DVBSaT Digital Video Broadcasting SATellite   uydustore.com uydu alışveriş sitesi
SoftCam.tv karabalık elektronik uydu alışveriş sitesi

Geri git   DVBSaT Digital Video Broadcasting SATellite > DVB-S CARD (DİJİTAL TV KARTLARI) > DVB-S KARTA YENI BASLAYANLAR
Kullanıcı ismi
Şifreniz
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Takvim Online Oyun JavaChat Bütün Forumları okunmuş kabul et

Seçenekler
Alt 27-05-2008, 22:04   #31
karayel50
ONBASI

karayel50 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 19
Tecrübe Puanı: 30karayel50 is on a distinguished road
karış olmasın diye bu şemayı koyuyorum arkadaşlar

http://img513.imageshack.us/img513/9562/lnbot0.jpg
karayel50 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
DVBSaT Reklamları
teşekkürler, eline sağlık v.b. mesajlar yazmayınız gizli mesajları görmek için hidekill butonunu kullanınız uyarılara rağmen bu tip mesaj yazan arkadaşlar forumdan uzaklaştırılacaktır foruma katkı için forum reklamlarına tıklamayı ihmal etmeyelim
Alt 14-08-2008, 09:26   #32
bilalmatik
ONBASI

bilalmatik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 6
Tecrübe Puanı: 17bilalmatik is on a distinguished road
valla bu sorun 2 gun oonce bendede oldu.sadece trt nın kanallarını cekıyor.dıger kanalları gostermıyor.hotbird toptan yok.ne yapalım.karttan mı kaynaklanıyor bu sorun yoksa uydulardan mı.hakkaten pırınce gıderken evdekı bulgurdan olmayalım
bilalmatik isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-09-2008, 10:24   #33
klamar
ER

klamar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 5
Tecrübe Puanı: 0klamar is on a distinguished road
Alıntı:
bilalmatik´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
valla bu sorun 2 gun oonce bendede oldu.sadece trt nın kanallarını cekıyor.dıger kanalları gostermıyor.hotbird toptan yok.ne yapalım.karttan mı kaynaklanıyor bu sorun yoksa uydulardan mı.hakkaten pırınce gıderken evdekı bulgurdan olmayalım
Uzuuuuun bir askerlik döneminden sonra yeniden burdayım. Konu başlığındaki çözüm önerisini birebir deneyen benim. Tabii biraz becerei gerekir. Kesinlikle karta bir zarar vermez aynı ölçüde ve aynı sarım adedi ile 102K lık bobin yapıyoruz. Daha sonra da keyfini çıkarıyoruz. Sorun yok downloada devam
klamar isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-09-2008, 01:01   #34
bluem26
ER

bluem26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 6
Tecrübe Puanı: 0bluem26 is on a distinguished road
Bu problem bendede vardı, işin ilginç yanı Eutelsat w3 deki tüm kanallar çıkıyor türksat açmıyordu. Lnb, diseqc hepsini değiştirdim, arkadaşımın ss2 sini denedim çözülmedi. Bi ara kafayı yiyeceğim sandım. fakat sorun 102k bobinmiş. Burada anlatılan gibi yaptım ve sorun çözüldü. Bu arada arkaşımda Eutelsat w3 kullandığı için oda kartının arızalı olduğunu bilmiyormuş şimdi onunkinide tamir edeceğim. Bu arada sarım yönünü soran biri vardı, saat yönünde sarılacak. Herkeze çok teşekkürler..
bluem26 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-09-2008, 11:06   #35
strider_talha
ONBASI

strider_talha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 3
Tecrübe Puanı: 30strider_talha is on a distinguished road
evet arkadaşlar bende uzun süredir girmiyordum girip bir yorum yapayım dedim
bu problem bizim için gerçekten mucizevi birşey ama benim alıntı yaptıgım yerde ki yorumlarda hiç de öyle değil. herkes yapar normal birşey falan gibi yazılar yazıyordu.
Yani sonuç olarak bilgi paylasımı yapılması çok güzel. bizde artık kendimize daha sonra arkadaşımıza derken bu bobin değişmesi tel sarılması konusunda ustalasıyoruz.
Asıl önemli olan burda insanların mutlu olması. Gerçekten ben ilk yaptıgımda mutluluktan dolup taştım ne yapacagımı bilemedim. sen git 175 lira ya al 2 ay sonra çalışmasın olacak iş mi?
Bilgilerimizi paylaşmaya devam edelim Lütfen
strider_talha isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-11-2008, 09:28   #36
zhtsari09
ÜSTÇAVUŞ

zhtsari09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 465
Tecrübe Puanı: 210zhtsari09 foruma katkida bulunan uyezhtsari09 foruma katkida bulunan uye
arkadaşlar akşam evde canım sıkıldı.bilgisayarı monitörü kucakladm evin en üstüne. pcde skystar2 dvb kart var. fatsatfinder yükledim.yeni 0,8 thor uydu için tp leri yükledim. diseq yok dedim. 11785 tp de sinyal seviyesi %77... bulunduğum yer aydın.90cm çapında parabol çanak kullandım lnb tinx (hoş bir lnb değil) . çanağı sabitledim lnb yi çanağın arka tarafından 30,60--31,00 derece saatin dönüş yönüne sabitledim.sıra geldi ayrıntılı ayar yapmaya.12723 de tp de %54 sinyale sabitledim çanağı.ama fatsatfinder de bir alt tp ye aldığımda sinyal bulunamıyor. çanağı biraz titreşim yapıyorum sinyali buluyor.bir alt tp ye alıyorum yine sinyal yok çanağı biraz sallıyorum. sinyali yine %55 buluyor.lnb hatasımı yoksa çanak çapımı küçük anlamadım.
zhtsari09 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 30-11-2008, 01:14   #37
zhtsari09
ÜSTÇAVUŞ

zhtsari09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 465
Tecrübe Puanı: 210zhtsari09 foruma katkida bulunan uyezhtsari09 foruma katkida bulunan uye
technisat lnb

...
Alıntı:
zhtsari09´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşlar akşam evde canım sıkıldı.bilgisayarı monitörü kucakladm evin en üstüne. pcde skystar2 dvb kart var. fatsatfinder yükledim.yeni 0,8 thor uydu için tp leri yükledim. diseq yok dedim. 11785 tp de sinyal seviyesi %77... bulunduğum yer aydın.90cm çapında parabol çanak kullandım lnb tinx (hoş bir lnb değil) . çanağı sabitledim lnb yi çanağın arka tarafından 30,60--31,00 derece saatin dönüş yönüne sabitledim.sıra geldi ayrıntılı ayar yapmaya.12723 de tp de %54 sinyale sabitledim çanağı.ama fatsatfinder de bir alt tp ye aldığımda sinyal bulunamıyor. çanağı biraz titreşim yapıyorum sinyali buluyor.bir alt tp ye alıyorum yine sinyal yok çanağı biraz sallıyorum. sinyali yine %55 buluyor.lnb hatasımı yoksa çanak çapımı küçük anlamadım.
thor uydusu ile ilgili sorunumu technisat lnb ile çözdüm pahalı değil sadece 10,00 ytl. bugün türk yapımı lnb ler sınıfta kaldı yerli malı kullanma taraftarıyım. thor uydusunun bütün sinyallerini aydından sadece bu lnb ile alabildim.skystar 2 ve fatsatfinder ile 11785 tp de goldmaster 0,2 db %74 sinyal alırken technisat 0,6 db lnb %95 sinyal aldı. bu fark thor uydu için çok önemli hele birde mesafeniz uzuksa ve diseq kullanıyorsanız.şaşırdım neye şaşırdım 0,2 db ve 0,6 db olayına
zhtsari09 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler