|
|
![]() |
|
|
#1 |
![]() Üyelik tarihi: Dec 2006
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 959
Thanked 4.834 Times in 416 Posts
Tecrübe Puanı: 100
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Geçen hafta bir akşam arkadaşlarla yemeğe gittik.
-Lokantada siparişlerimizi alan garsonun, gömlek cebinde bir kaşık taşıdığını farkettim.
-Önce biraz garip geldi, ama fazla dikkat etmedim. -Daha sonra, masaya su ve çatal kaşık getiren kominin de cebinde bir kaşık taşıdığını gördüm. -Salona baktığımda tüm garsonların cebinde bir kaşık taşıdığını anladım. -Siparişlerimizi kontrol etmeye gelen garsona:‘Neden kaşık’ diye sordum. -Şöyle anlatayım’ diye söze başladı: -“Lokantanın sahipleri Andersen, danışmanlıktan, yaptığımız işlerle ilgili danışmanlık aldılar. -Aylar süren istatistiksel analizlerden sonra müşterilerin kaşıklarını çatal bıçaklara oranla %74 daha sık düşürdüğüne karar verildi. -Bu durumda, masa başına saatte düşen kaşık adedinin 3 olduğunu gördüler. -Garsonlarımızın bu duruma karşı hazırlıklı olmalarıyla, mutfağa gidip gelmelerden yapacağımız tasarruf, vardiya başına saatte 1,5 adım ediyor.” -Konuşmamız bittiğinde arka masadan metalik bir ses duydum. -O anda garson, yere düşen kaşık yerine cebindekini koyarken ‘bir dahaki mutfağa gidişimde yeni bir kaşık alacağım, -Böylece fazladan mutfağa gidip gelmeme gerek kalmıyor’ dedi. -Etkilenmiştim. Garson masadaki diğer siparişlerle ilgilenirken ben de çevremi incelemeye koyuldum. -Bu sefer dikkatimi başka bir şey çekti. -Garsonların tümünün fermuarlarından dışarı incecik ipler sarkıyordu. -Merakıma yenik düşüp garson uzaklaşmadan sordum: -“ Özür dilerim, şuradan sallanan ip ne işinize yarıyor, söyler misiniz? -‘Tabi ki !’ diye yanıtladı, sesini alçaltarak. “Herkes sizin gibi iyi bir gözlemci değil. Bu bahsettiğim danışanlık firması tuvalette de zaman kazanabileceğimizi keşfetti.” -“Nasıl yani ?”-Bakın, diye devam etti, ipin ucunu …şeyimize bağladığımız zaman ipi çektiğimizde el değdirmeden şeyimizi dışarı çekebiliyoruz, -Böylece, elimizi yıkamaya gerek kalmadığı için tuvalette harcadığımız süreyi %76 oranında azaltmış oluyoruz. -Tamam, mantıklı …ama bu ip dışarı çıkmasına yardımcı oluyor da, geriye nasıl sokuyorsunuz? -Şey, diye fısıldadı,sesini iyice alçaltarak.. Başkalarını bilmiyorum ama ben kaşığı kullanıyorum.
şifreli kanalların çözümü hakkında buraya tıklayın Plugin <<<------- progdvb kurulum resimli anlatım için buraya tıklayın Progdvb <<<------- PROGDVB ELECARD CODEC ŞİFRESİ <<<------- Teşekkür buttonlarına basmak veya hidekill yazan yazılara tıklamaylada şifreleri veya linkleri görebilirsiniz. |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to a.m.g For This Useful Post: | recepyalman (31-08-2008), wshark (17-11-2008) |
| DVBSaT Reklamları |
| teşekkürler, eline sağlık v.b. mesajlar yazmayınız gizli mesajları görmek için hidekill butonunu kullanınız uyarılara rağmen bu tip mesaj yazan arkadaşlar forumdan uzaklaştırılacaktır foruma katkı için forum reklamlarına tıklamayı ihmal etmeyelim |
|
|
#2 |
![]() Killing Season Champion!Üyelik tarihi: Jan 2006
Gizli Mesaj Göstericisi & Teşekkür: 229
Thanked 19.712 Times in 4.175 Posts
Tecrübe Puanı: 100
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aman abi sakat işler bunlar
![]() |
|
|