|
|
![]() |
|
|
#11 |
|
ER
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 0
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
strider dostum çok çok sğl bu yöntem öylebir işime yaradıki anlatamam tv kartımı çöpe atmaktan kurtardın 1 tek bile kanal bulamıyodum ama şimdi 165 tane kanal seyrede biliyorum başına böyle sorunlar olan arkadaşlarada şiddetle tavsiye ederim eğer biraz bilgi birazda beceri si varsa mutlak çözüm
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to kon_ak For This Useful Post: | chacki (23-05-2007) |
| DVBSaT Reklamları |
| teşekkürler, eline sağlık v.b. mesajlar yazmayınız gizli mesajları görmek için hidekill butonunu kullanınız uyarılara rağmen bu tip mesaj yazan arkadaşlar forumdan uzaklaştırılacaktır foruma katkı için forum reklamlarına tıklamayı ihmal etmeyelim |
|
|
#12 |
|
ER
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 1
![]() |
Aynı sorun bende de var sanırım. Türksatta 1200Mhz den sonrasını göstermiyor. Bazen gösteriyor bazen göstermiyor. Bazen kesiliyor bazen devam ediyor. Anlamadım gitti. Download yaparken bazen 1-2 saat çalışıyor sonra kilitleniyor bazen de açınca sinyal gidip geliyor. Eğer sorun buysa elektronik tamiri yapabiliyorum. Şu bobini değiştireyim.
Konu klamar tarafından (20-02-2007 Saat 23:27 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
ER
![]() |
Bahsedilen şeyi bu gün yaptım. Komple bobini söktüm. Bakırını açtım bobinajcıya gittim. 3 lük kabloymuş bir miktar aldım. Eski çözdüğüm kablo 239cm çıktı. Aynı ölçüde ve aynı yönde düzgün bir şekilde sardım. Şu an çalışıyor sorun yok ama bendeki arızanın giderilip giderilmediği konusunda henüz tam sonuç alamadım. İlerleyen zamanlarda belli olacak.
Bobindeki eski bakır tamamen özelliğini yitirmek üzereydi. Üstündeki yalıtım maddesi soyulmuş ve bakır birbirine temas ediyordu. Değiştirmek yerinde oldu çünkü kartı yakabilirde dikkat! Aynı bobini İstanbul-Karaköy de aradım. Malesef. 102K lık bobin yok mecbur boş bobin alıp kendimiz saracağız. Yönüne, kablonun kalınlığına ve uzunluğuna dikkat ederseniz; risk kesinlikle yok. Böyle sorunu olanlara tavsiye ederim. Şu an bende bir problem yok. |
|
|
|
|
|
#14 |
![]() Üyelik tarihi: Feb 2006
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 55
Tecrübe Puanı: 26
![]() |
şimdi bende deniyom sonucu yazarım birzdan
![]()
|
|
|
#15 |
![]() |
metrajı birebir yaptım
sargı yönünne bakmadım o yüzden ters yönde sarmış olabilirim yönünü solerseniz sevinirim ![]() çıkardıgım bobine sardım teli eski bi adaptörden temin ettim gece yarısı bulamazdım tabii ![]() tel orjinaline göre micron ölçüde çapı küçüktü ![]() kart çalıştı türksatta trt1 açılmıyodu açıldı ama diğer açılmayan kanallar açılmadı hotbirdde kanal geçişleri baya hızlandı tüm kanallar açıldı neredeyse fakat 3-4 kanal değiştirmeden sonra makine reset atmaya başladı ![]() sonuç bu şimdilik yarın yani bu gün sabah bobin ve yanı telden alıp tekar deniycemsarma yönünüde solerseniz sevinirim ![]()
|
|
|
#16 |
![]() Üyelik tarihi: Nov 2006
Tecrübe Puanı: 28
![]() |
Bu çözüm önerisini bulana kadar canım çıktı 1 haftaya yakın internette bunu aradım 1 televizyoncu elektrik bölümünü bitirmiş bir arkadaş kendi yapmış sonra foruma yazmış tabi benim bildiğim bu kadar belki o da başka yerden bulmuşmudur onu bilemeyiz.
Arkadaşlar inşallah yardımcı olabilmişimdir. Aslında foruma girip msjlarınıza cvp vermek isterdim ama şu sıralar ders çalışmam gerekiyor. Bu çözümün engüzel yanı kanallar gözükmeye başladıktan sonra sırtınızı çekyata yaslayıp ohh bee kendi başıma elektronik bir parçayı tamir ve tekrar 175 milyon (ilk aldığım fiyat) vermekten de kurtuldum demektir Herkese iyi çalışmalar. Sizlerden dua bekliyorum derslerim çok yoğun. Konu strider_talha tarafından (01-03-2007 Saat 14:35 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
#17 |
![]() |
evet bende yaptım sorun yok şuanlık hotbird çok ii oldu fakat türksat aynı zannedersem lnb de yada diseg de bisorun var
onuda değiştirecez artık ![]()
|
|
|
#18 |
![]() Üyelik tarihi: Apr 2006
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 23
Tecrübe Puanı: 54
![]() |
Çoook Teşekkürler.
Ben bugün yaptım ve daha önce sadece 15-20 kanal izleyebiliyorken şimdi tüm kanalları canavar gibi gösteriyor. ProgDVB'de daha önce kullanamıyorum şimdi kullanabiliyorum. Açıkçası ilk başta biraz korkmuştum bir kazaya gidermiyim diye. Ama buradan aldığım tamir açıklamasını yazıcıdan çıkartarak bir elektronikçinin eline tutuşturdum ve yapmasını istedim. O da yaptı ve şimdi tıkır tıkır çalışıyor. Tekrar takrar teşekkür....... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
ER
![]() |
denemeler yapıldı herşey yolunda aynı sorunu yaşayanlara denemelerini tavsiye ederim
|
|
|
|
|
|
#20 |
![]() Üyelik tarihi: Oct 2006
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 39
Tecrübe Puanı: 34
![]() |
ben zamanında bobinajcılık yaptım. muhakkak bulundugunuz yerlerde bir bobinajcı veya sanayide elektrikcide veya bir elektronikcide elınızdeki kalınlıkta bir bobin teli kesinlikle bulabılırsınız.
güzel emek harcanmıs tesekkurler veeeee bende uyguladım izliyemedigim bazı kanalları izler duruma geldim çok teşekkur ederim izliyemedigim kanallarda canaktan sanırım ... tesekkurler Konu tuntog tarafından (04-06-2007 Saat 20:39 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|
|
|
|