|
|
![]() |
|
|
#21 |
![]() Üyelik tarihi: Jan 2007
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 148
Tecrübe Puanı: 13
![]() |
Benim sorundamı aynı acaba
arkadaşlar ben daha önce sadece hotbird uydusundaki kanalları izliyordum,yeni diseqc aldım ve turksat uydusunuda bağladım fakat şimdi bütün ayarların doğru olmasına rağmen sadece turksattaki kanalları oda bazılarını izleyebiliyorum,hotbird teki kanalları izleyemiyorum sizce benim problem de bobin den olabilirmi,ben kıbrıs ta yaşıyorum bobin için gerekli parçaları burda bulmaşansım olmayabilir internet üzerinden bulabilirmiyim...
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim Konu cilgindunyali tarafından (10-09-2007 Saat 16:11 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
| DVBSaT Reklamları |
| teşekkürler, eline sağlık v.b. mesajlar yazmayınız gizli mesajları görmek için hidekill butonunu kullanınız uyarılara rağmen bu tip mesaj yazan arkadaşlar forumdan uzaklaştırılacaktır foruma katkı için forum reklamlarına tıklamayı ihmal etmeyelim |
|
|
#22 |
|
ER
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 3
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
arkadaşlar aynı sorun benim karttada var bahsedilen bobinin üzerindeki siyah renkli yalıtımı kırmadan nasıl çıkarırız? birde bobini yerinden sökmemiz gerekirmi ilgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to cüneyt For This Useful Post: | cilgindunyali (12-09-2007) |
|
|
#23 |
![]() Üyelik tarihi: Jan 2006
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 210
Tecrübe Puanı: 31
![]() |
Bendede aynı sorun oldu. PC Kasasını hareket ettirirken LNB kablosu karta giriş yerinden kısa devre olmuş.Ben bir ara kasadan bakalitimsi bir koku duydum eyvah bir parça yanıyor dedim.Hemen PC yi kapatıp bir göz kontrolu yaptım ama kasada herhangi bir yanık parça göremedim.Tekrar PC yi çalıştırdım herşey normal. Uydu yayınlarını da normal seyrediyorum birkaçgün sonra transportır taraması sırasında 12000 üstü frekansları ss2 kartının görmediğini farkettim. Forumda yaptığım araştırmada sizin verdiğiniz bilgilerin benim karşılaştığım sorunla birebir örtüştüğünü gördüm. Kartımın garanti süresi zaten dolduğu için sizin verdiğiniz bilgileri uygulamak bana daha uygun geldi. Belirttiğiniz Bobini kömürünü kırmadan yerinden çıkardım, Kömür parçasını bobinden ayırabilmenin yollarını aradım fakat böyle bir olayla ilk defa karşılaştığımız için bobinle kömürün ne şekilde birleştirildiği hakkında bilgiye sahip olmadığımdan kömürün üstündeki numara yazan kısma uygun yuvarlak bir metal parçasını kullanarak küçük bir darbe vurdum. Sonuç Kömür düzgün 3 parça halinde ayrıldı. Daha sonra fark ettimki adamlar bobin kısmının üstüne numara yazan yuvarlak kömür parçasını koymuşlar onun altı plastik yani ben vurduğum yuvarlak kısma vurmayıp dıştaki kömür bölümü bir yere dayayıp yuvarlak olan numara yazan bölümü aşağıya doğru bastırsaymışım dıştaki 4 köşe kömür kırılmadan bobini içinden çıkarabilecekmişim. Olsun birşey daha öğrenmiş olduk. Korkularımdan birisi de hakikaten arıza bu parçadanmı kaynaklanıyordu ? Neyse bobini biraz açınca telin izolesinin erimiş olduğunu görmek beni rahatlattı. Bayram dolayısıyla bobinin telini söküp öylece bıraktım İnşaallah yarın yeni tel alıp tekrar sararak deneme fırsatım olur sonuçları sizlerle paylaşırım. Bizlere bu konuda yardımcı bilgileri verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Selamlar
|
|
|
|
|
|
#24 |
![]() |
Eğer numara yazan yuvarlak kısmı (üstteki) sabit tutabilir vede 4 köşe kömürün karta yakın alt bölümünden dengeli bir şekilde yukarı doğru yavaşyavaş kaldırabilirsen kırmadan çıkarabilirsin. Yanlız bobinin etrafındaki küçük malzemelere son derecede dikkat etmen lazım başına yeni arızalar çıkarabilir. Eğer bu şekilde çıkarabilirsen (Kömür kısmını) Bobin karşında lehimlerinin sökülmesini bekliyor olacak. Zaten iki yerden lehimli sökülmesi zor değil vede bobini sökmeden üstündeki teli sökmen, yenisini sarman mümkün değil. Selamlar
|
|
|
|
|
|
#25 |
![]() |
Evet arkadaşlar başarılı olanlar arasına bende katıldım.Bugün aynı özellikte olan teli sanayide bir bobinajcıdan aldım, sağolsunlar 3 metre için herhangi bir ücret almadılar, Bobinden söktüğüm tel uzunluğunda kestiğim teli orjinalindeki sarım yönüne uygun olarak sardım. Kartım tarayamadığı frekansları taramaya başladı. Bizlere edindiği bilgilerle yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Herkeze selamlar.
|
|
|
|
|
|
#26 |
![]() Üyelik tarihi: Jan 2007
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 148
Tecrübe Puanı: 13
![]() |
arkadaslar,biz bu bobini bulamazmiyiz.yeniden bobin saracagimiza orginal bobini satan bir yer yokmu..
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
ER
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 0
![]() |
arkadaşlar bende bi skystar usb tv kartı var sinyal sorunu var herzaman almıyo sinyal. acaba bende bu şekilde çözebilirmiyim sorunumu.
acaba kutuyu açsam içinde o bobini bulabilirmiyim. yardımcı olurmusunuz |
|
|
|
|
|
#28 |
|
ER
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 4
![]() |
deneyenlere helal olsun vallahi ne diyelim ama dıştaki kırmamızı söylediğin kömür ne lacak
|
|
|
|
|
|
#29 |
![]() Üyelik tarihi: Mar 2008
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 12
Tecrübe Puanı: 21
![]() |
Arkadaşlar onu dıiındaki kömürü kıırmadan çıkarmak çok kolay numaranın yazılmış olan kısımda köşeerde 4 tane yuvarak var onları ucu sivri bi şeyle hafifçe oyun sonra karkasın ortasına sertçe ittirin bakın nasıl çıkıyo. sarım işinden sonra tekrar geçirir yapıştırırsınız silikonla. ok kolay gele
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to karayel50 For This Useful Post: | armadillo (26-05-2008) |
|
|
#30 |
![]() Üyelik tarihi: Mar 2008
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 12
Tecrübe Puanı: 21
![]() |
arkadaşlar benim sorunu çözecek birilerine ihtiyacım var. sorun şu çift çanak var biri hotbirde bakıyo tek girişli LNB biri türksata bakıyo çift çıkışı LNB baglı. türksatta 1 tane direk kablo çektim recevira. diger çıkışındanda hotbirdü disecq ile birleştirip tv kartıma götürdüm ama recevireda seyrederken bi problem yok ama pc yi açıp kanallardan birine tıkladıgımda recevirdaki sinyal gidiyor. pc dede sinyal yok. tv kartındaki kabloyu çıkarır çıkarmaz recevira sinya geliyo. kabloların yerini degiştirdim yani direk gelen kabloyu tv kartına taktım digerini recevira problem yok. ama bu şekildede hotbird kanallarını pcde izleyemiyorum dogal olarak bunun sebebi nedir???sizce???? lütfen yardım edin. lnb kaldırmıyo olabilirmi. disecqmi? degiştirdim aynı. tv kartındanmı skystar2? yoksa pc denmi?? sorular soruar aklımdaki sorular atamıyorum bunları bi kenara
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
|
|
|
|