayarları yapıyoruz.. Source yazan yere VLC'de tanımladığımız output adresini yazıyoruz. Channel ID ye bize verilen Channel ID'sini yazıyoruz. Altınada kanal ismini yazıyoruz. diğer alanlar zaten dolu oluyor onlarda bir değişiklik yapmadan Start butonuna tıklıyoruz.. default server portu 3902 oluyor onuda port yönlendirme yapmamız gerek yoksa yayın gitmez.. artık serverimiz yayına başladı.

server adresimiz.. Server Addr yazan yerdeki adres / Channel ID oluyor aşağıdaki resme göre.
sop://broker.sopcast.com:3912/33844

Bu adresi sopcast'in üst bölümündeki adres bölümüne yazıp mavi ok tuşuna basarak bağlanılabilir.

iyi yayınlar.

Eğer sopcast'de ne oluyor diyorsanız buradan ve buradan öğrenebilirsiniz

Konu w0w tarafından (10-10-2007 Saat 02:40 ) değiştirilmiştir..
DeeJay isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
The Following 16 Users Say Thank You to DeeJay For This Useful Post:
35berko (29-01-2008), Ahmet (29-10-2007), barmen84 (27-10-2007), DANKO (30-11-2007), ha15yd (10-10-2007), habenyamin (24-11-2008), hamrun (11-10-2007), kivircik (11-10-2007), qazwsx (11-10-2007), Rautze (31-01-2008), Service (21-10-2007), stg (04-11-2007), tonytr (12-10-2007), w0w (10-10-2007), ZeroMike (19-11-2008), zhans (13-10-2007)
DVBSaT Reklamları
teşekkürler, eline sağlık v.b. mesajlar yazmayınız gizli mesajları görmek için hidekill butonunu kullanınız uyarılara rağmen bu tip mesaj yazan arkadaşlar forumdan uzaklaştırılacaktır foruma katkı için forum reklamlarına tıklamayı ihmal etmeyelim
Alt 10-10-2007, 02:17   #2
w0w

w0w - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Birde bu çıktı piyasaya TVAnts Duba1D3v3siTV yayin yapiyor Anladiniz siz anladiniz.

şu an yaptım canavar gibi çalişiyor powertürk izlemek isteyenleri beklerim dermişim bağlanti biraz yüksek olmasi gerekiyor galiba

edit:
uzak masaüstü ile denedim veri alinamadi falan yaziyordu

Intel Core 2 Duo E8400 Palit GeForce 8800 GT Sonic Samsung 2232BW Wide Screen Kingston 1GB Ram X 2 Seagate 250 GB HDD Gigabyte P35C-DS3R CoolerMaster RC-690 SkyStar 2.6D DreamBox 500s

Konu w0w tarafından (10-10-2007 Saat 03:12 ) değiştirilmiştir..
w0w isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
The Following User Says Thank You to w0w For This Useful Post:
35berko (29-01-2008)
Alt 11-10-2007, 21:52   #3
temizel
ONBASI

temizel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 161
Tecrübe Puanı: 23temizel is on a distinguished road
Sopcast değil de normal olarak ağda paylaşımı anlatırmısınız? Dvbviewer ve vlc kullanarak.
temizel isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-10-2007, 16:03   #4
DeeJay

Alıntı:
temizel´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sopcast değil de normal olarak ağda paylaşımı anlatırmısınız? Dvbviewer ve vlc kullanarak.
Netstream pluginini birinci resimdeki gibi ayarlarsan ama TTL'yi subnet olarak seç VLC ilede 2 resimdeki gibi ayarlarsan ağdan izlersin.

Şu an vaktim yok malum bayramdayız ama yakında her türlü ağdan ve internetten izleme şekillerini yazayım.

1=) Ağdan NetStream Plugini ve VLC ile izleme
a=) Multicast streamingtype
b=) Unicast streamingtype
2=) Ağdan DVBNViewer Server ve DVBViewer Clienti ile izleme
a=) Multicast streamingtype
b=) Unicast streamingtype
3=) Web üzerinden izleme

Hepsini Sırasıyla Yazacağım..
Alt 13-10-2007, 16:07   #5
DeeJay

NetStream Plugini ile Ağda İzleme

1=)NetStream Plugini ile Ağda Yayın İzleme
Şimdi anlatacağım netstream plugini ile ağda izleme için ağdaki diğer pclere dvbviewer kurmak gerekmez. kısa süreli kullanımlar için ideal bir çözüm. Ben VLC player ile izlemeyi anlatacağım.

a=)Multicast Streamtype ile ağda izleme

Multicast akış tipi eğer birden fazla client bağlanacaksa tercih edilmelidir. çünkü multicast bağlanan herkese teker teker veri göndermek yerine ortaya gönderir isteyende alır ve bandwidth'den tasarruf edilir. 224.0.0.0 dan 224.0.0.255 e kadar olan multicast ip leri link local olarak adlandirilir, routerlar tarafindan ba$ka bi lan segment e gecirilmez. (kaynak: eksisozluk)

Öncelikle DVBViewer' çalıştırıyoruz ve Plugin Menüsünden NetStream Pluginini seçiyoruz. Ayarlarını aşağıdaki resimdeki gibi yapıyoruz.
Streamtype bölümünden Multicast seçiyoruz.
Interface kısmından ağa bağlandığımız ağ bağdaştırıcısının ip'si seçilmelidir. Çünkü Listede DVB kartının ipside görünecektir.
IP-Subnet yukarıda belirttiğim aralıkta olabilir ama ben default ayarları kullandım. Port içinde aynı şeyler geçerli.
TTL: subnet seçilmeli.

VLC Media Player Ayarları..
VLCyi çalıştırıyoruz ve Dosya menüsünden Ağ Akışı Aç (veya CTRL+N kısayolu) tıklıyoruz. Açılan menüden UDP/RTP Multicast yazısının solundaki kutucuğu işaretleyip dvbviewerde belirttiğimiz IP-Subnet adresini ve Portunu yazıyoruz. OK'e tıklıyoruz ve izliyoruz. Örnek ayarlara aşağıdaki resimlerden bakabilirsiniz. Not: Güvenlik duvarı var ise dvbvievere izin verilmeli.

VLC player ile aynı ayarlar ile linuxda da izlenilebilir.. VLC playerden kanal değiştirilemediği için Http server ile dvbviewer den kanal değiştirilebilir. Ama bazı kanal değişimlerinde VLCde görüntü gelmemekte STOP tekrar PLAY yapırsa görüntü gelir.

b=)Unicast Streamtype ile ağda izleme

Unicast akış tipinde her cliente yayın ayrı ayrı gönderilir bu nedenle multicaste göre daha fazla bandwidth harcar. Bu bağlantı tipi ile internetten de izlenilebilir. Ama görüntü mpeg2 olduğu için iyi bir internet bağlantısına ihtiyaç var. Şu an ülkemizdeki mevcut internet ile bu pek mümkün değil bence yakın gelecektede mümkün olacağını sanmıyorum..Ama dvbviewer ile tekrar kodlayarak internetten yayında mümkün. onuda daha sonra anlatacağım.

Öncelikle DVBViewer' çalıştırıyoruz ve Plugin Menüsünden NetStream Pluginini seçiyoruz. Ayarlarını aşağıdaki resimdeki gibi yapıyoruz.
Streamtype bölümünden Unicast seçiyoruz.
Interface kısmından ağa bağlandığımız ağ bağdaştırıcısının ip'si seçilmelidir. Çünkü Listede DVB kartının ipside görünecektir.
Max User: Eş zamanlı bağlanacak en çok kullanıcı sayısı.
Port: Yayın portumuz.

VLC Media Player Ayarları..
VLCyi çalıştırıyoruz ve Dosya menüsünden Ağ Akışı Aç (veya CTRL+N kısayolu) tıklıyoruz. Açılan menüden HTTP/HTTPS/FTP/MMS yazısının solundaki kutucuğu işaretleyip URL yazan kutucuğa dvbviewerde belirttiğimiz IP adresini ve Portunu yazıyoruz. OK'e tıklıyoruz ve izliyoruz. Örnek ayarlara aşağıdaki resimlerden bakabilirsiniz. Not: Güvenlik duvarı var ise dvbvievere izin verilmeli.

VLC player ile aynı ayarlar ile linuxda da izlenilebilir.. VLC playerden kanal değiştirilemediği için Http server ile dvbviewer den kanal değiştirilebilir. Ama bazı kanal değişimlerinde VLCde görüntü gelmemekte STOP tekrar PLAY yapırsa görüntü gelir.

devamı gelecek

Konu DeeJay tarafından (13-10-2007 Saat 16:28 ) değiştirilmiştir..
DeeJay isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-10-2007, 14:46   #6
turek33
ER

turek33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 0
Tecrübe Puanı: 0turek33 is on a distinguished road
bilgiler için çok teşşekürler benim birkaç sorun olacak ? ilk olarak DVBViewer 3.9
idiremiyorum. daha doğrusu indirecek bir yer bulamadım. indirebileceğim bir link var mı? digital uydu kartım yok bu bir engel midir broadcasting için ?
turek33 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
The Following User Says Thank You to turek33 For This Useful Post:
stg (04-11-2007)
Alt 02-11-2007, 03:42   #7
Ladacı

Ladacı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 101
Thanked 1.982 Times in 91 Posts
Tecrübe Puanı: 640Ladacı taninmis sohret sahibi uyeLadacı taninmis sohret sahibi uyeLadacı taninmis sohret sahibi uyeLadacı taninmis sohret sahibi uyeLadacı taninmis sohret sahibi uyeLadacı taninmis sohret sahibi uyeLadacı taninmis sohret sahibi uyeLadacı taninmis sohret sahibi uyeLadacı taninmis sohret sahibi uyeLadacı taninmis sohret sahibi uyeLadacı taninmis sohret sahibi uye
Sevgili @Deejay;
Yukarıda yazdığınız:
"VLC playerden kanal değiştirilemediği için Http server ile dvbviewer den kanal değiştirilebilir. Ama bazı kanal değişimlerinde VLCde görüntü gelmemekte STOP tekrar PLAY yapırsa görüntü gelir.

http://img401.imageshack.us/img401/5283/c1my4.th.jpghttp://img401.imageshack.us/img401/5868/c2wb6.th.jpg"

bölümündeki resimler çok minik olduklarından ben bu kanal değ.işini öğrenemedim.
Bu kısmı daha ayrıntılı açıklama ve resimlerle tekrarlamanız olası mı?
Şimdiden paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim.
Sevgilerimle...
Ladacı isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-11-2007, 22:24   #8
nokisss
ER

nokisss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 0nokisss is on a distinguished road
telekom engellemiş girilmiyorki :S
nokisss isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-11-2007, 22:46   #9
tonytr

tonytr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Alıntı:
Ladacı´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili @Deejay;
Yukarıda yazdığınız:
"VLC playerden kanal değiştirilemediği için Http server ile dvbviewer den kanal değiştirilebilir. Ama bazı kanal değişimlerinde VLCde görüntü gelmemekte STOP tekrar PLAY yapırsa görüntü gelir.

http://img401.imageshack.us/img401/5283/c1my4.th.jpghttp://img401.imageshack.us/img401/5868/c2wb6.th.jpg"

bölümündeki resimler çok minik olduklarından ben bu kanal değ.işini öğrenemedim.
Bu kısmı daha ayrıntılı açıklama ve resimlerle tekrarlamanız olası mı?
Şimdiden paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim.
Sevgilerimle...
küçük resimlerin üstüne tıklarsan orjinal boyutlu hallerini gösteren yeni bir sayfa açılır oradan net olarak görebilirsin.

http://img401.imageshack.us/my.php?image=c1my4.jpg
http://img401.imageshack.us/my.php?image=c2wb6.jpg
saygılar
Yerel Platformların (Digiturk, D-Smart, NBA, e2, Discovery v.s.) İllegal izlenmesine yönelik şifre, bilgi v.s. veren arkadaşlar forumdan ömür boyu banlanacaktır. Forum Kurallarını Okuyalım JavaChat - Online Sohbet
Güncel SoftCam.Key Güncel vkeys.db Güncel v_sids.db

Konu tonytr tarafından (04-11-2007 Saat 00:14 ) değiştirilmiştir..
tonytr isimli üye şuan Sisteme bağlidır (Online)   Alıntı ile Cevapla
The Following User Says Thank You to tonytr For This Useful Post:
stg (17-12-2007)
Alt 03-11-2007, 23:22   #10
nokisss
ER

nokisss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 0nokisss is on a distinguished road
sopcastten hesap açtım proxyle ama programla giremiyorum .yardım edecek olan ?
nokisss isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to nokisss For This Useful Post:
speedmann (27-11-2007), stg (17-12-2007)

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler