DVBSaT Digital Video Broadcasting SATellite   uydustore.com uydu alışveriş sitesi
SoftCam.tv karabalık elektronik uydu alışveriş sitesi

Geri git   DVBSaT Digital Video Broadcasting SATellite > DVB-S CARD (DİJİTAL TV KARTLARI) > DVB-S KARTA YENI BASLAYANLAR
Kullanıcı ismi
Şifreniz
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Takvim Online Oyun JavaChat Bütün Forumları okunmuş kabul et

Seçenekler
Alt 10-06-2006, 22:16   #1
softbal10

softbal10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Killing Season Champion!
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 228
Thanked 19.641 Times in 4.166 Posts
Tecrübe Puanı: 100softbal10 taninmis sohret sahibi uyesoftbal10 taninmis sohret sahibi uyesoftbal10 taninmis sohret sahibi uyesoftbal10 taninmis sohret sahibi uyesoftbal10 taninmis sohret sahibi uyesoftbal10 taninmis sohret sahibi uyesoftbal10 taninmis sohret sahibi uyesoftbal10 taninmis sohret sahibi uyesoftbal10 taninmis sohret sahibi uyesoftbal10 taninmis sohret sahibi uyesoftbal10 taninmis sohret sahibi uye
ALT-DVB ile DVB kartlarını ağda paylaştırmak

ALT-DVB 2 ile DVB kartlarını ağda paylaştırmak
Buradaki anlatım tamamen tarafımdan denenmiş ve ve hiçbir sorun cıkmadan diğer PC de sorunsuz izlenmiştir.
öncelikle bunun için AltDvb Intf Network dosyasını indirip
C:\ALT-DVB klasorune kopyalıyoruz ana makina ve ağdaki diğer makinada AltDvb Intf Network bulunmalı bu yüzden ALT-DVB klasorunu diğer ağdaki PC de kullanmak için bir yedegini alıyoruz

NELER GEREKLİ-------------------------
Ana Makina için:
SkyStar1,SkyStar2,Twinhan,NovaPci,Pinnacle DVB-S kartlarından herhangi biri
Ağdaki PC : Sadece Ana Makinanın IP adresi ve eğer codec sorunu varsa MPEG2 Decoders v2.07 yüklesin-----------------IP ADRESİ ÖĞRENME -------------------------
Windows XP için
Başlat menusunden Çalıştır (Run) tıkla Buraya "cmd" yazıp "Enter" bas
(Win98/Me için IP öğrenme yanılmıyorsam komut "winipcfg" idi

Çıkan dos komut penceresine "ipconfig" yazıp"Enter" bas

Not: buradaki IP adresleri gerçek değildir adsl uzerinde IP adresleri kamufle edilir.
yani bu IP adresi ağdaki pc ler için gecerlidir. aynı ağda degilseniz bu Ip numarası işe yaramaz
evet şimdi uygulamaya geçelim

---------------ANA MAKİNE İÇİN ANLATIM-------------------
ANA Makina (SkyStar1,SkyStar2,Twinhan,NovaPci,Pinnacle) DVB-S kartlarından herhangi birinin takılı olduğu PC
Dikkat: Ana makina kesinlikle Alt-Dvb çalıştırılmayacak

Ana makina için anlatım bu kadar ağdaki pc ye paylaştırdığı sürece AltSRV çalışır durumda kalacak

---------------AĞDAKİ MAKİNE İÇİN ANLATIM-------------------
Daha önce aldığımız yedeği C:\ dizinine yada herhangi bir yere kopyalayalım
Adım adım yapmamız gerekenler şöle
C:\ALT-DVB\Devices klasorundeki "Dev_NetClient.cfg" dosyasını Not defteri ile açın yada not defterini açıp bu dosyayı not defterine sürükleyin

Kart seçimi seçeneklerinden "NetClient" seçmek için "AltCMD" tıklayıp çalıştırın

Alttaki resime bir not ekliyeyim resimde görüldüğü gibi sadece "NetClient" seçeneği var ağdaki PC de SkyStar1,SkyStar2,Twinhan,NovaPci,Pinnacle kartlarına ihtiyac duyulmadığı için C:\ALT-DVB\Devices klasorunde bu kartlarla ilgili dosyaları sildim

NetClient" seçtiğimizde ALT-DVB açılacaktır Görüntüde sorun varsa gerekli codec ve ayarları yapın
ve istediğiniz şifreli yada şifresiz kanalı tıklayın
NOT: ağdaki pc'de goruntude şifreli kanllarda yada hızdan bişey eksilmiyor
PC DVB-S kartı var gibi gorunecek
DVBSaT Reklamları
teşekkürler, eline sağlık v.b. mesajlar yazmayınız gizli mesajları görmek için hidekill butonunu kullanınız uyarılara rağmen bu tip mesaj yazan arkadaşlar forumdan uzaklaştırılacaktır foruma katkı için forum reklamlarına tıklamayı ihmal etmeyelim
Alt 13-11-2006, 14:11   #2
softbal10

softbal10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Killing Season Champion!
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 228
Thanked 19.641 Times in 4.166 Posts
Tecrübe Puanı: 100softbal10 taninmis sohret sahibi uyesoftbal10 taninmis sohret sahibi uyesoftbal10 taninmis sohret sahibi uyesoftbal10 taninmis sohret sahibi uyesoftbal10 taninmis sohret sahibi uyesoftbal10 taninmis sohret sahibi uyesoftbal10 taninmis sohret sahibi uyesoftbal10 taninmis sohret sahibi uyesoftbal10 taninmis sohret sahibi uyesoftbal10 taninmis sohret sahibi uyesoftbal10 taninmis sohret sahibi uye
Teşekkür İçin Butonunu Kullanalım.
Alt 28-11-2006, 05:05   #3
agent
ONBASI

agent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 6
Tecrübe Puanı: 28agent is on a distinguished road
üstat ben anlatığının aynısını uyguladım ve agda paylasımı sagladım öncelikle bunun icin tesekkur ederim fakat görüntü problemi yaşıyorum.....ana makinede ki codeclerin aynısını kurdum ve öyle denedim ama olmuyo yani görüntü gelmiyo codec goruntuyu cozemediginde tv penceresinin ustunde kırmızı bi hata satırı cıkıyor ya iste bende o cıkmıyo yani ayarlar dogru power codec pack 9 yüklü ayarlardan da secili durumda ama goruntu gelmiyor sence sorun nerden kaynaklanıyor olabilir birde progdvb kurulu iken 4 uydudan birden sinyal alabiliyordum fakat suanda anca 2 tanesinden sinyal alıyorum bununla ilgili bi cözümde var mı acaba.......

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler